Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#461 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 14 January 2010 - 03:55 PM

Anca_B a spus:

Ramo a spus:

Ancaaaa ce coloranti ai de ai obtinut rosul ala? Trandafirii sunt superbi, eu nu reusesc sa-i fac petala cu petala.


Draga Ramo,ii un colorant romanesc!mi-i l-am luat de la Real!Are o culoare tare faina!Gelatina granule am hidratat-o numai in colorant!Trandafirii,sunt inspiratie Youtube si Lissa!Am incercat mai mult metode in noaptea aia,dar cei mai bine mi-au iesit ,daca am intins pasta , am decupat cercuri de pasta pe care le-am modelat intre 2 folii,cu degetele.Cu grija am imbinat petalele ,sa nu se formeze pistilul :lol: Si la cei mai mari,petalele de final le-am pus a doua zi ,dupa sfatul Lissei.Deci, i-am lasat sprijiniti pe lingurite sa se usuce asa,pana a 2-zi ce i-am atasat la trandafirii mici.Imi cer scuze pt. exprimare.Sper ca ma intelegi ce vreau sa spun!
Dra da-mi voie , te rog : :notworthy: in fata torturilor tale!Sa sti ca si pe tine te urmaresc cu drag ,sa vad ce-ai mai "tortalit".O, si asta e pt . tine :floare:

L-am avut si eu si abia am asteptat sa-l termin, dar folosit asa cum l-ai folosit tu pare destul de bun, cred ca o sa risc si eu odata. Mersi de pont. si multumesc de aprecieri :)
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#462 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 14 January 2010 - 04:19 PM

Un tort diplomat, imbracat in plastelina de ciocolata, trandafirii si fluturasul din pasta de zahar reciclata si nu imi place cum se lucreaza cu pasta veche si incalzita, mie mi-o dat impresia ca e gumata :notworthy:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 211_3aa3a0ea7bed8c5625c841f8156bb4d0.jpg

Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#463 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 14 January 2010 - 05:58 PM

Ramo , culorile... culorile ! Cum ai facut culorile ? Io-s innebunita dupa culori . Abia astept sa-mi pot lua si eu culori de la wilton ... Foarte fain tortul cu trandafiri si fluturas . Cat despre faptul ca esti sau nu specialista ... sa nu vorbim , alaturi de alte fete de aici sigur sunteti specialiste . Bravo voua si ma bucur ca impartasiti si celor care nu sunt asa pricepute din experienta voastra .

Eu tot n-am priceput ceva . Cum faceti voi , daca faceti pasta de zahar , o portie , apoi cand puneti colorantul , nu devine sfaramicioasa , doar eu patesc asa din cauza colorantilor ?
Acestia sunt colorantii pe care eu ii folosesc deocamdata ...
Imagine postata
Si inca o intrebare : voi cand aveti de facut mai multe culori , amestecati putina pasta cu putin colorant , sau cum ? Ca eu ma gandeam , pentru sambata , sa dizolv gelatina in colorantul asta rosu pe care-l am , pentru a face rochita printesei . Oare iese ceva sau sa fac o rochita alba si cu asta basta? Of ce dureri de cap . Ramo , ne putem lega una de alta ... :notworthy: Tu sa faci cutia de cadou , eu rochita de printesa ... (pentru 100 de persoane ai ce munci , abia astept sa vad ce idei ai , succes ! {SMILIES_PATH}/6.gif:lol:<" title="arms" /> )
mama de fete cucuiete Imagine postata

#464 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 14 January 2010 - 09:12 PM

Doriana a spus:

Ramo , culorile... culorile ! Cum ai facut culorile ? Io-s innebunita dupa culori . Abia astept sa-mi pot lua si eu culori de la wilton ... Foarte fain tortul cu trandafiri si fluturas . Cat despre faptul ca esti sau nu specialista ... sa nu vorbim , alaturi de alte fete de aici sigur sunteti specialiste . Bravo voua si ma bucur ca impartasiti si celor care nu sunt asa pricepute din experienta voastra .

Eu tot n-am priceput ceva . Cum faceti voi , daca faceti pasta de zahar , o portie , apoi cand puneti colorantul , nu devine sfaramicioasa , doar eu patesc asa din cauza colorantilor ?
Acestia sunt colorantii pe care eu ii folosesc deocamdata ...

Si inca o intrebare : voi cand aveti de facut mai multe culori , amestecati putina pasta cu putin colorant , sau cum ? Ca eu ma gandeam , pentru sambata , sa dizolv gelatina in colorantul asta rosu pe care-l am , pentru a face rochita printesei . Oare iese ceva sau sa fac o rochita alba si cu asta basta? Of ce dureri de cap . Ramo , ne putem lega una de alta ... :cheers: Tu sa faci cutia de cadou , eu rochita de printesa ... (pentru 100 de persoane ai ce munci , abia astept sa vad ce idei ai , succes ! {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> )


Culorile, ... da, sunt de la wilton si eu am ravnit multa vreme dupa ele si acum nu le-as mai schimba numa cu unule din state la care nu am acces usor si sunt special pentru pasta, poti sa pui cat vrei ca nu se sfarma pasta.

Cat despre specialista ... hai sa-ti zic ceva pana am intrat pe culi nu stiam sa ornez decat in frisca. Eu fac torturi in genul de un an sa zic asa, mai exact din martie am inceput sa fac la comanda pana atunci aveam 3 torturi imbracate in pasta la activ, dar am avut tupeu si nu regret :)) asa ca fetelor aveti incredere in voi ca se poate :)
succes in achizitionarea colorantilor, ca se merita.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#465 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 January 2010 - 09:16 PM

un tort facut de ziua soacrei

mousse de lamaie si mousse de ciocolata (inspiratie tort cu trei feluri de ciocolata)

Imagine atasata: 142_ce3e5917e8f380721432d0640586be99.jpg

Imagine atasata: 142_2adf681559ee54b2611eeaa93abfdd51.jpg

Imagine atasata: 142_64e59eda47e09f5e7727347c861ef022.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#466 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 14 January 2010 - 09:24 PM

Ceci, ai muncit la tortu ala de numa, eu n'am curaj sa ma apuc de chestii de astea cu frisca:D felicitari
si sectiunea....arata de milioane!

Ramo, ce fain e tortu' cu fluture...
am o intrebare:D cata ciocolata folosesti sa imbraci un tort ca asta?
Raluca

#467 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 14 January 2010 - 09:27 PM

am facut un tort , bineinteles... tot blat chocolate mudd cake, si mousse de cioco alba si neagra si chocolate rolls albe de data asta. E al 3 lea tort luna asta pt aceeasi persoana si toate la fel :shock: si m'a sunat ca mai vrea unu tot asa pe weekend, macar vrea alt decor :cheers:
si am lucrat tare greu cu ciocolata alba, nu stiu ce am gresit, prea putina miere, prea multa, nush da nu s'a lucrat bine:)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 411_79ddc7a8368fba25d76fda660c9808f9.jpg

Raluca

#468 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 January 2010 - 09:29 PM

Yours4ever a spus:

Ceci, ai muncit la tortu ala de numa, eu n'am curaj sa ma apuc de chestii de astea cu frisca:D felicitari
si sectiunea....arata de milioane!

Ramo, ce fain e tortu' cu fluture...
am o intrebare:D cata ciocolata folosesti sa imbraci un tort ca asta?

multumesc :cheers:
nu pot spune ca am muncit cine stie cat (mi s-a parut ca a mers repede treaba, dar nu m-am uitat la ceas cat mi-a luat)
m-a cam suparat frisca si nu a iesit cine stie ce ornarea poate pe viitor ma voi descurca mai bine cu frisca
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#469 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 14 January 2010 - 10:04 PM

Ramo a spus:


Thank you mamitzi, imi place tare mult "Pepsi'ul" tau :) stiu ca nu are legatura doar te tachinam, l-ai pictat tare fain ...

:cheers:

#470 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 14 January 2010 - 10:22 PM

Ramo a spus:

Un tort diplomat, imbracat in plastelina de ciocolata, trandafirii si fluturasul din pasta de zahar reciclata si nu imi place cum se lucreaza cu pasta veche si incalzita, mie mi-o dat impresia ca e gumata :cheers:


RAMOOOO,foarte frumos tort!Te rog imi dai niste sfaturi?
1. cum se imbraca tortul in plastelina de cioco'?aceeasi tehnica ca la pasta de zahar?
2.ce se foloseste pt. intins: zahar ,amidon,ulei ...?
3.si aici trebuie tortul uns in prealabil cu unt?
4.colorantii de la Wilton,scrie pe ei care sunt pt pasta?sau cum sa ma exprim...care ar fi cei care sa se potriveasca si pt.pasta,si pt royal icing si pt frisca?
Da' sa-mi raspunzi cand ai timp!Nu-i graba!Ca stiu ca ai tema de casa ,un tort mareee!Spor la treaba,si la calcule!

#471 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 14 January 2010 - 10:52 PM

Doriana a spus:

Eu tot n-am priceput ceva . Cum faceti voi , daca faceti pasta de zahar , o portie , apoi cand puneti colorantul , nu devine sfaramicioasa , doar eu patesc asa din cauza colorantilor ?
Acestia sunt colorantii pe care eu ii folosesc deocamdata ...


Dorianaeu am facut pasta toata rosie(am hidratat gelatina in colorantul lichid),asa ca acum am tema de casa sa o termin,"impletind" trandafiri din ea!poate ca o sa incerc si alte decoruri de ex niste botosei.Daca vrei sa faci rochita de culoare rosie de ex. e mai bine sa adaugi colorantul de la inceput pt. ca sa ai o pasta de culoare uniforma in toata masa ei.Tu ai coloranti unguresti?cat costa?Cum te-ai gandit sa faci tortul pt. fetita ta?si eu vreau sa fac un tort Barbie, pt. Rebeca in feb. implineste ...2 ani!

#472 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 14 January 2010 - 10:56 PM

cec a spus:

un tort facut de ziua soacrei

mousse de lamaie si mousse de ciocolata (inspiratie tort cu trei feluri de ciocolata)

Buna Ceci frumos tort!ce ne straduim noi pt. soacrele noastre,nu?!Si sectiunea arata tare apetisanta!Trebuie sa incerc si eu mousee-ul de lamaie!Te rog, poti sa-mi dai reteta ?!

#473 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 14 January 2010 - 11:01 PM

Yours4ever a spus:

am facut un tort , bineinteles... tot blat chocolate mudd cake, si mousse de cioco alba si neagra si chocolate rolls albe de data asta. E al 3 lea tort luna asta pt aceeasi persoana si toate la fel :shock: si m'a sunat ca mai vrea unu tot asa pe weekend, macar vrea alt decor :cheers:
si am lucrat tare greu cu ciocolata alba, nu stiu ce am gresit, prea putina miere, prea multa, nush da nu s'a lucrat bine:)


Trebuie sa fie taaaareee bun tortu' asta,de' se tot cere "bis"!
In general cioco' alba e mai pretentioasa,nu?
Ralu nu vrei sa facem schimb de platouri?!Mi-a facut cu ochiu' ala al tau! :)

#474 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 January 2010 - 09:32 AM

Anca_B a spus:

cec a spus:

un tort facut de ziua soacrei

mousse de lamaie si mousse de ciocolata (inspiratie tort cu trei feluri de ciocolata)

Buna Ceci frumos tort!ce ne straduim noi pt. soacrele noastre,nu?!Si sectiunea arata tare apetisanta!Trebuie sa incerc si eu mousee-ul de lamaie!Te rog, poti sa-mi dai reteta ?!


multumesc :)

INGREDIENTE CREMA DE LIMETTE
- 350 g de iaurt gras
- 80 g de zahar
- coaja si sucul de la o limette
- 150 ml de frisca lichida
- 10 g de gelatina
- 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata

PREPARARE
Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette.
Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa,
pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:
- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde,
apoi totul se pune peste iaurt.
Se pune in frigider pentru cca 30 de minute...
...apoi se inglobeaza frisca batuta...
-acest mousse l-am preluat de la Gabi Cara - Tort MAGIC MOMENTS
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#475 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 January 2010 - 10:33 AM

Va pup !
Anca,frumoasa inimioara ta ,bravo !Si mie imi lua ,la inceput.o noapte sa fac trandafiri. O sa vezi ca pe masura ce prinzi ceva experienta ,ii vei face din ce in ce mai repede . ;)

Raluca, eu ii cred pe copii de liceu,ca noi ne-am batut cu tortul meu de nunta :oops: si nu mai eram chiar copii...Ti-a iesit haios
Despre ultimul tort nu pot sa zic decat bravo pt rabdare :( :(

Ramo, foarte frumoase torturi,impecabil executate,ca de obicei :( . Parca ai spus pe undeva cum faci de iti iese asa bine Mickey dar am uitat :( . Cand ai timp,poate mai explici o data :( Si tot cand ai timp,te rog si eu sa detaliezi putin cum imbraci un tort in plastelina de cioco. M-ar interesa de fapt ce fel de cioco folosesti si in ce proportii cu mierea.

Stefana,imi place cum ti-a iesit tortul,felicitari :(

Cecilia,sa-ti traiasca soacra .Eu zic ca ti-a iesit bine. Atat doar ca dupa cat vad eu,sub impletitura n-ai pus strat de frisca si de aceea se vad unele mici imperfectiuni. :)


#476 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 January 2010 - 10:59 AM

Ciao, fetelor! Bine v-am regasit in noul an! Felicitari pt preafrumoasele voastre creatii! Sunteti, sunteti... nu am cuvinte cu care sa va caracterizez... sunteti perfecte! :)
Am tortuit chiar foarte mult de sarbatori... doar ca nu prea am reusit sa fac poze. Am sa incerc sa ma uit pe poze, poate din greseala, pe undeva poate se vede ceva... Pana atunci, va prezint ultima mea creatie. Ieri, de ziua finutei noastre (8 ani) am improvizat pe ultima suta de metri un fluturas (blat normal, fructe si ffff multa frisca).
Imagine atasata: 184_0c81dba689e3ae7e7c7c78d1eba1afc8.jpg

Imagine atasata: 184_eadc1d9f3e837d0f481e0c9c2db525db.jpg

Va pup! Sorina
Sorina

#477 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 15 January 2010 - 03:24 PM

wowww, fetelor ce de torturi!
Ramo jos palaria! SI eu sunt curioasa cam cata cicoc iti intra intr-un astfel de tort...
Cec dragut tortul tau. La cat mai multe!
Ralu se pare ca tortul asta place, ai pus reteta pe undeva si mi-a scapat?
Sorina, fluturele chiar e fluture, iti m ai trebuie niste coloranti si totul va fi de la foarte bine in sus. Oricum precis a facut senzatie. :(


Nu mai retin care intreba mai sus de colorantii de la wilton, care sunt buni pt pasta care pt frisca, samd... Daca nu ma insel Natasa zicea ca si-a luat coloranti praf de la wilton, aici la noi gasesti doar coloranti gel. Sunt buni atat la pasta cat si la frisca. Mai au cei de la wilton un praf sclipicios in sticlute mici, asta e doar asa de dat luciu nu de colorat.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#478 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 15 January 2010 - 05:10 PM

La multi ani,fetelor,pe 2010,un an nou plin de realizari!
Bine v-am regasit!
Felicitari tuturor pentru frumusetile pe care le-ati realizat!
Sa va arat si eu ce am facut de la anul nou si pana acum

Imagine atasata: 190_3717f3f1e482759a6753ead03e564373.jpg

Imagine atasata: 190_1737babc7304911894faec5642ae2dee.jpg

Imagine atasata: 190_915e5eb2445407efd49ed80c6501433a.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#479 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 January 2010 - 06:03 PM

cec a spus:

un tort facut de ziua soacrei

mousse de lamaie si mousse de ciocolata (inspiratie tort cu trei feluri de ciocolata)


Felicitari Cec, ai avut ceva distractie cu impletitul, eu nu am incercat inca niciodata, mi-am luat tot ce-mi trebuie pentru a lucra in frisca, dar am descoperit pasta si foarte foarte rar o mai las pentru frisca :floare: La multi ani soacrei tale sa-i mai poti face multe torturi si sanatate.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#480 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 January 2010 - 06:05 PM

Yours4ever a spus:

Ceci, ai muncit la tortu ala de numa, eu n'am curaj sa ma apuc de chestii de astea cu frisca:D felicitari
si sectiunea....arata de milioane!

Ramo, ce fain e tortu' cu fluture...
am o intrebare:D cata ciocolata folosesti sa imbraci un tort ca asta?

Multumesc :salut: Sa fiu sincera nu am habar ca eu imi fac de obicei plastelina dintr-un kg de cioco asa ca nu socotesc cat ramane, dar daca vrei cand mai am comanda pe plastelina calculez si iti spun :lol:

Ralu nu zic ca tortul asta nu e fain, dar imi place mai mult cu ciocolata maro, oricum felicitari pentru munca depusa :floare:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi