Taralli(covrigei cu susan)
#1
Postat 23 January 2010 - 07:36 PM
ingrediente
100 ml ulei
100 ml vin alb
300 gr faina
1 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
seminte de susan
se amesteca vinul,uleiul ,sarea ,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat pe care il lasam la repaus jumatate de ora
se fac suluri de 10 cm si se da forma de covrigei
intre timp se pune pe foc o oala cu apa si sare, cand incepe sa fiarba se scufund covrigeii
iar cand incep sa iasa singuri la suprafata se scot cu paleta
si se aseaza pe un servet de panza ,lasam cateva minute la uscat
se pun in tava neunsa si se da la cuptor 180° timp de 15-20 minute pana se rumenesc si devin aurii.(dupa 1o miunute am intors tava)
aici gata copti
sunt la fel de gustosi ca cei din magazin.crocanti si se topesc in gura
se pot pastra in pungute
#2
Postat 23 January 2010 - 07:46 PM
Covrigeii sunt impecabili,ca tot ce faci tu.
Am vazut ca-ti plac retetele migaloase si putin artistice.
Foare frumos arata in punguta.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 24 January 2010 - 01:05 AM
#5
Postat 24 January 2010 - 03:14 PM
arata ca si covrigeii vanilati!
Taylor,super reteta!
raman crocanti?
#6
Postat 24 January 2010 - 03:58 PM
Cred ca i-am bronzat prea putin dar trebuia sa mincam si eram nerabdatoare sa ii gust, sunt friabili si foarte gustosi de la ulei, aluatul se lucreaza foarte bine, eu evident l-am facut in 2 minute in Ken. N-am pus susan ca n-aveam, as pune data viitoare seminte de chimen. Grazie taylor
#7
Postat 24 January 2010 - 09:31 PM
piscotel a spus:
Covrigeii sunt impecabili,ca tot ce faci tu.
Am vazut ca-ti plac retetele migaloase si putin artistice.
Foare frumos arata in punguta.
multumesc piscotel
#8
Postat 24 January 2010 - 09:32 PM
KikenHana a spus:
merci
#9
Postat 24 January 2010 - 09:40 PM
Nico-Vya a spus:
arata ca si covrigeii vanilati!
Taylor,super reteta!
raman crocanti?
merci Nico.
sunt crocanti atat cat trebuie.merita sa-i incerci.
Citeaza
Mie mi-au iesit 67 :mrgreen: mai mult de jumatate nu mai sunt
Cred ca i-am bronzat prea putin dar trebuia sa mincam si eram nerabdatoare sa ii gust, sunt friabili si foarte gustosi de la ulei, aluatul se lucreaza foarte bine, eu evident l-am facut in 2 minute in Ken. N-am pus susan ca n-aveam, as pune data viitoare seminte de chimen. Grazie taylor
eu nu i-am numarat.dar si la mine s-au papat repejor de tot .cei din punguta le-am dat le nepotii din Levone
am uitat sa mentionez ca am pus si putin mac.
la mine a durat mai mult de 2 minute ma bucur ca ti-au placut.ai vazut ce buni sunt ?!
#10
Postat 24 January 2010 - 10:53 PM
taylor a spus:
Foarte buni, recomand calduros celor care vor sa ii incerce sa porneasca de la cantitatea dubla de ingrediente. :mrgreen:
#11
Postat 16 March 2010 - 11:42 PM
Ma pregatesc sa fac "taralli"...da' nu azi ca-i prea tarziu.
edit frumosi v-au iesit !
#12
Postat 17 March 2010 - 10:03 AM
#14
Postat 17 March 2010 - 05:04 PM
taylor, la 23 January 2010 - 07:36 PM, a spus:
ingrediente
100 ml ulei
100 ml vin alb
300 gr faina
1 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
seminte de susan
se amesteca vinul,uleiul ,sarea ,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat pe care il lasam la repaus jumatate de ora
se fac suluri de 10 cm si se da forma de covrigei
intre timp se pune pe foc o oala cu apa si sare, cand incepe sa fiarba se scufund covrigeii
iar cand incep sa iasa singuri la suprafata se scot cu paleta
si se aseaza pe un servet de panza ,lasam cateva minute la uscat
se pun in tava neunsa si se da la cuptor 180° timp de 15-20 minute pana se rumenesc si devin aurii.(dupa 1o miunute am intors tava)
aici gata copti
sunt la fel de gustosi ca cei din magazin.crocanti si se topesc in gura
se pot pastra in pungute
Imi cer scuze, azi sunt cam ... Borat.
Unede ai spus ce se face cu susanul?
Eu parca il vad in castronul cu vin si ulei, in care pare ca pluteste ceva.
Esti buna sa ma lamuresti in ce faza intervine susanul?
Se ung cu ou sau nu?
Multumesc anticipat. Sunt foarte tentat sa incerc.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#15
Postat 17 March 2010 - 08:19 PM
#16
Postat 17 March 2010 - 08:28 PM
Adriana, la 17 March 2010 - 10:03 AM, a spus:
multumesc Adriana ca ai raspuns.eu am fost cateva zile in romania si nu am intrat pe forum.
#17
Postat 17 March 2010 - 08:30 PM
any_annette, la 16 March 2010 - 11:42 PM, a spus:
Ma pregatesc sa fac "taralli"...da' nu azi ca-i prea tarziu.
edit frumosi v-au iesit !
any te astept cu rezultatul
#18
Postat 17 March 2010 - 09:27 PM
#19
Postat 18 March 2010 - 12:14 AM
#20
Postat 18 March 2010 - 10:37 AM