Forum Culinar: Dovlecei invizibili - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dovlecei invizibili

#141 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 31 July 2013 - 02:08 PM

Pacat, ca acum sînt dovleceii cum mai buni :)

Mîine fac din nou. Ultima data am facut doar cu dovlecei galbeni. Superba culoarea "tartei" de la coaja dovleceilor si safran. mîine fac combinat, verde cu galben :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#142 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 31 July 2013 - 02:40 PM

Vezi postareabellamama, la 31 July 2013 - 11:47 AM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 30 July 2013 - 10:24 AM, a spus:

Bella, in juma de ora sunt gata!Si eu intentionez deseara sau maine! P-astia i-ai incercat? Musai sa-i incerci!

Ii incerc la sigur, dar mai la toamna.
Pe caldura asta nu aprind cuptorul nici daca lesin de pofta.
Mai bine dau o fuga pan-la tine si ling tingirile...


Mai bine dai o fuga pan' la mine si-ti fac.Eu am curaj!.Doar ca vor mai astepta putin, pana vineri! Vii?Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#143 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 31 July 2013 - 07:25 PM

Vezi postareabellamama, la 30 July 2013 - 09:11 AM, a spus:

Vezi postarearoth, la 29 July 2013 - 06:01 PM, a spus:

prima repriza
La a doua incercare am schimbat laptele si untul cu 120ml sana si am pus 3 oua+ destul paprica.

Pe arsita asta, ai aprins cuptorul?
Jos palaria, pentru asa gospodina harnica!


Pe langa o portie de suc de rosii sau vinete de copt pt iarna...asta a fost mizilic.
A mers la mine aragazul de ziceai ca doresc sa concurez soarele/vremea

PS
reteta e 'divina' nu eu. Am vrut sa ma opresc dar nu pot.... :) cui a scris pana acum.

#144 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 31 July 2013 - 07:35 PM

Cu dedicatie pentru Bellamama si cu :) din nou, lui Eataly!.Citand un clasic in viata: "nu ma putui abtine!"

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-73-13752919962949.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-73-13752920048296.jpg



Roth, e cazul sa mai rasfoiesti, ca sigur vei mai gasi ceva bun.De aceeasi autoare! Budinca de caramel?:D
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#145 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 04 August 2013 - 08:59 AM

Iar la facut budinca de dovlecei cu...diverse

Fiind in cautare si adaptare de retete bune si gustoasa dar cu putine calorii, am lucrat la aceasta reteta care e dementiala...as manca zilnic.

compozitie
500 dovlecel feliat subtire pe lung
150 brocoli rupt buchetele mici si codita feliata subtire
150 sana
70 gr faina cu agent de crestere
2 oua
sare
paprika

preparare
dupa spalat si feliat legumele

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13755992836998.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13755992975402.jpg

pregatesc aluatul prin care dau feliile de dovlecel ca pentru pane si le asez frumos in forma de cozonac
la mijloc pun buchetele de brocoli si tije , inchei cu felii de dovlecel pe care pe presar cu branza de oaie. Dau la cuptor pana devine aurie deasupra si ...gata la racit si papat

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13755993668313.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13755994419697.jpg

Pentru 100gr produs avem 65 cal ( produs = greutate inainte de coacere) Calculatia caloriilor e facuta cu acest program http://calorii.oneden.com/ pe care eu il folosesc de ceva vreme, intai din amuzament, dupa care in cadrul regimului de slabit.

:appl: pt EATALY si nu numai.

#146 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 12 August 2014 - 10:29 PM

A trecut mai bine de un an de cand tot urmaresc dovleceii acestia. Acum imi dau seama ce am ratat pana acum :P Foarte fini si gustosi!!!
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-1535-14078752287478.jpg

Aici am taiat cand erau calzi, dar textura a ramas umeda si cremoasa si cand au fost reci. Nu m/a deranjat. :)
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-1535-14078752431001.jpg

Abia astept sa/i refac! :P

#147 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 13 August 2014 - 03:29 PM

Aveam un dovlecel galben pe care nu stiam cum sa-l prepar. Ieri am vazut reteta si am si pus-o in aplicatie. A trebuit sa reduc reteta la jumatate iar ca si branza am folosit cheddar asa ca a iesit o mare galbeneala. Personal, nu am gustat inca ( am luat cu mine pentru pranz) dar domnul meu a mancat cam jumatate si a zis ca e bun :)

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-1728-14079365017215.jpg

#148 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 August 2014 - 09:40 PM

si eu azi iar :floare:
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-4-14086500116042.jpg

#149 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,637
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 22 August 2014 - 10:19 AM

Vezi postareazoazorel, la 31 July 2013 - 02:40 PM, a spus:

Mai bine dai o fuga pan' la mine si-ti fac.Eu am curaj!.Doar ca vor mai astepta putin, pana vineri! Vii?Imagine postata

Nu stiu cum de n-am vazut, timp de un an, asemenea invitatie.
Sunt trista c-am ratat-o, mai ales ca vazui apetisanta poza cu dedicatie...
Tardiv, un pup mare, Zoazo!

#150 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 22 August 2014 - 07:42 PM

Azi i-am facut si eu. minunata reteta.Multumesc Eataly.

#151 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 23 August 2014 - 08:09 AM

Vezi postareabellamama, la 22 August 2014 - 10:19 AM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 31 July 2013 - 02:40 PM, a spus:

Mai bine dai o fuga pan' la mine si-ti fac.Eu am curaj!.Doar ca vor mai astepta putin, pana vineri! Vii?Imagine postata

Nu stiu cum de n-am vazut, timp de un an, asemenea invitatie.
Sunt trista c-am ratat-o, mai ales ca vazui apetisanta poza cu dedicatie...
Tardiv, un pup mare, Zoazo!


Bella, niciodata nu-i prea tarziu! Imagine postata Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#152 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 August 2014 - 12:42 PM

Fetelor, i'm back! :unsure:
Ma bucur ca i-ati incercat si v-au placut!
Va pupacesc pe toate!

#153 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2016 - 01:24 PM

Dau startul la sezon, cu 3 linguri de ulei in loc de unt si faina de secara:

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-9-14629658533514.jpg

#154 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 May 2016 - 01:36 PM

O sa fac si eu cu ulei, dar nu ma pune sa alerg dupa faina de secara!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#155 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2016 - 01:39 PM

Nu vai, eu le adaptez dupa necesitatiile noastre! :occasion15:

#156 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 11 May 2016 - 02:46 PM

eu, de cate ori i-am facut, am pus ulei, nici nu stiu daca este vreo diferenta la cei cu unt
pentru vineri i-am planificat (de ieri :occasion15: )
fiica dacilor

#157 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 May 2016 - 09:28 PM

La cate sunt alergica, se pare ca la mancare m-au ratat! Dar in schimb fac cateodata alergie la vin rosu, in functie de cati sulfiti s-au folosit la conservare :occasion15:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#158 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 May 2016 - 10:58 PM

Sulfitii sunt peste toti strugurii, si de vin alb si de rosu si de rosè altminteri ar mucegai toti inainte de a fi prelucrati :occasion15:
Si pe strugurii de mincat.
Si pe creveti si o multime de alte alimente.

#159 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 May 2016 - 11:09 AM

Banuiesc ca o fi vroba de cantitatea in vinul imbuteliat, ca de la unele ma fac numai pete rosii pe fata si pe gat. Imi trece de la sine in vreo ora doua dar se sperie oricine ma vede, parca sunt o harta pictata cu rosu si alb. Si alteori n-am nimic!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#160 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 May 2016 - 01:03 PM

Deviem total de la subiect, dar ti se intimpla numai la vinul rosu? Imbuteliatul sau ne, nu schimba nimic, pentru ca e folosit pe struguri ca sa nu mucegaiasca dar si la curatarea cisternelor, vorbesc evident la nivel de multe sticle, nu la vinul pe care si-l fac unii acasa.
Ca atunci poate nu e vorba de sulfiti? Ai analize care certifica alergia sau ai presupus-o de la simptomele astea?
Ca eu am descoperit de cind cu intoleranta la sulfiti (sper ca vorbim de acelasi lucru, e metabisulfit de sodiu) in cit de multe produse sint folositi :toothy9;

Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi