Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#601 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 January 2010 - 12:45 PM

Pai atunci nu fugii :floare: lamureste-ma daca-s linguri sau lingurite :scratch:

#602 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 20 January 2010 - 01:09 PM

Yours4ever a spus:

gabrenia a spus:

cel cu ciocolata rasa si trandafiri rosii e superb de'a dreptu'
ciocolata aia are un efect tare de tot!
:floare:

Esti o draguta Yours4ever !Chiar ramasesem in pana de inspiratie si atunci am ras ciocolata,care fie vorba intre noi,e o metoda buna ca sa maschezi o glazura pe care nu ai reusit-o prea bine,ma refer la acoperire dar si sa te scuteasca de multe ornamente pe margini.Acum recunosc,am cam exagerat cu trandafirii ,am pus cam multi dar am vrut sa prinda toti cate unul macar.Mie ,sincer parca imi place mai mult sa ornez cu pasta de zahar dar sotului meu ii place mai mult ciocolata; si cum a fost ziua lui,nu aveam cum sa ascult de doleantele sarbatoritului. :scratch:
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#603 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 20 January 2010 - 01:15 PM

snej a spus:

Gloxi - merci :pupic: :scratch: .

Mai expici o data cum faci cu foaia de silicon cat sa nu faci dublu contur? Am si eu una dar nu o prea folosesc ca ma enervez repede ca nu-mi iasa.




Pai Ramo zice ca dupa ce e intinsa pasta pe masa, iei o tava maaare si te apesi peste folie cu ea. Intelegi? Deci pasta, folia cu imprimeu in jos si tava. Cu grija sa nu misi tava. Asa folia nu se va misca si modelul va iesi clar. Sper ca ai inteles. :floare:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#604 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 20 January 2010 - 01:17 PM

Gabrenia, La multi ani! husbandului din dotare. Faine amandoua torturile, mie ultimul imi place mai mult :floare: De fapt si primul doar ca ma irita platoul ca e cam prea mare pt tort. Si hartia aia para imi ramane intre dinti :pupic: Da nu ma baga in seama, am o durere de cap infioratoare.
:scratch:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#605 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 20 January 2010 - 01:19 PM

gabrenia a spus:

Esti o draguta Yours4ever !Chiar ramasesem in pana de inspiratie si atunci am ras ciocolata,care fie vorba intre noi,e o metoda buna ca sa maschezi o glazura pe care nu ai reusit-o prea bine,ma refer la acoperire dar si sa te scuteasca de multe ornamente pe margini.Acum recunosc,am cam exagerat cu trandafirii ,am pus cam multi dar am vrut sa prinda toti cate unul macar.Mie ,sincer parca imi place mai mult sa ornez cu pasta de zahar dar sotului meu ii place mai mult ciocolata; si cum a fost ziua lui,nu aveam cum sa ascult de doleantele sarbatoritului. :scratch:


nu mi se pare ca ai exagerat cu trandafirii, ca arata bine asa aranjati
Mona, intr'adevar trandafirii fac totul, da' pe mine m'a atras ciocolata:D
impreuna, trandafirii cu cioco, un duo irezistibil :floare:
Raluca

#606 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 20 January 2010 - 01:50 PM

mona a spus:

Pai atunci nu fugii :pupic: lamureste-ma daca-s linguri sau lingurite :scratch:


eu pun linguri ca sa fiu sigura :floare: , dar tot am ajuns sa pun gelatina in final. Lingurite mi se pare prea putin la cat de zeama imi iese mie caramelul :roll: .Si lingurile le pun mai cu varf.

Gloxi, merci de sfat. Eu dadeam cu sucitorul si imi iesea dublu contur si nu iesea bine...

#607 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 20 January 2010 - 02:05 PM

snej a spus:


Gloxi, merci de sfat. Eu dadeam cu sucitorul si imi iesea dublu contur si nu iesea bine...


si eu faceam la fel:)
nu m'am gandit la varianta cu tava! :scratch:
multumim de iluminare:D
Raluca

#608 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 January 2010 - 02:18 PM

nu am mai ajuns pe aici de vreo doua saptamani, si azi mi-a luat vreo doua ore sa citesc tot.dar cate am vazut!!! super torturi! bravo fetelor! (ce dor mi-o fost de voi {SMILIES_PATH}/6.gif:pupic:<" title="arms" /> )
in we am facut doua torturi (primele pe anul asta).amandoua sunt cu crema caramel si crema de portocale,blat de pandispan cu cacao. nu sunt foarte incantata de ce a iesit ,dar se pare ca mi-am iesit din mana :floare:

Imagine postata

Imagine postata

sambata mai vin cu unu`,sper sa imi revin :scratch:

#609 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 20 January 2010 - 03:45 PM

dani_ela a spus:

nu am mai ajuns pe aici de vreo doua saptamani, si azi mi-a luat vreo doua ore sa citesc tot.dar cate am vazut!!! super torturi! bravo fetelor! (ce dor mi-o fost de voi {SMILIES_PATH}/6.gif:pupic:<" title="arms" /> )
in we am facut doua torturi (primele pe anul asta).amandoua sunt cu crema caramel si crema de portocale,blat de pandispan cu cacao. nu sunt foarte incantata de ce a iesit ,dar se pare ca mi-am iesit din mana :pupic:

sambata mai vin cu unu`,sper sa imi revin :floare:



Mie imi plac cracii balerinei de mor :scratch:

#610 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 20 January 2010 - 05:32 PM

Anca_B a spus:

Vai fetelor, ce minunatii va ies! :D :D :D Hai ca nu mai fac fata sa citesc toate mesajele voastre!Deci, daca nu vi-i cu suparae io vreu...DETALII:
4.Ramo,cu ce ai imprimat modelul la tortul "cadou"si cum ai facut "faldurile" la fundita?
:


Modelul l-am imprimat cu siliconul de la wilton, iar faldurile la funda is f simplu de facut: intinzi pasta cat de subtire poti si indoi pasta facand un evantai cu spatii cat mai mici si ies faldurile :D

cec a spus:

multumesc frumos de binecuvantari, dar si de urari - venite din partea ta sunt o mare incurajare pt mine
mai am mult de exersat sa te ajung din urma , dar insist...

Eii, lasa ca te descurci minunat, cu exercitiu invatam, crezi ca eu de la inceput le-am facut in starea asta? numa eu stiu cati nervi si lacrimi am avut pana mi-o iesit, dar nu m-am lasat, defapt si acuma am emotii la fiecare tort :P

Doriana a spus:

Acum , detalii despre tortul Antoniei :
Blatul de jos , cel alb , este blat negresa , cu o crema facuta rapid , adica budinca fiarta amestecata cu frisca si gelatina , musafirilor le-a placut , mie mi s-a parut ca e prea untoasa putin , avea gust de unt , nu stiu de ce . Voi ce frisca folositi pentru rezultate bune ? Eu am folosit Meggle ...

Eu folosesc frisca Meggle si am facut si crema din budinca si nu a fost crema untoasa, poate ai batut frisca prea tare sau ai pus gelatina prea calda, nu stiu - zic si eu :D

cec a spus:

am facut si eu 2 pritese dar nu am bagat papusa cu tot cu picioare (nici nu a trebuit sa mai scot eu picioarele ca deja o facuse copiii)
a stat bine si fara picioare
dovada

Tare dragute papusile tale, toate 3 :D

gabrenia a spus:

Am revenit,asa cum am promis;primul tort este pentru invitatii de acasa,l-am facut din doua blaturi(pandispan) a cate 4 oua unul simplu si unul cu cacao,crema de ciocolata cu coniac si insiropate cu cafea si nes.cel de al doilea,pe care sotul meu l-a dus la colegii de serviciu este la fel,cu coniac si cafea;Iar apar inversate pozele dar nu-i nimic trebuia sa le postez invers,am uitat.Glazura din ciocolata si florile din lapte praf.pentru cel de acasa am optat pentru putina frisca pe margine iar pentru celelalt am ras ciocolata deasupra.Va pup si ma iertati daca v-am plictisit.


Amandoua torturile sunt frumoase, dar primul m-a fermecat, florile alea is superbe si executia si amplasarea :D

dani_ela a spus:

nu am mai ajuns pe aici de vreo doua saptamani, si azi mi-a luat vreo doua ore sa citesc tot.dar cate am vazut!!! super torturi! bravo fetelor! (ce dor mi-o fost de voi {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> )
in we am facut doua torturi (primele pe anul asta).amandoua sunt cu crema caramel si crema de portocale,blat de pandispan cu cacao. nu sunt foarte incantata de ce a iesit ,dar se pare ca mi-am iesit din mana :D
sambata mai vin cu unu`,sper sa imi revin :D


Taci amu Daniela ca is faine, picioarele balerinei m-au atras si pe mine, mai ales ca decateva zile ma atrage tortul balerina dar cu deor cu tot :D Super ti-au iesit ... nu s-au topit de la frisca?
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#611 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 20 January 2010 - 07:05 PM

Daniela, bine ai revenit! ai facut torturi frumoase! il asteptam si pe cel din weekend
Raluca

#612 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 20 January 2010 - 07:08 PM

am si eu o restanta din weekend, nimic special, doar un mousse de cioco cu blat de chocolate mud cake, ca mi'a mai ramas de la torturile dinainte:D am avut intalnire de gradul 0 fam mea cu fam logodnicei lu' fratemio, l'am facut pentru a calma spiritele incinse:P nu m'o interesat decorul prea mult, gustul era important:D

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 411_2a47f30e15ccf2c6aa20be26495036fd.jpg

Raluca

#613 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 20 January 2010 - 08:28 PM

Ramo, multumesc :D
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#614 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 20 January 2010 - 08:40 PM

gloxinia a spus:

Gabrenia, La multi ani! husbandului din dotare. Faine amandoua torturile, mie ultimul imi place mai mult :D De fapt si primul doar ca ma irita platoul ca e cam prea mare pt tort. Si hartia aia para imi ramane intre dinti :D Da nu ma baga in seama, am o durere de cap infioratoare.
:D

Gloxi ,mersi de aprecieri ;ai dreptate,platoul e cam mare dar este cel de transport;are si cupola deasupra ,trebuia sa ajunga in buna stare in alt oras,la Galati.te pup si stai linistita ca nu ma supar :D

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 455_318d12c722fc76370716dbad17e9667c.jpg

Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#615 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 20 January 2010 - 08:43 PM

Yours4ever a spus:

am si eu o restanta din weekend, nimic special, doar un mousse de cioco cu blat de chocolate mud cake, ca mi'a mai ramas de la torturile dinainte:D am avut intalnire de gradul 0 fam mea cu fam logodnicei lu' fratemio, l'am facut pentru a calma spiritele incinse:P nu m'o interesat decorul prea mult, gustul era important:D

Raluca tortul arata de numa!M-a dat gata suportul,e teribil!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#616 Useril este offline   nelly_th2001 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 20 January 2010 - 09:03 PM

MIMI :D sper ca intr-o zi sa pot intinde si eu asa perfect frisca ,,,,,ca si tine :D
delioara sar'na , ce geniala sunt :D, glumeam dar ma bucur ca e bine venita ideea :D
mona folosesc coloranti romanesti ,cei drept am unii praf din ungaria dar nu prea stiu sa-i folosesc, mai ales la pasta ,odata imi iese alta data nu, se sfarama toata ;marginea e din frisca in care am pus un prafulet mic mic de rosu diluat in colorant rosu romanesc :D
snej super torturi cel putin ala soare e bestial :D
Ramo ma bucur ca iti place ideea de torturi pentru gradi si ma bucur ca iti place si tie cel mai mult cel de care sunt eu cel mai mandra :D :P
Anca-B au fost comanda ,deci s-a descurcat cleenta pana la gradi cu transportul :D
Doriana :D
oti si tu m-ai torturat cu ale tale ca le-am vazut pe toate (corsetul :D iar cel cu fulgi e demential pe mine culoarea albastra ma inebuneste)
yours4ever :D tre sa incer si eu tigaretele tale :P
Gabrenia sunt frumoase amandoua, dar cel mai mult imi place cel cu multi trandafiri :D
dani-ela apetisante picioare ,dar si cel cu masina e fain (masina e super) :D
nelly_th2001

#617 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 21 January 2010 - 09:31 AM

Nelly , spune-mi te rog de care coloranti romanesti folosesti ? Si cum faci ? Dupa ce ai facut pasta colorezi cate putin din ea , cat ai nevoie ? Nu devine sfaramicioasa ? Ca eu am pus coloranti lichizi , din Ungaria , si n-as fi putut intinde pasta , s-ar fi rupt . La rochita printesei am pus colorantul de la inceput , impreuna cu gelatina , si mi-a iesit un roz pal . Ca nu mai stiu cum sa fac , sa-mi iasa si mie culori faine , ca si voua ... pana imi iau coloranti wilton ...

Gabrenia , si mie imi place cum ai aranjat trandafirii , si ciocolata rasa e de efect . Arata foarte bine . La multi ani sotului ! :hungry:

Raluca , ai un suport de tort bestial . Tortul nu ma indoiesc ca a fost delicios . Multumim de reteta pentru blatul de chocolate mud cake . S-au calmat spiritele ? Se pune de ceva nunta?
mama de fete cucuiete Imagine postata

#618 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 21 January 2010 - 09:38 AM

Gabrenia si Doriana, si mie imi place suportu' , dar nu prea apuc sa'l folosesc, e prea pretentios:)

Nelly, trebuie sa le incerci :hungry:

Gabrenia, sa stii ca a fost o idee buna tortu', chiar a calmat spiritele ca s'au incins tare:) nunta va fi in iulie :sad1:
Raluca

#619 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 January 2010 - 09:41 AM

Ramo a spus:

Eii, lasa ca te descurci minunat, cu exercitiu invatam, crezi ca eu de la inceput le-am facut in starea asta? numa eu stiu cati nervi si lacrimi am avut pana mi-o iesit, dar nu m-am lasat, defapt si acuma am emotii la fiecare tort :sad1:



Tare dragute papusile tale, toate 3 :hungry:
multumesc, mai ales cea vie (ca nu e meritul meu)


multumesc pt incurajari, voi persevera si fiecare tort voi cauta sa il fac tot mai bine
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#620 Useril este offline   Lissa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 21 January 2010 - 11:18 AM

La multi ani fetelor :sad1: ,cum nu am intrat anul asta pe-aici ,va doresc sa aveti un an numai cu impliniri si tot ce va doriti.
Am rasfoit toate paginile din urma si nu pot decat sa va felicit pentru toate torturile ,care mai de care mai frumoase. :hungry:

Am sa pun si eu torturile ce le-am facut intre timp ,
tortul de revelin- la care am ales o crema cu iaurt si un mousse de ciocolata ,am vrut sa fie un tort racoros ,cu gust dulce acrisor .
Imagine atasata: 373_5d2ae04cf42d24580fc998606ebb94c5

Imagine atasata: 373_4281fa35e6798d262e7222dbd56cd506

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi