Creme si mousse-uri
#22
Postat 03 March 2010 - 05:50 PM
Eu am incercat mai multe retete, dar niciuna nu mi-a placut in mod deosebit...
Multumesc! Sorina
#23
Postat 03 March 2010 - 06:45 PM
sorinadaniela, la 03 March 2010 - 05:50 PM, a spus:
Eu am incercat mai multe retete, dar niciuna nu mi-a placut in mod deosebit...
Multumesc! Sorina
Draga Sorina cum reteta mea de crema pasticcera si crema chantilly este postata dincolo (si n-am voie sa pun link) iar pe blog inca n-am postat-o atunci ii dau copy-paste aici...asta pt ca-mi esti draga
PREPARAREA CREMEI CHANTILLY (CREMA PASTICCERA+FRISCA)
Aceasta o crema prefer s-o prepar in casa pt ca este deosebita ca gust si-mi iese in cantitate mare.
CREMA PASTICCERA
400 g zahar
8 galbenusuri
coaja unei lamai
100 g faina
1 l lapte mai gras
1 baton de vaniglie
Se pune laptele sa fiarba, aromele si jumatate din cantitatea de zahar.
Batonul de vaniglie se adauga si el dar inainte se desface pe lung si se razuiesc semintele si se pun si ele – pt o mai buna savoare si parfum (eu am pus doar jumatate ca atat mai aveam in casa)
A parte se amesteca cealalta jumatate de zahar cu faina si galbenusele.
Cand laptele fierbe, se da la o parte (se strecoara) si se adauga cate un polonic de lapte cald in amestec se amesteca bine unind totul si se pune din nou sa mai dea intr-un clocot.
Imediat ce se incheaga se da deoparte sa se raceasca.
In timp ce se raceste se prepara frisca
Deindata ce crema pasticcera se va fi racit se amesteca usor cu frisca batuta si... crema chantilly e gata!
CREMA CHANTILLY
2parti crema pasticcera
1 parte frisca
#26
Postat 03 March 2010 - 07:34 PM
Oricum iti multumesc si pt ac noua reteta... de incercat neaparat vara pe caldura... Sorina
#27
Postat 04 March 2010 - 12:55 PM
sorinadaniela, la 03 March 2010 - 07:34 PM, a spus:
Oricum iti multumesc si pt ac noua reteta... de incercat neaparat vara pe caldura... Sorina
Cu placere Sorina draga
#29
Postat 14 March 2010 - 10:16 PM
2 oua intregi ,4 lg zahar,sucul de la o lamaie ,150 ml frisca .
-ouale impreuna cu zaharul si sucul de lamaie le-am pus pe abur si am mestecat bine pana s-au ingrosat ,apoi am dat deoparte si am lasat la racit .
Frisca batuta am amestecat-o cu crema rece cu mixerul.Nu trebuie amestecata foarte tare ca se ingroase repede ,daca se pare ca e prea groasa,mai pui suc de lamaie si amesteci cu lg.
#30
Postat 22 March 2010 - 08:32 PM
250 g. mascarpone
200 g. frisca
2 galbenusuri
100 g. zahar (eu am pus zahar pudra , se topeste mai repede)
1 plic gelatina
zaharul cu galbenusurile se freaca aproximativ 5 minute , (se pot pune pe baie de aburi , eu nu am pus)
se pune gelatina la hidratat
se bate frisca
se adauga mascarponele peste compozitia cu oua , se pune gelatina dizolvata pe baie de aburi , sau la microunde , care cum sunteti obisnuite
se pune frisca peste aceasta compozitie si se amesteca bine .
iese o crema delicioasa , mie imi place tare mult .
nu este reteta mea , este luata de pe internet , n-as putea spune cu exactitate cui apartine , imi cer scuze (dar merita incercata)
#31
Postat 22 March 2010 - 10:06 PM
1 litru de smantana dulce pentru frisca + 4 linguri de zahar praf
400 ml sampanie, 2 plicuri de budinca de vanilie, 3 oua
300 de grame de zahar - sau cat de dulce va place, papila e cea mai importanta!
10 grame de gelatina, 1 varf de cutit nucsoara praf
Ouale, zaharul si budinca se amesteca, se dilueaza cu sampania cu grija, sa nu faca cocoloase, se pun pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa bine, apoi se adaug nucsoara si se alsa sa se racoreasca. Frisca se bate bat, se indulceste cu 4 linguri de zahar praf si se continua baterea inca putin (cu grija, sa nu se taie). Gelatina hidratata in putina samapanie se amesteca cu o lingura din compozitia de ou si sampanie care inca nu s-a racit, apoi cu toata crema. Se inglobeaza in frisca batuta si se lasa putin la rece
#32
Postat 24 March 2010 - 12:30 PM
Acum ceva timp vizionam niste torturi perfecte (mousse de ciocolata, alba, neagra si cu lapte) cu straturile perfect egale...
Va mai aduceti aminte de cine face acele straturi minunate?
Eu vreau retetele acelei persoane.... stie cineva ceva in legatura cu aceste mousse-uri?
Am nevoie urgent... ajutati un suflet amarat... Sorina
#33
Postat 27 March 2010 - 11:28 AM
Am si eu o poza mai veche de la tortul cu trei feluri de ciocolata ,reteta Nadiei.
Nu-s ele chiar perfecte,dar ca idee,eu amestec ciocolata+frisca foarte calda (abia o las cateva minute dupa ce o dau jos dupa foc si mai mult pt a-i pune gelatina,care nu suporta temperaturi mai mari de 60grade) cu frisca batuta mai moale.
#34
Postat 27 March 2010 - 11:59 PM
"mousse de ciocolata alba-nadias
125 ml de smantana lichida dulce (frisca)
250g ciocolata alba
2g gelatina -1 foaie
300 ml frisca neindulcita .
Am pus la inmuiat in apa rece gelatina -o foaie
am pregatit frisca
am pus pe foc smantana si am dat in clocot--am folosit frisca 125 ml
am adaugat ciocolata alba rasa si am amestecat sa se topeasca
Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde la 40 de grade 50 secunde si am turnat-o peste ciocolata alba.
lasatzi crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugatzi frisca
Mousse de ciocolata cu lapte-nadia s
125 ml frisca lichida
160 gr, ciocolata cu lapte
1 foaie gelatina
100 grame frisca batuta
se prepara ca mousse-ul de ciocolata alba
Mousse de ciocolata amaruie-nadia s
125 ml de frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
110 ml frisca batuta
1 foaie de gelatina
Se prepara la fel ca mai sus"
#35
Postat 28 March 2010 - 04:31 PM
#36
Postat 28 March 2010 - 09:01 PM
Crema suhaida
-250 g zahar
-3 oua
-3 linguri lapte
- 1 lingurita faina
-4 linguri varf cacao
-250 g unt
-esenta rom
-mixam ouale intregi cu zaharul 5 minute,punem laptele,faina si cacaoa. Apoi le turnam intr-un vas cu fund dublu sau ce aveti voi dar sa nu se prinda crema de fundul oalei. Punem pe foc si cu lingura de lemn amestecam repede. Ea trebuie sa se ingroase bine de tot. O dam la racit.
-untul trebuie sa fie la temp. camerei(deci il scotem primul afar din firigider cand ne pregatim sa facem tortul)
-frecam untul(eu am pus margarina rama) cu mixerul putin de tot dupa care treptat lingura cu lingura adaugam crema racita in unt si mixam. Va iesi o crema tare gustoasa si normal ca nu e gretoasa.La sf. punem cateva picaturi de rom.
Sper sa-ti fie de folos
#37
Postat 29 March 2010 - 01:15 AM
anasia, la 27 March 2010 - 11:59 PM, a spus:
Cu precizarea ca nu ies si egale daca respecti cantitatile date in reteta.
Egale ies atunci cand pui aceleasi cantitati de cioco si frisca,la toate cele straturi.
De ex:-strat cioco neagra =200ml frisca lichida+200g cioco+ 100ml frisca batuta
-strat cioco cu lapte =200+200+100
-strat cioco alba =200+200+100
ps; am facut precizarea pt fetele care nu au citit tot topicul Nadiei
#39
Postat 30 March 2010 - 10:14 AM
#40
Postat 30 March 2010 - 10:23 AM
Am gasit, pana la urma, in salvarile mele ceva de acest gen si am prestat duminica dimineata... A iesit foarte bun si elegant (zise mama cioara)...
Am sa revin cu reteta care am facut-o eu si cu o poza ca dovada...
Va pupacesc! Sorina