Oua Gloria
#1
Postat 04 February 2010 - 01:59 PM
Mai intii se fierb ouale tari si se curata de coaja, deci poate fi si un mod de a recicla ouăle roşii rămase dupa Paste.
Se dunştuieşte o ceapă in puţin ulei şi unt, se adaugă sos de roşii si mult pătrunjel tocat şi se lasă să fiarbă 10 minute obtinindu-se acest sosulet foarte gustos
după care se adaugă un căţel de usturoi, altă mină de pătrunjel şi ouăle fierte şi tăiate in două, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă 10 minute
Se mănincă calde cu piine bună şi proaspătă pentru sosul format
#2
Postat 04 February 2010 - 02:13 PM
#3
Postat 04 February 2010 - 04:07 PM
#4
Postat 06 February 2010 - 12:08 AM
Am mancat cu taitzei integrali:
#5
Postat 06 February 2010 - 12:37 AM
#7
Postat 07 February 2010 - 05:04 AM
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#8
Postat 19 February 2010 - 09:08 PM
#10
Postat 19 February 2010 - 11:23 PM
#11
Postat 02 March 2010 - 04:47 PM
Cred ca am sa o incerc cu oua de prepelita... revin cand voi trece la actiune. Multumesc pt idee! Sorina
#12
Postat 04 March 2010 - 07:01 PM
#13
Postat 05 March 2010 - 12:16 AM
#14
Postat 11 March 2010 - 02:17 PM
sorinadaniela, la 02 March 2010 - 04:47 PM, a spus:
Eu nu le arunc pina nu le sparg si le miros, asta daca nu au trecut proba cu plutitul. De multe ori data de pe ele e mult prea devreme pentru aruncat, isi iau si producatorii masuri de precautie pentru eventualele reclamatii, dar nu sint stricate chiar la data aia scrisa pe ele.
Eu le pun mai intii asa intregi intr-un ibric cu apa:
1. daca se ridica la suprafata (semn ca nu sint foarte proaspete) le incerc sparte, unul cite unul mai intii intr-un pahar, apoi le amestec si fac omleta sau altceva cu ele asa sparte.
2. Daca se duce oul putin la fund in apa din ibric il folosesc la orice, inseamna ca nu e chiar asa de vechi.
#15
Postat 11 March 2010 - 08:17 PM
Carmella, la 11 March 2010 - 02:17 PM, a spus:
sorinadaniela, la 02 March 2010 - 04:47 PM, a spus:
Eu nu le arunc pina nu le sparg si le miros, asta daca nu au trecut proba cu plutitul. De multe ori data de pe ele e mult prea devreme pentru aruncat, isi iau si producatorii masuri de precautie pentru eventualele reclamatii, dar nu sint stricate chiar la data aia scrisa pe ele.
Eu le pun mai intii asa intregi intr-un ibric cu apa:
1. daca se ridica la suprafata (semn ca nu sint foarte proaspete) le incerc sparte, unul cite unul mai intii intr-un pahar, apoi le amestec si fac omleta sau altceva cu ele asa sparte.
2. Daca se duce oul putin la fund in apa din ibric il folosesc la orice, inseamna ca nu e chiar asa de vechi.
Multumesc mult pt idee... am sa o pun in aplicare de acum in colo... Sper totusi sa nu mi se mai intample... Sorina
#16
Postat 11 March 2010 - 11:36 PM
#17
Postat 11 March 2010 - 11:39 PM
Adriana, la 11 March 2010 - 11:36 PM, a spus:
Oricum, perioada asta de valabilitate e aproximata si, in mod normal, cam toate alimentele mai au un termen de "gratie" de cateva zile, pana sa devina toxice pentru organism. Cam pana la 5 zile, depinde de ce alimente e vorba.
#18
Postat 09 March 2011 - 02:17 PM
E foarte gustoasa. Adriana ai avut dreptate sa ma indemni s-o fac in sos de rosii. Imi pare rau doar ca a trecut atata timp si n-am preparat-o mai repede.
Mersi inca o data pentru reteta.
#19
Postat 09 March 2011 - 07:39 PM
#20
Postat 09 March 2011 - 10:53 PM