Forum Culinar: Dovlecei invizibili - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dovlecei invizibili

#61 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 August 2010 - 11:37 AM

Eataly si aia cu mere arata ffff bine.
Oare cu broccoli se poate? am o ditamai capatana si nu stiu cum sa o fac??? Si cum tai broccoli, il las buchetele?? =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#62 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 25 August 2010 - 01:34 PM

Eu as toca buchetelele, sa fie "invizibile". Oparite in prealabil. Zic si eu o parere!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#63 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 August 2010 - 04:31 PM

Nu stiu ce sa zic de broccoli.Cred ca ideea de "invizibilitate" o da chiar faptul ca sunt taiati felii subtiri.Nu stiu daca cu broccoli ai avea acelasi efect.Parerea mea.

Daca te incumeti si incerci, da de veste.Te astept cu impresii.

#64 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 02:16 PM

Eataly, am facut-o combinata, din broccolli si dovlecei + cantitatea dubla de aluat.
Broccolli am desfacut in buchetele si apoi am taiat feliute ... dar stiti voi se mai farama .... Aam adaugat si cateva cotoare de ciupercute taieate feliute

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128291164219.jpg
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128291174731.jpg


Din pacate iar e coca clisoasa si nu-mi place asa necoapta, plus se simte gustul lesios de bicarbonat. O trec la traume ... si data viitoare o fac sufle cu reteta ta de a taia dovleceii, dar un soufle simplu fara faina si praf de copt, doar din oua, smantana si multa branza rasa, genul cum se fac cartofii frantuzesti la cuptor, dar cu dovlecei.
na-am apucat sa pozez si sectiunea sa se vada el broccoletti, dar poate reusesc sa pozez diseara.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#65 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 August 2010 - 03:18 PM

Daniella,nici nu-i de mirare ca ajungi la traume cu ea.Cozile de ciuperci sînt pline de apa,si la copt fac balta!Eu coditele le folosesc doar la sosuri.Si apoi gustul lesios de bicarbonat...nu înteleg...ai pus bicarbonat sau praf de copt?Cum ziceam eu folosesc Weinstein-ul ala,fara phosphat,ca ala da gustul ala kkcios.Oricum,parerea mea este ca se poate sari peste orice agent de crestere la aceasta reteta.
Si mai ceva,poti face tu si fara faina si etc..daca o sa ai dovlecei aiurea,tot "clisos" (ce denumire :o ),adica umed o sa-ti iasa sufleul...si tot la traume o sa ajungi!Accepta ca virgula, chestiile astea mq umede nu-s pe gustul tau,si cu asta basta! :o

Daca vrei un chec uscat,cu aroma de dovlecei,fa retea Adrianei(Torta cu dovlecei) :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#66 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 03:25 PM

Vezi postareaMaya, la 27 August 2010 - 03:18 PM, a spus:

Daniella,nici nu-i de mirare ca ajungi la traume cu ea.Cozile de ciuperci sînt pline de apa,si la copt fac balta!Eu coditele le folosesc doar la sosuri.Si apoi gustul lesios de bicarbonat...nu înteleg...ai pus bicarbonat sau praf de copt?Cum ziceam eu folosesc Weinstein-ul ala,fara phosphat,ca ala da gustul ala kkcios.Oricum,parerea mea este ca se poate sari peste orice agent de crestere la aceasta reteta.
Si mai ceva,poti face tu si fara faina si etc..daca o sa ai dovlecei aiurea,tot "clisos" (ce denumire :o ),adica umed o sa-ti iasa sufleul...si tot la traume o sa ajungi!Accepta ca virgula, chestiile astea mq umede nu-s pe gustul tau,si cu asta basta! :o

Daca vrei un chec uscat,cu aroma de dovlecei,fa retea Adrianei(Torta cu dovlecei) :floare:


Da, am pus bicarbonat de sodiu in loc de praf de copt (oricum nici praful de copt nu-mi place la gust ca are gust tot lesios), asa am facut si prima data.
Eu am facut fara faina cu straturi cu sos de oua smantana si multa branza rasa, doar ca ii taiasem mari.
Nu clisa necoapta nu e de la ciuperci ca nu am pus decat 6 codite in ditamai tavoiul... poate trebuia sa le mai las, dar am zis sa fac cum zice Eataly 30 minute la 180 grade, cuptor incins in prealabil.
Adevarul e ca nu ma omor deloc psihic cu cocile si faina, adica nu mananc nici checuri, foietaj (decat rar si daca e uscat ca saratelele). Totusi prima oara mi-a iesit mai buna parca, desi am zmucit cantitatile atunci, dar am pus mult mai putin bicarbonat decat zice la reteta.
Spui ca agentul d e crestere nu are nici un rol?
Poate o mai incerc odata cu drojdie, ca acel gust nu ma deranjeaza asa de rau. Si poate o las mai mult la cuptor (eventual sa nu mai pun parmezanul decat mai spre sfarsit ...?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#67 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 August 2010 - 03:56 PM

Daniella,tu ai avut ditamai coca,cum crezi ca ti se coace în 30 de minute?Temperatura data de Eataly este pentru alte cantitati/alte ingrediente.Asta-i una...iar coditele,numai 6? :floare: Cozi mari au mai avut ciupercile alea!Se vede ca-s apoase rau...probabil au mai fost si din congelator,atunci baltesc si mai mult...
Nu te poti astepta sa schimbi totul dintr-o reteta,si sa ai pretentia sa-ti reuseasca :o
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#68 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 August 2010 - 04:25 PM

Eu timpul de coacere la cuptor nu-l respect niciodata, doar ma ghidez dupa el. Am invatat ca al meu cuptor e mai incet si atunci dupa ce expira timpul din reteta verific cu scobitoare sau asa ceva, de cele mai multe ori trebuie sa mai las mult peste. Depinde si de cuptor, si de tava folosita... am o tava de inox care am constatat ca e mai lenesa la copt, la fel si cele de yena sunt mai lenese, pe cand alea ale cuptorului sunt cele mai rapide, apoi vin alea non-stick ieftine si subtiri. O intreaga teorie :floare: .

#69 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 05:03 PM

Vezi postareaMaya, la 27 August 2010 - 03:56 PM, a spus:

Daniella,tu ai avut ditamai coca,cum crezi ca ti se coace în 30 de minute?Temperatura data de Eataly este pentru alte cantitati/alte ingrediente.Asta-i una...iar coditele,numai 6? :floare: Cozi mari au mai avut ciupercile alea!Se vede ca-s apoase rau...probabil au mai fost si din congelator,atunci baltesc si mai mult...
Nu te poti astepta sa schimbi totul dintr-o reteta,si sa ai pretentia sa-ti reuseasca :o


da, coditele alea 6 (mari e drept) din congelator le-am scos.
Dar tarta nu e inalta tarta e intinsa, ca am pus intr-o tava mai mare, si am gandit ca fiind la fel de groasa, tot atata timp trebuie, apoi se rumenise pe deasupra parmezanul. Bine daca era dupa mine o mai lasam, dar am rugat iubitul sa o scoata el si sa-si bage pateurile cand a sunat ceasul si doar dupa aia am vazut ca nu e chair rumenita ca si data trecuta.

Mie ca si coca de tarta imi place aia sfaramicioasa, stii? Dar imi place cum i-a iesit lui Eataly in poza ei coca e coapta, in rest, mai sunt vreo 2 coapte, restul sunt toate necoapte dupa gustul meu pentru o coca cu faina. Nu contest ca dupa gustul altora e ok asa.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#70 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 05:08 PM

am folosit o tava non-stick subtire, aia care are si gratar pt friptura, de la Ikea.

Deci zici ca cu cat e tava mai groasa procesul de coacere e mai lent si indelung? Eu de exemplu am vasede inox, dar nu in baie de inox ci groase cu fund de 12 mm, pai alea iau energie de la cea mai mica sursa de caldura si o disipeaza apoi in interior mult timp. In cateva minute mi se fierb legumele la foc minim, vorbind insa de aragaz nu de cuptor. Hai ca am iesit in off topic de tot. Grilul din acekasi material mi se incinge in 7 minute pe aragaz si pot face friptura fara foc apoi pe ambele parti.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#71 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 August 2010 - 05:13 PM

Tot off-topic:
Daniela, vreau sa zic ca tine f mult de cuptor. Eu am explicat cum merge al meu la vasele pe care le am, la tine s-ar putea sa fie altfel.

Apoi daca s-a rumenit parmezanul deasupra, dar nu s-a facut tarta inauntru bine, posibil sa fi fost focul prea tare. Poate la tine 180grade arde mai tare ca la altii. Trebuie intai sa ajungi sa iti cunosti cuptorul bine ca sa il poti folosi in mod optim.

Si spre deosebire de tine, mie nu mi se pare ca oalele cu fundul gros fac treaba mai buna sau mai repede (am aragaz cu plite electrice si vasele cu fundul gros marca Jamie Oliver - in combinatia asta cel putin eu sunt dezamagita).

#72 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 08:37 PM

iata si foto cu sectiunea:

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128293420649.jpg


m-am luptat cu 1 portie, restul tavii :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#73 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 August 2010 - 08:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 August 2010 - 05:03 PM, a spus:



Mie ca si coca de tarta imi place aia sfaramicioasa, stii? Dar imi place cum i-a iesit lui Eataly in poza ei coca e coapta, in rest, mai sunt vreo 2 coapte, restul sunt toate necoapte dupa gustul meu pentru o coca cu faina. Nu contest ca dupa gustul altora e ok asa.


Daniella, eu ti-as sugera ca atunci cind mai folosesti broccoli sa incerci a o face fie in gen quiche ne'Lorraine, fie clafoutis sarat (dupa reteta Ralucai :o ). Ambele versiuni sint excelente ! :floare:

#74 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 09:14 PM

woaw! arata yammi! merci de idei!
aluat sfaramicios si umplutura fara faina yep :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#75 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 August 2010 - 04:23 PM

Le-a venit vremea la acesti minunati dovlecei.
I-am facut azi, sunt deliciosi ...au disparut rapid din tava :floare:.
Merci Lili de reteta. se cva reface cu siguranta.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-16-128300538147.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-16-128300539464.jpg


#76 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 September 2010 - 08:55 AM

Cu placere doamna Stella! :floare:

#77 Useril este offline   Laura Sava 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 September 2010 - 12:59 PM

Va pup, fetelor!!! Minunatia asta de reteta m-a adus, din nou, alaturi de voi :lol:
Mersi fain, Lilly, am savurat-o cu totii din plin!


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-25-128368432065.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-25-128368434158.jpg

#78 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 September 2010 - 03:28 PM

I-am refacut si eu. la fel de buni :lol:

#79 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 September 2010 - 08:05 PM

Fetelor, ma bucur mult ca v-a placut.Si daca a revenit si Laura (Sava)...si daca o si re faceti, iar si iar, eu mi-am atins scopul. :lol:

#80 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 September 2010 - 08:53 PM

Lili, sa-ti dea Dumnezeu sanatate cu reteta asta. O minune. Am facut-o de vreo 3 ori pana acum si nu am apucat sa fac poze. Cui i-am dat reteta nu-i venea sa creada ce bunatate poate iesi din niste dovlecei. Cand merg la oras, caut dovlecei la piata si recidivez.Si musai sa vin si cu o poza. Am incercat cu dovleceii rasi, dar nu are acelasi farmec. Mi-a placut la nebunie rece cu salata de vinete deasupra. Bati copiii si fugi cu mancarea.

Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi