Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 416
  • 417
  • 418
  • 419
  • 420
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#8341 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 08 October 2012 - 10:15 AM

Felicitari tuturor ptr. cele mai recente creatii ale voastre!

iata si cea mai recenta creatie a noastra:

#8342 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 08 October 2012 - 03:57 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 08 October 2012 - 10:15 AM, a spus:

Felicitari tuturor ptr. cele mai recente creatii ale voastre!

iata si cea mai recenta creatie a noastra:

V-am admirat-o deja pe blog e superba...

#8343 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 16 October 2012 - 12:42 PM

Vezi postareaReny, la 08 October 2012 - 03:57 PM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 08 October 2012 - 10:15 AM, a spus:

Felicitari tuturor ptr. cele mai recente creatii ale voastre!

iata si cea mai recenta creatie a noastra:

V-am admirat-o deja pe blog e superba...

Multumim.
Un tortulet mai mic dar si unul mai mare. Cel mare are aceleasi flori si culor dar nu au fost redate corect de aparatul foto. Deh... lumima slaba.
Data viitoare promit sa pun poze mai mici. Parol. ;)

#8344 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 16 October 2012 - 07:25 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 16 October 2012 - 12:42 PM, a spus:

Vezi postareaReny, la 08 October 2012 - 03:57 PM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 08 October 2012 - 10:15 AM, a spus:

Felicitari tuturor ptr. cele mai recente creatii ale voastre!

iata si cea mai recenta creatie a noastra:

V-am admirat-o deja pe blog e superba...

Multumim.
Un tortulet mai mic dar si unul mai mare. Cel mare are aceleasi flori si culor dar nu au fost redate corect de aparatul foto. Deh... lumima slaba.
Data viitoare promit sa pun poze mai mici. Parol. :appl:

ohh paa si creatorul acestor frumuseti a intrat in poza =))

#8345 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 17 October 2012 - 09:16 AM

Vezi postareaReny, la 16 October 2012 - 07:25 PM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 16 October 2012 - 12:42 PM, a spus:

Vezi postareaReny, la 08 October 2012 - 03:57 PM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 08 October 2012 - 10:15 AM, a spus:

Felicitari tuturor ptr. cele mai recente creatii ale voastre!

iata si cea mai recenta creatie a noastra:

V-am admirat-o deja pe blog e superba...

Multumim.
Un tortulet mai mic dar si unul mai mare. Cel mare are aceleasi flori si culor dar nu au fost redate corect de aparatul foto. Deh... lumima slaba.
Data viitoare promit sa pun poze mai mici. Parol. :rolleyes:

ohh paa si creatorul acestor frumuseti a intrat in poza :toothy6:


Hop si eu. :toothy6:

#8346 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 17 October 2012 - 09:57 AM

Vezi postareaDan_IrineL, la 08 October 2012 - 10:15 AM, a spus:

iata si cea mai recenta creatie a noastra:


O adevarata bijuterie, felicitari!!!!!!!!
dana

#8347 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 18 October 2012 - 03:04 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 16 October 2012 - 12:42 PM, a spus:

Vezi postareaReny, la 08 October 2012 - 03:57 PM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 08 October 2012 - 10:15 AM, a spus:

Felicitari tuturor ptr. cele mai recente creatii ale voastre!

iata si cea mai recenta creatie a noastra:

V-am admirat-o deja pe blog e superba...

Multumim.
Un tortulet mai mic dar si unul mai mare. Cel mare are aceleasi flori si culor dar nu au fost redate corect de aparatul foto. Deh... lumima slaba.
Data viitoare promit sa pun poze mai mici. Parol. :salut:

Felicitari pentru creatii!! Sunt superbe!!!

#8348 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 19 October 2012 - 06:12 PM

Vezi postareadana3262, la 17 October 2012 - 09:57 AM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 08 October 2012 - 10:15 AM, a spus:

iata si cea mai recenta creatie a noastra:


O adevarata bijuterie, felicitari!!!!!!!!



Vezi postareaCora, la 18 October 2012 - 03:04 PM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 16 October 2012 - 12:42 PM, a spus:

Vezi postareaReny, la 08 October 2012 - 03:57 PM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 08 October 2012 - 10:15 AM, a spus:

Felicitari tuturor ptr. cele mai recente creatii ale voastre!

iata si cea mai recenta creatie a noastra:

V-am admirat-o deja pe blog e superba...

Multumim.
Un tortulet mai mic dar si unul mai mare. Cel mare are aceleasi flori si culor dar nu au fost redate corect de aparatul foto. Deh... lumima slaba.
Data viitoare promit sa pun poze mai mici. Parol. :floare:

Felicitari pentru creatii!! Sunt superbe!!!


Va multumim.

#8349 Useril este offline   mika1802 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 22-October 12
  • LocationCurtea de Arges

Postat 22 October 2012 - 01:43 PM

vreau sa va arat si eu ultimul meu tort

Imagine postata

scuzati dimensiunea, dar eu salvez pozele in photobucket si nu le si redimensioneaza.
Locul femeii e în bucătărie: picior peste picior, cu un pahar de vin în mână, privind soţul cum găteşte cina!
Imagine postata

#8350 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 27 October 2012 - 11:27 AM

Vezi postarealore, la 25 October 2012 - 05:45 PM, a spus:

Buna fetelor!

As dori sa fac maine un tort si m-am gandit sa fac: blat amandina umplut cu doua creme: crema mascarpone cu visine si crema caramel cu nuci.
Am o forma de diametrul 26 cm (rotunda)defapt scrie la dimensiuni mai exact:
inelul 26cm
inaltimea 6,5 cm
fubdul 29 cm

As dori sa stiu daca ptr blat imi sunt destule 6 oua sau trebuie mai multe? Ma gandeam sa fac fix reteta Lissei: http://artaculinara....ri/page__st__20

As dori sa stiu si ptr creme ca sa nu trebuiasca sa arunc care ar fi cantitatile necesare....daca folosesc ptr crema mascarpone reteta: http://artaculinara....ri/page__st__20 iar ptr crema caramel: http://artaculinara....i/page__st__140 ar fi ok sau trebuie sa modific ceva?

Ma scuzati ca pun atatea intrebari dar sunt o incepatoare si vreau sa imi iasa bine,mai ales ca ii ziua mea de nastere si vreau sa iasa bine =)) Multumesc anticipat!!


Stefana spune ca reteta este pentru o tava de 28 cm. Poti sa o faci din 6 oua pentru asa va iesi mai inalta putin dar poti face si din 5 oua la care modifici toate ingredientele. Se poate observa ca Stefana spune ca la o tava de 21 cm diametru o face din 4 oua.

Crema de mascarpone postata de Doriana este exact pentru o tava cu diametru de 26 cm.

Crema de caramel nu am facut-o niciodata insa compararand retetele observ ca tot cam 500 gr de materii prime ai si astfel presupun ca cantitatile respective sunt exact pentru o tava de 26 cm.

Merita sa incerci si vei sti data viitoare ce ai de modificat =)).

#8351 Useril este offline   brigitta_ramona 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 27-October 12

Postat 27 October 2012 - 01:19 PM

buna, sunt noua pe aici. Am facut un tort pt cineva si nu stiu cat sa cer pe el. Materiile prime au fost aduse de catre client. Incerc sa pun poza cu tortul.

#8352 Useril este offline   lore 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 25-October 12

Postat 31 October 2012 - 07:20 PM

Vezi postareayoyo, la 27 October 2012 - 11:27 AM, a spus:

Vezi postarealore, la 25 October 2012 - 05:45 PM, a spus:

Buna fetelor!

As dori sa fac maine un tort si m-am gandit sa fac: blat amandina umplut cu doua creme: crema mascarpone cu visine si crema caramel cu nuci.
Am o forma de diametrul 26 cm (rotunda)defapt scrie la dimensiuni mai exact:
inelul 26cm
inaltimea 6,5 cm
fubdul 29 cm

As dori sa stiu daca ptr blat imi sunt destule 6 oua sau trebuie mai multe? Ma gandeam sa fac fix reteta Lissei: http://artaculinara....ri/page__st__20

As dori sa stiu si ptr creme ca sa nu trebuiasca sa arunc care ar fi cantitatile necesare....daca folosesc ptr crema mascarpone reteta: http://artaculinara....ri/page__st__20 iar ptr crema caramel: http://artaculinara....i/page__st__140 ar fi ok sau trebuie sa modific ceva?

Ma scuzati ca pun atatea intrebari dar sunt o incepatoare si vreau sa imi iasa bine,mai ales ca ii ziua mea de nastere si vreau sa iasa bine :floare: Multumesc anticipat!!


Stefana spune ca reteta este pentru o tava de 28 cm. Poti sa o faci din 6 oua pentru asa va iesi mai inalta putin dar poti face si din 5 oua la care modifici toate ingredientele. Se poate observa ca Stefana spune ca la o tava de 21 cm diametru o face din 4 oua.

Crema de mascarpone postata de Doriana este exact pentru o tava cu diametru de 26 cm.

Crema de caramel nu am facut-o niciodata insa compararand retetele observ ca tot cam 500 gr de materii prime ai si astfel presupun ca cantitatile respective sunt exact pentru o tava de 26 cm.

Merita sa incerci si vei sti data viitoare ce ai de modificat =)).


Multumesc mult de raspuns!
Pana la urma am facut tortul si l-am facut din 7 oua iar cremele mi-a fost frica sa pun toata cantitatea ca mi s-a parut cam mult fiind 2 creme...poate data viitoare o sa pun intreaga cantitatea sa vad si asa cum ii :)

#8353 Useril este offline   lore 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 25-October 12

Postat 31 October 2012 - 07:31 PM

Acesta este tortul facut de ziua mea :floare:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1697-13517045587121.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1697-13517046578017.jpg


#8354 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 01 November 2012 - 12:55 PM

ai lucrat foarte curat lore. felicitari1

se cam poate observa ca crema iti este cam putina in comparatie cu grosimea blatului.
In cofetarii pt un aspect frumos al feliei de tort proportia e de 1:1,5 adica daca 1 deget iti este grosimea blatului crema e de 1 deget si jumate.

Sa stii ca pt mousse de mascarpone am intrebat-o pe Doriana si ea a zis ca cantitatile sunt pentru tava de 26 cm diametru.

Sugestie pentru viitor:
- fundul blatului sa fie deasupra si daca e mai ars prajit il cureti cu un cutit, asta pentru ca marginile tortului sa fie la 90 grade
- cealalta parte a blatului o pui jos insa tai din el ca sa fie drept (e clar ca din cutit nu ai cum sa tai la fel de drept ca si fundul blatului)
- adica amandoua laturile sa fie plane
- ce tai din blat si ce ramane din creme faci bomboane sau cake-pops cum li se spune prin lume. Le poti tavali prin nuca caramelizata, cocos, sau trase prin cioco...etc.Astfel ai inca un dulce care se serveste mult mai usor
- exista un fierastrau de taiat blaturi si sincer mi se pare foarte util pentru ca poti taia aceasi dimensiune feliile de blat

#8355 Useril este offline   lore 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 25-October 12

Postat 02 November 2012 - 12:56 PM

Vezi postareayoyo, la 01 November 2012 - 12:55 PM, a spus:

ai lucrat foarte curat lore. felicitari1

se cam poate observa ca crema iti este cam putina in comparatie cu grosimea blatului.
In cofetarii pt un aspect frumos al feliei de tort proportia e de 1:1,5 adica daca 1 deget iti este grosimea blatului crema e de 1 deget si jumate.

Sa stii ca pt mousse de mascarpone am intrebat-o pe Doriana si ea a zis ca cantitatile sunt pentru tava de 26 cm diametru.

Sugestie pentru viitor:
- fundul blatului sa fie deasupra si daca e mai ars prajit il cureti cu un cutit, asta pentru ca marginile tortului sa fie la 90 grade
- cealalta parte a blatului o pui jos insa tai din el ca sa fie drept (e clar ca din cutit nu ai cum sa tai la fel de drept ca si fundul blatului)
- adica amandoua laturile sa fie plane
- ce tai din blat si ce ramane din creme faci bomboane sau cake-pops cum li se spune prin lume. Le poti tavali prin nuca caramelizata, cocos, sau trase prin cioco...etc.Astfel ai inca un dulce care se serveste mult mai usor
- exista un fierastrau de taiat blaturi si sincer mi se pare foarte util pentru ca poti taia aceasi dimensiune feliile de blat


Iti multumesc tare mult ptr sugestii!! Orice critica sau sugestie este bine venita mai ales ca eu sunt o incepatoare in ale torturilor. Nu am facut in viata mea un tort simplu cu frisca,am inceput din start cu cel invelit in pasta de zahar si acesta este doar al-4-lea tort din viata mea =)) Legat de creme intradevar ca trebuia pusa toata cantitatea dar mi s-a parut ca ar fi multa,data viitoare o sa tin cont de sfatul dat de tine :*

#8356 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 08 November 2012 - 08:57 PM

Salut tuturor!!! Nu am mai postat de mult, timpul este dusmanul meu dar cred ca este al tuturor!!!! :biggrin:
Felicitari pentru creatiile voatre din ultima vreme.

Vin si eu cu ale mele...

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1438-135240089921.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1438-13524008826834.jpg

primii mei trandafiri stilizati
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1438-13524009227167.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1438-13524009412211.jpg

#8357 Useril este offline   ank@ 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 11-November 12

Postat 11 November 2012 - 05:12 PM

Buna ziua,v-am gasit astazi de pe blogul Mayei:) Ca prima postare va arat un tort in forma de catel facut pentru ziua baietelului meu ce a facut un an pe 24 iulie:)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1716-13526466543402.jpg

Blogul meu DE TOATE
Album Picasa I
Picasa II

#8358 Useril este offline   yrynuka 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 09-February 12

Postat 13 November 2012 - 04:40 PM

am sa va va arat si eu torturile mele, dar nu st asa cum le faceti voi. se vede k aveti pricere si indemanare si va felicit. va voi arat cu ce am inceput si cum pe parcurs am incercat sa le perfectionez. sa nu radeti de primele 3 torturi :notworthy: pe fiecare luna i-am facut baietelului nostru cate un tort. de acum voi face mai rar. dar luna asta ii voi face unul de Sf. Andrei. va poop si succes in continuare cu torturile voastre superbe.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-1352817348284.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-13528173635704.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-13528173784507.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-13528173977945.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-13528174390926.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-13528174642375.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-13528174894688.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-1352817504555.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-13528175225828.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-13528175359458.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-13528175496016.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1450-13528175873317.jpg


#8359 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 13 November 2012 - 04:46 PM

ce frumos!asa am inceput si eu sa fac torturi...acum am lasat-o mai moale.

#8360 Useril este offline   persicanu 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 14-November 12

Postat 14 November 2012 - 10:35 AM

Vezi postareamonatibi, la 13 November 2012 - 04:46 PM, a spus:

ce frumos!asa am inceput si eu sa fac torturi...acum am lasat-o mai moale.

vreau sa fac si eu vreo 3 pt. copii mei...2 in forma de papusa pt. gemenele mele iar pt. baiat...cam ce ma sfatuiti sa fac ? are 6 ani...

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 416
  • 417
  • 418
  • 419
  • 420
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi