Taralli(covrigei cu susan)
#21
Postat 18 March 2010 - 12:40 PM
O portie simpli, iar cealalta cu seminte de fenicul. Foarte , foarte buni!
Multumesc Taylor de reteta , o sa vin cu poza cand descarc camera.
Eu i-am rumenit mai putin si mi-au placut mai mult decat cei bronzati
#22
Postat 18 March 2010 - 05:35 PM
#27
Postat 19 March 2010 - 04:18 PM
Acum doua zile am vazut intr-un magazin niste grisine italienesti scumpe foc, pe care scria ca-s cu ulei de masline si rozmarin.
Ochiii vad, <3(inima)... solicita.
Asa ca eu am facut covrigei verzuli (asa mi-a iesit haluatul)de incercare o jumatate de portie - 42 de bucati
Nu sunt asa de fatzosi ca ai vostri, dar miroasa de la 5 metri distanta.
Au iesit crocanti dar se pot sfarama in masele mult mai bine ca cei din magazin.
.
.
Probabil ca voi recidiva.
Acum m-am prins si cat de subtiri sa-i fac si cat de mare sa fie inelul.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#28
Postat 20 March 2010 - 06:11 AM
W Mamadeus Paparotti, la 19 March 2010 - 04:18 PM, a spus:
Probabil ca voi recidiva.
... si nu au trecut decat 16 ore!
Am refacut in dimineata aceasta timpurie portia intreaga - 69 de ... pozitii
Ieri am citit pe net si am vazut ca unii pun drojdie, altii praf de copt, multi nimic.
Azi am incercat cu drojdie.
Un pachetel care era inceput. Sa fii fost 6 grame ?
Aluatul se lucreaza la fel de usor, in final au capatat si o aroma de paine insa au rams crocanti.
Tot pe net am vazut ca e slobod la condimentare si transa aceasta am facut-o picanta.
Pe langa rozmarin macinat am pus si piper alb+negru si o priza de chilli.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#29
Postat 20 March 2010 - 09:53 AM
W Mamadeus Paparotti, la 19 March 2010 - 04:18 PM, a spus:
important ca au iesit buni si ca ti-au placut
#30
Postat 20 March 2010 - 10:08 AM
Probabil ca voi recidiva.[/quote]
... si nu au trecut decat 16 ore!
Am refacut in dimineata aceasta timpurie portia intreaga - 69 de ... pozitii
Ieri am citit pe net si am vazut ca unii pun drojdie, altii praf de copt, multi nimic.
Azi am incercat cu drojdie.
Un pachetel care era inceput. Sa fii fost 6 grame ?
Aluatul se lucreaza la fel de usor, in final au capatat si o aroma de paine insa au rams crocanti.
Tot pe net am vazut ca e slobod la condimentare si transa aceasta am facut-o picanta.
Pe langa rozmarin macinat am pus si piper alb+negru si o priza de chilli.
[/quote]
ai fost foarte harnic,bravo sunt diferite retete si cu diferite condimente.am vazut si eu o reteta cu chilli si piper,dar cum sunt alergica la tot ce-i piperat am ales varianta cu susan
#31
Postat 07 May 2010 - 05:55 PM
Sunt excelenti!
Nu prea am avut rabdare sa-i modelez. Oricum, sunt deliciosi!
Multumesc, Taylor!
#32
Postat 08 May 2010 - 03:02 PM
#33
Postat 11 August 2011 - 03:49 PM
I-a tinut minte de un an si jumatate. Yesss!
Am o jumatate de portie cu aluatul la odihna.
Mirosenii: Rozmarin, piper, chilli si oregano macinate in mojar.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#34
Postat 12 August 2011 - 08:12 AM
I-am dus colegului impreuna cu reteta si o punga cu taralli. Dar eu incep munca adanc in noapte si pana sa soseasca am dat atacul.
Dupa o vreme am legat bine punga si am sigilat-o cu banda adeziva.
Dupa o ora am desigilat-o
In fine au rams cativa sa-i duca si sotiei acasa.
Genialii covrigei au mai multe straturi de arome ce se dezvaluie progresiv. La inceput simti uleiul de masline, apoi vinul. Spre final aroma plantelor mediteraneene si cand nu mai ai nimic in gura isi face simtita prezenta si chilli-ul.
Recidivez azi din nou pentru familie, dar ca sa mearga mai repede si sa incapa mai multi intr-o tava, renunt la forma de inel si le modelez ca bastonase. E mai ergonomic in tava. Ingrediente am, insa trebuie sa mai cumpar
Ieri i-am intors in tava dupa cinci minute, pe partea cealalta. Bine am facut. Se retine.
Dupa ce i-am oparat si i-am asezat in tava, i-am presarat cu sare cristalizata si extra-chilli.
Ma duc sa framant.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#35
Postat 15 August 2011 - 06:36 AM
super reteta Taylor...as incerca si cu vanilie, oare or iesi?
ai mei au mac in ei, am ramas fara susan
#36
Postat 26 November 2011 - 04:33 PM
#37
Postat 30 January 2012 - 01:25 PM
Mai vorbiti !
Am mainile netede si parfumate de la framnatatul aluatului cu untdelemn de masline si mirosenii (rozmarin, oregano, busuioc).
Doar sa se odihneasca (in pace ) inca 20 de minuturi...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#38
Postat 21 July 2012 - 12:12 AM
Merci Taylor!
Cu urmatorii am sa experimentez si alte mirodenii
#39 Guest_Gelutza_*
Postat 22 July 2012 - 12:55 PM
Ria, la 21 July 2012 - 12:12 AM, a spus:
Merci Taylor!
Cu urmatorii am sa experimentez si alte mirodenii
Abia astept sa-i experimentez si eu fiindca prea arata bine ai vostri. Nu stiu daca ma apuca maine, poate dupa apus ma incumet si eu ca sa avem dupa ce bea o bere!
#40
Postat 22 July 2012 - 11:17 PM