Mic dejun - Cu dragoste !
#443
Postat 10 June 2012 - 04:16 AM
ai mei prefera scrambled la mw, sa nu simt mirosul ca lesin....le fac la fete mereu ca nu le place facute in tigaie, bleah....
#444
Postat 10 June 2012 - 09:18 AM
moatza, la 07 June 2012 - 09:01 PM, a spus:
Cea mai simpla metoda cand te grabesti si tre sa mai si speli tigaia.
moatzo,
pui in capacul de la yena rotunda sau intr`o farfurie un strop de ulei si putina apa cat sa acopere fundul farfuriei si spargi frumusel ouale colo si acoperi cu folie sau cu un capac special ptr MO.Eu la cuptorul meu pun pe 70 (cred ca 700watt) 1 min apoi ma uit la ele si daca mai trebuie mai pun 1 min . Gata ouale si le scot pe alta farfurie frumos cu paleta. Peste ele pui ce vrei tu si Pofta buna!
Nu am patit niciodata sa explodeze sau chestii de astea.
Tot asa fac si ouale in pungutza si le pun intr`o cana cu apa in MO.
cred ca ela a facut dar pe aragaz ouale saculeti tot asa (se pune intr`o farfurie folie care se unge cu ulei sau unt sa depaseasca marginile farfuriei spargi oul si apoi aduni toate colturile si legi folia si pui saculetzul cu oul intr`o cana ,pui apa si in Mo.
#445
Postat 10 June 2012 - 10:47 AM
Sa fiu in tema , tarta cu branza si rosii
#448
Postat 12 June 2012 - 01:55 PM
#452
Postat 21 June 2012 - 03:10 PM
#453
Postat 21 June 2012 - 04:16 PM
#454
Postat 21 June 2012 - 06:15 PM
merci, cerra, ca m-ai incurajat sa perseverez!
#455
Postat 21 June 2012 - 10:27 PM
moatza, la 21 June 2012 - 06:15 PM, a spus:
merci, cerra, ca m-ai incurajat sa perseverez!
Bravooooooooo!!!
Ma bucur ca ai reusit
#456
Postat 19 August 2012 - 10:56 AM
ieri am bantuit prin topicul asta si tare mi-a facut cu ochiul asta:
#457
Postat 19 September 2012 - 08:56 PM
Sau cum îsi începe thailandezul de rînd ziua :
Orez cu bob lung, aruncat în 15 volume de apa rece usor sarata pentru unul de orez. Se fierbe la foc mic, cam o ora, amestecînd ca sa nu se lipeasca.
Ca garnitura se adauga : crevete mari crude, decorticate / pui fiert taiat cuburi / calamari cruzi taiati felii / peste alb taiat cuburi / carne slaba de porc, vaca sau vitel fiarta si taiata cuburi /oua crude desfacute direct în zeama fierbinte, sau combinatii dintre acestea, dupa gust.
Se asezoneaza direct în castronul personal dupa gust cu : sos de peste, zeama de lamîie verde, ceapa verde tocata, usturoi dat pe razatoare si amestecat în parte egala cu ulei neutru (arahide, floarea soarelui), zahar (de palmier de preferinta), ghimbir ras, ardei iute tocat, frunze de coriandru proaspat tocat.
De obicei asezonarile se prezinta fiecare în mici castronele din care fiecare comesean se serveste dupa preferinte.
#458
Postat 24 October 2012 - 10:00 PM
Si ca sa fiu la tema :
tortilla cu somon
Imagini atasate
#459
Postat 22 November 2012 - 03:53 AM
#460
Postat 22 November 2012 - 08:21 AM