Buna fetelor,pt.fetele din afara si nu numai carora le e dor de micii nostri rominesti,iata cum ii prepar eu:0,5klcarne tocata de porc,0;5carne tocata de vitel(daca aveti un macelar de incredere puteti sai cereti sa va dea ca pt 1 kl de carne tocata cit cheag de oaie trebuie ,asa se chiama si toti micii din comert il contin aia le da lor''
no lo so che'ul ala'')da daca naveti nu-i bai,deci carnea se da de 2 ori prin masina de tocat normala sau prin aia cu sita deasa ,facem un mujdei bun de usturoi aici fiecare cit ii place de usturoiat eu pun la 1kl de carne 1 capatina mai micuta,1lingura(rasa) de bicarbonat stinsa cu putina apa minerala,1lingurita de boia dulce' 0.5lingurita de boia iute,1lingura de cimbru uscat(daca-i proaspat tocat),1lingurita rasa de piper negru proaspat macinat.Si aici incep sa bag''labutele''la bramintat exact ca la aluat'tot stropind cu apa minerala pina capata acea consistenta ca la piftele veti vedea la mina ca se leaga''ca sa spun asa compozitia nu se mai desface(rasfira )ca sa zic asa ca la carnea ne prelucrata.E f. simplu.acum o acoper (ca daca nu frigiderulva mirosi a usturoi
)si lasam la rece(ea se macereaza e super important)cel putin citeva ore,daca e preparata cu o zi inainte si mai bine.Ca sa le dau o forma egala eu pun intr-o punga sii tai coltul' si pun bastoane cam cit de egale pot eu pe o tavita.Cind ii pun pe gratar umezesc miinile cu apa minerala.Servesc neaparat c-o piine buna (chifle)si un mustar bun(urasc cind mustarul a fost deschis mai demult sii rasuflat''
imi rapeste din placerea unui mic bun)