Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#121
Postat 06 December 2009 - 12:22 AM
Oana mousurile tale ma omoara. ne pui reteta la cel de ananas? Ce fel de esenta de menta folosesti?
si
#122
Postat 06 December 2009 - 12:41 AM
vrabiuta a spus:
Am inceput sa navighez sa ma obisnuiesc cu noul format si e OK !
Si pentru ca suntem in ajun de Mos , sa aveti parte de tot de va doriti ! {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
Bine ai venit ,Vrabiuta draguta
Yours4ever a spus:
Cu placere ,Raluca
Oana-Cristina a spus:
Bine ai venit,Oana Suna bine mousseul de menta . Si eu vreau reteta ,te rog .
Vezi ca explica Maya cum schimbati skin-ul . La "ajutor,help etc"
#123
Postat 06 December 2009 - 12:46 AM
gloxinia a spus:
Gloxi ,daca mai spui o data ca nu-ti luceste glazura ,nu mai vorbesc cu tine
Vad ca te-ai specializat in masini,tare faine iti ies
#124
Postat 06 December 2009 - 07:47 AM
gloxinia a spus:
Multumesc!!
Acoperisul e din pasta de zahar uscata bine,apoi pictata pe amindoua patile si iar lasata la uscat.Cind am montat ieri acoperisul deja era uscat ,tare si usor.L-am lipit cu icing colorat si ce a mai iesit pe la imbinari am pictat la sfirsit de tot cu colorant maro. Betele acelea de frigaruie sunt puse doar de efect.
Sunt super masinutele,si super tortul baietelului cuminte!
#125
Postat 06 December 2009 - 08:48 AM
Mamistef,frumoasa casa,chiar daca-i in constructie
Oana-Cristina,impecabile straturile de mousse!
#126
Postat 06 December 2009 - 08:50 AM
Lissa a spus:
primul e un tort diplomat cu fructe
Lissa....no comment!
#127
Postat 06 December 2009 - 01:45 PM
mona a spus:
Vad ca te-ai specializat in masini,tare faine iti ies
Pai asta e cioco cu frisca, nu glazura Adrianei. :?
Cat despre masini, v-am zis ca am mulaj. Ii luasem lui Andrei un set de masinute de construit din ghips. Dupa ce s-a plictisit de ele, am luat eu mulajul
mamistef a spus:
Merci frumos
MIMI a spus:
Da, da.
Pentru azi un tort pentru un baietel de un an si unul pt unul mai maricel de 4. Va las sa ghiciti care a cui e
si
#128
Postat 06 December 2009 - 02:26 PM
Lissa, jos palaria!!!!!
#129
Postat 06 December 2009 - 05:19 PM
Oana-Cristina a spus:
Oana, ma omori cu mousse'urile tale.....
ce bine arata!!!!
super
#131
Postat 06 December 2009 - 06:16 PM
- Gloxinia reteta mea e urmatoarea:400-500 g fructe pasate in care adaug 1 1/2 pachet de gelatina hidratata in 10 linguri suc de fructe sau apa si topita apoi amestec cu 300 g de frisca(din smantana).Per total nu depasesc 800 g de ingrediente(fructe si frisca).Zahar adaug dupa gust.Tot timpul folosesc aceasta reteta doar schimb fructele.Am facut cu visine,caise,capsuni,kiwi,pere,afine,piersici,zmeura.Poti pune ce fruct vrea muschiul tau .Din fructe proaspete iese mai aromat din cele din compot nu prea.
- Mon@ reteta e la fel (130g smantana cu 200g cioco topite si adaugat 300g frisca) doar ca am adaugat sirop de menta(dupa gust)si 10g de gelatina.Cand am turnat-o era lichida de credeam ca nu se leaga in veci dar am avut noroc .Siropul l-am luat din Auchan ;Owocow Smak ; si e polonez.Nu stiu daca e cel mai bun e prima data cand folosesc.Oricum am pus ceva ca sa aiba gust.
- Si acum sa va zic din experienta ,florile din pasta de zahar nu adera la moussul din fructe.Deci daca vreti sa-l transportati ornati-l la fata locului ca de nu riscati ca le pierdeti.Patineaza pe tort la curbe plus ca se mai inmoaie din cauza moussului de fructe.La moussul de cioco adera bine.
- Azi m-am jucat cu ornatul altui tort (pentru acasa asa ca am putut sa experimentez) Nu a iesit ce mi-am dorit dar exersez.Oricum nu se preteaza la acest tort ca se inmoaie decoratiile din cauza moussului de fructe.Nici verdele nu avea ce cauta acolo ca nu se asorteaza dar il aveam deja preparat si nu am mai avut chef de alta culoare.
Imagini atasate
#132
Postat 06 December 2009 - 07:01 PM
#133
Postat 06 December 2009 - 08:06 PM
Oana-Cristina,eu una iti multumesc tare de tot pentru retetele de mousse!!!Straturile tale sunt perfecte, sper ca urmind si eu reteta ta sa-mi iasa si mie straturi frumoase macar pe jumatate ca ale tale!
#134
Postat 06 December 2009 - 09:39 PM
Lissa, abia asteptam sa apari, esti 'marca inregistrata' deja, frumoase torturi..
Oana-Cristina, mousse-urile acelea le-as manca din ochi, tare bine mai arata..
Gloxinia, te-ai specializat in torturi pentru baietei; :roll: si eu am de facut trei in aceeasi tematica, mai am o saptamana si ceva de studiat si de facut planuri.. mersi pentru inspiratie
Ramo, eu una astept cuminte torturile, am pregatit caietul de notite
Eu iarasi m-am jucat in week-end, am facut proba la cele doua varfuri luate de la cast decor, cel de impletitura si unul pentru scris si dantela; am incercat si frisca vegetala pentru ornat cu ocazia asta.. am avut surprize - nu numai la gust (mi s-a parut chimicala curata), ci si la faptul ca s-a intarit f tare pe masura ce ornam cu ea. Mai am de studiat si mai ales de incercat la capitolul asta.
Era sa uit; blatul este checul economic, sirop de zahar ars, mousse de cioco neagra + lapte, mousse de frisca cu vanilie (si putina sana).
#135
Postat 06 December 2009 - 09:41 PM
#136
Postat 07 December 2009 - 01:06 AM
Gloxi tu unu dupa altul si toate unul si unul
foarte frumoase
Delioara crema este albastra ca la mine asa se vede?
frumos te-ai jucat
#137
Postat 07 December 2009 - 02:19 AM
Acesta-i pentru prietena Patriciei.
Pentru ca am participat si noi ,am si sectiune.
Blat pandispan,ganache cioco amaruie si crema de lapte.
Reteta cremei de lapte am luat-o de pe blogul Amaliei Mi-a placut foarte mult la gust dar nu cred ca am reusit consistenta . A fost putintel cam moale.
#139
Postat 07 December 2009 - 07:57 AM
#140
Postat 07 December 2009 - 09:33 AM
gloxinia a spus:
Pentru azi un tort pentru un baietel de un an si unul pt unul mai maricel de 4. Va las sa ghiciti care a cui e
Imi plac ambele !Sunt asa vesele !
Oana-Cristina a spus:
Multumesc ,Oana. Eu ung cu unt toate ornamentele pe care le pun pe frisca sau glazura care contine frisca. Rezista foarte bine.
Ia te rog sa mai experimentezi,ca inceputul e bun