Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#121 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 06 December 2009 - 12:22 AM

Mamistef super casuta. Din ce e acoperisul?

Oana mousurile tale ma omoara. ne pui reteta la cel de ananas? Ce fel de esenta de menta folosesti?
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#122 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 December 2009 - 12:41 AM

vrabiuta a spus:

Bine v-am regasit !
Am inceput sa navighez sa ma obisnuiesc cu noul format si e OK !
Si pentru ca suntem in ajun de Mos :D , sa aveti parte de tot de va doriti ! {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> :D

Bine ai venit ,Vrabiuta draguta :floare:


Yours4ever a spus:

Mona, multumesc!


Cu placere ,Raluca :lol:

Oana-Cristina a spus:

Buna seara tuturor.Inca incerc sa ma obisnuiesc cu noul format dar sper sa ma descurc sa pot posta ceva.Azi am facut un tort, mousse bineinteles :D de ananas,cioco alba cu menta si piersici, ornat altfel, ca macar atat sa schimb.Mona multumesc pentru informatie.


Bine ai venit,Oana :D Suna bine mousseul de menta . Si eu vreau reteta ,te rog .
Vezi ca explica Maya cum schimbati skin-ul . La "ajutor,help etc"


#123 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 December 2009 - 12:46 AM

gloxinia a spus:

Azi un tortulet pentru un baietel cuminte. Mosul i-a adus o masina de ploitie dulce si una care face zgomot :D


Gloxi ,daca mai spui o data ca nu-ti luceste glazura ,nu mai vorbesc cu tine :lol:
Vad ca te-ai specializat in masini,tare faine iti ies :floare:


#124 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 06 December 2009 - 07:47 AM

gloxinia a spus:

Mamistef super casuta. Din ce e acoperisul?


Multumesc!!
Acoperisul e din pasta de zahar uscata bine,apoi pictata pe amindoua patile si iar lasata la uscat.Cind am montat ieri acoperisul deja era uscat ,tare si usor.L-am lipit cu icing colorat si ce a mai iesit pe la imbinari am pictat la sfirsit de tot cu colorant maro. Betele acelea de frigaruie sunt puse doar de efect.

Sunt super masinutele,si super tortul baietelului cuminte! :)

#125 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 06 December 2009 - 08:48 AM

Gloxi,de la tine vin torturi pe banda rulanta!Bravo fata! :)
Mamistef,frumoasa casa,chiar daca-i in constructie :)
Oana-Cristina,impecabile straturile de mousse!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#126 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 06 December 2009 - 08:50 AM

Lissa a spus:

De-abia am reusit cu pozele :)
primul e un tort diplomat cu fructe

Lissa....no comment! :)
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#127 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 06 December 2009 - 01:45 PM

mona a spus:

Gloxi ,daca mai spui o data ca nu-ti luceste glazura ,nu mai vorbesc cu tine :love3:
Vad ca te-ai specializat in masini,tare faine iti ies :floare:

Pai asta e cioco cu frisca, nu glazura Adrianei. :?
Cat despre masini, v-am zis ca am mulaj. Ii luasem lui Andrei un set de masinute de construit din ghips. Dupa ce s-a plictisit de ele, am luat eu mulajul :)

mamistef a spus:

Sunt super masinutele,si super tortul baietelului cuminte! ;)

Merci frumos :floare:

MIMI a spus:

Gloxi,de la tine vin torturi pe banda rulanta!Bravo fata! :pupic:


Da, da. :D

Pentru azi un tort pentru un baietel de un an si unul pt unul mai maricel de 4. Va las sa ghiciti care a cui e :D

Imagine atasata: 71_5eeda04ba87bfe81d5ae1e4d0d93ce6a.jpg

Imagine atasata: 71_54445c45443eb962436c9a5105395768.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#128 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 December 2009 - 02:26 PM

Gloxinia, faci niste torturi superbe!!!!!! :pupic:
Lissa, jos palaria!!!!! :floare:
:floare:

#129 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 06 December 2009 - 05:19 PM

Oana-Cristina a spus:

Buna seara tuturor.Inca incerc sa ma obisnuiesc cu noul format dar sper sa ma descurc sa pot posta ceva.Azi am facut un tort, mousse bineinteles :D de ananas,cioco alba cu menta si piersici, ornat altfel, ca macar atat sa schimb.Mona multumesc pentru informatie.



Oana, ma omori cu mousse'urile tale.....
ce bine arata!!!!
super
Raluca

#130 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 06 December 2009 - 05:33 PM

Gloxi, ce de torturi ai facut!
continua tot asa:)
Raluca

#131 Useril este offline   Oana-Cristina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 06 December 2009 - 06:16 PM

Multumesc fetelor.
    Gloxinia reteta mea e urmatoarea:400-500 g fructe pasate in care adaug 1 1/2 pachet de gelatina hidratata in 10 linguri suc de fructe sau apa si topita apoi amestec cu 300 g de frisca(din smantana).Per total nu depasesc 800 g de ingrediente(fructe si frisca).Zahar adaug dupa gust.Tot timpul folosesc aceasta reteta doar schimb fructele.Am facut cu visine,caise,capsuni,kiwi,pere,afine,piersici,zmeura.Poti pune ce fruct vrea muschiul tau :D .Din fructe proaspete iese mai aromat din cele din compot nu prea.
    Mon@ reteta e la fel (130g smantana cu 200g cioco topite si adaugat 300g frisca) doar ca am adaugat sirop de menta(dupa gust)si 10g de gelatina.Cand am turnat-o era lichida de credeam ca nu se leaga in veci dar am avut noroc .Siropul l-am luat din Auchan ;Owocow Smak ; si e polonez.Nu stiu daca e cel mai bun e prima data cand folosesc.Oricum am pus ceva ca sa aiba gust.
    Si acum sa va zic din experienta :D ,florile din pasta de zahar nu adera la moussul din fructe.Deci daca vreti sa-l transportati ornati-l la fata locului ca de nu riscati ca le pierdeti.Patineaza pe tort la curbe plus ca se mai inmoaie din cauza moussului de fructe.La moussul de cioco adera bine.
    Azi m-am jucat cu ornatul altui tort (pentru acasa asa ca am putut sa experimentez) Nu a iesit ce mi-am dorit dar exersez.Oricum nu se preteaza la acest tort ca se inmoaie decoratiile din cauza moussului de fructe.Nici verdele nu avea ce cauta acolo ca nu se asorteaza :D dar il aveam deja preparat si nu am mai avut chef de alta culoare.
[list][/list]

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 421_d8e45ce0ae1c6b8a3e8fa73cc6992272.jpg


#132 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 06 December 2009 - 07:01 PM

Felicitari fetele pentru torturi sunt care mai de care mai frumoase. Gloxi vad ca de la "somaj" ai treccut direct la ore suplimentare, felicitari draga mea pentru ce faci si iti doresc ca pana la sarbatori macar sa ramai tot la "ore suplimentare". Nici eu nu stau degeaba numai dupa cum stiti piticu meu mi-a stricat laptop'u si pe langa toate astea am ramas si fara aparat asa ca il am cu imprumut cand pot, dar am si eu cateva mai multe torturi si tortoaie pozate si nepostate si abia astept sa vi le arat.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#133 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 06 December 2009 - 08:06 PM

Fetelor,ce torturi frumoase am vazut!!!! :study:

Oana-Cristina,eu una iti multumesc tare de tot pentru retetele de mousse!!!Straturile tale sunt perfecte, sper ca urmind si eu reteta ta sa-mi iasa si mie straturi frumoase macar pe jumatate ca ale tale!

#134 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 06 December 2009 - 09:39 PM

WOW, torturi noi, si frumoase.. ca sa nu mai zic de gustoase.. :bounce:
Lissa, abia asteptam sa apari, esti 'marca inregistrata' deja, frumoase torturi..
Oana-Cristina, mousse-urile acelea le-as manca din ochi, tare bine mai arata..
Gloxinia, te-ai specializat in torturi pentru baietei; :roll: si eu am de facut trei in aceeasi tematica, mai am o saptamana si ceva de studiat si de facut planuri.. mersi pentru inspiratie :hungry:
Ramo, eu una astept cuminte torturile, am pregatit caietul de notite :D

Eu iarasi m-am jucat in week-end, am facut proba la cele doua varfuri luate de la cast decor, cel de impletitura si unul pentru scris si dantela; am incercat si frisca vegetala pentru ornat cu ocazia asta.. am avut surprize - nu numai la gust (mi s-a parut chimicala curata), ci si la faptul ca s-a intarit f tare pe masura ce ornam cu ea. Mai am de studiat si mai ales de incercat la capitolul asta. :D
Era sa uit; blatul este checul economic, sirop de zahar ars, mousse de cioco neagra + lapte, mousse de frisca cu vanilie (si putina sana).
Imagine atasata: 222_43911a44fca2fc3e7c929642f5067332.jpg
Imagine atasata: 222_300667b16ddf24204147a0a10dcbaa05.jpg
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#135 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 06 December 2009 - 09:41 PM

Revin, Mamistef, geniala ideea de casa la rosu! Ca sa nu mai zic de executie! Felicitari.
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#136 Useril este offline   natasha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 December 2009 - 01:06 AM

Oana-Cristina frumoase torturi si perfecte margini,felicitari :floare:
Gloxi tu unu dupa altul si toate unul si unul
foarte frumoase :D
Delioara crema este albastra ca la mine asa se vede?
frumos te-ai jucat

#137 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 December 2009 - 02:19 AM

Doua torturi ,cadou
Imagine postata

Acesta-i pentru prietena Patriciei.
Imagine postata

Imagine postata

Pentru ca am participat si noi ,am si sectiune.
Blat pandispan,ganache cioco amaruie si crema de lapte.
Reteta cremei de lapte am luat-o de pe blogul Amaliei :D Mi-a placut foarte mult la gust dar nu cred ca am reusit consistenta :floare: . A fost putintel cam moale.


Imagine postata

#138 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 December 2009 - 02:30 AM

Si inca unul,facut mai pe graba,care nu-mi prea place cum a iesit.
Initial trebuia sa-l fac pentru maine...s-a devansat petrecerea si a trebuit sa ma grabesc. Noroc ca aveam ornamentele facute...



Imagine postata

Imagine postata

#139 Useril este offline   alina-lili 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 December 2009 - 07:57 AM

Felicitari fetele, frumoase torturi. In ultima vreme mai pot trage cate un ochi pe aici si fara sa ma ia cu rau.... :lol: Mona, faine toate, dar cartea e mortala! :floare:

#140 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 December 2009 - 09:33 AM

gloxinia a spus:


Pentru azi un tort pentru un baietel de un an si unul pt unul mai maricel de 4. Va las sa ghiciti care a cui e =))

Imi plac ambele !Sunt asa vesele ! :floare:

Oana-Cristina a spus:

Mon@ reteta e la fel ....Azi m-am jucat cu ornatul altui tort (pentru acasa asa ca am putut sa experimentez) [/list][list][/list]

Multumesc ,Oana. Eu ung cu unt toate ornamentele pe care le pun pe frisca sau glazura care contine frisca. Rezista foarte bine.
Ia te rog sa mai experimentezi,ca inceputul e bun :lol:



Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi