Huvi a spus:

Voi sau sotiile voastre cum ati nascut? Ati optat pentru epidurala? Care-i parerea voastra despre ea?
Am citit ca intarzie nasterea si ca se poate sa aiba anumite consecinte negative asupra fatului (dar in cazuri exceptionale, cand nu este bine facuta). Eu m-am nascut cu o problema la coloana (mostenesc pe bunicul matern) si mi-e foarte teama sa cer epidurala; mi-e teama sa nu afecteze si mai tare durerile pe care le am la coloana.
Si mai intrebari:
1. In cartile mele despre nastere si alaptare se spune ca pentru a avea lapte trebuie o dieta echilibrata, dar trebuie, in acelasi timp, evitate: varza, broccoli, ceapa, varza de Brussels, produsele lactate,cofeina, fasolea...anumite fructe ca pepenele, piersicile sau ardei gras rosu, oua etc, etc. Cartea din care am citat este What to expect the first year.
In conditiile acestea de deplina interdictie

2. Ati baut vreun ceai special pentru stimularea lactatiei?
3. Asa cum zice si Vaxile cursurile prenatale mi s-au parut pierdere de timp. Am invatat numai doua aspecte pe care nu le-am gasit inca prin carti: sa i se dea copilului vitamina D si ceva legat de epidurala (ca poate fi si cu anumite consecinte negative). Voi ati dat vit. D bebelui in primul an? Ce gramaj?
Huvi, nu-ti mai face atatea ganduri, o sa vina toul din instinct, ai sa vezi.
Cu alaptatul nu ma bag ca eu n-am avut voie, deci sunt cu pluta ... dar am vazut ceai ptr. mame, sa stimuleze lactatia ... parca era si cu fenicul, sa nu-l doara pe cel mic burtica. Intreaba la farmacie sau la drogherii ... nu stiu unde esti tu.
Vit. nu am dat, mai ales in primul an, primeste imediat dupa nastere vit. K (sa evite posibile sangerari pe creier) si parca la 1 sapt. dupa inca o data. In rest isi ia micutul ce-i trebe din laptele matern sau din formula. Ajunge.
Cat despre PDA ... cum a observat si "domnul tata Vaxile" eu n-am avut-o. [Sunt tare!

La prima nastere am cam tipat dupa ea si m-au dus cu zaharelul ... din ce motive nu stiu nici acum, dar acum ma bucur. Atunci imi venea sa le strang de gat

Acum fiecare face cum crede ... dupa cum te stii de capabila sa suporti dureri ... doar suntem in timpuri moderne!
Eu iti doresc o nastere usoara si bb sanatos!