Cronici Gastronomice Recomandari restaurante
#1
Postat 08 February 2010 - 12:04 AM
In ultimul timp am descoperit "bombele", restaurante/ taverne cu mancare excelenta dar cu o atmosfera care nu e intotdeauna potrivita pentru mine. De aceea, prefer sa comand mancare de acolo pentru acasa.
Vineri am facut cunostinta cu un restaurant sirian deosebit. Se numeste Naser si il gasiti pe langa piata Domenii. Arata cel putin "deosebit"dar mancarea e foarte buna. Se intra intro macelarie si apoi in o camera cu patru mese. Cam sinistru la prima vedere, dar in baza unor recomandari destul de puternice am zis sa riscam. Am cerut Musacal (carne tocata de pui, de vita si de oaie puse pe bete), kebab cu vinete (carne de oaie cu vinete), frigarui de pui, fate cu carne (lipie prajita cu carne, naut si iaurt) si salate delicioase (humus, labne,babaganus si mutabal). Mancarea a fost gata repede si in drum spre casa am salivat puternic si ne-am abtinut cu greu sa deschidem pungile. Mirosea incredibil de bine.
Preturile sunt ok, mancarea buna si ca bonus am primit muraturi si baclavale gratuit (cele mai bune baclavale pe care le-am mancat in Bucuresti).
#2
Postat 08 February 2010 - 12:55 PM
La naser n-am intrat, am intrat la Coltul verde cred ca ii zice, libanez, mai rasarit nitel, nu chiar bomba, si mincare de
exceptie!
Vreau sa laud si eu azzurro, din drumul taberii, mincare italiana, super buna, la preturi ok.
vreau sa macan On plonge, din portul Tomis, super ingalati, murdari si hoti, dar sa laud On plonge junior, dupa bariere la Mamaia, foarte diferiti de original!
La Mamaia mai laud si restaurantul Gociman, pe peluza spre Siutghiol, mincare buna, atmosfera super, preturi mai maricele.
Nu e restaurant, e crescatorie de midii (dar prepara la cerere, sau ca sa fiu mai exacta preparau) la eforie nord inspre agigea, o baracuta pe asa zisa plaja, care era salbatica pina acu vreo 2 anisori, acum a inceput sa fie calcata si ea de turisti.
Asta asa, la prima strigare, ma mai gindesc si mai revin.
#3
Postat 08 February 2010 - 05:26 PM
Tot la "asa da" ar fi L'incontro din Postavarul-Bucuresti , dar pizzeria La Barca, desi frumoasa, cu atmosfera OK, as inscri-o la "asa nu!" Preturi prea mari pentru calitate!
Pe litoral, noi mergeam la Neptun la terasa "La Coca, spre Jupiter, langa fostul bowling.
Totul foarte proaspat, patronii de nota 20, servire ok.
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#4
Postat 08 February 2010 - 06:38 PM
raluca elena, la 08 February 2010 - 12:55 PM, a spus:
vreau sa macan On plonge, din portul Tomis, super ingalati, murdari si hoti, dar sa laud On plonge junior, dupa bariere la Mamaia, foarte diferiti de original!
Ma bag si io in seama dar tre sa dau dreptate. La juniorul On plonje nu am avut placerea dar in dorinta de a mai da o sansa seniorului iar am luat tzeapa. Mancare mai nasoala n-am vazut nicaieri pana acu. Am incercat in Constanta Chocolicious, undeva pe langa primarie, concluzie: prajiturile slabute spre slabe , dar in schimb limonada o splendoare, la fel si ciocolata calda !! Decizie: nu ma mai duc acolo numa pt o limonada sau o cioco.
Pupicei, miha
#5
Postat 08 February 2010 - 11:29 PM
Din restaurantele chinezesti imi place Hong-Kong de pe Grivita. Au o mancare buna si preturi ok. Daca aveti ocazia de a ajunge in Dragonul Rosu merita sa dati o tura si pe la mancare. Yummy!!!
#6
Postat 08 February 2010 - 11:38 PM
#7
Postat 10 February 2010 - 03:32 PM
Pot sa confirm ca On Plonge e teapa, pacat de locul unde e amplasat si de privelistea minunata pe care o are, mai ales de la ultiumul etaj. Poate ca mincarea nici n-ar fi asa de proasta dar cum inti te izbeste mirosul de mujdei si de WC public Scoica are unele dintre cele mai banale pizza, genul "taraneasca-rustica-cudetoate). Pentru cine vrea in Constanta o pizza buna recomand Merlin (linga agentia Tarom - liceul Mircea) si Casa de Piatra (aproape de Scoica pe bdul Mamaia, Universitate).
Dar sa zic de alea bune, cel putin cele care imi plac in ultima vreme. Nou in oras si de mare succes este "Curtea Brancoveneasca", un restaurant pe baze bio-naturiste, unde pe linga cele mai bune mincaruri si traditionale si mai putin traditionale, dar toate foarte gustoase, gasesti niste fete de-o amabilitate foarte rar intilnita in bresla asta, care nu mai stiu cum sa-ti intre in voie si cu ce sa te mai serveasca. Chiar daca nu gasiti ceva in meniu puteti intreba, cu siguranta ori au dar nu e in meniu, ori va gasesc ceva pe aproape. Daca vreti sa schimbati modalitatea de preparare a unui "fel", puteti s-o cereti. Din fiert in sote sau din prajit in la gratar, totul e posibil. De multe ori un paharel de palinca si visinata o dau din partea casei. Mincarea e insotita si de "poveste", citind meniul poti sa afli cine au fost mos Ion si bunica Floarea.
Iata si site-ul lor: http://www.curteabrancoveneasca.ro/
O sa vedeti ca au mai multe ocupatii, asta e doar una dintre ele.
Apoi, tot ca noutate si revelatie placuta, cel putin pentru mine, este un mic restaurant pe str. Unirii, "O seara la Constanta" se numeste, in locul fostului "Pitt Bull", si are specific moldovenesc. Mincarea e de nota 10, au o ciorba de afumaturi, soleanca, de care poti deveni dependent Coltunasi cu carne, placinte cu varza, tot ce e mai bun in bucataria moldoveneasca. Iar serile acolo cinta niste lautari de mare exceptie, cu adevarat lautari, nu manelisti, nu cintatori de ici-de colo, sint cunoscuti si recunoscuti in tot orasul. Vara cinta la Terasa cu flori in Mamaia, probabil cine a facut turism in Mamaia a mincat si acolo macar o data si i-a vazut.
Si ar mai fi o berarie in centrul Constantei, Bierhaus, mincare buna (ciolan cu varza bavareza si un strudel cu mere ca la mama lor), bere buna, atmosfera si antren, dar zgomot si fum. E bun cind ai chef de agitatie, cind vrei o masa buna si linistita te duci dincolo
#8
Postat 20 February 2010 - 10:54 PM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#9
Postat 21 February 2010 - 11:21 AM
Cosmina N, la 20 February 2010 - 10:54 PM, a spus:
Cosmina, nici pe mine nu ma da pe spate Pizza Hut. Si mi se pare si mie scumpa.
#10
Postat 22 February 2010 - 02:11 PM
#11
Postat 23 February 2010 - 12:08 PM
In Bucuresti nu mai stiu ca-s plecata demult, dar zic de Timisoara:
Pizza Thalia - una dintre preferatele noastre de 5 ani incoace la capitolul pizza si mancare gatita (meniu relativ mic dar preparatele foarte bune). Poate prea mult fum si prea multa muzica lautareasca sau manelistica (parere proprie si personala).
Caprice - totul foarte bun, la superlativ, preturi medii spre maricele, terasa superba primavara-vara-toamna. Merita incercate preparatele de la "Va recomandam", ca si ciorba de burta (acolo am mancat prima data in viata).
Tinecz - foarte bun totul, preturi maricele, restaurant mai pretentios ca ambient. Cam mult fum totusi.
Select - nota 20 la absolut totul, pacat ca este mult prea scump pentru mers des...
Timisoara (in Piata Victoriei) - mancare foarte buna, imi place mult terasa vara.
Ready's (Complex) - mancarea cand foarte buna, cand asa si asa, portiile foarte mari, in general mi-a placut. Mici scapari.
Marele Zid - chinezesc, mancare excelenta, cel mai bun restaurant chinezesc pe care l-am vizitat vreodata.
In Cluj:
Marti - sunt fan declarat. Mancarea absolut superba.
Speed - shaorma, of cors. Cea mai buna pe care am mancat-o vreodata.
In Bistrita-Nasaud:
Sangeorz Bai: Tonight - pizza pe vatra excelenta, foarte multe sortimente, mancare gatita excelenta.
Bistrita: Visul Gurmandului - portii mari, ciorba de burta foarte buna, pizza la fel. Restaurant dragut, personal ok.
Casa Somesana - mancare foarte buna, servirea cam slabuta (chelneri foarte inceti). Merge cand e timp berechet.
In apropiere de Salonta - Millenium: mancare excelenta, servire foarte buna, meniurile soferului (parca) imense si foarte bune.
#12
Postat 25 February 2010 - 09:34 PM
Aceasta postare a fost editata de Cosmina N: 25 February 2010 - 09:35 PM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#13
Postat 06 March 2010 - 11:49 PM
Ursuleatza, la 23 February 2010 - 12:08 PM, a spus:
In Bucuresti nu mai stiu ca-s plecata demult, dar zic de Timisoara:
Pizza Thalia - una dintre preferatele noastre de 5 ani incoace la capitolul pizza si mancare gatita (meniu relativ mic dar preparatele foarte bune). Poate prea mult fum si prea multa muzica lautareasca sau manelistica (parere proprie si personala).
Caprice - totul foarte bun, la superlativ, preturi medii spre maricele, terasa superba primavara-vara-toamna. Merita incercate preparatele de la "Va recomandam", ca si ciorba de burta (acolo am mancat prima data in viata).
Tinecz - foarte bun totul, preturi maricele, restaurant mai pretentios ca ambient. Cam mult fum totusi.
Select - nota 20 la absolut totul, pacat ca este mult prea scump pentru mers des...
Timisoara (in Piata Victoriei) - mancare foarte buna, imi place mult terasa vara.
Ready's (Complex) - mancarea cand foarte buna, cand asa si asa, portiile foarte mari, in general mi-a placut. Mici scapari.
Marele Zid - chinezesc, mancare excelenta, cel mai bun restaurant chinezesc pe care l-am vizitat vreodata.
In Cluj:
Marti - sunt fan declarat. Mancarea absolut superba.
Speed - shaorma, of cors. Cea mai buna pe care am mancat-o vreodata.
In Bistrita-Nasaud:
Sangeorz Bai: Tonight - pizza pe vatra excelenta, foarte multe sortimente, mancare gatita excelenta.
Bistrita: Visul Gurmandului - portii mari, ciorba de burta foarte buna, pizza la fel. Restaurant dragut, personal ok.
Casa Somesana - mancare foarte buna, servirea cam slabuta (chelneri foarte inceti). Merge cand e timp berechet.
In apropiere de Salonta - Millenium: mancare excelenta, servire foarte buna, meniurile soferului (parca) imense si foarte bune.
URSULEATZA dami voie te rog sa te contrazic
caprice-NUUUUUUUUUU
o spun din prisma celui dinauntru nu a celui din afara,a celui ce face mancarea,nu a celui ce o consuma
de aceea nu recomand nik de acolo
cand am inceput sa lucrez in bucatarie am lucrat acolo si vreau sa spun ca se folosesc chestii vechi,de multe ori alterate,legume din ciorba acrita strecurate su puse in alta apa in care au fiert niste cuburi si gata ciorba de servire
ciorba de burta de pe cub ,groaznica
intrun cuvant,NUUUUUUUU!!!!!!!
dar asta e doar parerea mea si nu tre sa tineti cont de ea
fiecare mananca ce vrea,unde vrea
si daca deranjez cu parerea mea ,imi cer scuze
#14
Postat 18 March 2010 - 07:58 PM
Restaurantul Daf din Giroc
Restaurantul din incinta Pensiunii Nora
Mancare foarte buna, portii mari ca nu poti manca intotdeauna ambele feluri, deserturi delicioase.
#15
Postat 23 March 2010 - 10:14 AM
La Galati am mancat o pizza buna la ''Miorita''
La tg.Ocna (am fost la salina)o pizza faina pe vatra,la o terasa restaurant chiar langa starea civila(primarie)ca erau numa mirese ca era duminica...am uitat denumirea localului..
La Mngalia pizza super ieftina si faina pe terasa cu copacel din beculete(seara se vede de pe toata plaja)si asta am uitat cum se chiama...
La Bacau din nefericire nexam' pizzerii faine,Corso a mai ramas ceva,ceva si Lady's,da slabut'...
#16
Postat 23 March 2010 - 11:24 AM
Daca faceti o excursie la salina sa nu ratati restaurantul,chiar merita,cumnatelu' a fost tare incantat de ciorba de burta si pastavul la gratar,cu spanac (alla piastra,nu stiu cum sa zic pe romaneste),pizza e pe vatra la cuptor de lemne super buna...
Iar de la Mangalia,superba privelistea(la inaltime)terasa curat iefin si in primul rand f. bun....anul asta tot acolo mergem...
Soricelul e incantat(cine mai are ochelari ca ai mei??!!)
Iata o pizza:
Si o ''panarama''pe seara(panorama superba dealtfel')
#17
Postat 31 March 2010 - 04:14 PM
Am revenit la subiectul asta cu un mare ASA NU! Desi mi-am zis sa tin minte si alta data sa nu mai trec pe-acolo, normal ca am cam uitat si acum vreo saptamina si ceva, iesiti la o scurta plimbare, ne-am oprit la Acapulco, din Eforie Nord Pacat de "panarama" (vorba lui Geany) pe care o au, sint chiar pe malul marii, o priveliste superba, o cladire foarte frumoasa, intretinuta din ce in ce mai de poleiala, cu niste ospatare de-alea care-ti trintesc repede meniul pe masa si se intorc cu pixu' si carnetelul batind din picior sa le zici mai repede ce vrei. La ora 5 dupa amiaza ciorba de burta "nu mai este", ok, zic sa iau o inghetata Malaga, ca scria in meniu ca au. 10 lei/ bucata, zic si eu ca la pretul asta o fi ceva de soi, ca scria ca e cu stafide deci nu ma inselam, era inghetata de rom cu stafide ca asa stiu eu ca e Malaga, ma gindesc eu ca poate se aprovizioneaza de la Betty, o inghetata excelenta si deja salivam la gindul ca vine repede-repede. Si vine inghetata o bula de inghetata de vanilie (una! adica 1), cu multa frisca de-aia vegetala aerata la maxim care si incepuse sa se lase, cu un toping de ceva verde si ceva ciclam, si niste stafide uscate aruncate pe deasupra frishtii. 'ai de mine, am crezut ca lesin, aia era masa mea de seara, nu mai aveam voie sa maninc nimic pina a doua zi. O chem pe fata care ne servise si-i spun ca am vrut inghetata Malaga, care eu stiu ca e cu rom si stafide, iar ea mi-a adus inghetata de vanilie. Zice "asa e la noi Malaga". M-a lasat cu gura cascata, ca de fapt asa face tot circiumarul pus pe scos bani, scrie "calamar cu sos de homar" si il intrebi care parte din homar s-a pus la sos si-ti zice ca nu, ala e sos pentru homar, parca tot aici am citit intimplarea sau am auzit-o la radio.
Oricum asta nu e o intimplare izolata, e doar cea mai proaspata, de fiecare data cind am mers acolo am iesit promitindu-ne ca nu mai calcam, dar cum memoria functioneaza prost tot mai cadem in pacat
#18
Postat 31 March 2010 - 05:47 PM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#19
Postat 12 April 2010 - 07:06 PM
#20
Postat 12 April 2010 - 07:19 PM