Forum Culinar: Oua Gloria - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Oua Gloria

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2010 - 01:59 PM

Ouale astea mi le-a facut vecina mea de la munte care se numeste Gloria, mie mi-au placut foarte mult si le-am refacut, de aceea le-am dat numele ei.
Mai intii se fierb ouale tari si se curata de coaja, deci poate fi si un mod de a recicla ouăle roşii rămase dupa Paste.
Se dunştuieşte o ceapă in puţin ulei şi unt, se adaugă sos de roşii si mult pătrunjel tocat şi se lasă să fiarbă 10 minute obtinindu-se acest sosulet foarte gustos
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126528457448.jpg
după care se adaugă un căţel de usturoi, altă mină de pătrunjel şi ouăle fierte şi tăiate in două, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă 10 minute
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126528461451.jpg
Se mănincă calde cu piine bună şi proaspătă pentru sosul format
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126528476101.jpg

#2 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 04 February 2010 - 02:13 PM

Cum inca n-am gasit pipote, poate doar la sfarsit de saptamana, sa stii ca azi fac ouale astea. Am multe oua in frigider si-mi face cu ochiu' reteta. :D Am sa fierb langa ele si niste taietei integrali.

#3 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 04 February 2010 - 04:07 PM

foarte interesanta.trebuie s-o incerc :thumleft:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#4 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 06 February 2010 - 12:08 AM

Adriana, te rog nu pune facaletzul pe spinarea mea fiindca am indraznit sa modific reteta Gloriei! :) Ingredientul principal a ramas, da' io am facut un soi de bechamel. Am calit ceapa si vreo 10 cubulete de ardei rosu in unt, apoi am pus lapte cu o lingurita de faina si una lingura de smantana acrisoara, un praf de usturoi, vreo 10 boabe de chimen romanesc si patrunjel. Asa de gustos si alb era, ca mi-a fost mila sa-l "inrosesc" cu tomate. Foarte gustos, rapid si te scoate din incurcatura cand n-ai prea multe prin frigider! Mersi de idee! :)

Am mancat cu taitzei integrali:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-97-126540754889.jpg

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2010 - 12:37 AM

Te iert pentru ca ma bucur ca te-ai inspirat si ai creat alta reteta, dar zau incearca-le si asa cu sos de rosii, sa vezi ce bunut e.

#6 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 06 February 2010 - 12:53 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 February 2010 - 12:37 AM, a spus:

Te iert pentru ca ma bucur ca te-ai inspirat si ai creat alta reteta, dar zau incearca-le si asa cu sos de rosii, sa vezi ce bunut e.


Te cred ca-i bun. Urmatorul sos de rosii si mamaliguta o sa le prepar pentru pipote. Sper sa gasesc... :)

#7 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 07 February 2010 - 05:04 AM

simpatica reteta,buna de mic dejun de duminica pentru fi-miu.am sa incerc si varianta laurei
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#8 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 February 2010 - 09:08 PM

Citind retetele astea m-am gandit sa va pun si varianta mexicana a retetei Adrianei. Se numeste Oua innecate si sosul de rosii e un sos normal, mai lung ca o supa deasa, facut cu ceapa usturoi si rosii. Cand sosul a fiert se face flacara mica, si se sparg cu grija cateva oua Se lasa cateva minute la foc mic. Uneori se pun si feliute de ardei copt sau mazare. Aici se face si cu sos de gogonele verzi sau chiar in sos de fasole. Se pot servi amandoua variantele si se numesc Oua divortate (cea cu sos verde si cea cu sos rosu, despartite intre ele de un strat de fasole batuta si bucatele de tortilla fripte. Nu am poze facute de mine dar va pun astea ca sa va faceti o idee, poate va atrage. Si evident nu se poate fara un guacamole
Imagine postata

#9 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 February 2010 - 09:10 PM

Cam asa

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-253-126660654799.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-253-126660659435.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-253-126660663471.jpg

Imagine postata

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2010 - 11:23 PM

Ma atrag ouale dar nu guacamole, l-am incercat o data si nu m-a entuziasmat absolut deloc.

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 March 2010 - 04:47 PM

Of, ce ma oftic... nu puteam sa gasesc reteta asta mai devreme... fara sa-mi dau seama mi-au expirat niste oua in camara si a trebuit sa le arunc. Incercand reteta ta nu mai ajungeau sa expire...
Cred ca am sa o incerc cu oua de prepelita... revin cand voi trece la actiune. Multumesc pt idee! :cheers: Sorina
Sorina

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 March 2010 - 07:01 PM

Si am venit cu dovada foto... eu am folosit oua de prepelita... a fost bun de tot, au papat piticele la greu... Cu siguranta am sa folosesc reteta dupa Paste. Multumesc! :pupic: Sorina

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-133-12677219763.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-133-126772207028.jpg
Sorina

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 March 2010 - 12:16 AM

Pai sa stii ca mi-ai dat o idee excelenta, cu oua micute intregi, incerc si eu :biggrin:

#14 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 March 2010 - 02:17 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 02 March 2010 - 04:47 PM, a spus:

mi-au expirat niste oua in camara si a trebuit sa le arunc.



Eu nu le arunc pina nu le sparg si le miros, asta daca nu au trecut proba cu plutitul. De multe ori data de pe ele e mult prea devreme pentru aruncat, isi iau si producatorii masuri de precautie pentru eventualele reclamatii, dar nu sint stricate chiar la data aia scrisa pe ele.
Eu le pun mai intii asa intregi intr-un ibric cu apa:
1. daca se ridica la suprafata (semn ca nu sint foarte proaspete) le incerc sparte, unul cite unul mai intii intr-un pahar, apoi le amestec si fac omleta sau altceva cu ele asa sparte.
2. Daca se duce oul putin la fund in apa din ibric il folosesc la orice, inseamna ca nu e chiar asa de vechi.

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 March 2010 - 08:17 PM

Vezi postareaCarmella, la 11 March 2010 - 02:17 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 02 March 2010 - 04:47 PM, a spus:

mi-au expirat niste oua in camara si a trebuit sa le arunc.



Eu nu le arunc pina nu le sparg si le miros, asta daca nu au trecut proba cu plutitul. De multe ori data de pe ele e mult prea devreme pentru aruncat, isi iau si producatorii masuri de precautie pentru eventualele reclamatii, dar nu sint stricate chiar la data aia scrisa pe ele.
Eu le pun mai intii asa intregi intr-un ibric cu apa:
1. daca se ridica la suprafata (semn ca nu sint foarte proaspete) le incerc sparte, unul cite unul mai intii intr-un pahar, apoi le amestec si fac omleta sau altceva cu ele asa sparte.
2. Daca se duce oul putin la fund in apa din ibric il folosesc la orice, inseamna ca nu e chiar asa de vechi.


Multumesc mult pt idee... am sa o pun in aplicare de acum in colo... Sper totusi sa nu mi se mai intample... Sorina
Sorina

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2010 - 11:36 PM

Si eu le sparg cite unul pe rind si ma uit la albus si la galbenus si miros, daca e totul ok il folosesc, chiar daca sunt expirate.

#17 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 March 2010 - 11:39 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 March 2010 - 11:36 PM, a spus:

Si eu le sparg cite unul pe rind si ma uit la albus si la galbenus si miros, daca e totul ok il folosesc, chiar daca sunt expirate.

Oricum, perioada asta de valabilitate e aproximata si, in mod normal, cam toate alimentele mai au un termen de "gratie" de cateva zile, pana sa devina toxice pentru organism. Cam pana la 5 zile, depinde de ce alimente e vorba.

#18 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 09 March 2011 - 02:17 PM

Ouale Gloria redivivus. Nu stiu de ce tocmai ieri de 8 Martie mi-am adus aminte de reteta asta rapidissima. De data asta am facut-o ca la carte (a se citi exact ca-n reteta Adrianei)si am "asortat" cu bucati de carnat de casa primit la pachet de la maica-mea din Romania.

E foarte gustoasa. Adriana ai avut dreptate sa ma indemni s-o fac in sos de rosii. Imi pare rau doar ca a trecut atata timp si n-am preparat-o mai repede. :)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-97-12996729285885.jpg

Mersi inca o data pentru reteta. :notworthy:

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 March 2011 - 07:39 PM

Nici nu stii cit de mult ma bucur :) , am intilnit-o in decembrie pe Gloria la piata, a imbatrinit, se sprijina in baston of :P si ne-am amintit de zilele frumoase petrecute impreuna la munte, dintre care reteta asta e parte integranta si importanta :P

#20 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 09 March 2011 - 10:53 PM

Un abraccio din partea mea donnei Gloria. Mi-a fost lene ieri dar cred ca ar fi mers de minune o polenta vartoasa. Dealtfel cred ca merge cu orice, chiar si cu fasole frecata! :sad1:

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi