Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#421 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 10 January 2010 - 06:04 PM

Doriana a spus:




Anca_b , frumoase jucarii , iar torturile facute ... multa munca , se vede ca-ti place ceea ce faci . Frumoase torturile , decoratii cu frisca ... as vrea sa incerc si eu . Spune-mi te rog , ce ti-ai luat de la firma din TG -Mures ? Ca si eu sunt incepatoare , si chiar nu stiu , ce duiuri , posuri , coloranti , forme de decorat ti-ai luat tu ? Sa-ti traiasca piticii harnicuti .


Draga Doriana,bine te-am gasit,si eu sunt incepatoare!De cateva luni de zile le tot urmaresc pe fete pe forum si ma documentez,si abia acum mi-am facut curaj si am iesit la rampa cu aceste torturi.Imi place sa "bucataresc",ma relaxeaza si ma detaseaza de rutina zilnica :gradinita,scutece,sticlute,primii dintisori etc.
De la tg.Mures mi-am luat :un pos(cel de 30 de cm)dui nr.2 pt. royal icing sau cornelli lace,dui nr.75 stea,borduri,dui nr70 pt. frunze,dui nr 104 pt.trandafiri(dar parca mi-ar placea unul mai mic)sau bordura,dui nr1 pt.royal(dar inca nu l-am incercat)si dui nr.48 pt.impletitura cos(dar poate era ok . si unul mai mare).Mi-am m-ai cumparat un cui mic pt. trandafiri,un gel albastru si unul verde ,o cupla mica pt.dui-uri si un planator..
Multe "jucarioare :mi-as mai dori dar deocamdata...pauza.Si cand ma uit cat am dat pe ele ...si cat costa la Wilton,adica la mama lor acasa...imi vine sa ... :lol:
Daca mai pot sa te ajut cu ceva...o fac cu mare placere!pa

#422 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 10 January 2010 - 06:05 PM

Oti, am intins ciocolata pe masa unsa cu ulei si apoi cu un scraper de ala de amestecat aluatu l'am rulat si desprins de pe masa, e usor de tot, numa ca iti ia ceva vreme, cand am ajuns pe la jumatate deja incepeam sa'mi pun intrebari cine m'o pus sa fac tuburile astea:D da'mi place ideea de numa, deci se merita:D

Anca, mie imi place cum se lucreaza cu plastelina de cioco, nu am imbracat niciodata un tort in intregime cu ea, doar asa margini si decoratiuni, dar imi place mult. ( Dar sa nu faci cu ciocolata cuvertura de la Galactic, mie nu mi'a iesit)

Dora, multumesc. si iar innebunesc de incantare cand iti vad torturile :D


Doriana, multumesc, da si eu am mai vazut cu finetti da mie tot la rolls'urile astea de cioco mi'o stat mintea de cand am vazut modelu' :D
Raluca

#423 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 10 January 2010 - 07:08 PM

Multumesc tuturor fetelor pt aprecierile ce mi le-au adresat...
Va pup cu drag pe toate :D


#424 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 10 January 2010 - 08:04 PM

si eu pt ieri un tort "omida vesela" pt nepotelul meu care azi face 2 anisori
culorile sunt cam sterse iar ce trebuia sa iasa rosu e roz :evil:
a fost cu zmeura
bine ca ia placut sarbatorituluiImagine atasata: 118_6a337a2a2e7b5109bfe16e514005b8cb.jpgImagine atasata: 118_9a521f8f38efbe92b854e80a2d43dd4f.jpgImagine atasata: 118_705ecc3ea3ecf7fd89b6fa6b1ca0c803.jpgImagine atasata: 118_3efd37c76a85b761e663f271be0ddc02.jpgImagine atasata: 118_82db1d3ddc685ecbe2a254732c7aabb1.jpg
Imagine postataImagine postata

#425 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 10 January 2010 - 09:44 PM

Yours4ever a spus:

Oti, am intins ciocolata pe masa unsa cu ulei si apoi cu un scraper de ala de amestecat aluatu l'am rulat si desprins de pe masa, e usor de tot, numa ca iti ia ceva vreme, cand am ajuns pe la jumatate deja incepeam sa'mi pun intrebari cine m'o pus sa fac tuburile astea:D da'mi place ideea de numa, deci se merita:D



Poti sa il pozezi te rog? Nu ma duce capul cum arata. :D :D

Misha faina omida si buna banuiesc! :( La multi ani, nepotelului! :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#426 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 10 January 2010 - 09:51 PM

Oti, uite :D

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 411_9bf9feb93ae80d3e6d90247e1515d80d.jpg

Raluca

#427 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 10 January 2010 - 09:57 PM

mmmm,ce omida vesela!sa va fie de bine,si sa-ti fie sanatos nepotelul!!!

#428 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 January 2010 - 09:58 PM

mamistef a spus:

pentru azi am avut de facut un tort relativ simplu comandat de ieri pe azi,insa clienta era asa de nehotarita si atita m-a intors si m-a zapacit, ca ma simt de parca as fi muncit la cine stie ce chestie extem de migaloasa :(

Ce frumoasa ti-a iesit funda !

RALUCA,faina fortareata !Jos palaria pt rabdare.

GLOXI imi place corsetul. Cum ai obtinut rosul? ai vopsit dupa? ca pare foarte uniform.

MISHA,arata foarte apetisanta "omida" ta. Sa-ti traiasca nepotelul frumusel :D

Ramo te-am zarit o clipa pe aici :D Unde umbli? mi-e dor de tine :D


#429 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 10 January 2010 - 11:09 PM

GLOXI,MAMISTEF si MONA va multumesc de aprecieri si de urari :angry:
Imagine postataImagine postata

#430 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 11 January 2010 - 12:30 AM

mona a spus:

GLOXI imi place corsetul. Cum ai obtinut rosul


Rosul era in realitate un roz turbo spre rosu. Am hidratat din start gelatina in colorant rosu lichid luat din Auchan. De asta ordinar de pe la noi :) Am facut pasta seara, zau cand am bagat-o in punga imi venea sa plang asa urata era. Apoi peste nopate s-a mai inchis si am lasat-o asa. Nu a iesit chiar rau :angry:

Yours4ever a spus:

Oti, uite :)


Haaa, de asta n-am. Sa vedem cum improvizez. Masa e una normala de lemn? Sau e ceva gen marmura? Eu am incercat pe blat termorezistent si nu mi s-au indoit. :) E drept ca nu am uns blatul cu ulei. Ciocolata e doar cioco topita? Sau are si ulei? Ce marca e? :D Hai ca te-am inebunit. :salut:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#431 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 11 January 2010 - 12:54 AM

gloxinia a spus:

Yours4ever a spus:

Oti, uite :)


Haaa, de asta n-am. Sa vedem cum improvizez. Masa e una normala de lemn? Sau e ceva gen marmura? Eu am incercat pe blat termorezistent si nu mi s-au indoit. :) E drept ca nu am uns blatul cu ulei. Ciocolata e doar cioco topita? Sau are si ulei? Ce marca e? :angry: Hai ca te-am inebunit. :salut:



eu am luat scraper'u de la Daiso mai demult si abia acu ceva vreme am inceput sa'l folosesc :)

cioco e de aia menaj de 100 g Ana ,sau mai e o marca, tot asa 100 g cico menaj cred ca ii si zice. am topit'o pe abur si am adaugat miere si am pus'o la congelator cateva minute si apoi am lucrat'o, pe blatu' de la bucatarie, e blat de ala normal, ieftin :D. am uns cu ulei direct pe el, n'are nimic. Cica ar iesi si cu cioco topita, eu am incercat, dar nu mi'o reusit si din imagini mi s'o parut ca nu are aceeasi tinuta ca si astea din plastelina de cioco.

Gloxi draga, de'abia astept sa te apuci si tu sa faci de astea:D

eu tocmai am mai primit comanda pt un tort identic,deci sapt asta iar ma apuc de rulat cioco ;)
Raluca

#432 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 11 January 2010 - 03:22 PM

Fetele , sunteti minunate .

Anca , multumesc pentru detalii , o sa incerc sa-mi iau si eu pe rand cate ceva ... de ar da Domnul sa nu mai taie Boc nimic de la bugetari ... :evil: ca altfel , slabe sanse . Dar asta e , probabil ca sa ne fie bine trebuie sa ne fie intai rau , eu astept binele , ca rau tot ne e de ceva vreme ... (mi-am spus si of-ul cu ocazia asta ... :cry: )


Misha , omida ta chiar e haioasa , de gust nu se pune problema . Bravo , sa-ti traiasca nepotelul , dragut foc . :D Culorile astea nu-mi dau pace nici mie , abia astept sa-mi iau din alea profi .
Acuma , intrebare pentru fetele care lucreaza cu pasta de zahar , voi cum procedati , faceti toata cantitatea de zahar alba , apoi puneti cate putin colorant pana va iese cum va place ? Sau cum ? Ca eu tot nu m-am dumirit . Ca am de facut o printesa , pentru una din cucuiete , deocamdata va fi pictata , pentru ca nu am coloranti decat din aia nasoli , dar sa stiu pe viitor . Undeva am vazut o lista , cum se combina culorile , in sensul ca se amesteca 2 picaturi din albastru cu 2 picaturi din galben pentru a obtine verde , si tot asa , erau multe culori , dar nu mai gasesc , desi am rascolit destul , poate careva dintre fete are salvat .

Gloxi , pana la urma a iesit bine , asta conteaza , nu ? :-* Oare , daca as hidrata si eu gelatina in colorant din ala unguresc , din piata , ar iesi ceva ? sau sa nu fac experimente si sa iasa un mare rahat ? Ma mai gandesc , pana sambata , mai am ceva timp ...

Raluca , interesanta scula ta , nici eu nu am auzit/vazut asa ceva . La ce mai poate fi folosita ? Poate ne pui niste poze , cum faci rolele de ciocolata ? :)

Va pup si va doresc o zi minunata . {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />
mama de fete cucuiete Imagine postata

#433 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 January 2010 - 04:39 PM

Doriana a spus:

Undeva am vazut o lista , cum se combina culorile , in sensul ca se amesteca 2 picaturi din albastru cu 2 picaturi din galben pentru a obtine verde , si tot asa , erau multe culori , dar nu mai gasesc , desi am rascolit destul , poate careva dintre fete are salvat .


Eu am salvat din doua parti, asa ca probabil se repeta din culori; am dat repede repede copy-paste.
Scuze pentru intrarea intempestiva, dar sunt pe fuga mare, de la job.

Potrocaliu: 2 parti rosu + 3 parti galben
Limete: 1 parte verde + 3 parti galben
Menta: 1 parte verde + 1 parte galben + 2 parti albastru
Turquoise: 1 parte verde + 4 parti albastru
Somon: 3 parti rosu + 2 parti galben
Violet pal: 1 parte rosu + 2 parti albastru
Violet: 2 parti rosu + 2 parti albastru
Liliac: 1 parte albastru + 3 parti rosu
Fistic: 1 parte galben + 4 parti verde

Pentru 1 litru de preparatie, tinanad cont ca pt a obtine o culoare de baza( de exemplu rosu) iti trebuie 12 picaturi colorant:
-verde pistache din 9 picaturi galben si 2 albastre
-verde menta-5 galben si 3 albastru
-turcoise- 2 galben si 12 albastru
- roz- 3 rosu si 1 albastru
- portocaliu- 3 rosu si 9 galben
- coral- 5 rosu si 5 galben
- maro deschis - 6 rosu, 7 galben si 2 albastru
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#434 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 January 2010 - 05:30 PM

Chestia asta cu amestecul culorilor,luati-o mai mult informativ ca in practica nu se prea poate pune.
Ma refer la "1 parte X + 2 parti Y ".
Eu pun colorant cu scobitoarea si nu pot aprecia cat e "1 parte" :-*

Si oare despre ce colorant o fi vorba de-ti trebuie doar 12 picaturi pt a obtine rosu? Ca mie nici cu juma de tub nu mi-a iesit :cry:


gloxinia a spus:

Rosul era in realitate un roz turbo spre rosu. Am hidratat din start gelatina in colorant rosu lichid luat din Auchan. De asta ordinar de pe la noi :) Am facut pasta seara, zau cand am bagat-o in punga imi venea sa plang asa urata era. Apoi peste nopate s-a mai inchis si am lasat-o asa. Nu a iesit chiar rau :)


Aha. Deci la fel cum am procedat eu la trandaririi de la tortul de nunta. Credeam ca ai gasit alta metoda pt ca daca-ti amintesti,eu spuneam ca au trebuit si vopsiti trandafirii ca tot nu erau rosul ala intens care-mi trebuia...

#435 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 11 January 2010 - 07:44 PM

Doriana, fix la fel sunt si cei cu care am lucrat eu. Trebuie sa tii cont de nuanta. Daca vrei o culoare roz dar nu turbata nu pui 50 ml colorant ca mine :D

Mona, asa e. Nu era un rosu intens, mai degraba era zmeuriu.

Ralu plizzz lumineaza-ma. deci ai facut cioco plastica. Apoi ai intarit-o la congelator. Apoi ai uns blatul cu ulei. Si cum ai intins ciocolata plastica? Cu sucitorul? Sau ai topit-o iar? Plizzzzzzzzzzzz, imi plac tare marginile alea! :D

Fetili multu de aprecieri! :appl: :D Adevarul e ca am profitat de ocazie sa mai folosesc din sculele primite din State ( folia de silicon cu happy birthday si ribon cutterul ambele de la wilton) ce mi le-a adus sora mea de Craciun. Mai am si altele, asa ca numai sa prind ocazia si le folosesc :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#436 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 11 January 2010 - 09:11 PM

gloxinia a spus:


Ralu plizzz lumineaza-ma. deci ai facut cioco plastica. Apoi ai intarit-o la congelator. Apoi ai uns blatul cu ulei. Si cum ai intins ciocolata plastica? Cu sucitorul? Sau ai topit-o iar? Plizzzzzzzzzzzz, imi plac tare marginile alea! :appl:




uite ce fac eu pentru tine!


chocolate cigarettes :D
viewtopic.php?f=9&t=687
Raluca

#437 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 11 January 2010 - 10:33 PM

mona a spus:

mamistef a spus:


pentru azi am avut de facut un tort relativ simplu comandat de ieri pe azi,insa clienta era asa de nehotarita si atita m-a intors si m-a zapacit, ca ma simt de parca as fi muncit la cine stie ce chestie extem de migaloasa ;)

Ce frumoasa ti-a iesit funda !

RALUCA,faina fortareata !Jos palaria pt rabdare.

GLOXI imi place corsetul. Cum ai obtinut rosul? ai vopsit dupa? ca pare foarte uniform.

MISHA,arata foarte apetisanta "omoda" ta. Sa-ti traiasca nepotelul frumusel :D

Ramo te-am zarit o clipa pe aici :D Unde umbli? mi-e dor de tine :D


Mersi Mona, :appl: acum sunt aici si mie mi-a fost dor de voi. De ieri tot citesc si abia azi am reusit sa recuperez. Sunteti fantastice fetelor, ati facut niste torturi ... jos palaria. Am ochit cateva torturi pe care vreau sa le copiez asa ca abia astept sa am ocazia :D

An nou binecuvantat tuturor
si revin maine cu cateva tortulete ;)
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#438 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 January 2010 - 02:21 PM

Anca_B a spus:


Draga Delioara,am 3 pitici, ca la noi o venit barza si-o uitat sa mai plece;si-o fi facut cuib prin apropiere, las' ca-i vin eu de hac! :P .
La impletitura , am un dui prea mic,cred ,ii nr.48.dar cu rabdare ...se impleteste.de obicei ornez cand piticii dorm;i-am lasat sa ma ajute la Craciun,sa ornam turta dulce si ...mi-o ajuns.Astept sa creasca mai mari.II faina sectiune la tort,poate ca trebuia s-o ma aranjez pt. poza, dar se grabeau musafirii!

Poate ca ar trebui sa trimiti barza si la altele, suntem cateva care o asteptam cu nerabdare, asta daca reusesti s-o muti din cuib :D
Cat despre dui, si eu tot pe 48 il am, urmatorul era ff mare, ne descurcam cu asta, acum.

mona a spus:

Chestia asta cu amestecul culorilor,luati-o mai mult informativ ca in practica nu se prea poate pune.
Ma refer la "1 parte X + 2 parti Y ".
Eu pun colorant cu scobitoarea si nu pot aprecia cat e "1 parte" :D
Si oare despre ce colorant o fi vorba de-ti trebuie doar 12 picaturi pt a obtine rosu? Ca mie nici cu juma de tub nu mi-a iesit :cry:



Asa e, ai mare dreptate, eu le salvasem cu gandul ca poate vreodata imi vor folosi; tot din ochi fac culorile.

Vrabiutza, foarte delicat tortul tau cel vernil, se vede ca e facut cu mare drag.
Stefana, ochioasa rau funda cea rosie, e f frumos tortul.
Raluca, frumoase amandoua torturile, multumim pentru ca ti-ai facut timp sa ne arati tehnica pentru rulourile de ciocolata :D .
Gloxinia, corsetul pare foarte real si rosul e superb, tu esti intotdeauna putin inaintea mea cu torturile, am si eu o comanda de genul asta pentru februarie.
Dora, deja pentru minunatiile tale nu mai am cuvinte, e perfect totul, asa cum ne-ai obisnuit. :D
Doriana, esti foarte dragutza, multumesc pentru aprecieri :P .
Misha, omida ta este intr-adevar foarte vesela, vad ca si cei mari s-au veselit, nu doar cei mici.
Ramo, abia astept sa vad torturile tale. :D

Scuzati lungimea mesajului, dar am tinut sa ma aduc la zi; chiar daca am mai aruncat cate un ochi pe aici, n-am mai avut timp sa si postez. :D
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#439 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 13 January 2010 - 01:19 AM

Am reusit,in sfarsit sa fac pasta de zahar a Adrianei,si sa incerc niste ornamente din ea.Vreau sa va spun ca 11 trandafiri,vreo 2o de frunze si frunzulite si 3 carlionti ,mi-au luat o noapte intreaga!Acum sunt obosita dar incantata , ca mi-au reusit!Deci,tortul este "Tort crocant cu piersici "(usor modificat):blat crocant(cioco,unt,fulgi de porumb,stafide)crema de iaurt de piersici(iaurt de piersici,piersici dn compot,frisca,gelatina)si crema mousee de ciocolata.Tortul este inspiratie Gabi Cara,iar ornatul este din frisca,ispiratie Lissa,cu decoruri din pasta de zahar,reteta Adrianei!Imagine atasata: 232_f5c7838f645c2a931f538c421adc49e9.jpgImagine atasata: 232_f5c7838f645c2a931f538c421adc49e9.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 232_2f49a7947e433349a8d44fc1904f5c93.jpg
  • Imagine atasata: 232_332f61c44ebea16ec60b51202bbbd64e.jpg
  • Imagine atasata: 232_e997d9a543a64b599f83e04e82293566.jpg
  • Imagine atasata: 232_ff44db2906303737d4b061225231bbcb.jpg
  • Imagine atasata: 232_3007237e21fdf68c7fadcd0faa479f33.jpg


#440 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 13 January 2010 - 09:51 AM

Anca_B a spus:

Am reusit,in sfarsit sa fac pasta de zahar a Adrianei,si sa incerc niste ornamente din ea.Vreau sa va spun ca 11 trandafiri,vreo 2o de frunze si frunzulite si 3 carlionti ,mi-au luat o noapte intreaga!Acum sunt obosita dar incantata , ca mi-au reusit!Deci,tortul este "Tort crocant cu piersici "(usor modificat):blat crocant(cioco,unt,fulgi de porumb,stafide)crema de iaurt de piersici(iaurt de piersici,piersici dn compot,frisca,gelatina)si crema mousee de ciocolata.Tortul este inspiratie Gabi Cara,iar ornatul este din frisca,ispiratie Lissa,cu decoruri din pasta de zahar,reteta Adrianei!



Anca, ti'au iesit foarte fain ornamentele din pasta de zahar. La cat mai multe!

si tortu arata tare bine
si imi place platou' tare mult!
:pupic:
Raluca

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi