Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#121
Postat 06 December 2009 - 12:22 AM
Oana mousurile tale ma omoara. ne pui reteta la cel de ananas? Ce fel de esenta de menta folosesti?

si

#122
Postat 06 December 2009 - 12:41 AM
vrabiuta a spus:
Am inceput sa navighez sa ma obisnuiesc cu noul format si e OK !
Si pentru ca suntem in ajun de Mos



Bine ai venit ,Vrabiuta draguta

Yours4ever a spus:
Cu placere ,Raluca

Oana-Cristina a spus:

Bine ai venit,Oana

Vezi ca explica Maya cum schimbati skin-ul . La "ajutor,help etc"
#123
Postat 06 December 2009 - 12:46 AM
gloxinia a spus:

Gloxi ,daca mai spui o data ca nu-ti luceste glazura ,nu mai vorbesc cu tine

Vad ca te-ai specializat in masini,tare faine iti ies

#124
Postat 06 December 2009 - 07:47 AM
gloxinia a spus:
Multumesc!!
Acoperisul e din pasta de zahar uscata bine,apoi pictata pe amindoua patile si iar lasata la uscat.Cind am montat ieri acoperisul deja era uscat ,tare si usor.L-am lipit cu icing colorat si ce a mai iesit pe la imbinari am pictat la sfirsit de tot cu colorant maro. Betele acelea de frigaruie sunt puse doar de efect.
Sunt super masinutele,si super tortul baietelului cuminte!

#125
Postat 06 December 2009 - 08:48 AM

Mamistef,frumoasa casa,chiar daca-i in constructie

Oana-Cristina,impecabile straturile de mousse!
#126
Postat 06 December 2009 - 08:50 AM
Lissa a spus:

primul e un tort diplomat cu fructe
Lissa....no comment!

#127
Postat 06 December 2009 - 01:45 PM
mona a spus:

Vad ca te-ai specializat in masini,tare faine iti ies

Pai asta e cioco cu frisca, nu glazura Adrianei. :?
Cat despre masini, v-am zis ca am mulaj. Ii luasem lui Andrei un set de masinute de construit din ghips. Dupa ce s-a plictisit de ele, am luat eu mulajul

mamistef a spus:

Merci frumos

MIMI a spus:

Da, da.

Pentru azi un tort pentru un baietel de un an si unul pt unul mai maricel de 4. Va las sa ghiciti care a cui e




si

#128
Postat 06 December 2009 - 02:26 PM

Lissa, jos palaria!!!!!


#129
Postat 06 December 2009 - 05:19 PM
Oana-Cristina a spus:

Oana, ma omori cu mousse'urile tale.....
ce bine arata!!!!
super
#131
Postat 06 December 2009 - 06:16 PM
- Gloxinia reteta mea e urmatoarea:400-500 g fructe pasate in care adaug 1 1/2 pachet de gelatina hidratata in 10 linguri suc de fructe sau apa si topita apoi amestec cu 300 g de frisca(din smantana).Per total nu depasesc 800 g de ingrediente(fructe si frisca).Zahar adaug dupa gust.Tot timpul folosesc aceasta reteta doar schimb fructele.Am facut cu visine,caise,capsuni,kiwi,pere,afine,piersici,zmeura.Poti pune ce fruct vrea muschiul tau

- Mon@ reteta e la fel (130g smantana cu 200g cioco topite si adaugat 300g frisca) doar ca am adaugat sirop de menta(dupa gust)si 10g de gelatina.Cand am turnat-o era lichida de credeam ca nu se leaga in veci dar am avut noroc .Siropul l-am luat din Auchan ;Owocow Smak ; si e polonez.Nu stiu daca e cel mai bun e prima data cand folosesc.Oricum am pus ceva ca sa aiba gust.
- Si acum sa va zic din experienta

- Azi m-am jucat cu ornatul altui tort (pentru acasa asa ca am putut sa experimentez) Nu a iesit ce mi-am dorit dar exersez.Oricum nu se preteaza la acest tort ca se inmoaie decoratiile din cauza moussului de fructe.Nici verdele nu avea ce cauta acolo ca nu se asorteaza

Imagini atasate
#132
Postat 06 December 2009 - 07:01 PM
#133
Postat 06 December 2009 - 08:06 PM

Oana-Cristina,eu una iti multumesc tare de tot pentru retetele de mousse!!!Straturile tale sunt perfecte, sper ca urmind si eu reteta ta sa-mi iasa si mie straturi frumoase macar pe jumatate ca ale tale!
#134
Postat 06 December 2009 - 09:39 PM

Lissa, abia asteptam sa apari, esti 'marca inregistrata' deja, frumoase torturi..
Oana-Cristina, mousse-urile acelea le-as manca din ochi, tare bine mai arata..
Gloxinia, te-ai specializat in torturi pentru baietei; :roll: si eu am de facut trei in aceeasi tematica, mai am o saptamana si ceva de studiat si de facut planuri.. mersi pentru inspiratie

Ramo, eu una astept cuminte torturile, am pregatit caietul de notite

Eu iarasi m-am jucat in week-end, am facut proba la cele doua varfuri luate de la cast decor, cel de impletitura si unul pentru scris si dantela; am incercat si frisca vegetala pentru ornat cu ocazia asta.. am avut surprize - nu numai la gust (mi s-a parut chimicala curata), ci si la faptul ca s-a intarit f tare pe masura ce ornam cu ea. Mai am de studiat si mai ales de incercat la capitolul asta.

Era sa uit; blatul este checul economic, sirop de zahar ars, mousse de cioco neagra + lapte, mousse de frisca cu vanilie (si putina sana).


#135
Postat 06 December 2009 - 09:41 PM
#136
Postat 07 December 2009 - 01:06 AM

Gloxi tu unu dupa altul si toate unul si unul
foarte frumoase

Delioara crema este albastra ca la mine asa se vede?
frumos te-ai jucat
#137
Postat 07 December 2009 - 02:19 AM

Acesta-i pentru prietena Patriciei.


Pentru ca am participat si noi ,am si sectiune.
Blat pandispan,ganache cioco amaruie si crema de lapte.
Reteta cremei de lapte am luat-o de pe blogul Amaliei



#139
Postat 07 December 2009 - 07:57 AM


#140
Postat 07 December 2009 - 09:33 AM
gloxinia a spus:
Pentru azi un tort pentru un baietel de un an si unul pt unul mai maricel de 4. Va las sa ghiciti care a cui e

Imi plac ambele !Sunt asa vesele !

Oana-Cristina a spus:
Multumesc ,Oana. Eu ung cu unt toate ornamentele pe care le pun pe frisca sau glazura care contine frisca. Rezista foarte bine.
Ia te rog sa mai experimentezi,ca inceputul e bun
