Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 18 January 2010 - 08:02 PM
mona a spus:
Mimisor, in primul rand sa-ti traiasca flacaul (numa trei ani a implinit? Aveam impresia ca-i de varsta cu Patricia. Dar poate m-a indus in eroare si faptul ca-i tare bine dezvoltat pt trei anisori. O sa fie un barbatel pe cinste {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" /> )
I-ai facut un tort minunat ! Vesel si colorat cum imi plac mie torturile pt copilasi .
In rest...multe torturi,toate frumoase,felicitari si la cat mai multe de acum inainte !
Edit ca uitasem de bust . Foarte reusit !
Mona,saru-mana!Da,piticul a implinit doar 3 ani;toata lumea zice ca-i mai mare!Are mama baiat voinic
Postat 18 January 2010 - 08:05 PM
gloxinia a spus:
Mimi ce tare e bustul ! Cat a fost de mare o tzatza? Diametrul de la baza castronului daca l-ai sti sa imi fac o idee.
Oti,saru- mana!Au avut fiecare in jur de 15 cm in diametru.
Postat 18 January 2010 - 08:48 PM
si-a dorit "o zana cu aripi"(gen mariposa din barbie)
cam asta e ce mi-a iesit mie (nu stiu cat m-am apropiat de cerinta dar ea a fost f incantata)
diplomat (inspiratie bulinuta - multumesc ) intre balaturi
dupa ce am pozat tortul din mai multe unghiuri am realizat ca nu am pus praful de zana pe care intentionam sa-l pun, asa ca am facut poze duble si fara si cu praful de zane
si o sectiune binenteles
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
Postat 18 January 2010 - 09:46 PM
nici eu nu am sta degeaba asa ca va arat colectia mea de torturi : pentru Craciun am facut 2 torturi cu crema de branza si cu glazura Adrianei
2 cu piscoturi crema de lamaie ,vanilei si cocos
unul care am iutat sa-l pozez , si pentru noi de revelion tort de bezea cu crema ganache neagra si mi-am permis sa ma joc un pic la ornar pentru a ma "experimenta"
am avut de facut 9 mini tortulete (prajitura kinder) pentru personalul de la gradinita :2 ingrijitoare si o bucatareasa; 2 educatoare si o asistenta si o contabila o administratoare si o directoare( 2 paturi ,1 polonic,litere si cifre, 1stetoscop,calculator, bani si un catalog) scuzati claritatea pozelor dar de emotii uitam sa le pozez inainte de la le pune folia
Postat 18 January 2010 - 09:57 PM
Postat 18 January 2010 - 10:10 PM
si inca unul si gata (la rapid in 5 ore),pentru un baiat inebunit dupa cai , i-am zis ca nu am timp sa-i fac ,,, calul si sa se usuce si a adus el niste caluti
gata, pfiu am terminat pana sambata
Postat 18 January 2010 - 10:20 PM
Nelly,foarte multe si frumoase!
Postat 18 January 2010 - 10:21 PM
Postat 18 January 2010 - 10:36 PM
MIMI a spus:
Nelly,foarte multe si frumoase!
multumesc
imi place cum ti-a iesit tortul
cum reusesti sa intinzi asa perfect frisca?
ca mie fie ca am sau nu ustensile nu imi iese
felicitari
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
Postat 19 January 2010 - 02:14 PM
MIMI a spus:
ce frumos ti-a iesit!
Postat 19 January 2010 - 04:28 PM
Mimi, tortul cu sani a iesit intr-un mare fel, iar tortul diplomat e de pus in vitrina, foarte frumos .
Cecilia, "zana ta cu aripi" e wow, fff dragutza si fina, imi place rau , sa-ti traiasca sarbatorita!
Nelly, jos palaria pentru munca depusa, o colectie de torturi numai unul si unul, am retinut ideea de minitorturi personalizate, e geniala .
Postat 19 January 2010 - 04:33 PM
cec a spus:
......................................................................................................................
asa ca am facut poze duble si fara si cu praful de zane
Cecilia sa-ti traiasca fetita si sa va bucure toata viata
Foarte frumos tortul tau ! Felicitari !
Nu stiu ,dar am eu ceva cu praful asta de zane :scratch:Mie imi e frica sa pun pe torturi. Cred ca din cauza ca mi-e frica tare de albusuri in stare...cruda .
Intrebai de nivelat frisca... eu am mai scris pe aici,poate n-ai fost pe faza... trebuie sa inmoi cutitul sau spatula cu care lucrezi in apa. eu folosesc apa fierbinte ca mi se pare mai usor. deci,netezesti,inmoi/cureti frisca de pe spatula,iar netezesti.
(mami de Ramo, )
Nelly, toate torturile sunt frumoase. Intradevar,cel pentru majorat e deosebit. Cu ce colorant ti-a iesit rosul ala? Si spune-mi ca-i royal si nu frisca !! Ca ma imbolnavesc daca ai reusit sa faci frisca asa rosie !
Mimisor,ma bucur ca ai activitate . Frumos si tortul asta !
Postat 19 January 2010 - 04:55 PM
Primul tort a fost pentru fetita unei prietene - blaturi de bezea (care mi-a dat ceva de furca ) , ciocolata, caramel in strat subtire si crema de vanilie.
Fifi a fost pentru fetita altei prietene - ciocolata neagra si alba cu visine, l-am facut un soi de carapace dar a avut si blat intre cele doua creme.
Tortul cu fonta a fost doar asa, de pofta, mascarpone si piersici, blaturi albe.
Josephine, pisicuta, a fost pentru o prietena ce adora pisicile (normal ) - crema caramel, crema de cocos, blaturi de cacao insiropate cu rom vechi de 8 ani (a fost indoit cu apa ca sa nu-mi bag toti prietenii sub masa doar de la o felie de tort )
Imagini atasate
Postat 19 January 2010 - 05:20 PM
cec a spus:
imi place cum ti-a iesit tortul
cum reusesti sa intinzi asa perfect frisca?
ca mie fie ca am sau nu ustensile nu imi iese
felicitari
Frisca eu o intind cu un cutit cu lama lunga,pe care il sterg in permanenta.
Postat 19 January 2010 - 05:24 PM
Snejana vii rar,dar si cand vii,aduci numai frumuseti!
Postat 19 January 2010 - 05:59 PM
gloxinia a spus:
Oti
cec a spus:
cam asta e ce mi-a iesit mie (nu stiu cat m-am apropiat de cerinta dar ea a fost f incantata)
diplomat (inspiratie bulinuta - multumesc ) intre balaturi
dupa ce am pozat tortul din mai multe unghiuri am realizat ca nu am pus praful de zana pe care intentionam sa-l pun, asa ca am facut poze duble si fara si cu praful de zane
si o sectiune binenteles
Ceci, la multi ani Rahelei si multe binecuvantari ceresti sa o insoteasca, iar tie felicitari pentru tortul ce l-ai facut. E chiar reusit
nelly_th2001 a spus:
nici eu nu am sta degeaba asa ca va arat colectia mea de torturi : pentru Craciun am facut 2 torturi cu crema de branza si cu glazura Adrianei
2 cu piscoturi crema de lamaie ,vanilei si cocos
unul care am iutat sa-l pozez , si pentru noi de revelion tort de bezea cu crema ganache neagra si mi-am permis sa ma joc un pic la ornar pentru a ma "experimenta"
am avut de facut 9 mini tortulete (prajitura kinder) pentru personalul de la gradinita :[u]2 ingrijitoare si o bucatareasa; 2 educatoare si o asistenta si o contabila o administratoare si o directoare( 2 paturi ,1 polonic,litere si cifre, 1stetoscop,calculator, bani si un catalog) scuzati claritatea pozelor dar de emotii uitam sa le pozez inainte de la le pune folia
O Nelly, dar ai avut ceva de lucru, felicitari, e faina ideea cu tortuletele pentru gradi si mai imi place si cel de care esti tu tare mandra si cel cu caii si muuuulte, felicitari
MIMI a spus:
Wow Mimi, ce te perfectionezi in frisca, imi place
mona a spus:
mami de Ramo zice:
snej a spus:
Primul tort a fost pentru fetita unei prietene - blaturi de bezea (care mi-a dat ceva de furca ) , ciocolata, caramel in strat subtire si crema de vanilie.
Fifi a fost pentru fetita altei prietene - ciocolata neagra si alba cu visine, l-am facut un soi de carapace dar a avut si blat intre cele doua creme.
Tortul cu fonta a fost doar asa, de pofta, mascarpone si piersici, blaturi albe.
Josephine, pisicuta, a fost pentru o prietena ce adora pisicile (normal ) - crema caramel, crema de cocos, blaturi de cacao insiropate cu rom vechi de 8 ani (a fost indoit cu apa ca sa nu-mi bag toti prietenii sub masa doar de la o felie de tort )
Snej super tari torturile tale, imi plac de numa, Fifi ti-a iesit bestial, defapt toate sunt superbe
Postat 19 January 2010 - 06:30 PM
MIMI a spus:
Snejana vii rar,dar si cand vii,aduci numai frumuseti!
Ramo a spus:
Doar invat de la cei mai buni!
Mimisor, la multi ani pentru frumusetea de flacau !
Apar rar ca nu prea am ocazii sa fac si pentru noi incerc sa ma abtin. Mai am un Dobos in plan dar asta mai in colo, cand slabesc inca vreun kg sau doua . Plus ca ma enervez ca nu imi ies culorile puternice sau ca nu am exact instrumentul care imi trebuie...sau am prea mult de lucru la serviciu .
Postat 19 January 2010 - 06:56 PM
Deci:
1.Mimi,sa-ti traiasca piticu'(sa nu te superi, dar mie asa imi place sa le zic , copilasilor)si te rog, dumireste-ma ce se "ascunde" sub caroseria masinilor?!
2.OTI,cu ce imprimi modelul pe pasta?i cand il imprimi?inainte sau dupa ce pui pasta pe tort?!
3.Doriana,hai ca nu scapi asa usor,io vreau mai multe detalii despre tortul Antoniei:ce crema e la tort?ce e sub rochita papusii?in ce ai montat tortul?in forma speciala de la tort ?imi dai te rog ceva dimensiuni?
4.Ramo,cu ce ai imprimat modelul la tortul "cadou"si cum ai facut "faldurile" la fundita?
5.Ceci,fff frumoasa" zana ta",dar si "mariposa' ii draguta,cum i-ai aplicat "praful de zane?"
6.Nelly[/b,],bine te-am gasit!ti-am admirat torturile dar si rabdarea...9 tortulete pt . gradi?!cum te-ai descurcat cu ambalarea si transportul?
7.[b]Snej,bine te-am gasit!Foarte frumos lucrezi torturile! Curat si cu detalii!
Postat 19 January 2010 - 07:05 PM
Anca_B a spus:
Deci:
1.Mimi,sa-ti traiasca piticu'(sa nu te superi, dar mie asa imi place sa le zic , copilasilor)si te rog, dumireste-ma ce se "ascunde" sub caroseria masinilor?!
Anca,multumesc pentru urare,si eu tot pitic ii spun.
La mine toate masinutele sunt torturi normale(blat insiropat si diferite creme) pe care le sculptez,ca sa zic asa, in forma de masina.