- 2 lamii
- 2 lime
- 1 grapefruit
- 5 portocale tarocco*
- 5 portocale moro*
- 1 portocala (portocalie)
- 400 ml apa
- 1,4 kg zahar
*Portocalele tarocco si moro sint varietati mai roscovane(blood orange)
Toate fructele sint bio, nu sint mari si nici foarte aspectuoase,
dar foaaarte bune si zemoase.

Spalam fructele bine. Nefiind tratate cu coaja plina de ceara, nu lucesc asa tare,
ci din contra, chiar au praf si sint mizerabile.
Am taiat fructele in jumatate si le-am prelucrat cu aparatul electric de stors citrice.


Am obtinut 1 Litru de suc, pe care imi venea sa-l sorb direct din cana, asa bine mirosea!

Pastram cojile/sau cel putin o parte din ele.
Se pot pastra toate, si confia, bio fiind.

Fierbem apa cu zaharul aproximativ 20-25 minute.

Taiem fisii subtiri(curatatorul de cartofi, merge bine) din coaja cu cit mai putin alb.

Dupa ce a fiert siropul, adaugam cojile si mai lasam 5-10 minute la fiert pe foc domol.
Mie imi place ca aroma de coaja sa fie discreta, asa ca nu am pus foarte multa coaja.

Atentie! Se umfla, de aceea este bine sa folositi un vas încapator si destul de inalt.

Dupa vreo 7 minute, cojile arata ca prajite in friteuza


Turnam sucul de citrice si mai lasam sa traga un clocot scurt de 5 minute,
dupa care strecuram/filtram siropul si il turnam in sticle curate, dezinfectate prin fierbere.

Cojile le voi usca, macina, si folosi la prajituri.

Au iesit 3 sticle de 700 ml.

Siropul nu este gros cit este cald, dar se mai ingroasa dupa racirea completa. Este destul de concentrat, aromat si dulce. Are o aroma superba! Eu il voi pastra la rece. Nu stiu cit tine. Este prima data cind il fac. Are o culoare fantastica!! Clar ca amestecat cu apa nu mai are aceeasi culoare
