Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 20 December 2009 - 01:22 AM
Natasa ca de obicei super, super! Am o intrebare: cum ai facut modelul ala de pe margine? Cu acul de crosetat? Arata tare bine, daca ne-ai dezvalui secretul ar fi si mai si .
{SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
si
Postat 20 December 2009 - 10:46 AM
Postat 20 December 2009 - 08:39 PM
Postat 21 December 2009 - 12:16 PM
Mimi, masinuta e tare dragutza!!
Postat 21 December 2009 - 01:07 PM
Masinuta e super haioasa, trebuie retinut modelul...cum faci,umpli un blat dreptunghiular apoi il sculptezi si cladesti bucatile?As vrea sa ma joc si eu odata asa
iata tortul meu,facut ff in graba,m-am suparat ca nu a apucat sa se intareasca ganache-ul cum trebuie,abi azi e asa cum trebuie...in fine,lumea a fost multumita,insa eu nu.A fost cu blat negresa,ganache cioco cu lapte,ganache alb cu nuci caramelizate si o incercare de jeleu cu visine deasupra,"centura"si cirlionti din cioco menaj.
Postat 21 December 2009 - 01:27 PM
mamistef a spus:
iata tortul meu,facut ff in graba,m-am suparat ca nu a apucat sa se intareasca ganache-ul cum trebuie,abi azi e asa cum trebuie...in fine,lumea a fost multumita,insa eu nu.A fost cu blat negresa,ganache cioco cu lapte,ganache alb cu nuci caramelizate si o incercare de jeleu cu visine deasupra,"centura"si cirlionti din cioco menaj.
mamistef, ce bine ti'a iesit!!!
si eu vreau sa fac asa un tort, dar n'am curaju' inca:D
Postat 21 December 2009 - 05:44 PM
Natasha, impletitura e wow, astept si eu metoda; iar ingerasul e dulce rau.
Mimi, e foarte finuta masina; sa traiasca puiul care s-a bucurat de ea.
Postat 21 December 2009 - 06:32 PM
Dar sa spun povestea, mai inainte. M-am apucat eu din timp de treaba la cele doua colorate, pentru copii; am facut blaturile miercuri seara, le-am umplut joi seara, vineri seara cand sa ma apuc de decorat, diplomatul din cel rotund a luat-o la vale; au inghetat fructele din el si la revedere; dupa o repriza de nervi si o arsura suplimentara, am luat-o de la 0 si am stat pana l-am refacut.
Decoratia la cel rotund am terminat-o, victorioasa, sambata dimineata, cand trebuia sa le predau pe amandoua. Mi-aduc aminte in ultima clipa de placutele cu urari; m-apuc repede sa le fac, cum eu si scrisul frumos suntem total paraleli, am facut sabloane, si am scris dupa ele; din nenorocire n-am vazut ca am spell-uit gresit urarea in engleza, mi-a atras atentia mama copilului, cand mi-a trimis sectiunea.. Asta ca sa nu va mai spun ca sunt absolventa de limbi straine, si anume engleza principal.
Oricum, m-am mai linistit nitel, a fost draguta si a spus ca nici nu s-a bagat de seama, asa de bun a fost. :oops:
Data viitoare o sa scriu cu dictionarul in mana!! :laughing7:
Postat 21 December 2009 - 06:44 PM
delioara a spus:
Dar sa spun povestea, mai inainte. M-am apucat eu din timp de treaba la cele doua colorate, pentru copii; am facut blaturile miercuri seara, le-am umplut joi seara, vineri seara cand sa ma apuc de decorat, diplomatul din cel rotund a luat-o la vale; au inghetat fructele din el si la revedere; dupa o repriza de nervi si o arsura suplimentara, am luat-o de la 0 si am stat pana l-am refacut.
Decoratia la cel rotund am terminat-o, victorioasa, sambata dimineata, cand trebuia sa le predau pe amandoua. Mi-aduc aminte in ultima clipa de placutele cu urari; m-apuc repede sa le fac, cum eu si scrisul frumos suntem total paraleli, am facut sabloane, si am scris dupa ele; din nenorocire n-am vazut ca am spell-uit gresit urarea in engleza, mi-a atras atentia mama copilului, cand mi-a trimis sectiunea.. Asta ca sa nu va mai spun ca sunt absolventa de limbi straine, si anume engleza principal.
Oricum, m-am mai linistit nitel, a fost draguta si a spus ca nici nu s-a bagat de seama, asa de bun a fost. :oops:
Data viitoare o sa scriu cu dictionarul in mana!! :laughing7:
Delioara, bine ca totul s'a sfarsit cu bine
sunt tare dragute torturile
cu spelling'u se mai intampla, don't worry
Postat 21 December 2009 - 07:15 PM
Iar primul....ce serios e...aceea ce sigla e,de la Blue Air? (curiozitatea,bat-o vina, asta fiindca tot se plingea Mon@ ca e curioasa de felul ei ) nu e singura!)
Foarte frumoase torturile,felicitari!!!(greseala cu spellingul deja mi-a intrat pe-un ochi si mi-a iesit pe celalalt ,oricum le-ai luat mintile cu gustul si aspectul tortului! )
Postat 21 December 2009 - 08:08 PM
blat pandispan cu mousse de cioco neagra si menta si mousse de cioco alba ( deja ma dispera ca numa mousse'uri vor ca as mai incerca si eu creme noi )
pentru un pasionat de pesti:D
imbracat si decoratiuni pasta de zahar si lapte praf.
Imagini atasate
Postat 21 December 2009 - 09:27 PM
Poza mea din calculator pe care visez sa o egalez e asta, cred ca e aceeasi dupa care te-ai inspirat si tu,nu?Imi place la nebunie...Poate am taiat eu prea ingusta partea de jos si era instabila
Imagini atasate
Postat 21 December 2009 - 09:43 PM
mamistef a spus:
Poza mea din calculator pe care visez sa o egalez e asta, cred ca e aceeasi dupa care te-ai inspirat si tu,nu?Imi place la nebunie...Poate am taiat eu prea ingusta partea de jos si era instabila
Da' ie musai sa pui blaturile in picioare? Nu le poti pune pe orizontala si le "sculptezi" sa aiba forma de acvariu? Asa, n-ai probleme cu stabilitatea blaturilor si-a cremelor. Zic io.
Postat 21 December 2009 - 09:57 PM
am si eu un tort din ciclul:"mare e gradina lui D-zeu...",daca ghiciti ce reprezinta inseamna ca mai am o sansa :roll: .torturile astea sculptate sunt mai greu de facut decat imi inchipuisem :oops: .
Postat 21 December 2009 - 11:19 PM
ortansa a spus:
am si eu un tort din ciclul:"mare e gradina lui D-zeu...",daca ghiciti ce reprezinta inseamna ca mai am o sansa :roll: .torturile astea sculptate sunt mai greu de facut decat imi inchipuisem :oops: .
O ureche?
Daca nu, zici ca a fost un tort "abstract". :mrgreen: Mie imi place culoare!!!!
Postat 22 December 2009 - 12:39 AM
eu planuiam ca dintr'un blat rotund sa il asez in picioare si sa tai partea de sus si de jos, sa arate ca un acvariu.
dar nu am avut timp sa las mousse'ul la congelator destul timp, si am insiropat blaturile si am facut o incercare fara sa tai din el, l'am asezat in picioare si a capatat forma care se vede:D si atat
Postat 22 December 2009 - 01:50 AM
Eu sunt in vacanta pana dupa Craciun.
A sosit sora mea din State si pt asta am pregatit un tort. Pe principiul ca tot cizmarul nu are cizme si croitorul umbla fara nasturi ata si tortul meu:
sectiune:
blat negresa, creme: iaurt cu afine, si cele 3 cioco
La cererea publicului spectator refacui tortul cu crema doar de afine:
si sectiune:
{SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" /> la toata lumea.
si
Postat 22 December 2009 - 01:57 AM
Cum nu am vazut mai iute acvariul! Il faceam si eu. Ama, data aviatoare!
si