Forum Culinar: Dovlecei invizibili - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dovlecei invizibili

#21 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 10 July 2010 - 12:51 PM

Nu prea ma omor eu dupa dovlecei, insa aveam un kil prin frigider... si pentru ca sunt satula de risotto cu dovlecei si fritatta, am zis sa incerc ceva nou. Nu imi pare rau. A rezultat o tarta extrem de frageda si buna! Sunt foarte incantata!

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-477-12787587391.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-477-127875889624.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-477-127875896806.jpg

Multumesc, Eataly!

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 July 2010 - 12:53 PM

Uite cum am putut eu scapa reteta asta mersi Cristina ca ai scos-o la lumina. Cu urmatorii dovlecei asta fac.

#23 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 10 July 2010 - 05:48 PM

Acuma am luat o feliuta rece, rece... deci dupa ce sta cateva ore la frigider, e si mai buna!

#24 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 July 2010 - 08:02 AM

Ma bucur ca ti-a placut, Cristinica.Si mie imi place rece.Credeam ca apuc sa fac si eu cu dovleceii mamei din gradina, dar de la ploi, nu s-au facut.Ieri am cules doi mici.Ca nu ma impac deloc cu dovlecii giganti din piata.

#25 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 July 2010 - 07:02 PM

Eataly, multumesc de reteta, am facut si eu azi, super bun.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-479-127904048045.jpg

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#26 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 July 2010 - 08:21 PM

Super Ioana!Am zarit si eu unul pe sub fruze, in gradina. Am sa (Re)fac si eu, nu-i asa ca-i buna?

#27 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 18 July 2010 - 06:00 PM

Nu m-am putut abtine si i-am facut si eu az! Mama a mancat doua portii, ceea ce m-a flatat! Sunt aaare buni!Imagine postata Eataly!

Pozele sunt facute cu telefonul, ca aparatul meu are "buba".Nu mai reda ce-a pozat!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-73-127946878347.jpg

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#28 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 July 2010 - 03:38 PM

Am facut si eu azi dovleceii invizibili, doar ca-i vom papa la cina asa ca inca nu stiu cum sunt. Pt aceasta parte am sa revin.
Am facut niste modificari ca sa pot manca si eu:
- faina alba am inlocuit-o cu faina neagra si tarate de grau (jumi-juma)
- laptele cu smantana
- untul cu ulei de masline
- sofran/curry nu aveam in casa in schimb am folosit o sare imbogatita in stil mediteranean (usturoi, rozmarin, piper si salvie)
- am pus marar
- si am adaugat si un pic de apa, mi se parea prea vartoasa compozitia, cred ca din cauza taratei.
Am dublat compozitia de oua la 1,2kg de dovlecei.
De mirosit miroase frumos, a crescut de nu-mi vine sa cred... sunt curioasa sa-i simt gustul. Sorina
Sorina

#29 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 19 July 2010 - 04:11 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 19 July 2010 - 03:38 PM, a spus:


Am facut niste modificari ca sa pot manca si eu:
- faina alba am inlocuit-o cu faina neagra si tarate de grau (jumi-juma)



Faina integrala trebuia, nu e acelasi lucru cu faina neagra. Incearca sa folosesti faina de naut, eu am facut crochetele de dovlecei si au iesit delicioase.

#30 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 July 2010 - 04:26 PM

Scuze, chiar faina integrala am folosit... am scris din greseala faina neagra... cine stie pe unde-mi umbla mie capul?!
Multumesc pt rectificare! Sorina
Sorina

#31 Useril este offline   cricket 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationIasi

Postat 21 July 2010 - 02:34 PM

i-am facut luni seara si au fost deliciosi.

multumim Eataly! Imagine postata

#32 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 July 2010 - 02:33 PM

Am avut 3 dovlecei din recolta proprie. Fragezi si tare buni!
Eataly, asta e cea mai buna tarta cu dovlecei, pe care am mîncat-o vreodata!
Simpla, delicata, perfecta...

Multumesc! :D

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-5-127980170653.jpg


Imagine atasata: monthly_07_2010/post-5-127980172796.jpg

Am aromatizat laptele cu sofran, iar deasupra am pus mozzarella si pecorino.
Am postat reteta pe blog, cu cantitatile facute de mine.

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#33 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 July 2010 - 06:04 PM

A mea e la cuptor :) a trecut de juma de ora ca nu mi se pare coapta.

#34 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 July 2010 - 06:08 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 July 2010 - 06:04 PM, a spus:

A mea e la cuptor :) a trecut de juma de ora ca nu mi se pare coapta.

Eu am tinut-o 35 de minute,la 180°C.Dar a mea a fost subtire,ca a fost tava mare.
Noi am halit-o pe loc! ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#35 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 July 2010 - 07:50 AM

Vezi postareaMaya, la 22 July 2010 - 02:33 PM, a spus:

[center][b]Am avut 3 dovlecei din recolta proprie.Fragezi si tare buni!
Eataly,asta e cea mai buna tarta cu dovlecei,pe care am mîncat-o vreodata!
Simpla,delicata,perfecta...

Multumesc! =((




Multumesc Maya!Si eu o prefer asa.Am facut-o iar zilele trecute, dar fara poza.Mie imi place mai inalta, de obicei o pun in forma de chec.Si mi-a iesit cam slabuta, buna, dar aspect ...zero.

Nu stiu de ce dar anul acesta recolta de dovlecei a mamei e foarte slaba.In schimb, castraveti ...cu duiumul.Cred ca-s cate 30 de flori pe cuib.M-am saturat de castraveti.

Adriana, cum au iesit?

#36 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 July 2010 - 08:26 AM

Vezi postareaEataly, la 23 July 2010 - 07:50 AM, a spus:

Adriana, cum au iesit?

Splendid, am mincat numai o felie ca sa pot minca restul lucrurilor pe care le pregatisem pentru cina dar tare as mai fi mincat, azi insa vor fi prinzul meu =((
De la curry avea un usor gust picant, apoi e moale si delicata, excelenta.
Eu am respectat in totalitate cantitatile, dovlecei am pus exact 700 de gr. Acu pot sa incerc punind deasupra alte brinzeturi eventual.
Grazie Lili =((
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127986637477.jpg

#37 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 July 2010 - 08:50 AM

Of, ce bine arata! Toti. Dovlecei, pazea, va culeg si va tai. :floare:
Imagine postata

#38 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 July 2010 - 01:47 PM

Cricket, sa va fie de bine!

Adriana, con imenso piacere! :biggrin:

Boni, bine ca-i ai!Eu ma oftic de mor ca trebuie sa-i cumpar!

#39 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 24 July 2010 - 04:33 AM

Si varianta mea ceva mai.....galbena. De la dovlecei mi se trage, ca ai mei sunt galbeni, asta ca sa nu credeti ca mi-a scapat borcanul cu sofran sau yellow curry :love7:.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127993871794.jpg


#40 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 July 2010 - 12:49 PM

Vezi postareaEataly, la 23 July 2010 - 01:47 PM, a spus:

Adriana, con imenso piacere! :tongue3:

Luni ma duc la Lidl sa-mi iau cuptor de ala micut ca sa nu il aprind pe asta acu pe calduri. Nu stiu unde o sa-l pun dar o sa ma gindesc apoi la chestia asta :biggrin: Si am de gind sa il inaugurez cu dovleceii invizibili ca tot s-au terminat aseara :(

Vezi postareaLa-Chef-A, la 24 July 2010 - 04:33 AM, a spus:

Si varianta mea ceva mai.....galbena. De la dovlecei mi se trage, ca ai mei sunt galbeni, asta ca sa nu credeti ca mi-a scapat borcanul cu sofran sau yellow curry :toothy9;.



Exact la asta m-am gindit cind i-am vazut cit is de galbeni :P

Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi