Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#481 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 January 2010 - 06:13 PM

Anca_B a spus:

Ramo a spus:

Un tort diplomat, imbracat in plastelina de ciocolata, trandafirii si fluturasul din pasta de zahar reciclata si nu imi place cum se lucreaza cu pasta veche si incalzita, mie mi-o dat impresia ca e gumata :lol:


RAMOOOO,foarte frumos tort!Te rog imi dai niste sfaturi?
1. cum se imbraca tortul in plastelina de cioco'?aceeasi tehnica ca la pasta de zahar?
2.ce se foloseste pt. intins: zahar ,amidon,ulei ...?
3.si aici trebuie tortul uns in prealabil cu unt?
4.colorantii de la Wilton,scrie pe ei care sunt pt pasta?sau cum sa ma exprim...care ar fi cei care sa se potriveasca si pt.pasta,si pt royal icing si pt frisca?
Da' sa-mi raspunzi cand ai timp!Nu-i graba!Ca stiu ca ai tema de casa ,un tort mareee!Spor la treaba,si la calcule!

Mersi Anca. Tortul in plastelina eu il imbrac exact cum imbrac si in pasta, adica il ung in cre,ma aia de unt, sincer nu cred ca afecteaza cu ceva crema din interior sau umezeala, dar pentru siguranta eu procedez la fel. Cand intind eu folosesc ulei, mi se pare cel mai simplu - cu margarina mi s-ar parea mai complicat, iar amidonul si zaharul ies din discutie daca vrem sa ramana ciocolata maro si nu patata sau cu umbre :salut:
Colorantii ce ii luam noi de la Wilton dupa cum ti-a zis si Gloxi merg la de toate, ce am observat eu la pasta e ca daca pui o cantitate mai mare strica pasta de aceea unde am nevoie de culori puternice pictez. Am tot auzit si eu de la fete de colorantii praf de la Wilton, dar eu sincer nu i-am gasit nici pe site-ul lor oficial asa ca tind sa cred ca sunt de alta firma si vanduti de ei, de nu e asa please sa ma contrazica cineva si sa-mi dea si o adresa de unde i-as putea comanda si eu chiar de nu e din Ro, multumesc :floare:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#482 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 January 2010 - 06:20 PM

mona a spus:

Va pup !
Anca,frumoasa inimioara ta ,bravo !Si mie imi lua ,la inceput.o noapte sa fac trandafiri. O sa vezi ca pe masura ce prinzi ceva experienta ,ii vei face din ce in ce mai repede . :salut:

Raluca, eu ii cred pe copii de liceu,ca noi ne-am batut cu tortul meu de nunta :oops: si nu mai eram chiar copii...Ti-a iesit haios
Despre ultimul tort nu pot sa zic decat bravo pt rabdare :D :D

Ramo, foarte frumoase torturi,impecabil executate,ca de obicei :lol: . Parca ai spus pe undeva cum faci de iti iese asa bine Mickey dar am uitat :floare: . Cand ai timp,poate mai explici o data :D Si tot cand ai timp,te rog si eu sa detaliezi putin cum imbraci un tort in plastelina de cioco. M-ar interesa de fapt ce fel de cioco folosesti si in ce proportii cu mierea.

Stefana,imi place cum ti-a iesit tortul,felicitari :P

Cecilia,sa-ti traiasca soacra .Eu zic ca ti-a iesit bine. Atat doar ca dupa cat vad eu,sub impletitura n-ai pus strat de frisca si de aceea se vad unele mici imperfectiuni. :D

Multumesc mult Mona
Eu am facut un "sablon" daca pot sa-i zic asa, l-am decupat dintr-un desen, ii fac conturul negru si apoi fata, mainile, hainele, etc le aplic pe conturul ala negru, asa daca nu imi iese ceva nu stric tot ci stric si refac doar partea respectiva.

Cum imbrac un tort in plastelina am explicat putin mai sus. Folosesc cioco menaj ( de obicei festina amaruie), iar cantitatile sunt cele date de Seima daca nu ma insel 114 gr ciocolata cu 42 gr miere. Eu fac de obicei minim 1140 gr cioco cu 420 gr miere, ce ramane tin in camara la rece si o folosesc la alt tort, nu se strica. Am avut in septembrie un tort de nunta imbracat in cioco plastica si cum habar nu aveam cata cioco imi trebuie am facut sa fie :D si a fost pana in noiembrie, atunci am terminat-o :mrgreen: si de atunci m-am invatat, tot timpul am facuta ca e mult mai usor :P
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#483 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 15 January 2010 - 06:22 PM

......

-tort camasa-blat alb si crema vanilie

Imagine atasata: 190_dba9fd5e21b857bed5bfa71deb044c3b.jpg

-trei torturi diplomat-unul ornat cu frisca,celelalte cu pasta zahar

Imagine atasata: 190_1864e2f9319fb232a43730dec7599b0a.jpg

Imagine atasata: 190_567f3469003190efd31712f4b27a488a.jpg

Imagine atasata: 190_152bdac986b14437cf006c65d2c1a02b.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#484 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 January 2010 - 06:31 PM

Sorina La multi ani finutei, cred ca a fost super incantata de fluturas, daca imi permiti ti-as da un sfat: chiar daca lucrezi in frisca daca pui putin colorant alt efect are tortul vizual, sunt convinsa ca a fost bun asa ca foloseste cu incredere colorantii :floare:

MIMI ce-mi place cel cu inimioara din postul anterior, ce fain ai intins frisca, iar trandafirul imi place cel mai mult :salut:
Camasa e impecabila, imi permit sa-ti zic ca in locul floricelelor eu i-as fi facut maneca, arata si mai reala camasa cu ea :D sper ca nu te superi :lol:

Gloxi draga dupa cum cred ca ai citit si mai sus, habar n-am cata cioco intra intr-un tort ca ala, ce nu am specificat inca si mi-am amintit acuma: si ciocolata plastica trebuie lasata putin mai groasa nu ca si pasta de zahar dar nici f subtire daca nu vream sa faca cretzuri :D
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#485 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 15 January 2010 - 06:42 PM

Ramo,multumesc mult!
La camasa,trebuia sa-i fac si maneca,dar a suferit un mic accident-puiul meu a spart cu degetelele pasta,in doua locuri si trebuia sa maschez cumva,sa nu se vada.Urmatoarea camasa,sper sa aiba maneca :floare:
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#486 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 15 January 2010 - 07:14 PM

Mimi , frumoase torturi .

Ramo , mersi de sfaturi . Barbie/printesa m-am gandit s-o fac gen tort carapace , si s-a pun pe un alt blat negresa cu ceva mousse-uri , inca nu stiu ce va iesi , o sa revin cu poze , indiferent ce-mi iese . Coloranti am din Piata Rogerius , 2,5roni/buc , de la bisnitari( ca tot se mira Adriana la ce-s buni bisnitarii ? sa ne aduca noua coloranti si zahar praf din Ungaria :floare: ) Sunt curioasa cum imi va iesi pasta , ca vreau sa dizolv gelatina in colorant rosu .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#487 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2010 - 07:38 PM

Ramo a spus:

. Am tot auzit si eu de la fete de colorantii praf de la Wilton, dar eu sincer nu i-am gasit nici pe site-ul lor oficial asa ca tind sa cred ca sunt de alta firma si vanduti de ei, de nu e asa please sa ma contrazica cineva si sa-mi dea si o adresa de unde i-as putea comanda si eu chiar de nu e din Ro, multumesc :pupic:


Iata aici colorantii praf, dar nu sunt de la Wilton, e o firma italiana care ii produce, confuzia e probabil data de faptul ca se vand la Cast Decor, magazinul din spatele Cocorului, care vinde si produse Wilton.
Ca si comparatie, culoarea iese cam la fel cu gelul, dar putin mai puternica, daca tot adaugi si adaugi, si trebuie framantata mult mai mult pasta, pentru ca raman punctulete de culoare; cel putin colorantul negru e facut din toate culorile amestecate si pe masura ce framant se vad punctulete verzi, rosii, albastre, etc.
Mi-am luat si colorant alb, nu stiu de ce, mintea mea blonda l-a vrut neaparat.
Va scriu aici ce scrie pe eticheta, poate va ajuta:
CO.VE srl Italy, au si un site cove-srl.com.
Imi pare rau de calitatea pozelor, nici eu si nici aparatul nu ne prea pricepem :sad1: .
Imagine atasata: 222_adaacf6a64d00d69e8a0e98f3d83363e.jpg
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#488 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 15 January 2010 - 08:10 PM

MIMI a spus:

......
-tort camasa-blat alb si crema vanilie

ce frumoase torturi ai facut!!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#489 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 January 2010 - 08:21 PM

MIMI a spus:

Ramo,multumesc mult!
La camasa,trebuia sa-i fac si maneca,dar a suferit un mic accident-puiul meu a spart cu degetelele pasta,in doua locuri si trebuia sa maschez cumva,sa nu se vada.Urmatoarea camasa,sper sa aiba maneca :D


Ioi da, stiu cum e. Piticul meu (Paul) mi-a mancat odata cam o palma dintr-un blat si inca de pe mijloc in timp ce eu umpleam celalat blat, deci cu mine langa el, de atunci nu ii mai las sa se apropie cu scaunele de mobila cand lucrez - fiecare cu treaba lui. Ii bine ca t-a venit ideea cu floricelele, eu faceam ca trenu (Uuuuuuu) si apoi o dadeam jos si o framantam din nou, am facut odata asa desi e mult de lucru, pana cureti toata crema de unt ... dar daca o incalzesti putin la micro se poate refolosi :sad1:
Oricum te felicit tare mult ai avansat :pupic:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#490 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 January 2010 - 08:26 PM

Doriana a spus:

Mimi , frumoase torturi .

Ramo , mersi de sfaturi . Barbie/printesa m-am gandit s-o fac gen tort carapace , si s-a pun pe un alt blat negresa cu ceva mousse-uri , inca nu stiu ce va iesi , o sa revin cu poze , indiferent ce-mi iese . Coloranti am din Piata Rogerius , 2,5roni/buc , de la bisnitari( ca tot se mira Adriana la ce-s buni bisnitarii ? sa ne aduca noua coloranti si zahar praf din Ungaria :pupic: ) Sunt curioasa cum imi va iesi pasta , ca vreau sa dizolv gelatina in colorant rosu .

Eu am incercat azi sa pun gelatina la umflat in colorant si nu mi-a iesit :roll: nu stiu ce sa zic o fi colorantu (am folosit unul lichid din state) In primul rand gelatina cand am topit-o a devenit asa gumata si cand am pus-o in zahar (ca am pus-o asa, am zis ca poate -poate) s-a format un aluat sfaramicios, nici intr-un caz nu puteam sa-l intind.
Tortul meu e gata umplu si uns cu crema de unt asteapta sa fie imbracat. Are 35/75 cm si imi e tare groaza sa-l imbrac ...
Succes cu Barbie si abia astept sa vin sa vad ce ai facut.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#491 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 January 2010 - 08:28 PM

delioara a spus:

Ramo a spus:

. Am tot auzit si eu de la fete de colorantii praf de la Wilton, dar eu sincer nu i-am gasit nici pe site-ul lor oficial asa ca tind sa cred ca sunt de alta firma si vanduti de ei, de nu e asa please sa ma contrazica cineva si sa-mi dea si o adresa de unde i-as putea comanda si eu chiar de nu e din Ro, multumesc :pupic:


Iata aici colorantii praf, dar nu sunt de la Wilton, e o firma italiana care ii produce, confuzia e probabil data de faptul ca se vand la Cast Decor, magazinul din spatele Cocorului, care vinde si produse Wilton.
Ca si comparatie, culoarea iese cam la fel cu gelul, dar putin mai puternica, daca tot adaugi si adaugi, si trebuie framantata mult mai mult pasta, pentru ca raman punctulete de culoare; cel putin colorantul negru e facut din toate culorile amestecate si pe masura ce framant se vad punctulete verzi, rosii, albastre, etc.
Mi-am luat si colorant alb, nu stiu de ce, mintea mea blonda l-a vrut neaparat.
Va scriu aici ce scrie pe eticheta, poate va ajuta:
CO.VE srl Italy, au si un site cove-srl.com.
Imi pare rau de calitatea pozelor, nici eu si nici aparatul nu ne prea pricepem :sad1: .


O ce fain ... par destul de mari recipientele, ce gramaj au si cat costa unu pls? Ei nu fac livrari in tara?! si eu am colorant alb, dar nu e praf si sa stii ca nu regret ca il am, te ajuta la culorile pastelate, daca pui putin alb au asa .. o luminozitate parca :D
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#492 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 15 January 2010 - 09:24 PM

Ramo da ce sucitor ti-ai facut si ce masa? Unde intinzi pasta? Bafta! :pupic:
Mimi faine torturi. felicitari!
Delioara si pe mine ma intereseaza pretul colorantilor si gramajul. :sad1:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#493 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2010 - 09:36 PM

Prezent! {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />
Colorantii praf au 100 gr si costa 20 lei, m-am uitat si la termenul de garantie, ca m-am gandit ca ma tin cativa ani buni, e cantitate mare.
Scuze ca intru asa pe fuga, sunt in creatii :pupic: ; o sa ma uit mai bine la torturile postate maine, probabil.
Pana atunci, spor la treaba!
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#494 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 January 2010 - 11:03 PM

Pe aici poti sa simti emotia pregatirilor! :( :( Ramo,Delioarace faceti?!cum sunteti?!sa va ajute Dumnezeu sa va iasa torturile asa cum va doriti!
Ramo,eu am hidratat gelatina in colorantu' ala romanesc de la "coseli".
Ceci,multumesc de reteta!Ce a spus soacra ta de tort?se astepta sa ii faci tort de ziua dansei?!

#495 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 16 January 2010 - 11:05 AM

wow...lipsesc si eu citeva zile si uite ce minunatii de torturi apar....felicitari, fetelor!!!!
Ramo,tare as vrea sa gasesc s eu curaj odata sa inveles un tort intreg in plastelina de cioco....de jucat,m-am jucat odata si=mi iesise plastelina,facusem niste trandafiri si un cosulet improvizat,insa de atunci nu am mai incercat.... trebuie sa-mi adun odata curajul,ca sfaturi vad ca ne-ai oferit din belsug :-*

Iata si tortul meu de azi,pentru botezul fetitei unei prietene forumiste de pe un forum pt parinti

Imagine postata

M-am inspirat din creatiile Lissei :hello: careia ii multumesc pentru idei si pt inspiratia pe care mi-o ofera!

Tortul are blat alb,insiropat cu sirop clasic imbogatit cu visinata facuta de noi in casa,un strat de mousse de cioco alba si visine si un strat de mousse de cioco cu lapte "impanat" cu bucatele de cioco :)

Pentru saptamina viitoare am de facut un tortulet de inspiratie Google deci....curaj,gaina ,ca te tai :-*

#496 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 16 January 2010 - 01:08 PM

Stefana,fff frumos!

Tortul puiului meu care a implinit 3 ani
-blat alb,crema de vanilie cu ananas,ornat pasta zahar

Imagine atasata: 190_2734abf08d9db3efc10115910bf511f8.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#497 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 16 January 2010 - 01:37 PM

La multi ani,Rares-pui!Ti-a facut mami un tort minunat, esti un baietel tare norocos ca poti primi de ziua ta orice tort la care visezi!
sa-ti fie sanatos puiul,Mimi,si felicitari pentru tortul plin de dragoste :hello:

#498 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 16 January 2010 - 03:12 PM

MIMI a spus:

Tortul puiului meu care a implinit 3 ani
-blat alb,crema de vanilie cu ananas,ornat pasta zahar

La Multi Ani puiului tau :hello:
foarte frumos tortul!

Citeaza

mamistef scrie:


ce frumos ti-a iesit .imi place foarte mult culoarea.
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#499 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 16 January 2010 - 03:21 PM

Multumesc mult!E rosu clasic de la wilton pus putin cite putin cu scobitoarea.Oricum, incep sa simt nevoia de a achizitiona si culori pastelate,sa am cit mai multe variante,mai ales pt situatiile cind vreau sa pictez figurine/torturi,pt ca atunci nu pot face adaptari si improvizatii prea multe :hello:

#500 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 January 2010 - 07:05 PM

Ramo, imi place tare tortul cu fluturele, e atat de vesel, nu se vede ca ai avut probleme cu pasta.
Cecilia, foarte frumos, dar daca imi permiti o mica remarca, sper sa nu fie cu suparare, mie personal mi se par putin prea incarcat tortul, eu din ce am citit si am invatat de pe la fete, tortul nu trebuie acoperit de tot, ii iei din frumusete asa. Din nou, sper sa nu fie cu suparare :headbang: .
Raluca, frumos tortul, vad ca mergi inainte cu rulourile de ciocolata.
Sorina, reusit tare fluturele, si colorat frumos.
Mimi, ai adunat ceva creatii, imi place cum 'crosetezi' si in glazura de cioco, si in frisca, si in pasta. :hungry:. Tortul pentru Rares arata bestial, sa-ti traiasca puiul!
Stefana, foarte dulce tortul de botez, sa traiasca bebelusa!
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi