Nu stiu daca aici ar trebui sa intre reteta asta sau la produse de panificatie. Adriana saU Maya va rog sa o mutati daca nu isi are locul aici.
- Ingrediente 15 chifle:
500 gr faina
25 gr drojdie
1 lingurita zahar
30 gr unt/ulei
270 gr apa calduta
1 lingurita sare
2 l apa
12 lingurite bicarbonat
4 linguri sare
Punem intr-un vas faina, facem o gropita in centru unde adaugam drojdia dizolvata in apa si amestecata cu o lingurita zahar. Adaugam si untul la temperatura camerei taiat in cubulete si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat putina consistenta adaugam sarea si framantam pana obtinem o biluta elastica. Lasam aluatul la crescut 30-45 minute,
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in bilute mici de cca 50 gr. Punem intr-o oala apa amestecata cu bicarbonatul si sarea si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam cate 5 chifle in apa care fierbe pentru 30 secunde maxim,
Ii scoatem cu o paleta cu gaurele direct pe hartia de copt asezata in tava de cuptor. Ii crestam cu o lama sau cutter, ii pudram cu sare grunjoasa, susan sau mac si ii dam la cuptorul preincalzit la 210 grade pentru 20 minute. Cand s-au rumenit uniform sunt gata,
Sunt buuuni rau,
si o sectiune pufoasa pentru voi,
Seamana cu covrigii la gust.