Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#441
Postat 13 January 2010 - 09:54 AM
Si tine cont de faptul ca in timp o sa mearga mult mai usor si mai repede.
#442
Postat 13 January 2010 - 09:57 AM
pandispan cu cacao, crema de ciocolata ( inspiratie moatza, adaptata) si multa frisca pusa aiurea, sa si'o poata pune pe fatza.... copii de liceu...
Imagini atasate
#443
Postat 13 January 2010 - 05:25 PM
Ralu, mie chiar imi place tortanu tau, ca nu e el super elegant nu inseamna ca nu e dragut, e chiar haios, imi place moaca ce a iesit de la nume
#444
Postat 13 January 2010 - 06:13 PM
Incep cu un tort pentru deschiderea unei cafenele din Oradea. Blat ciocolata si crema de vanilie, imbracat in pasta de zahar, sigla tot din pasta de zahar si ornat cu boabe de cafea off course.
Al doilea tort este pentru o fetita de 7 anisori care l-a vrut pe Mikey bebe si e cu crema caramel si ciocolata, imbracat tot cu pasta de zahar.
Al treilea a fost pentru o logodna e de 50 de persoane, iar inimile le-am decupat de aia nu is asa perfecte si au fost cu crema de ciocolata
Al patrulea pentru o fumatoare inraita (eu as fi scris pe el ca tutunul ucide , dar mi s-a cerut sa nu fac asta) crema ciocolata cu nuci si visine
Al cincilea - Tortul de revelion cu blaturi de ciocolata si unul de bezea, crema de cioco cu visine si nuci
Al saselea -un tort de Craciun cu blat de vanilie si nuci si crema de vanilie imbracat si "decorat" din pasta de zahar
Si al saptelea tort pentru un domn ce a implinit azi 70 ani, blat de cioco cu crema caramel, imbracat in pasta de zahar
Sper sa va placa si sa fie de inspiratie pentru voi
#445
Postat 13 January 2010 - 08:02 PM
i missed you!
imi place mult mult ala pt cafenea.
e si faina cafeneaua aia ? poate vin pana la Oradea
te pup, de'abia astept torturile urmatoare
#446
Postat 13 January 2010 - 08:23 PM
Ramo , torturi unu` si unu` . Specialista , ce mai .
Eu am de facut pentru sambata , un tort Barbie/printesa , pentru mandra mea cea mica , face 5 ani (Doamne , cand a trecut timpul ?) , am ceva emotii , sper sa iasa ok , ca deja nu pot dormi noaptea , la gandul cum va iesi ...
#447
Postat 13 January 2010 - 08:32 PM
Ramo, o colectie impresionanta de torturi, numai unul si unul; primul, cel pentru cafenea, m-a lasat cu gura cascata. Apoi am cascat-o si mai tare; impecabil, ce sa mai .
#448
Postat 13 January 2010 - 08:48 PM
Ramona,ai miini de aur!Eu personal am f multe de invatat de la tine
Anca_B,e foarte reusit tortul,felicitari!inceputul a fost facut,de-acum sa te vedem cu multe torturi frumoase!
Raluca,e super haios tortul!ce sa-i faci,sunt clienti si....clienti!Tu ti-ai facut treaba f bine!
Am facut si eu un tortulet azi pentru sora mea care e profesoara de franceza,m-a rugat sa fac ceva care sa ilustreze materia pe care o preda ea, trebuie dus la o reuniune a profesorilor....asa ca...asta e:
Are blat negresa insiropat cu sirop de cioco si Alexandrion,crema de ciocolata(mai mult mousse,insa a iesit ca o crema groasa dar usoara...nu stiu cum de-am reusit,dar e f gustoasa,sper sa-mi mai iasa si alta data) in care am pus visine cam dulci,cred ca erau altoite.
E f simplu,pictat si scris cum a vrut sora mea,insa e facut cu mult drag.
#449
Postat 13 January 2010 - 09:05 PM
e superb!!!
imi aduce aminte de cat de draga mi'era franceza la scoala, mai vreau!
#450
Postat 13 January 2010 - 09:16 PM
Acuma... uitindu-ma mai bine,parca aduce nitelus cu sigla Pepsi :mrgreen:
#451
Postat 13 January 2010 - 09:36 PM
Yours4ever a spus:
Anca, ti'au iesit foarte fain ornamentele din pasta de zahar. La cat mai multe!
si tortu arata tare bine
si imi place platou' tare mult!
Ralu, multumesc de aprecieri!Platoul si mie mi-i tare drag,e metalic!
Delioara,e pt. prima data cand fac trandafiri din pasta de zahar.Cam din august 2009 ma tot documentez pt. realizarea lor.Deci, marti noaptea,cu calculatoru' in fata pe Youtube si pe forum-ul Liseei,asa faceam trandafirii!
Dar sa nu mint,primul trandafir cu care m-am jucat , era din caramele.
Imagini atasate
#452
Postat 13 January 2010 - 09:56 PM
Ramo a spus:
Draga Ramo,ii un colorant romanesc!mi-i l-am luat de la Real!Are o culoare tare faina!Gelatina granule am hidratat-o numai in colorant!Trandafirii,sunt inspiratie Youtube si Lissa!Am incercat mai mult metode in noaptea aia,dar cei mai bine mi-au iesit ,daca am intins pasta , am decupat cercuri de pasta pe care le-am modelat intre 2 folii,cu degetele.Cu grija am imbinat petalele ,sa nu se formeze pistilul Si la cei mai mari,petalele de final le-am pus a doua zi ,dupa sfatul Lissei.Deci, i-am lasat sprijiniti pe lingurite sa se usuce asa,pana a 2-zi ce i-am atasat la trandafirii mici.Imi cer scuze pt. exprimare.Sper ca ma intelegi ce vreau sa spun!
Dra da-mi voie , te rog : in fata torturilor tale!Sa sti ca si pe tine te urmaresc cu drag ,sa vad ce-ai mai "tortalit".O, si asta e pt . tine
Imagini atasate
#453
Postat 13 January 2010 - 10:06 PM
Doriana iti multumesc!Ma bucur ca iti plac.Si io , mi-s tare mandra de ei!
mamistefMultumesc de primire!Ce tort original ai facut pt. sora ta.As avea o intrebare:cum l-ai vopsit?Poate te suna astia de la Pepsi pt. drepturile de autor!
#454
Postat 14 January 2010 - 09:16 AM
mamistef a spus:
Vive la France!
Arata foarte bine pictura, cum ai reusit sa intinzi culoarea asa de perfect?
Felicitari!
#455
Postat 14 January 2010 - 09:31 AM
Delioara,am facut asa cum explicase Ramo,am pus intr-o cescuta ff putin alcool tare(eu am avut niste tuica f tare care din experienta stiu ca se evapora repede si nu lasa miros :laughing7: ),am adaugat si un penson de culoare,am amestecat bine-bine,apoi cu pensonul cel mai mare(am un set de pensoane pt copii luat de la librrie,am vreo 7 dimensiuni diferite) am trasat mai intii marginea deapelului,apoi am continuat cu miscari inainte-inapoi,deci nu am intins culoarea haotic.Cind am facut poza inca era umed,dar azi dimineata cind a venit sora mea sa ia tortul era uscat uniform.Cam asta e toata folosofia
#456
Postat 14 January 2010 - 10:26 AM
Dar vazand ce ai reusit tu, sigur o sa caut niste pensule mai bune si o sa mai incerc, pana imi iese.
#457
Postat 14 January 2010 - 03:40 PM
Yours4ever a spus:
i missed you!
imi place mult mult ala pt cafenea.
e si faina cafeneaua aia ? poate vin pana la Oradea
te pup, de'abia astept torturile urmatoare
mulumesc Ralu, cafeaua habar n-am cum e ca eu nu beau cafea (nu mi-o place)
#458
Postat 14 January 2010 - 03:43 PM
Doriana a spus:
Ramo , torturi unu` si unu` . Specialista , ce mai .
Eu am de facut pentru sambata , un tort Barbie/printesa , pentru mandra mea cea mica , face 5 ani (Doamne , cand a trecut timpul ?) , am ceva emotii , sper sa iasa ok , ca deja nu pot dormi noaptea , la gandul cum va iesi ...
Mersi Doriana, acuma chiar specialista nu sunt (inca) dar ma straduiesc ...
Nici io nu am somn in ultima vreme, am de facut pe sambata o cutie de cadou uriasa sa ajunga de 100 de persoane si tot impart si adun si eu toata noaptea )
#459
Postat 14 January 2010 - 03:50 PM
delioara a spus:
Ramo, o colectie impresionanta de torturi, numai unul si unul; primul, cel pentru cafenea, m-a lasat cu gura cascata. Apoi am cascat-o si mai tare; impecabil, ce sa mai .
multumesc frumos :oops:
#460
Postat 14 January 2010 - 03:52 PM
mamistef a spus:
Ramona,ai miini de aur!Eu personal am f multe de invatat de la tine
Anca_B,e foarte reusit tortul,felicitari!inceputul a fost facut,de-acum sa te vedem cu multe torturi frumoase!
Raluca,e super haios tortul!ce sa-i faci,sunt clienti si....clienti!Tu ti-ai facut treaba f bine!
Am facut si eu un tortulet azi pentru sora mea care e profesoara de franceza,m-a rugat sa fac ceva care sa ilustreze materia pe care o preda ea, trebuie dus la o reuniune a profesorilor....asa ca...asta e:
Are blat negresa insiropat cu sirop de cioco si Alexandrion,crema de ciocolata(mai mult mousse,insa a iesit ca o crema groasa dar usoara...nu stiu cum de-am reusit,dar e f gustoasa,sper sa-mi mai iasa si alta data) in care am pus visine cam dulci,cred ca erau altoite.
E f simplu,pictat si scris cum a vrut sora mea,insa e facut cu mult drag.
Thank you mamitzi, imi place tare mult "Pepsi'ul" tau stiu ca nu are legatura doar te tachinam, l-ai pictat tare fain ...