Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#21
Postat 27 November 2009 - 02:31 PM
Eu pun oricate detalii vreti, dar nu stiu daca mai pot edita; sau fac un post separat, spuneti-mi doar cum sa fac.
Sau daca va intereseaza vreunul anume, vi-l detaliez cu mare drag, cu tot cu traume. :roll:
#22
Postat 27 November 2009 - 09:41 PM
delioara a spus:
delioara a spus:
Eu pun oricate detalii vreti, dar nu stiu daca mai pot edita; sau fac un post separat, spuneti-mi doar cum sa fac.
Sau daca va intereseaza vreunul anume, vi-l detaliez cu mare drag, cu tot cu traume. :roll:
Bine ai venit delioara, ma bucur ca ai postat torturile, acum daca nu ai dat detalii lasa asa, desi butonul "edit" il poti folosi. Pe viitor cand vei mai posta torturi sa ne spui macar ce crema au si cu ce sunt imbracate si apoi nu-ti fie teama ca o sa te bombardam noi cu intrebari
#23
Postat 28 November 2009 - 09:06 AM
#24
Postat 28 November 2009 - 09:54 AM
Ramo a spus:
Bine ai venit delioara, ma bucur ca ai postat torturile, acum daca nu ai dat detalii lasa asa, desi butonul "edit" il poti folosi. Pe viitor cand vei mai posta torturi sa ne spui macar ce crema au si cu ce sunt imbracate si apoi nu-ti fie teama ca o sa te bombardam noi cu intrebari
Va spun aici, pe scurt, cum sunt torturile.
Marea majoritate sunt cu mousse-rile de la tortul cu trei feluri de ciocolata al nadiei_s , in diferite combinatii.
Am mai incercat crema de branza si frisca a lui pitt
Si un mousse cu lapte condensat, dupa un tort al dorei_m
Excelente, toate.
Blaturile sunt pandispan simplu, cu vanilie, sau cu putina cacao.
Imbracate in pasta de marshmallow, pasta de zahar a Adrianei si o combinatie intre ele (adica am amestecat o pasta cu cealalta).
Am mai incercat si tortul cu foi coapte in tigaie, excelenta crema de frisca si nuci.
Folosesc frisca naturala, de aceea cele imbracate in frisca n-au tinuta; inca nu m-am invrednicit sa incerc sfatul doamnei Georgeta, sa pun putina gelatina in ea.
Salut cu aceasta ocazie toate vrednicele tortarese, de la care m-am inspirat copios.
Gloxinia, superb tort, imi place foarte tare modelul de pe pasta..
#25
Postat 28 November 2009 - 01:15 PM
De care frisca naturala iei? Sau aveti vreun producator local?
Pentru azi un tort pentru ziua unui pompier
Blat negressa, crema de iaurt cu zmeura.Imbracat in pasta de zahar, decor alb din royal icing. Masina, pompoerul, scarile,furtunul si galeata pasta de zahar a Adrianei.
detalii:
si
#26
Postat 28 November 2009 - 01:48 PM
Anaiordan,felicitari si la mai multe!
Delioara,fff frumoase torturile tale!
Gloxinia,frumoase amandoua,dar pompierul m-a fermecat!
#27
Postat 28 November 2009 - 01:52 PM
#28
Postat 28 November 2009 - 01:53 PM
nu mai e nici un secret ca esti o maestra la TORTURI
sincer m-o dat pe spate TOM si Masinuta
la ce scara ai lucrat? -masinuta e tare...si mai are si pompier
foarte frumos tot ce faci!!
felicitari!
#29
Postat 28 November 2009 - 02:08 PM
Nico-Vya a spus:
nu mai e nici un secret ca esti o maestra la TORTURI
sincer m-o dat pe spate TOM si Masinuta
la ce scara ai lucrat? -masinuta e tare...si mai are si pompier
foarte frumos tot ce faci!!
felicitari!
Nico nici nu stii ce mult inseama ce ai zis tu pentru mine. Maestra nu sunt, insa incerc sa ma perfectionez continuu. Rar e cate un tort care imi place la final. Pentru asta data viitoare incerc si mai mult sa iasa bine. :laughing7:
si
#30
Postat 28 November 2009 - 02:10 PM
MIMI a spus:
Anaiordan,felicitari si la mai multe!
Delioara,fff frumoase torturile tale!
Gloxinia,frumoase amandoua,dar pompierul m-a fermecat!
:mrgreen:
si
#31
Postat 28 November 2009 - 09:34 PM
azi am facut si eu doua tortulete.o inimica din pandispan cu cacao si ganache de cioco neagra si alba ,glazura oglinda si manuri si picioare si rapalie si tot tot tot din plastilina de ciocolata , iar printesa este la fel ,doar ca e acoperita cu pasta de marshmallow(am facut pt prima data si sunt tare incantata de ea)
Imagini atasate
#32
Postat 28 November 2009 - 09:37 PM
si
#33
Postat 28 November 2009 - 10:49 PM
gloxinia a spus:
Asta e:
si o poza facuta seara inainte sa il pensulez cu praf de aur peste tot:
Ma enerveaza ca nu il stiu poza sa se vada cum straluceste el de fapt.
O vai h-amar, de cand am nascut tot am zis ca merg sa-mi schimb ochelarii, acum mi sunt sigura ca e nevoie. Scuza-mma Gloxi, dar nu am vazut ca tu ai postat tortul, credeam ca e al Delioarei, dar am vazut apoi ca te felicita asa ca am dat pagina 'napoi sa vad de ce si mi drag de floricelel tale
Eu cand imprim pe pasta, pun foaia pe pasta si o presez usor cu o tava maii mare, asa modelul nu iese miscat
#34
Postat 28 November 2009 - 10:51 PM
delioara a spus:
Pare interesanta crema asta de frisca cu nuci, trebuie sa o caut si eu sau poti sa o scrii tu aici? Multu'
#35
Postat 28 November 2009 - 10:53 PM
alina-lili a spus:
Multumesc Alina. Chiar am pe un site de poze un album cu torturi intitulat "Toti au o pasiune"
#36
Postat 28 November 2009 - 10:55 PM
gloxinia a spus:
De care frisca naturala iei? Sau aveti vreun producator local?
Pentru azi un tort pentru ziua unui pompier
Blat negressa, crema de iaurt cu zmeura.Imbracat in pasta de zahar, decor alb din royal icing. Masina, pompoerul, scarile,furtunul si galeata pasta de zahar a Adrianei.
Cred ca pompierul tau a fost super incantat. Super detaliile, ce fain e realizata masina ...
#37
Postat 28 November 2009 - 10:57 PM
MIMI a spus:
Anaiordan,felicitari si la mai multe!
Delioara,fff frumoase torturile tale!
Gloxinia,frumoase amandoua,dar pompierul m-a fermecat!
Multumesc Mimi draga, astept sa pun poze pe pc sa va arat ce am mai mesterit si eu, am facut o albinutza asa dragutza pe care abia astept sa v-o arat
#38
Postat 28 November 2009 - 10:59 PM
mamistef a spus:
Eu zic ca are rost. Sunt si vor fi aici fete noi care nu au vazut inca torturile noastre si poate le vor fi de folos; scopul asta e, nu?
#39
Postat 28 November 2009 - 11:05 PM
dani_ela a spus:
azi am facut si eu doua tortulete.o inimica din pandispan cu cacao si ganache de cioco neagra si alba ,glazura oglinda si manuri si picioare si rapalie si tot tot tot din plastilina de ciocolata , iar printesa este la fel ,doar ca e acoperita cu pasta de marshmallow(am facut pt prima data si sunt tare incantata de ea)
Papusa e tare reusita, dar inima ... aia m-a lasat masca. Doamne cat poate fi de frumoasa ... o idee buna de Valentine's Mersi
#40
Postat 28 November 2009 - 11:10 PM
Si eu patisem invers. Postul Delioarei crezui ca e al tau. Musai sa scriem la sugestii, sa faca ceva cu aceste culori. Ma baga in ceata rauuuu. Si vad ca nu numai pe mine.
si