Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#521 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 January 2010 - 07:29 PM

delioara a spus:

Cecilia, foarte frumos, dar daca imi permiti o mica remarca, sper sa nu fie cu suparare, mie personal mi se par putin prea incarcat tortul, eu din ce am citit si am invatat de pe la fete, tortul nu trebuie acoperit de tot, ii iei din frumusete asa. Din nou, sper sa nu fie cu suparare :) .

multumesc de remarca si ma bucur sa mi se spuna si ce e rau nu numai sa aud laude
intr-adevar mi s-a parut si mie cam incarcat dar asa mi s-a cerut si m-am supus
apreciez remarca ta
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#522 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 17 January 2010 - 07:32 PM

Mimi ,Doriana la multi ani puiutilor vostrii.Sa creasca sanatosi , voiosi si sa va aduca numai bucurii .
    Raluca ia spune tu tortul tau e comestibil :) :D .Ti-a iesit foarte frumos :) :) .
    Otilia si eu am vrut sa-mi cumpar forme de fulgi si am zis ca e mare investitia pentru 1-2 torturi facute iarna dar cu fulgii tai m-am scos .Multumesc de explicatii.
      Tortul meu de duminica.Blat negresa ,mousse de piersici si bavareza cu alune a Dorei care de data asta mi-a iesit :) nu ca cea de ziua mea de la tortul palermo.Dora :pupic: :) pentru reteta e super buna. Ornat cu cioco alba si fulgi de migdale.
    [/list][list]

Imagini atasate

• Imagine atasata: 421_a5e54a9bf4529e0c99cd86c443cdf1a1.jpg

#523 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 January 2010 - 08:10 PM

gloxinia a spus:

Ramo da ce sucitor ti-ai facut si ce masa? Unde intinzi pasta? Bafta! :pupic:
Mimi faine torturi. felicitari!
Delioara si pe mine ma intereseaza pretul colorantilor si gramajul. :)

fix de aia aveam emotii ca nu am un sucitor special si nici masa. Am un balt simplu de bucatarie culatimea de 60 si un sucitor normal care se "invarte" dar am reusiiit :)
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#524 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 January 2010 - 08:14 PM

Anca_B a spus:

Pe aici poti sa simti emotia pregatirilor! :pupic: :) Ramo,Delioarace faceti?!cum sunteti?!sa va ajute Dumnezeu sa va iasa torturile asa cum va doriti!
Ramo,eu am hidratat gelatina in colorantu' ala romanesc de la "coseli".
Ceci,multumesc de reteta!Ce a spus soacra ta de tort?se astepta sa ii faci tort de ziua dansei?!

Multumesc de urari, a iesit cu ajutorul Domnului cum am vrut. O sa incerc si eu cu colorant romanesc sa vad cum e, cu cel pe care il am nu mi-a iesit :(

mamistef a spus:

wow...lipsesc si eu citeva zile si uite ce minunatii de torturi apar....felicitari, fetelor!!!!
Ramo,tare as vrea sa gasesc s eu curaj odata sa inveles un tort intreg in plastelina de cioco....de jucat,m-am jucat odata si=mi iesise plastelina,facusem niste trandafiri si un cosulet improvizat,insa de atunci nu am mai incercat.... trebuie sa-mi adun odata curajul,ca sfaturi vad ca ne-ai oferit din belsug :)

Iata si tortul meu de azi,pentru botezul fetitei unei prietene forumiste de pe un forum pt parinti
M-am inspirat din creatiile Lissei :) careia ii multumesc pentru idei si pt inspiratia pe care mi-o ofera!

Tortul are blat alb,insiropat cu sirop clasic imbogatit cu visinata facuta de noi in casa,un strat de mousse de cioco alba si visine si un strat de mousse de cioco cu lapte "impanat" cu bucatele de cioco :)

Pentru saptamina viitoare am de facut un tortulet de inspiratie Google deci....curaj,gaina ,ca te tai :)

Curaj Stefana, nu e greu :D
Ce fain ti-a iesit tortul ... si culorile si accesoriile, suzeta imi place de numa.

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#525 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 January 2010 - 08:17 PM

MIMI a spus:

Stefana,fff frumos!

Tortul puiului meu care a implinit 3 ani
-blat alb,crema de vanilie cu ananas,ornat pasta zahar

La multi ani lui Rares, super ti-au iesit masinile, imi plac tare mult cele in genul ca sunt haioase :)

delioara a spus:

Ramo, imi place tare tortul cu fluturele, e atat de vesel, nu se vede ca ai avut probleme cu pasta.
Cecilia, foarte frumos, dar daca imi permiti o mica remarca, sper sa nu fie cu suparare, mie personal mi se par putin prea incarcat tortul, eu din ce am citit si am invatat de pe la fete, tortul nu trebuie acoperit de tot, ii iei din frumusete asa. Din nou, sper sa nu fie cu suparare :) .
Raluca, frumos tortul, vad ca mergi inainte cu rulourile de ciocolata.
Sorina, reusit tare fluturele, si colorat frumos.
Mimi, ai adunat ceva creatii, imi place cum 'crosetezi' si in glazura de cioco, si in frisca, si in pasta. :). Tortul pentru Rares arata bestial, sa-ti traiasca puiul!
Stefana, foarte dulce tortul de botez, sa traiasca bebelusa!

Multumesc frumos :pupic:

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#526 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 January 2010 - 08:21 PM

delioara a spus:

Pun si eu repede 'creatia' de aseara si de azi dimineata, a fost cu peripetii, ca de obicei la mine. :laughing7:
Blat pandispan cu mousse de cioco neagra cu visine din compot, mousse de cioco cu lapte, iar mousse-ul de cioco alba a sfarsit la gunoi, l-am inlocuit la repezeala cu un pic de ganache de cioco alba. Toate problemele mi-au fost create de Vege-gelul de la Dr. Oetker, m-a chinuit rau de tot; am fost prea comoda sa mai caut gelatina aia normala...:)

Ti-a iesit fain delioara, dar vege-gelu ala nu e cu totul alta chestiune? Imi place tare mult "culoarea"

gloxinia a spus:

Mamistef foarte frumos tortul tau! :) Imi plac papuceii de numa. Si suzeta!

Mimi La multi ani! puiului tau! :) Felicitari pentru tort! Ti-a iesit foarte fain!

Delioara, asa invatam. Din greseli. Nu fi supi :pupic:

Azi a fost ziua nasului nostru. Asa ca nu ne-am dus la el cu mana goala, i-am facut un tort:

Blat negressa, crema de iaurt cu caise din compot. Invelit in pasta de zahar deasupra si frisca pe margini :) Da, da stiu ca nu se pupa, l-am ornat la 11 si la 4 l-am dus 30 Km cu masina.Pe drum am stat 30 de minute in plin soare, era un accident de masina si a trebuit sa asteptam pana ne-a dat drumul politia sa trecem. Nu a patit nimic, cred ca se tinea bine si pana maine. Doar ca in frisca am pus ceva gelatina instanat pt frisca, luata din Ungaria. :)

Super Gloxi, am fost sa vad cum se fac fulgii si nu pot sa cred ... de veneai cu ei inainte de revelion ma salvai, asa m-am salvat singura cu niste stelute. Mersi de tutorial si il tin pentru la anu :D

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#527 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 January 2010 - 08:24 PM

Yours4ever a spus:

si comanda de care va ziceam... blat chocolate mudd cake si mousse'urile de cioco alba si neagra. De data asta imbracat in pasta de zahar, cu ciupercute si floricele:) am riscat un pic ca am pus pasta direct peste mousse, pana acuma a fost ok, sper sa fie ok pana maine cand il mananca , e la client in frigider :(

Super ciupercutele tale Ralu :(

Doriana a spus:

Buna ziua la fete ! Ce de torturi frumoase au crescut peste we aici . {SMILIES_PATH}/6.gif:(<" title="arms" /> Va imbratisez cu drag pe toate si va multumesc pentru toate sfaturile si ideile ce le oferiti . :)
Vin si eu cu Barbie a mea :
Am avut ceva de furca , cu acest tort , am avut emotii cum o sa-l fac , cum va iesi , dar la sfarsit , am fost multumita de rezultat , dat fiind faptul ca e primul tort imbracat in pasta de zahar . Pasta roz am obtinut-o prin dizolavarea gelatinei in 5 lg apa apoi am adaugat o lingura colorant unguresc , a iesit multumitor , dar un roz cam pal ... Musai tre` sa-mi iau coloranti wilton ... of , criza asta ... Modelul pe rochita l-am facut cu un capac de la un pic ...

Cecilia , sa-ti traiasca soacra , frumos tort i-ai facut , sper ca a fost incantata si apreciaza cat ai muncit .

Raluca spor la tortuit , asa am auzit/citit si eu , ca se lucreaza mai greu cu cioco alba , intr-adevar alea cu cioco neagra arata mai bine . Poate ne pui reteta de blat chocolate mudd cake , cand ai timp , nu e graba . Tortul cu ciupercute e bun de inspiratie .

Stefana , tortul de botez e finut , sa traiasca bebelina sa creasca mare sa-si bucure parintii . Bravo pentru munca depusa .

Mimi , tortul pentru Rares e belea , ce-mi plac masinile facute de tine . Eu in vara va trebui sa fac un Roary , pentru nepotul meu , deja am comanda ... :) La multi ani , Rares , sa cresti mare , sa fii sanatos ! Pupici la mamica harnicuta ! :) Ce coloranti folosesti ? (am eu ce am cu , colorantii)

Delioara , frumos tortul pastelat , cu stelute si floricele ... Imi place cum ai combinat culorile(iar culorile ... :) )

Gloxinia , sa-ti traiasca nasul , frumos tort i-ai facut . Noah , cine are scule , face torturi frumoase , cine n-are se straduie macar sa iasa ceva frumos cu ce are , nu ? :D E un tort de catalog , ce mai ... :pupic:

Va pup pe toate , ca doresc o zi cat mai placuta , acuma fug sa imbrac mandrele si mergem la patinoar . :)

Emotii o ba, ti-a iesit superb. La multi ani printesei tale Antonia!!! Culoarea e chiar frumoasa si placuta, Karina cand l-a vazut a zis ca si ea vrea tortul ala :D

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#528 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 January 2010 - 08:27 PM

sorinadaniela a spus:

Sorina, fluturele chiar e fluture, iti m ai trebuie niste coloranti si totul va fi de la foarte bine in sus. Oricum precis a facut senzatie
Gloxinia, intr-adevar a facut senzatie... chiar nu ma asteptam sa iasa asa de bine. Frisca a fost colorata in roz... probabil din cauza blitzului se vede alb si nu roz. Cred ca am gresit, totusi, razuind prea multa ciocolata peste frisca... asa invata omul, din greseli, nu?
La multi ani, nasului! Eu sunt 'moarta' dupa albastru, e culoarea mea preferata... asa ca ai lovit la fix... imi place!

La camasa,trebuia sa-i fac si maneca,dar a suferit un mic accident-puiul meu a spart cu degetelele pasta,in doua locuri si trebuia sa maschez cumva,sa nu se vada.Urmatoarea camasa,sper sa aiba maneca
Mimi, foarte frumoase creatiile tale! Am si eu doua fete nebunoaie care-mi dau de lucru... asa ca cel putin te pot consola cu faptul ca nu esti singura care pateste asa ceva...
La multi ani, Rares! Sa cresti mare si frumos!

Sorina La multi ani finutei, cred ca a fost super incantata de fluturas, daca imi permiti ti-as da un sfat: chiar daca lucrezi in frisca daca pui putin colorant alt efect are tortul vizual, sunt convinsa ca a fost bun asa ca foloseste cu incredere colorantii
Ramo, era roz... am sa ma mai uit peste poze, poate pe undeva se vede ca e roz... :pupic:

Iata si tortul meu de azi,pentru botezul fetitei unei prietene forumiste de pe un forum pt parinti
Mamistef, ce delicat e... imi place tare mult!

Sorina, reusit tare fluturele, si colorat frumos
Multumesc mult, Delioara! Imi place tare mult ultima ta creatie, e asa de simpla, eleganta... Felicitari!

Yours4ever, imi plac la nebunie ciupercutele tale... si un buchet de :) pt reteta.

Vin si eu cu Barbie a mea
Doriana, sa fii mandra cu creatia ta... pt prima data e perfecta. Si apoi ceea ce conteaza e zambetul de satisfactie al sarbatoritei. La multi ani!

Va multumesc mult! O zi buna! Sorina

Imi cer scuze Sorina, eu chiar l-am vazut alb, off ce inseamna si un aparat bun dupa care de altfel tanjesc si eu, care sa arate tortul in toata splendoarea lui.

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#529 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 January 2010 - 08:28 PM

Oana-Cristina a spus:

Mimi ,Doriana la multi ani puiutilor vostrii.Sa creasca sanatosi , voiosi si sa va aduca numai bucurii .
    Raluca ia spune tu tortul tau e comestibil :) :( .Ti-a iesit foarte frumos :) :) .
    Otilia si eu am vrut sa-mi cumpar forme de fulgi si am zis ca e mare investitia pentru 1-2 torturi facute iarna dar cu fulgii tai m-am scos .Multumesc de explicatii.
      Tortul meu de duminica.Blat negresa ,mousse de piersici si bavareza cu alune a Dorei care de data asta mi-a iesit :) nu ca cea de ziua mea de la tortul palermo.Dora :pupic: :) pentru reteta e super buna. Ornat cu cioco alba si fulgi de migdale.
    [/list][list]

Ce de efect sunt fulgii de migdale la ornat, felicitari Oana :D

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#530 Useril este offline   Misha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 17 January 2010 - 08:31 PM

am mai facut si eu 2 tortulete nu prea aspectoase dar gustoase cu zmeura

Imagini atasate

• Imagine atasata: 118_a17ccd3ad5b36d88da70352ac530c5c4.jpg
  • Imagine atasata: 118_4f97598857de9b1fc835c163b112247b.jpg

Imagine postataImagine postata

#531 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • LocationArad

Postat 17 January 2010 - 08:33 PM

Oana-Cristina, imi place asa mult cum iti ies mousse'urile!
am ceva de criticat : nu am vazut inca un tort patrat sau dreptunghiular! :)
eu m'am conformat :pupic: te astept:D
mi'am luat si inelu' inima dar nu am ocazia sa'l folosesc

Misha, sunt simple dar de efect!cu simplu nu dai gres niciodata:)
Raluca

#532 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 17 January 2010 - 08:47 PM

Oana, Misha felicitari pentru prestatii!
Ramo, asteptam poze :) Cat despre tutorial, abia de cateva zile l-am descoperit si eu. Crezi ca nu il puneam daca il gaseam mai iute?

:pupic: :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#533 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 January 2010 - 08:58 PM

Misha!!! mai ai??? mie imi place zmeura de nu mai pot ...

gloxinia a spus:

Oana, Misha felicitari pentru prestatii!
Ramo, asteptam poze :pupic: Cat despre tutorial, abia de cateva zile l-am descoperit si eu. Crezi ca nu il puneam daca il gaseam mai iute?

:) :)

Ba cred Oti draga de aceea thank you ca l-ai pus acuma :)
Poze am, acu erau pe drum, dar le-a intrerupt Paul :)

So tortul meu "cadou urias" :) Crema de ciocolata cu visine si nuci, blat de ciocolata si unu de bezea, imbracat in pasta de zahar:

Imagine atasata: 211_331518f48a455f75fb5c31fe301de1c0.jpg

sa se vada detaliile :

Imagine atasata: 211_1ded679feb7e29b89c05416f1815deb6.jpg

si cutia cu totu'
Imagine atasata: 211_007094d2a05031bbfd5ee1826c7e0bf9.jpg

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#534 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2010 - 09:02 PM

woooow Ramo ce fain e!!!!!
Capacu nu e pictat asa-i? Cat si de care colorant ai folosit? Imi place funda aia de numa! :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#535 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • LocationSuceava

Postat 17 January 2010 - 09:12 PM

Yours4ever a spus:

Oana-Cristina, imi place asa mult cum iti ies mousse'urile!
am ceva de criticat : nu am vazut inca un tort patrat sau dreptunghiular! :pupic:
Draga mea dar am facut tortul de craciun in forma dreptunghiulara ,cred ca nu l-ai vazut . E postat la pag 33 sau 34.
    Ramo,Otilia :)

#536 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 January 2010 - 09:18 PM

gloxinia a spus:

woooow Ramo ce fain e!!!!!
Capacu nu e pictat asa-i? Cat si de care colorant ai folosit? Imi place funda aia de numa! :floare:

Multumesc. Ba e pictat Oti, e cu colorant lichid cum ai avut si tu din state :D Funda era "sidefata" stii albu ala stralucitor ce se foloseste in general la nunti, dar cum eu n-am aparat ... se vede de numa stralucirea :lol:

Oana :pupic:

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#537 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2010 - 09:29 PM

Ramo io colorant lichid din State nu am avut. Pui o poza?
Da si mie mi o ciuda ca si eu am facut unii fulgi sidefati si am facut vreo 30 de poze sa vad cum as putea sa il setez sa se vada. pana la urma cand am ales modul de fotografiat portret, s-a vazut :floare: Adica skin (piele) mode :pupic:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#538 Useril este offline   Misha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtimisoara

Postat 17 January 2010 - 09:32 PM

YOURS 4 EVER multumesc :floare:
GLOXI {SMILIES_PATH}/6.gif:lol:<" title="arms" />
RAMO nu mai am ca au fost pt niste cunostinte
dar mai am zmeura la congi stai pe aproape?te astept la o..ceva...cu zmeura?????

#539 Useril este offline   Misha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtimisoara

Postat 17 January 2010 - 09:33 PM

na ca uitai sa spun cat imi place tortul tau RAMO si cat de mila miar fi sa il tai
superb rosul ala!!!!felicitari :floare: :pupic: :lol:

#540 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 17 January 2010 - 09:38 PM

Ramo , superb , fundita e perfecta . Culoarea ... :floare: n-am cuvinte .
mama de fete cucuiete Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic