Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 08 October 2012 - 10:15 AM
iata si cea mai recenta creatie a noastra:
Postat 16 October 2012 - 12:42 PM
Postat 16 October 2012 - 07:25 PM
Dan_IrineL, la 16 October 2012 - 12:42 PM, a spus:
ohh paa si creatorul acestor frumuseti a intrat in poza

Postat 17 October 2012 - 09:16 AM
Reny, la 16 October 2012 - 07:25 PM, a spus:
ohh paa si creatorul acestor frumuseti a intrat in poza

Hop si eu.

Postat 17 October 2012 - 09:57 AM
Dan_IrineL, la 08 October 2012 - 10:15 AM, a spus:
O adevarata bijuterie, felicitari!!!!!!!!
Postat 18 October 2012 - 03:04 PM
Felicitari pentru creatii!! Sunt superbe!!!
Postat 19 October 2012 - 06:12 PM
dana3262, la 17 October 2012 - 09:57 AM, a spus:
Cora, la 18 October 2012 - 03:04 PM, a spus:
Felicitari pentru creatii!! Sunt superbe!!!
Va multumim.
Postat 22 October 2012 - 01:43 PM

scuzati dimensiunea, dar eu salvez pozele in photobucket si nu le si redimensioneaza.
Postat 27 October 2012 - 11:27 AM
lore, la 25 October 2012 - 05:45 PM, a spus:
As dori sa fac maine un tort si m-am gandit sa fac: blat amandina umplut cu doua creme: crema mascarpone cu visine si crema caramel cu nuci.
Am o forma de diametrul 26 cm (rotunda)defapt scrie la dimensiuni mai exact:
inelul 26cm
inaltimea 6,5 cm
fubdul 29 cm
As dori sa stiu daca ptr blat imi sunt destule 6 oua sau trebuie mai multe? Ma gandeam sa fac fix reteta Lissei: http://artaculinara....ri/page__st__20
As dori sa stiu si ptr creme ca sa nu trebuiasca sa arunc care ar fi cantitatile necesare....daca folosesc ptr crema mascarpone reteta: http://artaculinara....ri/page__st__20 iar ptr crema caramel: http://artaculinara....i/page__st__140 ar fi ok sau trebuie sa modific ceva?
Ma scuzati ca pun atatea intrebari dar sunt o incepatoare si vreau sa imi iasa bine,mai ales ca ii ziua mea de nastere si vreau sa iasa bine

Stefana spune ca reteta este pentru o tava de 28 cm. Poti sa o faci din 6 oua pentru asa va iesi mai inalta putin dar poti face si din 5 oua la care modifici toate ingredientele. Se poate observa ca Stefana spune ca la o tava de 21 cm diametru o face din 4 oua.
Crema de mascarpone postata de Doriana este exact pentru o tava cu diametru de 26 cm.
Crema de caramel nu am facut-o niciodata insa compararand retetele observ ca tot cam 500 gr de materii prime ai si astfel presupun ca cantitatile respective sunt exact pentru o tava de 26 cm.
Merita sa incerci si vei sti data viitoare ce ai de modificat

Postat 27 October 2012 - 01:19 PM
Postat 31 October 2012 - 07:20 PM
yoyo, la 27 October 2012 - 11:27 AM, a spus:
lore, la 25 October 2012 - 05:45 PM, a spus:
As dori sa fac maine un tort si m-am gandit sa fac: blat amandina umplut cu doua creme: crema mascarpone cu visine si crema caramel cu nuci.
Am o forma de diametrul 26 cm (rotunda)defapt scrie la dimensiuni mai exact:
inelul 26cm
inaltimea 6,5 cm
fubdul 29 cm
As dori sa stiu daca ptr blat imi sunt destule 6 oua sau trebuie mai multe? Ma gandeam sa fac fix reteta Lissei: http://artaculinara....ri/page__st__20
As dori sa stiu si ptr creme ca sa nu trebuiasca sa arunc care ar fi cantitatile necesare....daca folosesc ptr crema mascarpone reteta: http://artaculinara....ri/page__st__20 iar ptr crema caramel: http://artaculinara....i/page__st__140 ar fi ok sau trebuie sa modific ceva?
Ma scuzati ca pun atatea intrebari dar sunt o incepatoare si vreau sa imi iasa bine,mai ales ca ii ziua mea de nastere si vreau sa iasa bine

Stefana spune ca reteta este pentru o tava de 28 cm. Poti sa o faci din 6 oua pentru asa va iesi mai inalta putin dar poti face si din 5 oua la care modifici toate ingredientele. Se poate observa ca Stefana spune ca la o tava de 21 cm diametru o face din 4 oua.
Crema de mascarpone postata de Doriana este exact pentru o tava cu diametru de 26 cm.
Crema de caramel nu am facut-o niciodata insa compararand retetele observ ca tot cam 500 gr de materii prime ai si astfel presupun ca cantitatile respective sunt exact pentru o tava de 26 cm.
Merita sa incerci si vei sti data viitoare ce ai de modificat

Multumesc mult de raspuns!
Pana la urma am facut tortul si l-am facut din 7 oua iar cremele mi-a fost frica sa pun toata cantitatea ca mi s-a parut cam mult fiind 2 creme...poate data viitoare o sa pun intreaga cantitatea sa vad si asa cum ii

Postat 01 November 2012 - 12:55 PM
se cam poate observa ca crema iti este cam putina in comparatie cu grosimea blatului.
In cofetarii pt un aspect frumos al feliei de tort proportia e de 1:1,5 adica daca 1 deget iti este grosimea blatului crema e de 1 deget si jumate.
Sa stii ca pt mousse de mascarpone am intrebat-o pe Doriana si ea a zis ca cantitatile sunt pentru tava de 26 cm diametru.
Sugestie pentru viitor:
- fundul blatului sa fie deasupra si daca e mai ars prajit il cureti cu un cutit, asta pentru ca marginile tortului sa fie la 90 grade
- cealalta parte a blatului o pui jos insa tai din el ca sa fie drept (e clar ca din cutit nu ai cum sa tai la fel de drept ca si fundul blatului)
- adica amandoua laturile sa fie plane
- ce tai din blat si ce ramane din creme faci bomboane sau cake-pops cum li se spune prin lume. Le poti tavali prin nuca caramelizata, cocos, sau trase prin cioco...etc.Astfel ai inca un dulce care se serveste mult mai usor
- exista un fierastrau de taiat blaturi si sincer mi se pare foarte util pentru ca poti taia aceasi dimensiune feliile de blat
Postat 02 November 2012 - 12:56 PM
yoyo, la 01 November 2012 - 12:55 PM, a spus:
se cam poate observa ca crema iti este cam putina in comparatie cu grosimea blatului.
In cofetarii pt un aspect frumos al feliei de tort proportia e de 1:1,5 adica daca 1 deget iti este grosimea blatului crema e de 1 deget si jumate.
Sa stii ca pt mousse de mascarpone am intrebat-o pe Doriana si ea a zis ca cantitatile sunt pentru tava de 26 cm diametru.
Sugestie pentru viitor:
- fundul blatului sa fie deasupra si daca e mai ars prajit il cureti cu un cutit, asta pentru ca marginile tortului sa fie la 90 grade
- cealalta parte a blatului o pui jos insa tai din el ca sa fie drept (e clar ca din cutit nu ai cum sa tai la fel de drept ca si fundul blatului)
- adica amandoua laturile sa fie plane
- ce tai din blat si ce ramane din creme faci bomboane sau cake-pops cum li se spune prin lume. Le poti tavali prin nuca caramelizata, cocos, sau trase prin cioco...etc.Astfel ai inca un dulce care se serveste mult mai usor
- exista un fierastrau de taiat blaturi si sincer mi se pare foarte util pentru ca poti taia aceasi dimensiune feliile de blat
Iti multumesc tare mult ptr sugestii!! Orice critica sau sugestie este bine venita mai ales ca eu sunt o incepatoare in ale torturilor. Nu am facut in viata mea un tort simplu cu frisca,am inceput din start cu cel invelit in pasta de zahar si acesta este doar al-4-lea tort din viata mea

Postat 08 November 2012 - 08:57 PM

Felicitari pentru creatiile voatre din ultima vreme.
Vin si eu cu ale mele...

primii mei trandafiri stilizati

Postat 13 November 2012 - 04:40 PM

Imagini atasate
Postat 13 November 2012 - 04:46 PM