Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#621 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 21 January 2010 - 11:35 AM

Un diplomat pentru nepoata mea care-i nascuta chiar de Craciun,

Imagini atasate

• Imagine atasata: 373_90ef4799600c7058bf22ed1a341a0044

#622 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 January 2010 - 11:37 AM

Pentru o fetita nou nascuta si la care eu sunt moasa ,mousse de ciocolata si mousse de portocala,

Imagini atasate

• Imagine atasata: 373_7fa4c1112b38bd2b3e1bd570e3e959da

#623 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 January 2010 - 11:45 AM

A fost ziua mamei saptamana trecuta ,asa ca am facut doua torturi ,unul e cel a lui Cali ,tortul balerina dar fara balerina ca nu puteam pune mamei craci de ciocolata pe tort :hungry: ,dar tot o sa-i fac ...pentru ca acuma in 25 e ziua cumnatului meu si cum i-a placut tare mult tortul asta la gust asa ca deasupra am sa-i pun si ornamentul din ciocolata ,
Imagine atasata: 373_6bb943fe000e4f94f1b075e2d7e31897
Imagine atasata: 373_87091ea1f02d59481f5ac595d883d728

...si un tort exotic ,reteta o am de la o prietena plecata de mult din tara si care m-a rugat sa-l fac din partea ei mamei ,daca cineva doreste reteta ,o sa o scriu cu placere.
Imagine atasata: 373_ab489cc3668bceac6c7624692777af12
Imagine atasata: 373_296d71fd3efb88a41501d1aaa89c1c6c

#624 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 January 2010 - 01:13 PM

am incercat sa dau quote la mai multe fete o data si nu am reusit.asa ca nu-mi ramane decat sa va spun asa la toate -multumesc ca nu m-ati uitat,.
ramo-picioarele sunt din ciocolata, iar frisca si ciocolata se iubesc :-* , deci nu se topesc.
lissa nu pot sa nu te felicit inca o data pt toate minunile pe care ni le arati

#625 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 January 2010 - 02:26 PM

Lissa, sunt superbe torturile tale! :D Poti sa detaliezi putin tehnica de la primul tort? :-* Sectiunea m-a dat pe spate! :D Iar la cel facut pentru mama ta.... taietura e perfecta! :D :D

#626 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 21 January 2010 - 02:29 PM

Lissa, sunt superbe torturile tale!
:-*
unde gasesc si eu reteta de la tortu asta cu balerina fara balerina ca arata tare bine
Raluca

#627 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 21 January 2010 - 03:24 PM

Yours4ever a spus:

am si eu o restanta din weekend, nimic special, doar un mousse de cioco cu blat de chocolate mud cake, ca mi'a mai ramas de la torturile dinainte:D am avut intalnire de gradul 0 fam mea cu fam logodnicei lu' fratemio, l'am facut pentru a calma spiritele incinse:P nu m'o interesat decorul prea mult, gustul era important:D

Poi e cam special, mai ales avand in vedere evenimentul. Imi place ca le-ai facut "coliba". Acum pot canta "Doar o coliba, aici jos imi ajunge ... " o stii?

gabrenia a spus:

Gloxi ,mersi de aprecieri ;ai dreptate,platoul e cam mare dar este cel de transport;are si cupola deasupra ,trebuia sa ajunga in buna stare in alt oras,la Galati.te pup si stai linistita ca nu ma supar :D

Foarte fain suportul, intr-adevar si mie mi-a sarit in ochi marimea tavii, dar pana la urma a eclipsat-o florile :-*

Lissa a spus:

La multi ani fetelor :D ,cum nu am intrat anul asta pe-aici ,va doresc sa aveti un an numai cu impliniri si tot ce va doriti.
Am rasfoit toate paginile din urma si nu pot decat sa va felicit pentru toate torturile ,care mai de care mai frumoase. :D

Am sa pun si eu torturile ce le-am facut intre timp ,

Lissa, toate, dar toate imi plac, sunt atat de impecabile ca nici de vrei nu poti carti :-* Cel cu clopotei e preferatul meu

dani_ela a spus:

am incercat sa dau quote la mai multe fete o data si nu am reusit.asa ca nu-mi ramane decat sa va spun asa la toate -multumesc ca nu m-ati uitat,.
ramo-picioarele sunt din ciocolata, iar frisca si ciocolata se iubesc :-* , deci nu se topesc.
lissa nu pot sa nu te felicit inca o data pt toate minunile pe care ni le arati

Stiu ca sunt din cioco, dar eu ma gandeam ca fiind plantate in frisca se moaie ... e bine de stiut ca nu :)

Yours4ever a spus:

Lissa, sunt superbe torturile tale!
:D
unde gasesc si eu reteta de la tortu asta cu balerina fara balerina ca arata tare bine

Dincolo Ralu la imagini si cauti BALERINA {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#628 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 21 January 2010 - 04:54 PM

Ramo a spus:

Poi e cam special, mai ales avand in vedere evenimentul. Imi place ca le-ai facut "coliba". Acum pot canta "Doar o coliba, aici jos imi ajunge ... " o stii?

eu da :floare:
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#629 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 23 January 2010 - 06:19 PM

Eu nu stiu ce sa intampla... :floare: ...am postat ieri niste mesaje...si vad ca nu apar...
oricum mi se parea ciudat ca apareau doar 32pag....si iata ca sunt deja 63 la acest subiect..
chiar am vorbit cu mona si i-am raspuns de ciudatenia asta...
si ceea ce mi s-a parut ciudat e ca eu o vedea ca user Doamna Mov si nu mona :floare:
in fine ...poate e din cauza ca s-a mutat site-ul...ca asa intelesesem...
era o nebunie ieri si alalataieri pe aici...eu cel putin n-am inteles mare lucru...
problema este ca felicitasem toate fetele...si pusesem si ultimul meu tort... :pupic:
si nici nu apare...nici mesajul..nici tortul...
plus ca nu pot vedea torturile postat de lissa

#630 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 417

Postat 23 January 2010 - 06:47 PM

Dora,nu te ingrijora ca dupa ce ne vom muta iar la noua adresa (am inteles ca probabil de luni) vom regasi postarile pierdute. :floare: Acum nu stiu exact cum se vor "incaleca" cu astea de acum dar....
La celalalt forum existau niste setari care permiteau sa-ti schimbi numele de user. Eu m-am jucat putin si de aceea ma transformasem in "doamna mov" :)
Cat despre pagini,spunea cineva ca aici intra 10 postari pe pagina si la noul forum,20. De aici neconcordanta.
Acum ca vad postarea Lissei (ca pozele nici eu nu le vad) imi amintesc ca parca dincolo nu apareau. :floare: Rares spunea ca e posibil sa se fi pierdut unele postari,in special ultimele.

Oricum,se lucreaza,asa ca mult nu mai dureaza.

:pupic:

#631 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 23 January 2010 - 07:15 PM

mona a spus:

Dora,nu te ingrijora ca dupa ce ne vom muta iar la noua adresa (am inteles ca probabil de luni) vom regasi postarile pierdute. :floare: Acum nu stiu exact cum se vor "incaleca" cu astea de acum dar....
La celalalt forum existau niste setari care permiteau sa-ti schimbi numele de user. Eu m-am jucat putin si de aceea ma transformasem in "doamna mov" ;)
Cat despre pagini,spunea cineva ca aici intra 10 postari pe pagina si la noul forum,20. De aici neconcordanta.
Acum ca vad postarea Lissei (ca pozele nici eu nu le vad) imi amintesc ca parca dincolo nu apareau. :floare: Rares spunea ca e posibil sa se fi pierdut unele postari,in special ultimele.

Oricum,se lucreaza,asa ca mult nu mai dureaza.

:pupic:

Da mona dincolo nu apareau...in fine...sa speram ca va fi bine... :)

#632 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • LocationArad

Postat 23 January 2010 - 10:01 PM

Ramo, o stiu, imi pare rau ca nu mi'ai zis de cantare mai repede :floare: sa le'o amintesc si lor :floare:
Raluca

#633 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 24 January 2010 - 12:15 PM

sa va arat ce m-a chinuit pe mine ieri (v-am zis ca mi-am iesit din mana,nu?) .alaturi de tort este poza pe care a trebuit sa o copii.zic eu ca a iesit pana la urma, dar funditele s-au inmuiat cand le-am pictat ,si vrand eu sa sa usuce mai repede ,le-am scos afara in balcon...oups! greseala! s-au inmuiat teribil ,si a trebuit sa-l predau clientei cu ghemotoace de folii .

Imagine postata

#634 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 24 January 2010 - 12:46 PM

Daniela foarte frumos tortul!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#635 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 24 January 2010 - 01:05 PM

Torturile de ieri-ambele cu blat pandispan si crema vanilie
- o masinuta
Imagine atasata: 190_c764d94a4332e6fbb116e847bce7dbef.jpg

-si FIFI
Imagine atasata: 190_10adf6a61053441f966783b900260173.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#636 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • LocationSuceava

Postat 24 January 2010 - 01:16 PM

Mimi,Daniela ati facut niste torturi minunate.
    Nici eu nu am stat degeaba si am facut 2 diplomate cu ananas,pentru un baietel si o fetita.
    [/list][list]

Imagini atasate

• Imagine atasata: 421_7eb190ede873c6fa48c66b67ede518f2.jpg
  • Imagine atasata: 421_4d83159d096feb22401ffd5e7a981413.jpg

#637 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • LocationSuceava

Postat 24 January 2010 - 01:18 PM

[/list]
      [list]

Imagini atasate

• Imagine atasata: 421_8b7bdfa43349e5ad0aecd29185ec74d2.jpg
    • Imagine atasata: 421_d9d68226fc98b883ad158792b6f444dd.jpg

#638 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
    • PipPipPipPip
    • Postari: 377
    • Inregistrat: 30-November 09
    • LocationOradea

Postat 24 January 2010 - 05:14 PM

Fetelor , ati muncit o gramada ! Bravo pentru toate torturile facute .

Daniela , spun si eu ca celelalte fete , ti-a iesit perfect tortul , ca cel din poza . :pupic: Pe ce ai montat stelutele ?

Mimi , ai facut niste masinute super , iar Fifi e adevarata ... ;) Poate ne arati intr-o zi cum faci masinutele ? :hello: Si imi plac culorile tale ... pastelate , deloc tipatoare , frumos , ce sa mai vorbim ...

Oana , ai facut doua torturi frumoase , cred ca au fost incantati sarbatoritii . :appl:

Acum vin si eu cu un tort ce l-am facut pentru petrecerea nr.2 a Antoniei , de ... familie mare , petrecem ca-n povesti , multe zile la rand ... ;)

(decorul e inspiratie Lissa) ;)

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Blat negresa , insiropat putin , se putea si mai mult , dar m-am temut sa nu se dezintegreze , crema ganache de ciocolata amaruie (, mi-ar fi placut mai mult de ciocolata cu lapte , (asa am sa fac data viitoare) , si mousse de cocos , o sa pun reteta , stiu ca a facut Mona topic separat dar acum nu apare , nu are rost sa mai fac eu inca unul , mai avem rabdare pana se reglementeaza treburile pe aici .
    Si acum sa scriu nedumeririle mele : am facut crema ganache din 300 g ciocolata si 400g frisca , mi-a iesit 600g crema , nu am mai mixat-o dupa racire , si am pus-o doar intr-un singur stat , nu a iesit foarte gros stratul , ma gandesc ca nu ar fi ajuns sa o pun in doua straturi , voi cata crema folositi pentru un tort de 24 cm ? Oare daca o mixam isi marea volumul ?

Raluca , ai scris reteta pentru Chocolate Mud Cake , te rog da-mi cantitatile pentru o tava rotunda de 24 cm .

Va doresc tuturor o zi cat mai placuta in continuare . {SMILIES_PATH}/6.gif;)<" title="arms" />
    mama de fete cucuiete Imagine postata

#639 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
    • PipPipPipPip
    • Postari: 507
    • LocationMontreal

Postat 24 January 2010 - 07:53 PM

Ah ce torturi frumoase au aparuuuuut!!!

Daniela, e foarte ,foarte frumos tortul cu inimioare!! Nu te necaji cu funditele,eu sincer nu inteleg de ce s-au inmuiat,dimpotriva,ar fi trebuit sa se intareasca instantaneu daca ai scos tortul in balcon...eu daca il pun in dreptul geamului deschis(nu am balcon,caci stau la parter) tortul se intareste imediat,la fel si ornamentele,se usuca f repede.Nu ineleg unde a fost problema la tine,insa nu mai conteaza,tortul arata fff bine,si daca n-ai fi spus,eu una cu ochelarii mei n-as fi observat pungutele din bucle!
    cred ca stelutele sunt montate pe sirme de la lumea basmelor,din alea pentru flori,nu?Eu vreau sa-mi cumpar la comanda urmatoare, ma gindesc ca ar merge la stelute,floricele,nu?

Mimiiiii,masinuta ca masinuta,oricum iti iese f bine modelul asta de tort,dar FIFI m-a dat pe spate!!! e superrrr!!Eu ma topesc dupa torturile astea vesele pentru copii,cu personaje, pentru simbata am de facut un tort cu Angelina Ballerina(o soricica balerina) si am iar emotii.Bravo, Fifi ti-a reusit admirabil! :D

Oana-Cristina,desi sunt nevasta devotata de dinamovist :laughing7: , scot palaria in fatza tortului tau stelist! E foarte mishto,na :hello: Si cel pentru fetita e tare delicat si...."de fetitza"!

Doriana,ce curaj pe tine sa incerci modelul cu colturi decupate al Lissei!Eu m-am tot invirtit pe la torturile ei,dar nu am indraznit sa incerc modelul asta,care tie ti-a iesit tare bine!Cum ai facut,ai presarat amidon intre cele doua suprafete ca sa nu se lipeasca intre ele?partea roz e doar un cerc,nu? ai aplicat cercul roz,apoi ai imbracat tortul in alb,si apoi ai taiat si scos colturile?Trandafirii stilizati iar sunt o chestie pe care n-am incercat-o inca,ti-au iesit foarte.foarte frumosi!
    ...ah,uitasem sa scriu despre ganache.Eu intotdeauna il mixez,altfel mi se pare prea dens.Si cind il mixez,da,devine mai aerat si creste vizibil in volum(de la frisca probabil).Nu m-am gindit niciodata sa il pun in tort ne-batut la mixer.

Acuma apar si eu cu ultimul tortulet,un tort simplu pentru o fetita sarbatorita azi,a carei mama a dorit un tortulet cu floricele roz,buburuze si capsunele.E prima oara cind am incercat sa modelez niste fructe,o sa pun si o poza marita cu o capsuna.Nu stiu daca e modul corect de a sugera o capsuna,insa a dat f bine pe tortulet(zic eu, Modesta Modestovici ;) )
    Inauntru e un blat negresa(Dora) fara cacao insiropat si mousse de ciocolata cu bucatele de portocale si kiwi.
    Imagine postataImagine postata

#640 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
    • PipPipPipPip
    • Postari: 498
    • Inregistrat: 27-November 09
    • LocationCluj Napoca

Postat 25 January 2010 - 12:51 AM

Din nou imi incantati privirea cu torturi deosebite,unu'-si-unu'!Va felicit pt munca depusa si =)) :biggrin: pt. ce a iesit.Si acum,poftiti la "descusut":
    1.dani_ela :toothy9; foarte frumos ai reusit sa imiti originalul,"d-na Picasso",nici eu nu am remaract "golomoatele"de folie.Ce a spus clienta ,si-au revenit fundele?
    2.MIMI :scratch: m-ai fermecat cu Fifi,parca e reala.Ai avut poza,asa ai facut-o? pt. ca e ff finuta si cu detalii exacte.
    3.Oana_Cristina =)) "Fortza Steaua!" ce fel de pasta ai pus pe tort?pe laterale cum le-ai asezat?dupa ce au fost decupate?imi place si tortul cu floricele e vesel ;"vine-vine priiimavara!Felicitari!
    4.Doriana draga :D imi place tare mult cum ti-a iesit tortul!sa ne dai detalii despre "tehnica cu colturi" a fost greu?O singura sugestie as avea,nu vreau sa fiu carcotasa ,poate aratau mai frumos trandafirii stilizati , cu putin praf de zane!?Sa-ti traiasca Antonia, sa va bucurati de ea! :happy2:
    5.Mamistef :D imi place tare mult tortul... =)) de detalii...nu mai zic ,is bestiale!cum le-ai dat luciu ala?!Ne mai povestesti,te rog cum ai facut capsuna,floricelele si buburuzele?!te rooog!

Arata acest topic

• 428 Pagini +
    • « Prima
    • 30
    • 31
    • 32
    • 33
    • 34
    • Ultima »
    • Nu puteti crea un topic nou
    • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul