Maya, la 03 February 2010 - 09:48 PM, a spus:
Eu il voi pastra la rece.
Nu stiu cit tine. Este prima data cind il fac. Are o culoare fantastica!! Clar ca amestecat cu apa nu mai are aceeasi culoare

Pentru asta avem nevoie de chimicale, dar mai bine renuntam.[/indent]
Maya, dezgrop topicul asta de acu' 5 ani

. Iti mai aduci aminte, a tinut siropul de citrice sau l-ati terminat din frigider fara sa testezi pastratul in camara cateva luni?
Eu am facut sirop din flori de soc
25-30 flori de soc, mai maricele
2 litri apa
1.5 Kg zahar
3 lamai feliate + zeama de la alte 2
25 gr sare de lamaie
Se face un sirop cald din apa+zahar+sare de lamaie+suc de lamaie. Se lasa la racit pana ajunge pe la 60C. Se adauga florile de soc si feliile de lamie. Se lasa la infuzat peste noapte. Eu florile nu le-am spalat. Plouase cu o zi inainte. Doar le-am scuturat de gaze si impuritati si am inlaturat daca era vreo inflorescenta uscata.
A doua zi am eliminat florile si feliile de lamie. Am strecurat si filtrat. Am pus la foc siropul aromat. Intre timp am spalat sticle si le-am sterilizat. Siropul a fiert cat timp s-au sterilizat sticlele, vreo 15 min. Am turnat siropul cald in sticlele si ele calde si le-am inchis.
Stiu ca unele retete sunt cu siropul complet la rece, fara niciun fel de fierbere dar eu l-am facut pentru iarna sau pentru cateva luni de acum incolo si mi-a fost teama sa nu il fierb un pic.
Soarele nu m-a ajutat deloc azi, innorat si ploaie la noi.
Are soacra-mea 2 ghivece cu menta si ma gandesc sa fac si o sticluta cu sirop de menta mai incolo.