yoyo, la 17 June 2010 - 11:24 PM, a spus:
mousse de cafea
1. 250 ml. de lapte
150 g zahar
30 g cafea nes
400 gr frisca
5galbenusuri
4 albusuri
preparare:
se incalzeste laptele pe bain maria cu cafeaua si 50g zahar, se adauga galbenusurile (batute bine cu 50g zahar)
si se amesteca continu.
se strecoara totul intr-un bol si se amesteca cu frisca batuta. se baga la frigider 2 ore dupa care se scoate si se amesteca cu albusurile batute spuma cu 50g zahar. se baga la frigider 20 min, se scoate se bate cu mixerul si se toarna in forma dorita si se pune in frigider pana se intareste.
daca doriti sa umpleti o prajitura cu asta puneti si un pic de gelatina ca normal reteta asta e de mancat asa din bol cu alune asa pe deasupra. e tare si asa numa ca pt prajitura eu cred ca ar trebui gelatina
2.
mousse de cafea- alina-lili:
- 3 oua, 100 gr. Zahar, 250 ml lapte, 50 ml cafea concentrata, 10 gr gelatina, o mana de paiete de cioco alba, 200 ml frisca, - 25 ml lichior de cafea, eu nu am avut si am pus visinata amestecata cu whiskey.
Se pune gelatina la inmuiat in putintel lapte.
Se fierbe la bain marie laptele cu zaharul, ouale batute si cafeaua... ... pana capata consistenta unei smantani... ... se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea ei, se lasa amestecul la racit si apoi se adauga frisca batuta si beutura, ...se amesteca si se adauga o mana de paiete de cioco alba...
Multumesc foarte mult yoyo, m-ai scos dintr-o mare incurcatura. I-ti spun luni cum a iesit si pe care din ele l-am facut.