Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#221
Postat 13 December 2009 - 01:26 PM
da sa stii ca mare dreptate ai, ca el e deja roker, scuze tre sa mai invat
mamistef foarte frumos exact da exact la lumanare ma gandii si eu sa pun pe al meu tort de craciun
#222
Postat 13 December 2009 - 02:55 PM
Yours4ever a spus:
imi place mult scrisu' de pe carte
e royal icing? pus cu un dui mic?
Fetelor va multumesc mult pentru felicitari ,nu am mai avut timp sa intru pe-aici , incerc sa raspund la intrebari ,dar nu inainte de a va felicita pe toate pentru minunatele torturi.
Yours4ever ,nu e royal ,am scris cu pnsula si cu colorant.
#223
Postat 13 December 2009 - 03:05 PM
mona a spus:
Mona ,nu e greu deloc ...deci pui un cerc de hartie de copt(sau folie) deasupra tortului (dezbracat )cu diam.cu cativa cm mai mic decat tortul .Deasupra tortului si peste hartie acoperi tortul cu pasta alba (sau ce culoare vrei)pana in margine ,apoi imbraci tortul intreg in ce culoare vrei ,eu am imbracat in verde.Imparti si tai cu un cutit mijlocul tortului in 8 bucati ,deci tai prin amandoua foile de pasta pana la hartie ,intorci colturile impreuna cu pasta alba care e dedesupt,scoti hartia si in mijloc pui un cerc de pasta de ce culoare vrei.
Pare incurcat din explicatii dar e usor de facut ,sper sa ma fi inteles ,o sa fac poze cand mai fac altadata.
#224
Postat 13 December 2009 - 03:15 PM
un ciocolatos si inauntru si in afara
Imagini atasate
#225
Postat 13 December 2009 - 04:23 PM
Lissa a spus:
un ciocolatos si inauntru si in afara
Superb!!!!!!!
#226
Postat 13 December 2009 - 07:39 PM
dani_ela a spus:
scuzati fetele pozele de dimensiuni aiurea, dar abia acum am reusit sa modific pozele sa intre fara sa modifice pagina
Daniela frumoase torturi
Otti super torturi
te-ai descurcat fain cu capatina aia
#227
Postat 13 December 2009 - 08:05 PM
mamistef a spus:
Foarte frumos tortul dar si pisicuta
Lissa a spus:
un ciocolatos si inauntru si in afara
Lissa la noi a nins si acum poate veni primavara
superb
#229
Postat 13 December 2009 - 08:42 PM
Stiu , mai am de invatat , de insistat ...
Sectiune nu am , a fost un tort de dat ...
#230
Postat 13 December 2009 - 09:50 PM
gloxinia a spus:
Cu ce numar de dui ai facut cornelli lace?
Ralu e super tortu fotbalist. Sa le poarte noroc!
Daca va zic ce decor am facut pt un tort va cruciti. Nu am crezut in veci ca o sa fac asa ceva. Dar never say never! O sa il vedeti maine.
iti multumesc mult de tot ! {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" /> A fost pentru o colega , care ne povestea in birou ca ziua ei fiind in preajma sarbatorilor de iarna, mereu primeste cadouri, comasind evenimentele ! Adica ceva de genul : la multi ani ! da vezi ca-i si de Craciun !Si atunci am ales sa-i facu un tort primavaratec,care sa nu aiba nici o legatura cu sarbatorile de iarna ! Am reusit ( si ma bucur foarte mult ! :roll: ) s-o impresionez profund,ca nu mai voia sa-l taie ! Ba s-or gasit si sustinatoare care i-au zis sa-l duca acasa ,moment in care le-am spus, da acasa, ce-o face cu el, nu-l taie ?
Deci, sa-ti raspund la intrebari,mousse-ul de portocale l-am luat de pe culinar, am facut asa:pentru ca nu stiam cum suportau restul persoanelor ouale crude, am facut o ciulama din 2 oua (intregi) cu 150 g zahar,eu le pun la foc foarte mic, ca se face mai repede si mestec-mestec sa nu se prinda !Am stors 2 portocale (in prealabil am ras o parte din coaja de pe una) iar in circa 50 ml suc am dizolvat o gelatina dr. O . Dupa ce gelatina s-a hidratat, am dat-o la micro pentru 30 secunde. Apoi intr/un castron am pus 300 ml smintina, 1 iaurt mic de 100-150 g ,ciulamaua racita in prealabil, sucul de portocale ramas,coaja de portocala si am mixat bine ,dupa care am adaugat gelatina ! Am modificat putin reteta probabil, da nu-s sanatoasa altfel ! SFATUL MEU : nu este suficient doar un pliculet de dr. O de gelatina ! Puneti 2 si va iesi perfect ! A fost gustoasa crema, dar prea moale,si o sa vedeti de indata la ce ma refer si de spun asta !
Asa,cornelli lace l-am facut cu duiul nr.1 achizitionat in aceasta toamna de la Cast decor din Bucuresti ! De unde am mai luat cite ceva, da nu ma intrebati cit am lasat(bani!) ca poate citeste si jumatatea mea intimplator .. si-apoi sa te tii !
Multumesc tuturor fetelor-dragutelor care au apreciat tortuletul meu !
Azi a fost ziua unui unchi de-al meu,care de curind si-a schimbat masina.Ce sa-i fac, ce sa-i fac , si iata ce a iesit : un inger pazitor, ca doar toti avem nevoie, nu ?
Este blat simplu, blat negresa,mousse de pere si mousse de ciocolata,imbracat in pasta de zahar , decoratii pasta de zahar si royal icing !
Imagini atasate
#231
Postat 13 December 2009 - 10:43 PM
#232
Postat 13 December 2009 - 11:14 PM
#234
Postat 14 December 2009 - 09:57 AM
Torturi noi, noi si frumoase, bravo tuturor fetelor!
Mamistef (m-ai nimerit cu pisicile, frumos de tot), Lissa, Natasha, Doriana (tine-o tot asa!), Vrabiuta (imi place povestea tortului, si multumesc pentru reteta!), Taylor
#235
Postat 14 December 2009 - 10:15 AM
#236
Postat 14 December 2009 - 02:13 PM
#237
Postat 14 December 2009 - 02:19 PM
Va multumesc tuturor pentru incurajari .
#238
Postat 14 December 2009 - 06:52 PM
Va pe toate si postati numai torturi cu detalii cu tot ca sunt tare de folos.
Pun si eu 2-3 torturi si sper ca de sarbatori sa reusesc sa le pun pe toate
Imagini atasate
#239
Postat 14 December 2009 - 07:24 PM
Mai am gasit o poza micsorata si o atasez si pe asta. El e Winnie-ul meu si nu ma intrebati va rog ce crema a avut ca nu mai tin minte, e imbracat tot in pasta de zahar
Imagini atasate
#240
Postat 14 December 2009 - 08:30 PM