Mamici ... de vorba despre pici
Postat 08 December 2009 - 10:23 PM
O sa mai iau din cand in cand Tylenol caci ma termina durerile de cap. Sper sa nu mai am probleme dupa ce nasc.
Postat 13 December 2009 - 04:03 AM
Cat despre faza cu vorbitul, nu astepta pana nu mai poti vorbi.
Multa bafta!
Postat 14 December 2009 - 02:44 AM
Intrebarea mea este daca am contractii la fiecare 5 minute asta ce dilatatie implica? Tot citesc dar nu gasesc nicaieri un raspuns care sa ma lamureasca.
Atasez doua poze cu noi la 38 de saptamani

Fisiere atasate
-
IMGP2913 (Small).JPG (34.54K)
Number of downloads: 47 -
IMGP2868 (Small).JPG (59.37K)
Number of downloads: 47
Postat 14 December 2009 - 04:53 AM

La primul copil am mers la spital, dupa 2 ore de contractii la 5 min.am ajuns la spital la ora 2 dimineata si am nascut la ora 3 dupamasa. Stiu cum e, ca-ti imaginezi tot felul de scenarii, dar incearca sa nu te mai gandesti.
Asteptam vesti cat de curand, cel putin dupa burtica din poze se pare ca nu mai ai mult de asteptat.
Postat 14 December 2009 - 05:11 PM
milena a spus:

La primul copil am mers la spital, dupa 2 ore de contractii la 5 min.am ajuns la spital la ora 2 dimineata si am nascut la ora 3 dupamasa. Stiu cum e, ca-ti imaginezi tot felul de scenarii, dar incearca sa nu te mai gandesti.
Asteptam vesti cat de curand, cel putin dupa burtica din poze se pare ca nu mai ai mult de asteptat.
Mai am 14 zile dar si eu cred ca va veni mai devreme (desi as vrea sa nu vina chiar atat de devreme ca sa pot sa stau acasa de Craciun

Milena iti multumesc mult de tot.
Postat 15 December 2009 - 03:41 AM

Postat 15 December 2009 - 05:37 AM
vaxile a spus:

Vaxile dar am luat kile pe bune. Am 84 kg. Am avut mereu 54-55, apoi am luat pana pe la 60 si acum bate cantarul 84. Doamne ajuta sa am lapte ca asta-i cel mai important. Si atunci va stresez cu ce sa mananc ca multe informatii culese de prin carti se bat cap in cap.
Nu-mi vine sa cred ca numar zile si nu luni pan acand o sa nasc.
Postat 15 December 2009 - 06:03 AM
Huvi a spus:
vaxile a spus:

Vaxile dar am luat kile pe bune. Am 84 kg. Am avut mereu 54-55, apoi am luat pana pe la 60 si acum bate cantarul 84. Doamne ajuta sa am lapte ca asta-i cel mai important. Si atunci va stresez cu ce sa mananc ca multe informatii culese de prin carti se bat cap in cap.
Nu-mi vine sa cred ca numar zile si nu luni pan acand o sa nasc.
pi poate ca ai mult pe lungime, mai. din poaza aia nu rezulta ca ai laut multe kile. doar ca ai sa ai un copil mare (ceea ce nu e rau deloc!). daca am dreptate, copilu' o fi fro 4 kile, placenta inca fro doo, inca fro doo kile de lichid amiotic ... nu, fac socoteala prost, am uitat cum e corect, numa' copilu' cu capsula face fro 15 kile. plus ceva rezerva adipoasa pentru alaptare (altfel nu s-ar putea) cam acolo iesi. mai pune un plus de calciu pe oasele tale pe care l-ai luat ca sa itz reziste corpu' la solicitare ... apropo de calciu: sa iei calciu, ca cupilu' trage foarte mult prin laptica. si te lasa pe tine fara p-orma, faci osteoporoza si carii.
inca ceva FUARTE important... in primele zile cupilu' pierde din greutate. poa' sa piarda si 700-800 de grame. nu pune la suflet, ca recupereaza p-orma de minca cum trebe. hihi, si vezi sa-l invetz din primu' moment sa se pozitioneze corect la supt. el nu stie cum sa se conecteze la sursa, sa nu crezi ca vine preprogramat (el/ea stie doar ca ar trebui sa-i intre-n gura ceva din care iese ceva bun de papa). si daca se invata din prima gresit, itz face niste rani de vezi fericirea. asa ca nu uita, il/o faci sa deschida gurita si-l/o pui sa prinda mult, nu superficial. roaga asistenta sa-tz arate cum. sa stii ca multe nopti d-aici incolo depind de cum se invata sa suga.
eh, e debusolant sa iei contact cu o fiinta care nu stie NIMIC, da' in doo zile te obisnuiesti cu ideea. cind o incepe sa umble incepi iar sa te minunezi cite chestii nu stie. da' pina atunci ai multe de rezolvat.
Postat 16 December 2009 - 03:59 AM
Postat 16 December 2009 - 04:18 AM
Huvi a spus:
huvi, in primele 3 zile de la nastere nu produci lapte, ci ceva numit "collostrum" (sper sa fi scris corect, ca ma baneaza

ca fapt divers, in primele 3 zile copilu' face caca ... verde inchis

Postat 16 December 2009 - 09:38 AM
dark angel a spus:

stai jos, nota 10

sar'na ... am facut mai da's mereu in urma lu' piciu'. acu' de exemplu ma chinui sa-l fac sa inteleaga ca si el poa' sa minuiasca lingufurculita (o dracie de plastic in forma de lingurita, da' cu dintz de furculita). de doo zile nu mai vrea piureu de legume cu carne (trei luni l-a mincat asaa biineee). in schimb a hotarit el asa ca tre' sa manince "de la mama si de la tata". ce e drept, mereu i-am dat de la noi, da' dupa ce minca mincarea lui. amu' gata, aseara nevazmea s-a declarat invinsa, i-a pus in fata un castronel de tocanitza si l-a lasat sa faca ce vrea el. el foaaarte fericit a ras tocanita ... da' a mincat cu mina. si nu a nimerit mereu gura ... ba ii era si somn, asa ca s-a frecat la ochi si in cap. cu mina plina de tocanitza. ce-a iesit ... nevazmea calma ii facea poze, eu credeam ca m-azvirl di pi jiam. cica lasa-l ca nu mai pot. am luat copilu' si l-am spalat, curgea din el tocana. am luat scaunu' lui si l-am spalat. am luat si pisica si-am spalat-o, ca si pe aia o mingiase. iaca vezi, presupun ca pina la urma o sa-l invat sa manince si altfel decit ca porcu'. da' la ce-o sa mai foloseasca? eventual de zis la altii

Postat 16 December 2009 - 10:04 AM
ca purcica mananca, sor'sa era si este diferita.
o singura data si-a pus castronul cu bolognese in cap, ii curgeau alea pe ochi si ea radea

cea mica, da-i orez, ciorba(supa), piure....si cureti de unde drak nu te astepti :shock:
si dintr-un biscuit fac 500 000 de frimituri :shock:
ma dispera, dar asa invata. mananca singura de mult, mai cu mana mai cu ustensile, mai baga mancarea in paharul cu apa si dupa aia mananca de acolo, treaba e ca mananca....cum ii place ei.....hoover e porecla ei, parca v-am mai zis

Postat 16 December 2009 - 04:11 PM

Am visat aseara ca o sa am o fetita si nu mai am rabdare pana cand nasc sa vad ce sex are.
Postat 17 December 2009 - 03:29 AM
Huvi a spus:

Am visat aseara ca o sa am o fetita si nu mai am rabdare pana cand nasc sa vad ce sex are.
da, ce curata e casa acum ... lasa ca vezi tu in juma' de an ce balamuc o sa fie

Postat 17 December 2009 - 04:39 AM

Postat 17 December 2009 - 05:17 AM
milena a spus:

chiar, cit tine starea asta de curatenie si ordine? doi ani? trei?
la mine de murdar nu e murdar, dam cu aspiratoru' si spalam pe jos (noi avem si doo mitze sh-un ditamai papagalu' care cer curatenie permanenta). problema e ca e plin de jucarii si de-astea. le ia, se joaca cu ele, le duce dintr-o parte in alta si le abandoneaza pe unde nu te asteptz. mai nou se duce prin sertarele din bucatarie (alea unde-s chestii benigne, pe alea continind cutite, chimicale si altele de-astea le-am securizat), cotrobaie si scoate cite o chestie (de exemplu sita de spaghete) si le rontzaie, le duce prin sufragerie, le da la mitze ...
Postat 17 December 2009 - 12:12 PM
vaxile a spus:

Eu am fete. Noua ani si sapte luni, respectiv 7 fara cateva ore. Cu inclinatii artistice.
Gasesti peste tot hartii si hartiute (nici nu-ti poti imagina cat de mic poate fi taiata o hartiuta si totusi sa reprezinte ceva, deci nu-i voie sa o aruncam!) culori, acuarele, carioci, margelute, papusi cu hainutele lor cu tot, lego, cotoare de mar, incaltaminte pantru papusi (pantofi cu toc minusculi, care intotdeana cad cu tocul in sus si, invariabil, iti intra-n talpi cand si unde te astepti mai putin), carti si carticele, jocuri si joculete, etc. etc.
Cand ma transform in uragan, cu tunetele si fulgerele aferente, se executa curatenie maxima, luna si bec. A doua zi dezordinea ordonata e la loc

Da! si produc scame! este imposibil sa treaca pe unde am proaspat aspirat si sa nu ramana ceva in urma lor: o scama, un fir de ata, un strass, o margeluta....ceva! orice!

Postat 18 December 2009 - 03:27 AM
alpha a spus:
vaxile a spus:

Eu am fete. Noua ani si sapte luni, respectiv 7 fara cateva ore. Cu inclinatii artistice.
Gasesti peste tot hartii si hartiute (nici nu-ti poti imagina cat de mic poate fi taiata o hartiuta si totusi sa reprezinte ceva, deci nu-i voie sa o aruncam!) culori, acuarele, carioci, margelute, papusi cu hainutele lor cu tot, lego, cotoare de mar, incaltaminte pantru papusi (pantofi cu toc minusculi, care intotdeana cad cu tocul in sus si, invariabil, iti intra-n talpi cand si unde te astepti mai putin), carti si carticele, jocuri si joculete, etc. etc.
Cand ma transform in uragan, cu tunetele si fulgerele aferente, se executa curatenie maxima, luna si bec. A doua zi dezordinea ordonata e la loc

Da! si produc scame! este imposibil sa treaca pe unde am proaspat aspirat si sa nu ramana ceva in urma lor: o scama, un fir de ata, un strass, o margeluta....ceva! orice!

uo duamne!! :shock: :shock: :shock: :shock: si fetele fac asa ceva? hauliuuu ... simt nevoia de ceva tare, ma duc pe la rubrica aia de cocteiluri.
Postat 18 December 2009 - 03:31 PM

Vineri am fost la control si doctorita mi-a spus sa luni va trebui sa revin pentru un examen intern dar mi-a urat:"fell free to deliver till Monday". Din ce am citit am inteles ca aceste contractii din ora in ora te pot tine si zile. Nu sunt dureroase tare, pot sa respir, sa vorbesc si daca stau in pat trec in 5 minute.