Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#602
Postat 20 January 2010 - 01:09 PM
Yours4ever a spus:
gabrenia a spus:
ciocolata aia are un efect tare de tot!
Esti o draguta Yours4ever !Chiar ramasesem in pana de inspiratie si atunci am ras ciocolata,care fie vorba intre noi,e o metoda buna ca sa maschezi o glazura pe care nu ai reusit-o prea bine,ma refer la acoperire dar si sa te scuteasca de multe ornamente pe margini.Acum recunosc,am cam exagerat cu trandafirii ,am pus cam multi dar am vrut sa prinda toti cate unul macar.Mie ,sincer parca imi place mai mult sa ornez cu pasta de zahar dar sotului meu ii place mai mult ciocolata; si cum a fost ziua lui,nu aveam cum sa ascult de doleantele sarbatoritului.
#603
Postat 20 January 2010 - 01:15 PM
snej a spus:
Mai expici o data cum faci cu foaia de silicon cat sa nu faci dublu contur? Am si eu una dar nu o prea folosesc ca ma enervez repede ca nu-mi iasa.
Pai Ramo zice ca dupa ce e intinsa pasta pe masa, iei o tava maaare si te apesi peste folie cu ea. Intelegi? Deci pasta, folia cu imprimeu in jos si tava. Cu grija sa nu misi tava. Asa folia nu se va misca si modelul va iesi clar. Sper ca ai inteles.
si
#604
Postat 20 January 2010 - 01:17 PM
si
#605
Postat 20 January 2010 - 01:19 PM
gabrenia a spus:
nu mi se pare ca ai exagerat cu trandafirii, ca arata bine asa aranjati
Mona, intr'adevar trandafirii fac totul, da' pe mine m'a atras ciocolata:D
impreuna, trandafirii cu cioco, un duo irezistibil
#606
Postat 20 January 2010 - 01:50 PM
mona a spus:
eu pun linguri ca sa fiu sigura , dar tot am ajuns sa pun gelatina in final. Lingurite mi se pare prea putin la cat de zeama imi iese mie caramelul :roll: .Si lingurile le pun mai cu varf.
Gloxi, merci de sfat. Eu dadeam cu sucitorul si imi iesea dublu contur si nu iesea bine...
#607
Postat 20 January 2010 - 02:05 PM
snej a spus:
Gloxi, merci de sfat. Eu dadeam cu sucitorul si imi iesea dublu contur si nu iesea bine...
si eu faceam la fel:)
nu m'am gandit la varianta cu tava!
multumim de iluminare:D
#608
Postat 20 January 2010 - 02:18 PM
in we am facut doua torturi (primele pe anul asta).amandoua sunt cu crema caramel si crema de portocale,blat de pandispan cu cacao. nu sunt foarte incantata de ce a iesit ,dar se pare ca mi-am iesit din mana
sambata mai vin cu unu`,sper sa imi revin
#609
Postat 20 January 2010 - 03:45 PM
dani_ela a spus:
in we am facut doua torturi (primele pe anul asta).amandoua sunt cu crema caramel si crema de portocale,blat de pandispan cu cacao. nu sunt foarte incantata de ce a iesit ,dar se pare ca mi-am iesit din mana
sambata mai vin cu unu`,sper sa imi revin
Mie imi plac cracii balerinei de mor
#610
Postat 20 January 2010 - 05:32 PM
Anca_B a spus:
4.Ramo,cu ce ai imprimat modelul la tortul "cadou"si cum ai facut "faldurile" la fundita?
:
Modelul l-am imprimat cu siliconul de la wilton, iar faldurile la funda is f simplu de facut: intinzi pasta cat de subtire poti si indoi pasta facand un evantai cu spatii cat mai mici si ies faldurile
cec a spus:
mai am mult de exersat sa te ajung din urma , dar insist...
Eii, lasa ca te descurci minunat, cu exercitiu invatam, crezi ca eu de la inceput le-am facut in starea asta? numa eu stiu cati nervi si lacrimi am avut pana mi-o iesit, dar nu m-am lasat, defapt si acuma am emotii la fiecare tort
Doriana a spus:
Blatul de jos , cel alb , este blat negresa , cu o crema facuta rapid , adica budinca fiarta amestecata cu frisca si gelatina , musafirilor le-a placut , mie mi s-a parut ca e prea untoasa putin , avea gust de unt , nu stiu de ce . Voi ce frisca folositi pentru rezultate bune ? Eu am folosit Meggle ...
Eu folosesc frisca Meggle si am facut si crema din budinca si nu a fost crema untoasa, poate ai batut frisca prea tare sau ai pus gelatina prea calda, nu stiu - zic si eu
cec a spus:
a stat bine si fara picioare
dovada
Tare dragute papusile tale, toate 3
gabrenia a spus:
Amandoua torturile sunt frumoase, dar primul m-a fermecat, florile alea is superbe si executia si amplasarea
dani_ela a spus:
in we am facut doua torturi (primele pe anul asta).amandoua sunt cu crema caramel si crema de portocale,blat de pandispan cu cacao. nu sunt foarte incantata de ce a iesit ,dar se pare ca mi-am iesit din mana
sambata mai vin cu unu`,sper sa imi revin
Taci amu Daniela ca is faine, picioarele balerinei m-au atras si pe mine, mai ales ca decateva zile ma atrage tortul balerina dar cu deor cu tot Super ti-au iesit ... nu s-au topit de la frisca?
#611
Postat 20 January 2010 - 07:05 PM
#612
Postat 20 January 2010 - 07:08 PM
Imagini atasate
#614
Postat 20 January 2010 - 08:40 PM
gloxinia a spus:
Gloxi ,mersi de aprecieri ;ai dreptate,platoul e cam mare dar este cel de transport;are si cupola deasupra ,trebuia sa ajunga in buna stare in alt oras,la Galati.te pup si stai linistita ca nu ma supar
Imagini atasate
#615
Postat 20 January 2010 - 08:43 PM
Yours4ever a spus:
Raluca tortul arata de numa!M-a dat gata suportul,e teribil!
#616
Postat 20 January 2010 - 09:03 PM
delioara sar'na , ce geniala sunt , glumeam dar ma bucur ca e bine venita ideea
mona folosesc coloranti romanesti ,cei drept am unii praf din ungaria dar nu prea stiu sa-i folosesc, mai ales la pasta ,odata imi iese alta data nu, se sfarama toata ;marginea e din frisca in care am pus un prafulet mic mic de rosu diluat in colorant rosu romanesc
snej super torturi cel putin ala soare e bestial
Ramo ma bucur ca iti place ideea de torturi pentru gradi si ma bucur ca iti place si tie cel mai mult cel de care sunt eu cel mai mandra
Anca-B au fost comanda ,deci s-a descurcat cleenta pana la gradi cu transportul
Doriana
oti si tu m-ai torturat cu ale tale ca le-am vazut pe toate (corsetul iar cel cu fulgi e demential pe mine culoarea albastra ma inebuneste)
yours4ever tre sa incer si eu tigaretele tale
Gabrenia sunt frumoase amandoua, dar cel mai mult imi place cel cu multi trandafiri
dani-ela apetisante picioare ,dar si cel cu masina e fain (masina e super)
#617
Postat 21 January 2010 - 09:31 AM
Gabrenia , si mie imi place cum ai aranjat trandafirii , si ciocolata rasa e de efect . Arata foarte bine . La multi ani sotului !
Raluca , ai un suport de tort bestial . Tortul nu ma indoiesc ca a fost delicios . Multumim de reteta pentru blatul de chocolate mud cake . S-au calmat spiritele ? Se pune de ceva nunta?
#618
Postat 21 January 2010 - 09:38 AM
Nelly, trebuie sa le incerci
Gabrenia, sa stii ca a fost o idee buna tortu', chiar a calmat spiritele ca s'au incins tare:) nunta va fi in iulie
#619
Postat 21 January 2010 - 09:41 AM
Ramo a spus:
Tare dragute papusile tale, toate 3
multumesc, mai ales cea vie (ca nu e meritul meu)
multumesc pt incurajari, voi persevera si fiecare tort voi cauta sa il fac tot mai bine
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#620
Postat 21 January 2010 - 11:18 AM
Am rasfoit toate paginile din urma si nu pot decat sa va felicit pentru toate torturile ,care mai de care mai frumoase.
Am sa pun si eu torturile ce le-am facut intre timp ,
tortul de revelin- la care am ales o crema cu iaurt si un mousse de ciocolata ,am vrut sa fie un tort racoros ,cu gust dulce acrisor .