Cronici Gastronomice Recomandari restaurante
#41
Postat 07 February 2012 - 12:08 PM
Si preturile sunt potrivite cu mancarea.
#42
Postat 07 February 2012 - 08:54 PM
zoazorel, la 07 February 2012 - 10:51 AM, a spus:
http://www.google.ro...iw=1280&bih=796
Cu gogu' am gasit si eu. Intrebam daca a fost careva pe undeva si poate da niste informatii.
#43
Postat 07 February 2012 - 08:55 PM
#44
Postat 10 February 2012 - 01:29 PM
Foxyy, la 02 February 2012 - 09:17 AM, a spus:
Ne-a zis cineva ca la Tancabesti ar fi un restaurant unde se gateste crap si e foarte bun. Da' parca-i cam departe..... Sunt vreo 30 km. Acolo ar fi bine de mers vara, de stat pe malul lacului, savurezi masa si privelistea pe indelete....
Nu stiu dc mai e de actualitate intrebarea ta, dar eu iti recomand sa mergi la Belciugatele, pentru o iesire de WE. Un restaurant pe malul lacului, la vreo 30 km de Bucuresti, cat mai rustic, cu mult lemn, cu vase din lut, stergare blanite de oi pe scaune, costume populare, muzica populara si preparate foarte bune de peste, dar nu numai. Recomand borsul de crap si saramura din burta de crap! E pe la iesirea din Pantelimon ... Lista de meniuri este mare, la preparatele din peste, erau multe feluri: calcan, pastrav, caras, sturion, crap, somn, in diverse feluri: prajit, la gratar, saramura, etc.
Sa alegi restaurantul de jos de pe malul lacului, si nu cel nou de sus de pe malul piscinelor.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#45
Postat 11 February 2012 - 07:39 PM
Daniella, la 10 February 2012 - 01:29 PM, a spus:
Sa alegi restaurantul de jos de pe malul lacului, si nu cel nou de sus de pe malul piscinelor.
Inca e de actualitate, dar as prefera ceva in Bucuresti pentru perioada iernii. In afara orasului e frumos sa mergi cand e cald, stai bine-mersi pe malul lacului, fie pe iarba, fie intr-o crasma..... Mai dureste pana ajungem la perioada calda.
#46
Postat 11 February 2012 - 09:02 PM
Ambianta:
ce am mancat noi- icre de stiuca
morun( 350 de grame avea crud) cu cartofi natur
file de chefal a venit cu el la masa ca nu ne hotaram daca sa luam chefal sau calcan
plus apa, painea casei si o carafa de vin cam 200 de RON pentru 2 persoane
sper ca nu se considera reclama ca am facut cronica gastronomica, zic eu!
#47
Postat 12 February 2012 - 09:37 PM
zerda, la 11 February 2012 - 09:02 PM, a spus:
...plus apa, painea casei si o carafa de vin cam 200 de RON pentru 2 persoane
sper ca nu se considera reclama ca am facut cronica gastronomica, zic eu!
Nope, la 25€/persoana, nu mi se pare ca ar fi reclama.
BTW, cînd naiba o sa intre si România în rîndul lumii si nu are sa mai factureze separat pînea si garnitura?
Iei mititei - cartofii prajiti si pîinea sînt extra. Pîna si mustarul.
Iei o ciorba de burta, îti factureaza separat otetul, smîntîna, ardeiul iute si pîinea.
Pe cînd sarea, piperul, servetelul si scobitorile?
Sau hîrtia igienica si sapunul, daca te duci la buda.
#48
Postat 13 February 2012 - 09:23 AM
Alexandru, la 12 February 2012 - 09:37 PM, a spus:
Sau hîrtia igienica si sapunul, daca te duci la buda.
sunt locuri, pe litoral, in plin sezon, unde te taxeaza si acolo
cel putin asa era acum 2-3 ani, cand inca mai mergeam la cate un restaurant, la mare. am renuntat din motive de nervi si nesimtire. cum era mai mica Maia mea, cand trebuia sa merg cu ea la toilet nu imi mai luam poseta si alte alea ca aveam nevoie de maini libere. de cate ori nu m-am enervat ca imi cereau taxa la intrare . eu sunt destul de pasnica de felul meu, dar asa un scandal faceam . ma lasau sa intru dar nu primeam hartie . primeai 2 patratele de hartie la taxa de 1 leu!!! uf, ca mi-am amintit acum si iar m-am enervat
#49
Postat 13 February 2012 - 09:36 AM
in Lazio este inca in vigoare o lege regionala din 2006 - si nu este facultativa - care zice ca lista de preturi sa fie afisata vizibil, iar in cazul in care furnizarea de servicii se efectueaza la masa, aceasta lista trebuie să fie pusa la dispoziţia clientului înainte de a comanda - ceea ce se face - si trebuie să indice componenta serviciilor, în asa fel incat pretul sa fie clar si usor de înteles de către consumator- ceea ce nu se face, din pacate
si daca un client este informat despre aceasta lege si intreaba de ce trebuie sa plateasca acest serviciu in plus, nu intotdeauna primeste raspuns plauzibil, sau i se raspunde ca asa a zis titularul localului sau alte raspunsuri mai impertinente
#50
Postat 13 February 2012 - 09:47 AM
#51
Postat 13 February 2012 - 10:09 AM
Am facut o fata albastra de nervi,i-am zis ca prefer o salata, a zis ca ok dar imi da si garnitura ca e inclusa in pret, eu m-am transformat in violet la fata, dar tipul cu care eram, netulburat, i-a zis sa-mi dea legume la gratar, ca le ia el separat si sa-i dea lui garnitura pe care tinea mortis sa mi-o bage mie pe gat! Asta a fost de acord.
Nici asta nu mi se pare normal, eu nu mananc garnitura in 75% din cazuri in care mananc ceva plat pricipal!
Dar la ciorba de burta asa e cum spui tu, insa exista o explicatie, eu am vazut multi oameni care nu mananca ardei iute, sau nu mai vor smantana, ca si asa are in compozitie, otetul este gratuit, mereu.
Cat despre taxa la toaleta am gasit-o si eu cu un soc profund, tot in locatii turistice in cel mai nepotrivit moment posibil!
In Bucuresti insa nu mi s-a intamplat!
#52
Postat 13 February 2012 - 11:17 AM
Noi cind suntem pe linga Baraque Michel(jalhay- nu ezitam si mincam acolo
E genial si tot asa e la Baraque Fraiture(620M altitudine)
Deci se maninca copios de multe ori vinat proaspat(deci peste nu recomand pt ca e o zona cu multe paduri)
#53
Postat 14 February 2012 - 10:58 PM
Eram datoare o cronicuta despre Sirul Vamii din Brasov, de cind v-am cerut parerea unde sa merg.
Am mai fost o singura data, in 2003 sau 2004, si imi aduceam aminte ca mi-a placut cum arata, fara sa-mi aduc aminte daca mi-a placut si cum am mincat.
Intrarea in restaurant arata asa, e o intrare din str. Muresenilor, aproape de libraria St.O.Iosif pe care o stiu acolo din clasa a VIIIa
Si asa arata inauntru, cred ca e facut intre 2 siruri de case, sau cam asa ceva...
Am luat niste ciorbe, eu de burta normala in farfurie, ai mei gulas si fasole cu afumatura servite in piine. Numai ca socoteala nu s-a potrivit cu ce au vrut ei sa fie, ca toata zeama a cam absorbit-o piinea si au cam mincat cite 2 "feluri doi"
Asta-i fasolea, dar nu se cunoaste ca avea capacul aproape pus
Asta-i gulasu', supa cica
Eu le recomandasem sa ia de-astea, ca eu nu puteam sa maninc piine dar eram curioasa sa le vad, asa ca am tacut milc, nu i-am criticat in fata lor, dar va recomand voua ca daca va duceti acolo si va e pofta de gulas sau fasole, sa le cereti, clasic, in farfurii
Apoi nu mai stiu ce-am luat, doar ce se vede in farfuria de mai jos, singura pe care am pozat-o, ceva cu "pepeverde", cred ca o vita, ca era portia barbatului si el e prieten cu bovinele in farfurie
Si apa
Si vinul
Si gata!
Daca vreti sa va duceti, duceti-va, daca nu va place sa nu va plingeti la mine, ca eu doar v-am zis ca exista, nu v-am trimis musai acolo. Daca ar fi fost sa mai imbunatatesc ceva, ar fi fost sa mai aduc lumea de pe strada inauntru, ca eram singuri-singurei in restaurant, adevarul fiind ca era mai mult dupa-amiaza decit seara...
#54
Postat 15 February 2012 - 05:30 PM
In farfurie cred ca e file de vita cu piper verde, care mie-mi place foarte mult.
Faina si painea, n-am mancat niciodata. Pacat ca a absorbit zeama.
Cred ca niste turisti straini de ex ar fi impresionati.
#55
Postat 31 March 2012 - 11:08 AM
Carmella, la 14 February 2012 - 10:58 PM, a spus:
merci de recomandare/cronica, aflandu-ne in Brasov, am fost si noi sa probam
gulas in paine
gulas servit la farfurie (nu are zeama, e mai degraba gulas ca fel doi, decat ciorba). Nu era picant deloc, insa avea chimen si nu stiu cum se cheama aia: turnatei de faina? Buna
Specialitatea bucatarului, berbecut cu orez natur
cu salata de bureti
Specialitate traditionala (un fel de tigaie mixta cu cartofi prajiti):
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#56
Postat 31 March 2012 - 11:20 AM
Eataly, la 18 December 2010 - 03:56 PM, a spus:
Un local gen churrascaria, meniu fix 50 de ron de persoana, local mare, aerisit, vara terasa, personal amabil.
Eataly, merci de cronica, mi-a prins tare bine si vom merge de cate ori mai nimerim in zona! O experienta deosebita intr-adevar! Noi nu am mai fost pana acum intr-un local gen churrascaria si ne-a placut tare mult!
Meniul cuprinde cum a spus si Lili o salata de varza si gogonele (a noastra a fost cam nesarata), cipsuri facute in casa si fasole (iahnie). Te lasa cu astea in fata vreo 10-15 minute, sa umpli golul:
Apoi incep sa vina cu cele 8 sabii din care poti comanda fara limita, dintre:
pastrama de porc
carnat mixt picant facut de ei in casa:
muschi de porc impanat, invelit in bacon
urmeaza pulpe si aripi de pui picante (nu am foto ca noi nu manacam pui cu piele).
Urmeaza coaste de porc:
Desi am servit o bucatica din fiecare (fara aripi si ciocanele de pui), pe aici nu prea mai intra. Doar eu m-am mai sacrificat ...pofteam...
Apoi pulpa de berbec si antricot de vita:
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#57
Postat 31 March 2012 - 11:33 AM
Aperitivul am uitat sa il foto, dar nu a fost nik special: 1/4 ceapa rosie, 2 felii subtiratice de lebar si caltabos,1 felie toba, 3 felii branzeturi diferite, sorici, jumari
Coaste la gratar (nu prea am vazut legatura cu coastele, nici oase nu avea, dar era cam arsa carnea):
Platou mixt de vanat (Caprioara, urs, mistret) bucatile mici si grase. 50 lei portia.
o salata de bureti
si o placinta cu branza:
Am mai fost in trecut, cu o amintire si experienta mai placuta (probabil pana in anul nou au toate cele de porc proaspete .... boh..).
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#58
Postat 31 March 2012 - 12:28 PM
#59
Postat 31 March 2012 - 03:37 PM
zerda, la 31 March 2012 - 12:28 PM, a spus:
nu, caprioara a fost cat o felie de bagheta de mare, iar ursul si mistretul au fost grase
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#60
Postat 14 July 2012 - 09:53 PM
Alexandru, la 12 February 2012 - 09:37 PM, a spus:
zerda, la 11 February 2012 - 09:02 PM, a spus:
...plus apa, painea casei si o carafa de vin cam 200 de RON pentru 2 persoane
sper ca nu se considera reclama ca am facut cronica gastronomica, zic eu!
Nope, la 25€/persoana, nu mi se pare ca ar fi reclama.
BTW, cînd naiba o sa intre si România în rîndul lumii si nu are sa mai factureze separat pînea si garnitura?
Iei mititei - cartofii prajiti si pîinea sînt extra. Pîna si mustarul.
Iei o ciorba de burta, îti factureaza separat otetul, smîntîna, ardeiul iute si pîinea.
Pe cînd sarea, piperul, servetelul si scobitorile?
Sau hîrtia igienica si sapunul, daca te duci la buda.
La noi se factureaza separat daca inlocuiesti sau ceri mai multe legume de pilda, pe doua buchetele de brocoli si ceva morcovi - $3.00
Si in Germania de cite ori am folosit buda in mall-uri de pilda am platit 50 de eurocenti ceea ce mi se pare bataie de joc