Creme si mousse-uri
#101
Postat 28 September 2010 - 01:05 AM
100g orez
600ml lapte
100g zahar
½ lamaie
50g ciocolata alba
30g fulgi de cocos
100g frisca
un praf de sare
(sper ca am copiat ingred. corect-eu chiar m-am bucurat ca ccc crema asta n-are nici mascarpone nici gelatina:-))
#102
Postat 28 September 2010 - 01:51 AM
ortansa, la 28 September 2010 - 01:05 AM, a spus:
100g orez
600ml lapte
100g zahar
½ lamaie
50g ciocolata alba
30g fulgi de cocos
100g frisca
un praf de sare
(sper ca am copiat ingred. corect-eu chiar m-am bucurat ca ccc crema asta n-are nici mascarpone nici gelatina:-))
Am atatea retete de creme ca nu-mi amintesc de aceasta crema...esti tu draguta sa spui de la ce tort ai luat-o?...eu numai asa imi aduc aminte...ca accesez folderul respectiv si vad ingredientele si procedeul
#103
Postat 28 September 2010 - 08:15 AM
http://dora-s-sweett...rta-bounty.html
pup:-)
#104
Postat 02 October 2010 - 07:33 PM
Doriana, la 22 March 2010 - 08:32 PM, a spus:
250 g. mascarpone
200 g. frisca
2 galbenusuri
100 g. zahar (eu am pus zahar pudra , se topeste mai repede)
1 plic gelatina
zaharul cu galbenusurile se freaca aproximativ 5 minute , (se pot pune pe baie de aburi , eu nu am pus)
se pune gelatina la hidratat
se bate frisca
se adauga mascarponele peste compozitia cu oua , se pune gelatina dizolvata pe baie de aburi , sau la microunde , care cum sunteti obisnuite
se pune frisca peste aceasta compozitie si se amesteca bine .
iese o crema delicioasa , mie imi place tare mult .
nu este reteta mea , este luata de pe internet , n-as putea spune cu exactitate cui apartine , imi cer scuze (dar merita incercata)
Doriana multumesc mult pt. aceasta reteta.Tocmai am probat-o pt. un client si e delicioasa!Ni-i s-a pus pata pe ea si acuma e musai sa fac un tort si pt. noi cu crema asta!
#105
Postat 04 October 2010 - 10:01 AM
#106
Postat 04 October 2010 - 01:01 PM
Unde gresesc?
#107
Postat 04 October 2010 - 01:44 PM
yoyo, la 04 October 2010 - 01:01 PM, a spus:
Unde gresesc?
Am patit-o o singura data cu ciocolata menaj de la depozitul din Cihei. Cu galactic si primola never. Poate fi ciocolata de vina zic eu. Oricum, am vazut ca era super aratoasa pana la un moment dat. Ma gandesc ca daca o amestecam cu lingura nu cu mixerul ar fi aratat bine pana la sfarsit. In tort dupa ce s-a intarit nu s-a mai vazut.
Lumi despre ganache nu stiu ce sa spun ca nu fac. Am facut o singura data si nu mi-a placut textura. Asa ca l-am pus in cui
si
#108
Postat 04 October 2010 - 03:32 PM
Ganache'u nu stiu, ca nu il fac:)
#109
Postat 04 October 2010 - 04:09 PM
La ganache pun cantitati egale de ciocolata si frisca, o topesc fara sa fiarba si o las peste noapte la rece. Iasa foarte bine cu Stilla sau Primola, iar la mousse am schimbat ordinea, pun ciocolata in frisca cate putin, nu invers...pt ca s-a taiat cand imi era lumea mai draga si timpul mai limitat...
#110
Postat 08 October 2010 - 02:32 PM
Scuze de intrebarea care poate parea usor nelalocul ei insa chiar ma intereseaza raspunsul la ea: la cremele de tip mousse se pune sau nu gelatina? Daca da, de ce? care este rolul ei in compozitia acestei creme?
Am discutat acum cateva zile cu o persoana care a lucrat foarte mult intr-o cofetarie din Franta si mi-a precizat in mod special faptul ca adevaratul mousse, cel frantuzesc, nu se prepara cu ajutorul gelatinei.
Deci... ?
PS. Si mai am o intrebare: care este diferenta dintre o crema clasica si o crema mousse? Nu ma refer la modul de preparare ci la... compozitie, la textura. E mai usoara? E mai, cum sa zic, aerata? Seamana mai mult cu o spuma? Cu o frisca?
#111
Postat 08 October 2010 - 02:52 PM
Cat despre frantuji treaba lor
Si da, un mouse e ca o spuma pe cand o crema clasica e mai cremoasa ca sa zic asa.
Si ca sa o parafrazez pe Snej, nici mie nu imi place ganacheul. Nu oi fi nimerit nici eu unul bun.
si
#113
Postat 14 October 2010 - 10:32 PM
multumesc anticipat!
#114
Postat 15 October 2010 - 04:47 PM
anaiordan, la 14 October 2010 - 10:32 PM, a spus:
multumesc anticipat!
pana iti raspunde dora iti pun eu reteta asa cum o am salvata ...explicatiile sunt ale dorei..
Ingrediente crema de lamaie
80g suc de lamaie
60g unt
150g zahar
3 galbenuse
1ou
2 lamai
10g gelatina
250g mascarpone
150g creme-fraiche
250g frisca
100g zahar pudra
Procediment crema de lamaie
Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul
Si se pune pe foc pt 2-3minute
Galbenusele si cu oul se “desfac” cu furculita
Si se pun in compozitia de mai sus
Si apoi amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute
La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata…se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie
Se lasa un pic la racit…
Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bine
Si se adauga compozitiei de oua
La sfarsit se adauga si frisca…
#115
Postat 15 October 2010 - 05:12 PM
ingredientele le aveam de pe blogul Dorei dar nu mai apar explicatiile...
incepusem sa cred ca nu mai am sanse sa fac crema asta
#116
Postat 16 October 2010 - 05:07 PM
anaiordan, la 14 October 2010 - 10:32 PM, a spus:
multumesc anticipat!
Ana iata-ma-s!!! cam tarziu ce-i drept!!! Ma bucur ca intre timp ti-a raspuns Cristina...sper sa-ti fi iesit crema si te astept cu impresii si cu rezultatul!!!
#117
Postat 19 October 2010 - 03:05 PM
a iesit super super buna...si crema chantilly la fel de buna...nu mi-a iesit niciodata atat de buna crema pasticerra...acu pot sa fac si eclerele clasice cu crema asta.
jeleul ala de lamaie mi-a dta batai de cap...dar nicin-am asteptat sa se intareasca asa cum ar fi trebuit..data viitoare.
multumesc mult!
#118
Postat 22 October 2010 - 11:18 PM
anaiordan, la 19 October 2010 - 03:05 PM, a spus:
a iesit super super buna...si crema chantilly la fel de buna...nu mi-a iesit niciodata atat de buna crema pasticerra...acu pot sa fac si eclerele clasice cu crema asta.
jeleul ala de lamaie mi-a dta batai de cap...dar nicin-am asteptat sa se intareasca asa cum ar fi trebuit..data viitoare.
multumesc mult!
Cu placere ..ma bucur c-ai fost multumita de rezultat!
#119
Postat 03 November 2010 - 08:06 PM
am facut un mousse de lamaie dupa reteta Stellei
4 lamai ( eu am pus limes), 4 oua, 4 lg zahar, 400 ml frisca, gelatina. ( eu am facut din 7 lamai, 6 oua, 7 lg zahar, si vreo 500 ml de frisca, sirop de menta de la Starbucks.) Sirop de menta cred ca se gaseste la noi de la Monin, la supermarketuri.Eu am vazut la Plus si Penny.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie pe bain-marie. Se adauga albusurile batute bine. Se amestesca tot pe foc, se adauga sucul de lamaie, se amesteca continuu. Cand e fierbinte se adauga gelatina hidratata. Aici eu am adaugat sirop de menta.Dupa racire se adauga frisca batuta.
#120
Postat 11 November 2010 - 09:46 PM