Dovlecei invizibili
#61
Postat 25 August 2010 - 11:37 AM
Oare cu broccoli se poate? am o ditamai capatana si nu stiu cum sa o fac??? Si cum tai broccoli, il las buchetele??
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#62
Postat 25 August 2010 - 01:34 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#63
Postat 25 August 2010 - 04:31 PM
Daca te incumeti si incerci, da de veste.Te astept cu impresii.
#64
Postat 27 August 2010 - 02:16 PM
Broccolli am desfacut in buchetele si apoi am taiat feliute ... dar stiti voi se mai farama .... Aam adaugat si cateva cotoare de ciupercute taieate feliute
Din pacate iar e coca clisoasa si nu-mi place asa necoapta, plus se simte gustul lesios de bicarbonat. O trec la traume ... si data viitoare o fac sufle cu reteta ta de a taia dovleceii, dar un soufle simplu fara faina si praf de copt, doar din oua, smantana si multa branza rasa, genul cum se fac cartofii frantuzesti la cuptor, dar cu dovlecei.
na-am apucat sa pozez si sectiunea sa se vada el broccoletti, dar poate reusesc sa pozez diseara.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#65
Postat 27 August 2010 - 03:18 PM
Si mai ceva,poti face tu si fara faina si etc..daca o sa ai dovlecei aiurea,tot "clisos" (ce denumire ),adica umed o sa-ti iasa sufleul...si tot la traume o sa ajungi!Accepta ca virgula, chestiile astea mq umede nu-s pe gustul tau,si cu asta basta!
Daca vrei un chec uscat,cu aroma de dovlecei,fa retea Adrianei(Torta cu dovlecei)
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#66
Postat 27 August 2010 - 03:25 PM
Maya, la 27 August 2010 - 03:18 PM, a spus:
Si mai ceva,poti face tu si fara faina si etc..daca o sa ai dovlecei aiurea,tot "clisos" (ce denumire ),adica umed o sa-ti iasa sufleul...si tot la traume o sa ajungi!Accepta ca virgula, chestiile astea mq umede nu-s pe gustul tau,si cu asta basta!
Daca vrei un chec uscat,cu aroma de dovlecei,fa retea Adrianei(Torta cu dovlecei)
Da, am pus bicarbonat de sodiu in loc de praf de copt (oricum nici praful de copt nu-mi place la gust ca are gust tot lesios), asa am facut si prima data.
Eu am facut fara faina cu straturi cu sos de oua smantana si multa branza rasa, doar ca ii taiasem mari.
Nu clisa necoapta nu e de la ciuperci ca nu am pus decat 6 codite in ditamai tavoiul... poate trebuia sa le mai las, dar am zis sa fac cum zice Eataly 30 minute la 180 grade, cuptor incins in prealabil.
Adevarul e ca nu ma omor deloc psihic cu cocile si faina, adica nu mananc nici checuri, foietaj (decat rar si daca e uscat ca saratelele). Totusi prima oara mi-a iesit mai buna parca, desi am zmucit cantitatile atunci, dar am pus mult mai putin bicarbonat decat zice la reteta.
Spui ca agentul d e crestere nu are nici un rol?
Poate o mai incerc odata cu drojdie, ca acel gust nu ma deranjeaza asa de rau. Si poate o las mai mult la cuptor (eventual sa nu mai pun parmezanul decat mai spre sfarsit ...?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#67
Postat 27 August 2010 - 03:56 PM
Nu te poti astepta sa schimbi totul dintr-o reteta,si sa ai pretentia sa-ti reuseasca
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#68
Postat 27 August 2010 - 04:25 PM
#69
Postat 27 August 2010 - 05:03 PM
Maya, la 27 August 2010 - 03:56 PM, a spus:
Nu te poti astepta sa schimbi totul dintr-o reteta,si sa ai pretentia sa-ti reuseasca
da, coditele alea 6 (mari e drept) din congelator le-am scos.
Dar tarta nu e inalta tarta e intinsa, ca am pus intr-o tava mai mare, si am gandit ca fiind la fel de groasa, tot atata timp trebuie, apoi se rumenise pe deasupra parmezanul. Bine daca era dupa mine o mai lasam, dar am rugat iubitul sa o scoata el si sa-si bage pateurile cand a sunat ceasul si doar dupa aia am vazut ca nu e chair rumenita ca si data trecuta.
Mie ca si coca de tarta imi place aia sfaramicioasa, stii? Dar imi place cum i-a iesit lui Eataly in poza ei coca e coapta, in rest, mai sunt vreo 2 coapte, restul sunt toate necoapte dupa gustul meu pentru o coca cu faina. Nu contest ca dupa gustul altora e ok asa.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#70
Postat 27 August 2010 - 05:08 PM
Deci zici ca cu cat e tava mai groasa procesul de coacere e mai lent si indelung? Eu de exemplu am vasede inox, dar nu in baie de inox ci groase cu fund de 12 mm, pai alea iau energie de la cea mai mica sursa de caldura si o disipeaza apoi in interior mult timp. In cateva minute mi se fierb legumele la foc minim, vorbind insa de aragaz nu de cuptor. Hai ca am iesit in off topic de tot. Grilul din acekasi material mi se incinge in 7 minute pe aragaz si pot face friptura fara foc apoi pe ambele parti.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#71
Postat 27 August 2010 - 05:13 PM
Daniela, vreau sa zic ca tine f mult de cuptor. Eu am explicat cum merge al meu la vasele pe care le am, la tine s-ar putea sa fie altfel.
Apoi daca s-a rumenit parmezanul deasupra, dar nu s-a facut tarta inauntru bine, posibil sa fi fost focul prea tare. Poate la tine 180grade arde mai tare ca la altii. Trebuie intai sa ajungi sa iti cunosti cuptorul bine ca sa il poti folosi in mod optim.
Si spre deosebire de tine, mie nu mi se pare ca oalele cu fundul gros fac treaba mai buna sau mai repede (am aragaz cu plite electrice si vasele cu fundul gros marca Jamie Oliver - in combinatia asta cel putin eu sunt dezamagita).
#72
Postat 27 August 2010 - 08:37 PM
m-am luptat cu 1 portie, restul tavii
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#73
Postat 27 August 2010 - 08:57 PM
Daniella, la 27 August 2010 - 05:03 PM, a spus:
Mie ca si coca de tarta imi place aia sfaramicioasa, stii? Dar imi place cum i-a iesit lui Eataly in poza ei coca e coapta, in rest, mai sunt vreo 2 coapte, restul sunt toate necoapte dupa gustul meu pentru o coca cu faina. Nu contest ca dupa gustul altora e ok asa.
Daniella, eu ti-as sugera ca atunci cind mai folosesti broccoli sa incerci a o face fie in gen quiche ne'Lorraine, fie clafoutis sarat (dupa reteta Ralucai ). Ambele versiuni sint excelente !
#74
Postat 27 August 2010 - 09:14 PM
aluat sfaramicios si umplutura fara faina yep
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#75
Postat 28 August 2010 - 04:23 PM
I-am facut azi, sunt deliciosi ...au disparut rapid din tava .
Merci Lili de reteta. se cva reface cu siguranta.
Imagini atasate
#77
Postat 05 September 2010 - 12:59 PM
Mersi fain, Lilly, am savurat-o cu totii din plin!
#79
Postat 05 September 2010 - 08:05 PM
#80
Postat 18 September 2010 - 08:53 PM