Forum Culinar: Slowcooker - Forum Culinar

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Slowcooker

#81 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 January 2017 - 12:13 PM

exact la fel si ai mei, si-au pastrat forma si daca ii striveai cu furculita erau moi de tot
carnea se desfacea bucatele iar bucata de friptura era si ea foarte buna
initial sosul mi se parea lichid dar racindu-se era mai grosut
bun tare de tot, mersi sorella mea :occasion14:

#82 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 January 2017 - 12:27 PM

Io-s antitalent la alesul cartofilor pentru diverse preparate, îi iau numai pe dos dacă îi iau din piață, pe ăia de fiert îi prăjesc și iese un terci în tigaie, pe ăia de prăjit îi pun la fiert și (precum la gulașul ăsta) rămîin niște bombe :occasion14: Noroc că în supermarket au apărut în pungi cu recomandare pe ei, ”de prăjit”, ”de salată”, ”de piure” etc.

#83 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 January 2017 - 01:36 PM

Eu de regula iau cite o lada de 10 kg de la taran, daca le cumpar la supermarket incerc sa le iau pe cele cu coaja roz ca-mi plac :occasion14:
Dar de prajit nu le prajesc pentru ca le iau pe cele gata taiate congelate si le fac in cuptor.

#84 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 31 January 2017 - 03:53 PM

Ca fain arata gulash-ul, Maya! Si eu am facut in slowcooker, si a iesit bine. O sa incerc cu cartofii intregi.

Ultima utilizare a slow-ului, a fost sambata, cand am facut mancare de linte.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#85 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 05 February 2017 - 10:04 PM

Eu cumpar doar un singur soi de cartofi pentru orice vreau sa fac. Arata ca cartofii noi, cu coaja subtire (d-aia nici nu ii curat).

Imagine postata


Cu astia fac si piure, si cartofi prajiti, si cartofi fierti pentru alte chestii.

Mai e un soi care seamana cu astia insa cartofii sunt mai mari. Si sunt perfecti pentru facut "in jar". Ies cremosi.


Cat despre cartofii care se fac terci in tigaia de prajit... e chestie de temperatura. Daca temperatura uleiului este sub 180 de grade, cartofii se terciuiesc. Motivul principal este ca cartofii sunt plini de apa si, pusi in ulei care nu este bine incins, in loc sa se prajeasca, se fierb (ca sa zic asa). D-aia nici nu e indicat ca cartofii sa se prajeasca in tigaie cu capacul pus.
Ah, o sa ziceti ca uleiul incepe sa stropeasca atunci cand sunt pusi cartofii la prajit. Asa este. Dar doar daca cartofii sunt umezi. Multa lume curata si taie cartofii, ii spala si nu ii "usuca" dupa aia. Adica ii lasa doar la scurs. Nu asa se face. Dupa ce s-au spalat, cartofii taiati se pun intr-un stergar, se invelesc bine, se "freaca" usor si se lasa ceva vreme acolo, in asa fel incat stergarul sa suga cat mai multa apa. Pregatiti asa, veti vedea ca uleiul n-o sa mai improaste (sau doar foarte putin, la inceput).

Si inca ceva. Daca cartofii aia "faramiciosi" sunt taiati prea "mare", sansa de terciuit este mare. Cu cat mai subtiri sau taiati mai mici (cubulete) cu atat sansa ca sa iasa buni este mai mare.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#86 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 05 February 2017 - 10:08 PM

Apropos de slow cooker. Stiti ca exista si "romertopf". Sau asazisa oala de lut. Mai ieftina si cu acelasi efect. Poate chiar mai buna. Eu am redescoperit-o si, de atunci, am renuntat total la gandul slow cooker-ului.

Back to basics ;)
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#87 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 February 2017 - 10:24 AM

Vezi postareadragos, la 05 February 2017 - 10:04 PM, a spus:

Dupa ce s-au spalat, cartofii taiati se pun intr-un stergar, se invelesc bine, se "freaca" usor si se lasa ceva vreme acolo, in asa fel incat stergarul sa suga cat mai multa apa.


moama, ce-mi place chestia cu stergarul! ;) mai ales venita de la Dragos ;)

las-o, bre! la cartofi prajiti e ca la razboi : esti asumat, faci razboi, nu - faci piure!

#88 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 February 2017 - 10:38 AM

Vezi postareadragos, la 05 February 2017 - 10:08 PM, a spus:

Apropos de slow cooker. Stiti ca exista si "romertopf". Sau asazisa oala de lut. Mai ieftina si cu acelasi efect. Poate chiar mai buna. Eu am redescoperit-o si, de atunci, am renuntat total la gandul slow cooker-ului.

Back to basics ;)



Chiar dacă efectul e același, la folosirea vasului de lut nu poți să pleci de-acasă și să-l lași la cuptor... slowcookerul merge singur și 8 ore, cît ești la serviciu.

#89 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2017 - 10:47 AM

Da dar parerea mea e ca slow-a e mai comoda, fiind pusa in priza. Romer-a tre sa o pui pe gaz sau plita ce ai, nu? Pe cind slow-a eu o pun in priza pe terasa si uit de ea, din cind in cind ma duc sa mai invirt. De ex aseara cind m-am culcat am scos-o din priza si la temperatura care e acum sta ca in frigider afara, cind ma duc acasa o transfer in alt recipient si o pun in frigider.
Romertopful am luat-o in 2008 din Cheile Bicazului si inca n-am folosit-o ;)

#90 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2017 - 10:48 AM

Iote ca eu si Carmella gindim la fel ;)

#91 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 06 February 2017 - 12:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 February 2017 - 10:47 AM, a spus:

Romertopful am luat-o in 2008 din Cheile Bicazului si inca n-am folosit-o ;)


A mea e tot de acolo luata ;)
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#92 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 February 2017 - 12:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 February 2017 - 10:47 AM, a spus:

Romertopful am luat-o in 2008 din Cheile Bicazului si inca n-am folosit-o ;)


A mea a făcut (anul trecut) 20 de ani de cînd o am și o folosesc intens. Am luat-o din Brașov în 1996 și bănuiesc că era făcută în Ungaria. E piesa mea favorită din bucătărie ;)

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-233-14863766972718.jpg

#93 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2017 - 01:10 PM

Atunci da-mi niste idei sa incep s-o folosesc, trebuie musai pusa in cuptor sau se poate si pe aragaz cu chestia aceea intre ea si flacara.

#94 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 06 February 2017 - 01:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 February 2017 - 01:10 PM, a spus:

Atunci da-mi niste idei sa incep s-o folosesc, trebuie musai pusa in cuptor sau se poate si pe aragaz cu chestia aceea intre ea si flacara.


In cuptor.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#95 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 February 2017 - 02:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 February 2017 - 01:10 PM, a spus:

Atunci da-mi niste idei sa incep s-o folosesc, trebuie musai pusa in cuptor sau se poate si pe aragaz cu chestia aceea intre ea si flacara.


Cînd o utilizezi pentru prima dată, pune-o în apă multă, să-i intre în toți porii, vreo jumătate de oră. Eu o mai pun și acum cîteva minute cu apă în ea pentru același efect, și de frică să nu-mi crape. Pune ce vrei să faci în ea (sarmale, varză, ardei umpluți, pastramă etc.), pune-i capacul (a mea are o cătare: pe o parte pus etanșează perfect, pe ailaltă rămîne puțin întredeschisă și pufăie aburul dinăuntru), pune-o la cuptor. Eu sarmalele le las, de exemplu, 3-4 ore, după prima oră dau cuptorul foarte încet. Ai grijă cît lichid pui în oală, mie îmi mai curge prin cuptor zeamă de-aia care se arde și miroase, cînd mă lăcomesc să bag multe sarmale deodată în oală și vreau să fie și acoperite de lichid. Ai grijă și cînd iei capacul, ies aburi fierbinți dacă o desfaci fierbinte. Pe ochiul de aragaz n-am folosit-o niciodată. Na, acum îmi miroase a sarmale, jur! ;)

#96 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 February 2017 - 02:55 PM

Eu nu am oala romana originala, ci o oala rotunda de lut glazurat din tara si sînt foarte multumita de ea. În afara celor spuse de fete, mai sus, plus, slow cooker-ul consuma foarte putin curent în comparatie cu cuptorul ;)
Cu toate astea, oala de lut glazurat o folosesc ma des, ca îmi place ce iese din ea. Ultima data am copt o rata si a iesit wowww ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#97 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 06 February 2017 - 03:07 PM

Vezi postareaMaya, la 06 February 2017 - 02:55 PM, a spus:

În afara celor spuse de fete, mai sus, plus, slow cooker-ul consuma foarte putin curent în comparatie cu cuptorul ;)


Dat fiind faptul ca io nu folosesc zilnic oala de lut, cat consuma cuptorul, comparativ cu oala electrica, mi se pare acceptabil.

Cat despre programat oala electrica, si io pot programa cuptorul si cand sa porneasca si cat sa stea pornit si, eventual, sa mai schimbe si temperatura la un anumit moment. Ha! Imagine postata
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#98 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 10 February 2017 - 11:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 February 2017 - 01:10 PM, a spus:

Atunci da-mi niste idei sa incep s-o folosesc,


O sa caut.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#99 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2017 - 04:40 PM

Ieri la 10 am pus in oala puiul de duminica (asa se numeste la supermarketul de unde l-am cumparat, cred ca echivalentul e, dupa cum arata, pui de taran :rolleyes: ) cu cartofii si berea, am plecat la serviciu si la 18 cind m-am intors era gata, carnea cum o atingeai se desprindea de pe os, cartofii (am folosit pe cei roz) intregi, totul perfect.

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-4-14908848224955.jpeg

#100 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 July 2017 - 06:52 PM

Am pus azi in slowcooker o sticluta mica de suc de rosii, o cutiuta de pirjoale crude congelate, 4 felii de carne de vita subtiri si un kg de pastai.Carnea a iesit moale, splendida, pirjoalele nu le-am gustat, pastaile moi desi nu s-au "topit" cum se fac in tigaie, ci si-au mentinut forma perfect. E drept ca erau si pastai cumparate direct de la taran nu de supermarket.
Acu in sosul care a ramas de la toate astea am pus niste linte roz adaugind nitica apa.

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi