Slowcooker
#81
Postat 31 January 2017 - 12:13 PM
carnea se desfacea bucatele iar bucata de friptura era si ea foarte buna
initial sosul mi se parea lichid dar racindu-se era mai grosut
bun tare de tot, mersi sorella mea
#82
Postat 31 January 2017 - 12:27 PM
#83
Postat 31 January 2017 - 01:36 PM
Dar de prajit nu le prajesc pentru ca le iau pe cele gata taiate congelate si le fac in cuptor.
#84
Postat 31 January 2017 - 03:53 PM
Ultima utilizare a slow-ului, a fost sambata, cand am facut mancare de linte.
#85
Postat 05 February 2017 - 10:04 PM
Cu astia fac si piure, si cartofi prajiti, si cartofi fierti pentru alte chestii.
Mai e un soi care seamana cu astia insa cartofii sunt mai mari. Si sunt perfecti pentru facut "in jar". Ies cremosi.
Cat despre cartofii care se fac terci in tigaia de prajit... e chestie de temperatura. Daca temperatura uleiului este sub 180 de grade, cartofii se terciuiesc. Motivul principal este ca cartofii sunt plini de apa si, pusi in ulei care nu este bine incins, in loc sa se prajeasca, se fierb (ca sa zic asa). D-aia nici nu e indicat ca cartofii sa se prajeasca in tigaie cu capacul pus.
Ah, o sa ziceti ca uleiul incepe sa stropeasca atunci cand sunt pusi cartofii la prajit. Asa este. Dar doar daca cartofii sunt umezi. Multa lume curata si taie cartofii, ii spala si nu ii "usuca" dupa aia. Adica ii lasa doar la scurs. Nu asa se face. Dupa ce s-au spalat, cartofii taiati se pun intr-un stergar, se invelesc bine, se "freaca" usor si se lasa ceva vreme acolo, in asa fel incat stergarul sa suga cat mai multa apa. Pregatiti asa, veti vedea ca uleiul n-o sa mai improaste (sau doar foarte putin, la inceput).
Si inca ceva. Daca cartofii aia "faramiciosi" sunt taiati prea "mare", sansa de terciuit este mare. Cu cat mai subtiri sau taiati mai mici (cubulete) cu atat sansa ca sa iasa buni este mai mare.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#86
Postat 05 February 2017 - 10:08 PM
Back to basics
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#87
Postat 06 February 2017 - 10:24 AM
dragos, la 05 February 2017 - 10:04 PM, a spus:
moama, ce-mi place chestia cu stergarul! mai ales venita de la Dragos
las-o, bre! la cartofi prajiti e ca la razboi : esti asumat, faci razboi, nu - faci piure!
#88
Postat 06 February 2017 - 10:38 AM
dragos, la 05 February 2017 - 10:08 PM, a spus:
Back to basics
Chiar dacă efectul e același, la folosirea vasului de lut nu poți să pleci de-acasă și să-l lași la cuptor... slowcookerul merge singur și 8 ore, cît ești la serviciu.
#89
Postat 06 February 2017 - 10:47 AM
Romertopful am luat-o in 2008 din Cheile Bicazului si inca n-am folosit-o
#91
Postat 06 February 2017 - 12:24 PM
Adriana, la 06 February 2017 - 10:47 AM, a spus:
A mea e tot de acolo luata
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#93
Postat 06 February 2017 - 01:10 PM
#94
Postat 06 February 2017 - 01:35 PM
Adriana, la 06 February 2017 - 01:10 PM, a spus:
In cuptor.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#95
Postat 06 February 2017 - 02:30 PM
Adriana, la 06 February 2017 - 01:10 PM, a spus:
Cînd o utilizezi pentru prima dată, pune-o în apă multă, să-i intre în toți porii, vreo jumătate de oră. Eu o mai pun și acum cîteva minute cu apă în ea pentru același efect, și de frică să nu-mi crape. Pune ce vrei să faci în ea (sarmale, varză, ardei umpluți, pastramă etc.), pune-i capacul (a mea are o cătare: pe o parte pus etanșează perfect, pe ailaltă rămîne puțin întredeschisă și pufăie aburul dinăuntru), pune-o la cuptor. Eu sarmalele le las, de exemplu, 3-4 ore, după prima oră dau cuptorul foarte încet. Ai grijă cît lichid pui în oală, mie îmi mai curge prin cuptor zeamă de-aia care se arde și miroase, cînd mă lăcomesc să bag multe sarmale deodată în oală și vreau să fie și acoperite de lichid. Ai grijă și cînd iei capacul, ies aburi fierbinți dacă o desfaci fierbinte. Pe ochiul de aragaz n-am folosit-o niciodată. Na, acum îmi miroase a sarmale, jur!
#96
Postat 06 February 2017 - 02:55 PM
Cu toate astea, oala de lut glazurat o folosesc ma des, ca îmi place ce iese din ea. Ultima data am copt o rata si a iesit wowww
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#97
Postat 06 February 2017 - 03:07 PM
Maya, la 06 February 2017 - 02:55 PM, a spus:
Dat fiind faptul ca io nu folosesc zilnic oala de lut, cat consuma cuptorul, comparativ cu oala electrica, mi se pare acceptabil.
Cat despre programat oala electrica, si io pot programa cuptorul si cand sa porneasca si cat sa stea pornit si, eventual, sa mai schimbe si temperatura la un anumit moment. Ha!
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#98
Postat 10 February 2017 - 11:43 PM
Adriana, la 06 February 2017 - 01:10 PM, a spus:
O sa caut.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#99
Postat 30 March 2017 - 04:40 PM
#100
Postat 29 July 2017 - 06:52 PM
Acu in sosul care a ramas de la toate astea am pus niste linte roz adaugind nitica apa.