Forum Culinar: Creme si mousse-uri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Creme si mousse-uri

#101 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 28 September 2010 - 01:05 AM

aaa,scuze Dora,te-am indus in eroare.de fapt ma refeream la crema de orez si cocos.nu de alta,dar mascarponele aici costa o caruta de bani.aceea cu:
100g orez
600ml lapte
100g zahar
½ lamaie
50g ciocolata alba
30g fulgi de cocos
100g frisca
un praf de sare

(sper ca am copiat ingred. corect-eu chiar m-am bucurat ca ccc crema asta n-are nici mascarpone nici gelatina:-))

#102 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 28 September 2010 - 01:51 AM

 ortansa, la 28 September 2010 - 01:05 AM, a spus:

aaa,scuze Dora,te-am indus in eroare.de fapt ma refeream la crema de orez si cocos.nu de alta,dar mascarponele aici costa o caruta de bani.aceea cu:
100g orez
600ml lapte
100g zahar
½ lamaie
50g ciocolata alba
30g fulgi de cocos
100g frisca
un praf de sare

(sper ca am copiat ingred. corect-eu chiar m-am bucurat ca ccc crema asta n-are nici mascarpone nici gelatina:-))


Am atatea retete de creme ca nu-mi amintesc de aceasta crema...esti tu draguta sa spui de la ce tort ai luat-o?...eu numai asa imi aduc aminte...ca accesez folderul respectiv si vad ingredientele si procedeul :headbang:

#103 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 28 September 2010 - 08:15 AM

gata,am gasit-o.e crema de la tortul Bounty:Crema de orez cu cocos si ciocolata alba:

http://dora-s-sweett...rta-bounty.html


pup:-)

#104 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 02 October 2010 - 07:33 PM

 Doriana, la 22 March 2010 - 08:32 PM, a spus:

Crema de mascarpone

250 g. mascarpone
200 g. frisca
2 galbenusuri
100 g. zahar (eu am pus zahar pudra , se topeste mai repede)
1 plic gelatina

zaharul cu galbenusurile se freaca aproximativ 5 minute , (se pot pune pe baie de aburi , eu nu am pus)
se pune gelatina la hidratat
se bate frisca
se adauga mascarponele peste compozitia cu oua , se pune gelatina dizolvata pe baie de aburi , sau la microunde , care cum sunteti obisnuite
se pune frisca peste aceasta compozitie si se amesteca bine .
iese o crema delicioasa , mie imi place tare mult .

nu este reteta mea , este luata de pe internet , n-as putea spune cu exactitate cui apartine , imi cer scuze (dar merita incercata)



Doriana multumesc mult pt. aceasta reteta.Tocmai am probat-o pt. un client si e delicioasa!Ni-i s-a pus pata pe ea si acuma e musai sa fac un tort si pt. noi cu crema asta! :floare: :pupic:

#105 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 04 October 2010 - 10:01 AM

Fetelor, am si eu o problema, in legatura cu crema ganache. De cate ori fac aceasta crema, atunci cand o bat cu mixerul, dupa ce o tin la frigider, mie mi se taie crema, are aspect putin branzit. De gust n-am ce zice, e nemaipomenit de buna, se face extrem de usor, dar mereu am avut problema asta. Si am incercat cu diverse tipuri de ciocolata: primola, milka, kandia, heidi; am folosit si ciocolata menaj de buna calitate, cu lapte sau neagra, dar mereu si mereu mi se taie. Voua vi s-a intamplat vreodata? E vreun secret pe care nu-l stiu eu? Eu prefer aceasta crema in locul celei cu unt, nu mi se pare gretoasa, dar...

#106 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 October 2010 - 01:01 PM

Am si eu problema aceasta la mousse-ul de cioco in momentul in care o adaug peste frisca batuta astfel se branzeste.
Unde gresesc?

#107 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 04 October 2010 - 01:44 PM

 yoyo, la 04 October 2010 - 01:01 PM, a spus:

Am si eu problema aceasta la mousse-ul de cioco in momentul in care o adaug peste frisca batuta astfel se branzeste.
Unde gresesc?



Am patit-o o singura data cu ciocolata menaj de la depozitul din Cihei. Cu galactic si primola never. Poate fi ciocolata de vina zic eu. Oricum, am vazut ca era super aratoasa pana la un moment dat. Ma gandesc ca daca o amestecam cu lingura nu cu mixerul ar fi aratat bine pana la sfarsit. In tort dupa ce s-a intarit nu s-a mai vazut.

Lumi despre ganache nu stiu ce sa spun ca nu fac. Am facut o singura data si nu mi-a placut textura. Asa ca l-am pus in cui :occasion14:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#108 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 04 October 2010 - 03:32 PM

Ioana, mousse'u si mie mi s'a branzit, cand am pus prea multa frisca sau am lasat sa se raceasca complet ciocolata si apoi am pus frisca, nu stiu daca asta e motivul, dar eu cand am grija la astea, nu mi se mai intampla.

Ganache'u nu stiu, ca nu il fac:)
Raluca

#109 Useril este offline   Livia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 04 October 2010 - 04:09 PM

Si eu sunt patita, cred si eu ca Gloxi ca ciocolata e vinovata.
La ganache pun cantitati egale de ciocolata si frisca, o topesc fara sa fiarba si o las peste noapte la rece. Iasa foarte bine cu Stilla sau Primola, iar la mousse am schimbat ordinea, pun ciocolata in frisca cate putin, nu invers...pt ca s-a taiat cand imi era lumea mai draga si timpul mai limitat...

#110 Useril este offline   musique 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 06-October 10
  • LocationConstanta

Postat 08 October 2010 - 02:32 PM

Buna ziua,

Scuze de intrebarea care poate parea usor nelalocul ei insa chiar ma intereseaza raspunsul la ea: la cremele de tip mousse se pune sau nu gelatina? Daca da, de ce? care este rolul ei in compozitia acestei creme?

Am discutat acum cateva zile cu o persoana care a lucrat foarte mult intr-o cofetarie din Franta si mi-a precizat in mod special faptul ca adevaratul mousse, cel frantuzesc, nu se prepara cu ajutorul gelatinei.

Deci... ? :wub:


PS. Si mai am o intrebare: care este diferenta dintre o crema clasica si o crema mousse? Nu ma refer la modul de preparare ci la... compozitie, la textura. E mai usoara? E mai, cum sa zic, aerata? Seamana mai mult cu o spuma? Cu o frisca?
Don't panic. Ok, panic !!!

#111 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 08 October 2010 - 02:52 PM

In mod normal la un mouse de cioco neagra nu trebuie gelatina. Nu prea pun nici eu decat daca ma grabesc si nu astept sa se raceasca bine cioclata topita cu frisca. La restul trebuie putin tocmai pentru a nu avea surpriza neplacuta de a manca tortul cu paiul.
Cat despre frantuji treaba lor :)
Si da, un mouse e ca o spuma pe cand o crema clasica e mai cremoasa ca sa zic asa.
Si ca sa o parafrazez pe Snej, nici mie nu imi place ganacheul. Nu oi fi nimerit nici eu unul bun. :wub:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#112 Useril este offline   musique 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 06-October 10
  • LocationConstanta

Postat 08 October 2010 - 02:55 PM

Acum am inteles. Multumesc :wub:
Don't panic. Ok, panic !!!

#113 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 14 October 2010 - 10:32 PM

Dora...indraznesc sa te intreb...cum faci crema de tiramisu de lamaie? pe site la tine nu reusesc sa fac detaliile despre cum se face...doar ingredientele si pozele cu tortul.

multumesc anticipat! :occasion15:

#114 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 15 October 2010 - 04:47 PM

 anaiordan, la 14 October 2010 - 10:32 PM, a spus:

Dora...indraznesc sa te intreb...cum faci crema de tiramisu de lamaie? pe site la tine nu reusesc sa fac detaliile despre cum se face...doar ingredientele si pozele cu tortul.

multumesc anticipat! :occasion14:



pana iti raspunde dora iti pun eu reteta asa cum o am salvata ...explicatiile sunt ale dorei..

Ingrediente crema de lamaie


80g suc de lamaie

60g unt

150g zahar

3 galbenuse

1ou

2 lamai

10g gelatina

250g mascarpone

150g creme-fraiche

250g frisca

100g zahar pudra


Procediment crema de lamaie

Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul
Si se pune pe foc pt 2-3minute
Galbenusele si cu oul se “desfac” cu furculita
Si se pun in compozitia de mai sus
Si apoi amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute

La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata…se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie

Se lasa un pic la racit…

Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bine
Si se adauga compozitiei de oua
La sfarsit se adauga si frisca…

#115 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 15 October 2010 - 05:12 PM

super....multumesc mult de tot!

ingredientele le aveam de pe blogul Dorei dar nu mai apar explicatiile...

incepusem sa cred ca nu mai am sanse sa fac crema asta :occasion14:

#116 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 16 October 2010 - 05:07 PM

 anaiordan, la 14 October 2010 - 10:32 PM, a spus:

Dora...indraznesc sa te intreb...cum faci crema de tiramisu de lamaie? pe site la tine nu reusesc sa fac detaliile despre cum se face...doar ingredientele si pozele cu tortul.

multumesc anticipat! :wacko:


Ana iata-ma-s!!! cam tarziu ce-i drept!!! Ma bucur ca intre timp ti-a raspuns Cristina...sper sa-ti fi iesit crema si te astept cu impresii si cu rezultatul!!! :wacko:

#117 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 19 October 2010 - 03:05 PM

nu-i problem...s-a rezolvat :hug:

a iesit super super buna...si crema chantilly la fel de buna...nu mi-a iesit niciodata atat de buna crema pasticerra...acu pot sa fac si eclerele clasice cu crema asta.

jeleul ala de lamaie mi-a dta batai de cap...dar nicin-am asteptat sa se intareasca asa cum ar fi trebuit..data viitoare.


multumesc mult! :love7:

#118 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 22 October 2010 - 11:18 PM

 anaiordan, la 19 October 2010 - 03:05 PM, a spus:

nu-i problem...s-a rezolvat :((

a iesit super super buna...si crema chantilly la fel de buna...nu mi-a iesit niciodata atat de buna crema pasticerra...acu pot sa fac si eclerele clasice cu crema asta.

jeleul ala de lamaie mi-a dta batai de cap...dar nicin-am asteptat sa se intareasca asa cum ar fi trebuit..data viitoare.


multumesc mult! :P


Cu placere :P..ma bucur c-ai fost multumita de rezultat!

#119 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 03 November 2010 - 08:06 PM

la cererea Oanei, crema Mojito( asa ii zic eu) stiu ca Mojito implica si alcool,eu nu mi'am permis sa pun, era pt copii tortul:D. Dar oricum, combinatia de lime si menta e superba, cui ii place:D
am facut un mousse de lamaie dupa reteta Stellei
4 lamai ( eu am pus limes), 4 oua, 4 lg zahar, 400 ml frisca, gelatina. ( eu am facut din 7 lamai, 6 oua, 7 lg zahar, si vreo 500 ml de frisca, sirop de menta de la Starbucks.) Sirop de menta cred ca se gaseste la noi de la Monin, la supermarketuri.Eu am vazut la Plus si Penny.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie pe bain-marie. Se adauga albusurile batute bine. Se amestesca tot pe foc, se adauga sucul de lamaie, se amesteca continuu. Cand e fierbinte se adauga gelatina hidratata. Aici eu am adaugat sirop de menta.Dupa racire se adauga frisca batuta.
Raluca

#120 Useril este offline   Oana-Cristina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 11 November 2010 - 09:46 PM

Multumesc Raluca ,am sa o fac si eu sa mai diversific cremele ca le cam repet .Banuiesc ca pui 10 g de gelatina,nu ?

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi