Slowcooker
#41
Postat 21 November 2010 - 10:48 AM
Reispudding
75 g / 3 oz Rundkom - oder Milchreis
50 g / 2 oz feiner Zucker
1 Liter / 1 3/4 Pint Milch
25 g / 1 oz Butter
geriebene Muskatnuss
Geben Sie den Reis, den Zucker und die Milch in den Gareinsatz und mischen Sie das Ganze gut durch. Geben Sie Butterflöckchen darauf und streuen Sie geriebene Muskatnuss darüber. Setzen Sie den Deckel auf und garen Sie das Ganze für 4 stunden bei hoher (High) Hitze oder 5 stunden bei niedriger (Low) Hitze. Nach einer Stunde rühren Sie den Inhalt um und später dann noch ein weiteres Mal.
#42
Postat 24 November 2010 - 02:25 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#43
Postat 25 November 2010 - 04:19 PM
A fost foarte bun la gust,dar prea moale bobul pentru papila mea.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#45
Postat 25 November 2010 - 06:53 PM
Adriana, la 25 November 2010 - 06:31 PM, a spus:
Da,în cazul orezului folosit de mine,care e oricum mai "moale"...adica orez de lapte,care fierbe mai usor.Banuiesc ca daca folosesti un arborio,se schimba treaba cu timpul.De aceea,cînd faci chestii de astea pentru prima data e bine sa fii prin apropiere sa verifici.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#46
Postat 26 November 2010 - 11:40 AM
Maya, la 25 November 2010 - 04:19 PM, a spus:
Eh, Maya, nu mai bine il faceai intr-un ceaun ca bunica ? (ma rog, in oala creuset ! )
Nu-mi vine sa cred ca l-ai tradat pe dl. steamer cu un slow cooker. Asta ucide toate vitaminele si substantele nutritive din legume si din carne dupa atitea ore de fierbere.
Ma'c sa-mi incerc norocul cu un risotto. Sper sa nu-l fac si eu ... praf !
#47
Postat 26 November 2010 - 12:56 PM
Maya, la 25 November 2010 - 04:19 PM, a spus:
uptown girl, la 26 November 2010 - 11:40 AM, a spus:
Eh, Maya, nu mai bine il faceai intr-un ceaun ca bunica ? (ma rog, in oala creuset ! )
Nu-mi vine sa cred ca l-ai tradat pe dl. steamer cu un slow cooker. Asta ucide toate vitaminele si substantele nutritive din legume si din carne dupa atitea ore de fierbere.
Ma'c sa-mi incerc norocul cu un risotto. Sper sa nu-l fac si eu ... praf !
Am vrut sa vad cum iese...si am vazut (sper ca orezul nu are prea multe vitamine )
Nu l-am tradat pe dl. steamer deloc,el are loc de onoare în "apropiere directa",si-l folosesc cu placere la aburit ...de toate.
Slowcookerul nu l-am luat pentru chestii cu multe vitamine/ma refer în general la legumaraie..alea de obicei le halesc crude,sau aburite.Asta e interesant pentru carnuri moi,sarmale(ca la noi gasesc numai varza de aia beton...si in LC tot 7 ceasuri tre sa fierb pîna se înmoaie )...si daca le piere vitamina,iaca scîrt ....pe lînga carne rod si doi morcovi si ma vitaminizez.
Chiar asa mult distruge vitaminele?Ma gîndeam ca din moment ce fierbe la doar 80-90 °C,nu e chiar asa nasol.
Sa stii ca si eu vreau azi un risotto simplu,doar cu olecuta de pecorino.Si-l fac în LC nu SC
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#48
Postat 26 November 2010 - 01:08 PM
#49
Postat 26 November 2010 - 06:11 PM
Adriana, la 26 November 2010 - 01:08 PM, a spus:
Da,ca parca merge dupa tine.Tu crezi ca noi îti spunem tot?
Normal ca nu facem risotto la Slow.Mie îmi place sa aiba Biss/adica al dente,deci sub nicio forma nu iese la SC asa ceva.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#51
Postat 31 July 2012 - 05:32 PM
Am pus in slow dovlecei, ardei, rosii si ardei iute, taiati bucatele si am lasat la copt 5 ore pe slow. Legumele astfel gatite ramin crocante, le-am pus in borcane pe care le-am sterilizat si pus in camara pentru iarna
O vinata, 3 dovlecei si o mina de rosii micute, am taiat totul cuburi, am pus in slow, am adaugat un pic de ulei de masline extravirgin si sare aromatizata, am amestecat si aprins slowcooker-a 2 ore pe slow si alte 2 pe high, a iesit un ghiveci splendid, imi place mai ales faptul ca dovlecelul nu s-a stofilcit.
#52
Postat 13 August 2013 - 04:45 PM
Duminica am fiert fasole boabe, era congelata proaspata si am facut sepii cu mazare. Saptamina trecuta am facut dovleceii felii, pulpe de pui cu bere, carne din pulpe de pui cu cartofi si piept de pui fisii cu rosii micute.
#53
Postat 18 August 2013 - 12:03 AM
#54
Postat 25 August 2013 - 02:24 PM
Intr-o tigaie am inabusit o ceapa rosie si putin usturoi in ulei, am varsat in slow, adaugat ardeii taiati fisii si un borcan mic de sos de rosii facut de mine anul trecut, copt pe high amestecind din cind in cind, iese foarte bun pentru ca nu se desfac ardeii
#55
Postat 25 August 2013 - 04:50 PM
Stiu ca mi-ai dat deja link spre topicul asta, numai ca inca nu am incercat nimic.
Am folosit cooker-ul numai o data. Dar acum vreau peperonata si vreau si ghiveciul de legume.
E musai sa ma pun pe treaba!
#56
Postat 25 August 2013 - 05:00 PM
#57
Postat 29 August 2013 - 02:38 PM
#58
Postat 23 October 2016 - 09:12 AM
Scot și eu subiectul de la naftalină cu o întrebare pentru cele care au slowcooker- cât de des îl folosiți? Oare merită achiziția?
Am văzut că vor avea în oferta de Lidl de săptămâna viitoare la un preț ff bun, 99 RON și mi l-aș lua pe de o parte, dar teamă mi-i să nu aibă soarta aparatului de gătit la aburi, care stă pe dulap și mai șterg din când în când praful de pe el bombănindu-l că ocupă loc de pomană, deși în momentul achiziției părea un "divais" vital, chiar mă miram cum de supraviețuiserăm toți trei atâta timp fără minunea de steamer și nici subnutriți nu eram.
Problema e spațiul în bucătărie în care să mai pun și drăcovenia asta pe de o parte, dar parcă aș încerca să văd ce gusta are carnea făcută timp îndelungat la temperatură mică.
Consortul mă tot îndeamnă să-l iau chiar dacă e doar un moft, că m-aș putea distra bine cu el o perioadă, eu mai am dubii.
Se spală ușor?
E vreun fel de măncare care iese mult mai bun în slowcooker decăt în oalele obișnuite? Carnea după gătire se poate da la cuptor ca să se rumenească sau nu e nevoie? Pulpele de rață confiate se pot face în el?
Mulțumesc anticipat pentru orice părere!
#59
Postat 23 October 2016 - 11:47 AM
Deci recomand călduros achiziționarea, alături de un grătar electric de la Tefal, a fost cea mai folosită chestie în bucătărie în ultimul an.
#60
Postat 23 October 2016 - 12:20 PM
Eu in ultimul timp am folosit-o mai rar dar saptamina asta primind o gaina adevarata pe care mama a fiert-o, m-am uitat la pulpe care desi fierte inca mai erau tari asa ca mi-am zis sa le mai coc facindu-le friptura. Apoi mi-a venit ideea sa le pun in ea si bine am facut, le-am pus pe amindoua, erau destul de mari, cu un pic de supa si deasupra am pus bucati de fenel taiate in doua. Si punind-o eu afara pe terasa am uitat de ea Asa ca dimineata am oprit-o, carnea era sublima, moale de cum o atingeai cum se desprindea de pe os, doar fenelul a devenit negru da cui ii pasa, era foarte gustos si el, as fi putut sa-l las si intreg ca s-ar fi fiert suficient. Apoi inainte de a le servi le-am incalzit in cuptoras.