Forum Culinar: Cronici Gastronomice - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cronici Gastronomice Recomandari restaurante

#61 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 14 July 2012 - 09:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 March 2012 - 11:20 AM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 18 December 2010 - 03:56 PM, a spus:

Faceam curat printre poze, aveam pozele de asta vara.
Un local gen churrascaria, meniu fix 50 de ron de persoana, local mare, aerisit, vara terasa, personal amabil.


Eataly, merci de cronica, mi-a prins tare bine si vom merge de cate ori mai nimerim in zona! O experienta deosebita intr-adevar! Noi nu am mai fost pana acum intr-un local gen churrascaria si ne-a placut tare mult!

Meniul cuprinde cum a spus si Lili o salata de varza si gogonele (a noastra a fost cam nesarata), cipsuri facute in casa si fasole (iahnie). Te lasa cu astea in fata vreo 10-15 minute, sa umpli golul:







Apoi incep sa vina cu cele 8 sabii din care poti comanda fara limita, dintre:
pastrama de porc



carnat mixt picant facut de ei in casa:



muschi de porc impanat, invelit in bacon





urmeaza pulpe si aripi de pui picante (nu am foto ca noi nu manacam pui cu piele).





Urmeaza coaste de porc:





Desi am servit o bucatica din fiecare (fara aripi si ciocanele de pui), pe aici nu prea mai intra. Doar eu m-am mai sacrificat :appl: ...pofteam...
Apoi pulpa de berbec si antricot de vita:









Da unde e asta fetelor, cumva in Bucuresti?
Imagine postata
Imagine postata

#62 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 14 July 2012 - 10:37 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 07 November 2011 - 06:57 PM, a spus:

Am citit un articol interesant pe Dilema Veche scris de Andrei Plesu in care recomanda restaurantul Zahana Zexe din Strada Icoanei, nr.80, Bucuresti.

Iata aici si articolul "O veste buna".

Nu pot citi recenzia pt ca necesita abonament.

O poti posta aici pt cine e interesat? Vreau tare mult sa o citesc.
Imagine postata
Imagine postata

#63 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 July 2012 - 07:36 PM

Vezi postareaLizura, la 14 July 2012 - 09:57 PM, a spus:

Da unde e asta fetelor, cumva in Bucuresti?

Vezi postareaEataly, la 18 December 2010 - 03:56 PM, a spus:

Cutitu de argint se afla pe aleea care urca spre castelul Peles, e usor de gasit.

A scris chiar Lily, in descrierea facuta.

#64 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 June 2013 - 03:33 PM

Am mai scris cateceva mai demult despre el, in noiembrie 2011, dar l-am revizitat in iunie 2012. Restaurantul Collage din Bucuresti, a luat si premiul Restrograf in anul 2012 "cel mai bun restaurant din Bucuresti

aici o cronica gastronomica mai in domeniu decat pot eu sa fac: http://www.restograf...ning-bucuresti/
In caz ca nu este un link permis, va rog sa il stergeti.
De asemenea, eu de aici ma mai inspir cand am o de organizat o masa care trebuie sa iasa bine:
http://www.restograf...-2012-comentat/

Postez cateva foto, facute la a doua si ultima vizita, de acum un an.

Degustare de aperitiv:

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13716482496166.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13716483271626.jpg

Supa:

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-1371648621646.jpg

Vad ca la felul principal, nu am foto, ... nici nu prea aveam "loc" sa fac poze, ca era o cina de afaceri, ... asa ca trecem direct la degustare de desert:

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13716487152095.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13716487595986.jpg


Acum, caut un motiv sa fac o vizita si la The Artist, de care tot citesc in ultima vreme ca ar fi de exceptie.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#65 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 June 2013 - 03:37 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 June 2013 - 03:33 PM, a spus:

Am mai scris cateceva mai demult despre el, in noiembrie 2011, dar l-am revizitat in iunie 2012. Restaurantul Collage din Bucuresti, a luat si premiul Restrograf in anul 2012 "cel mai bun restaurant din Bucuresti
Acum, caut un motiv sa fac o vizita si la The Artist, de care tot citesc in ultima vreme ca ar fi de exceptie.

Ai nevoie de-o "codita"? La vreunul din ele? Fie sa-l re-vizitezi, fie sa mergi prima oara? :hug:

#66 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 June 2013 - 04:42 PM

Vezi postareaFoxyy, la 19 June 2013 - 03:37 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 19 June 2013 - 03:33 PM, a spus:

Am mai scris cateceva mai demult despre el, in noiembrie 2011, dar l-am revizitat in iunie 2012. Restaurantul Collage din Bucuresti, a luat si premiul Restrograf in anul 2012 "cel mai bun restaurant din Bucuresti
Acum, caut un motiv sa fac o vizita si la The Artist, de care tot citesc in ultima vreme ca ar fi de exceptie.

Ai nevoie de-o "codita"? La vreunul din ele? Fie sa-l re-vizitezi, fie sa mergi prima oara? :hug:

Sigur, dar acu', cat mai am salariu :lol:, ca dupa aia nu imi mai da mana. Spune cand vrei si o taiem in pauza de masa, ce zici?
La Collage e f misto, as mai merge oricand, dar sunt curioasa acu' de The Artist.
aveam voie sa pun link la cronicile alea?

cand mai propuneti restaurante de intalneala, daca nu e ceva frecventat/comod ca zona, sa cititi pe tripadvisor (nu ale englezilor), sau pe gastrograf cronicile, te lumineaza destul de bine ... Desi astia de la gastrograf sunt critici de aia de tip master chef ..., nu oameni de rand cu gusturi de rand, ca noi ... Deci trebuie olecuta de filtrare ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#67 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 June 2013 - 08:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 June 2013 - 04:42 PM, a spus:

Sigur, dar acu', cat mai am salariu :lol:, ca dupa aia nu imi mai da mana. Spune cand vrei si o taiem in pauza de masa, ce zici?
La Collage e f misto, as mai merge oricand, dar sunt curioasa acu' de The Artist.
aveam voie sa pun link la cronicile alea?

cand mai propuneti restaurante de intalneala, daca nu e ceva frecventat/comod ca zona, sa cititi pe tripadvisor (nu ale englezilor), sau pe gastrograf cronicile, te lumineaza destul de bine ... Desi astia de la gastrograf sunt critici de aia de tip master chef ..., nu oameni de rand cu gusturi de rand, ca noi ... Deci trebuie olecuta de filtrare ...

Atunci ramane stabilit! :hug:

#68 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 June 2013 - 09:59 PM

Sa inteleg ca s-a uitat zicala " sfaturile necerute nu sunt niciodata apreciate!"???

Dar banuiesc ca unii au apetenta sa para patronizing, altfel pentru ultimele mesaje exista ceea ce se cheama PM! Sau telefon ca sunteti amice!

Interesant la Cronici gastronomice ar fi sa spuneti ce ati mancat bun la The Artist si cat de bun si de ce era bun, eventual si raportul pret calitate. Si prea putin conteaza restul detaliilor!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#69 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 June 2013 - 10:13 PM

Vezi postareazerda, la 19 June 2013 - 09:59 PM, a spus:

Sa inteleg ca s-a uitat zicala " sfaturile necerute nu sunt niciodata apreciate!"???

Dar banuiesc ca unii au apetenta sa para patronizing, altfel pentru ultimele mesaje exista ceea ce se cheama PM! Sau telefon ca sunteti amice!

Interesant la Cronici gastronomice ar fi sa spuneti ce ati mancat bun la The Artist si cat de bun si de ce era bun, eventual si raportul pret calitate. Si prea putin conteaza restul detaliilor!

M-ai cam pierdut de client....

#70 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 June 2013 - 10:20 PM

Sa ma scuzi, dar dupa ultimele schimburi de replici: Paguba-n ciuperci!

Nu sunteti la obiect,nici la subiect, deci de ce nu vorbiti voi in particular??

De exemplu, numita Daniella nu a scris cat a costat distractia pozata/ per persoana, sunt absolut sigura ca era de interes public!

Nu a descris nici ce reprezentau respectivele aperitive sau deserturi sau macar supa din ce era ea!!
CE CRONICA E AIA!?!?!
Reclama mascata?

Ca la receptii platite de altii am fost mai multi.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#71 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 June 2013 - 09:14 AM

ceea ce am comunicat e doar ca experientele mele culinare aici au fost foarte placute

nu stiu cu exactitate cat a costat, nu am fost pe banii personali, dar e scump, asta e sigur! ... cam la nivelul unui restaurant care tinde spre stelute Michelin, deci poti singura sa intuiesti, mai ales daca citesti cronicile de pe restrograf, unde sunt indicate preturile aproximative pt aceste meniuri de degustare !

nu am fost la lectia de cronici gastronomice, de aia am dat linkuri catre cronicile detaliate ale celor care sunt de meserie si am indicat si tripadvisor, ca un bun barometru
anyway, am citit si eu prima pagina si nu am remarcat ca e vreo regula: poza/pret/ingrediente/denumire! ba din contra: ti-a placut restaurantul X?, sau ba si cu asta basta!

multumim de urari! ce as mai fi dorit eu sa fie restaurantul meu, sau al lui Fox, sa dea Dumnezeu sa avem asa afacere in cel mai scurt timp si atunci sa ne facem reclama aici la ea, nemascata deloc, ca stim regulile forumului!

"numita Daniella" iti multumeste pentru apelativul folosit

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#72 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 June 2013 - 10:41 AM

Dar ce erau aperitivele si ce era supa verde mocirlos si ce erau deserturile puteai spune... ma gandesc, la o cronica gastronomica!

Aia inseamna o cronica gastronomica. S-o luam pe intelesul tau: ai vazut Ratatouille? Cronicarul a venit, a gustat si-a exprimat interesul pentru acea mancare, a zis ca e buna, dar se stia ce este!!Fireste ca pe un forum culinar mai conteaza si serviciile si toaleta si raportul pret calitate. Pentru cel care da stele numai la mancare si recomanda respectivul loc ar fi bine sa aiba in spate ceva mai mult decat cronici de pe alte situri.

De altfel daca tot zici ca ai citit ai vazut ca toate fetele au vorbit si despre servicii si despre personal vazute cu ochiul propriu nu al nustiu cui platit de restograf!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#73 Useril este offline   pantagruel 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 11-September 13

Postat 12 September 2013 - 08:32 PM

Vezi postareasimonacris, la 08 February 2010 - 12:04 AM, a spus:

In acest topic vreau sa impartasim experiente din restaurante. Sunt bune recomandari pentru restaurante de oriunde, nu se stie cum ajungem si in cele mai exotice locuri.

In ultimul timp am descoperit "bombele", restaurante/ taverne cu mancare excelenta dar cu o atmosfera care nu e intotdeauna potrivita pentru mine. De aceea, prefer sa comand mancare de acolo pentru acasa.

Vineri am facut cunostinta cu un restaurant sirian deosebit. Se numeste Naser si il gasiti pe langa piata Domenii. Arata cel putin "deosebit"dar mancarea e foarte buna. Se intra intro macelarie si apoi in o camera cu patru mese. Cam sinistru la prima vedere, dar in baza unor recomandari destul de puternice am zis sa riscam. Am cerut Musacal (carne tocata de pui, de vita si de oaie puse pe bete), kebab cu vinete (carne de oaie cu vinete), frigarui de pui, fate cu carne (lipie prajita cu carne, naut si iaurt) si salate delicioase (humus, labne,babaganus si mutabal). Mancarea a fost gata repede si in drum spre casa am salivat puternic si ne-am abtinut cu greu sa deschidem pungile. Mirosea incredibil de bine.
Preturile sunt ok, mancarea buna si ca bonus am primit muraturi si baclavale gratuit (cele mai bune baclavale pe care le-am mancat in Bucuresti).
In "Naser" merg de multi ani. Singurul lucru neplacut este faptul ca se fumeaza peste tot! In rest, comandati cu incredere ARAIS- placinta cu carne de vita-excelenta! Mai puteti solicita lapte batut usor sarat,cu menta-un soi de ayran. Muraturile ca starter erau mai generoase acum cativa ani.
HAR

#74 Useril este offline   pantagruel 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 11-September 13

Postat 12 September 2013 - 08:55 PM

Rugam frumos colegele din Brasov sa ne dezvaluie "curtea cu miracole" adica CESUL RAU. Am fost de multe ori acolo. Incep cu toaleta decenta si curata, forfoteala de birt bun, mirosuri de neuitat, gratar mai ceva ca la Cocosatul si preturi de criza. Spicuiri: Ciorba de burta, scaricica de porc, iahnie de fasole, carnati, mititei, ciorba de vacuta. Toate proaspete si bune.
HAR

#75 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 12 September 2013 - 09:01 PM

La recomandarea unui amic am decis sa luam pranzul la restaurant Hermania din Sibiu. Am degustat cele mai bune bucate cu ingredientele direct de la ferma acestora.

#76 Useril este offline   pantagruel 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 11-September 13

Postat 14 September 2013 - 07:32 AM

Acum ca este dimineata si Sf. Ilie s-a jucat cu stropitoarea, bat drumurile memoriei prin str. 11 Iunie a anilor 70. O "biblioteca" numita PRIETENIA la intersectia cu Principatele Unite. Incepand cu ora 6,00 toata elita Filaretului si nu numai, se aseza la masa si comanda scurt: (- Doua ciorbe de burta cu ardei si smantana!)-una de pofta urmatoarea de sat. De fapt ardeiul si smantana erau s.q.n. Un mic-mare secret: Ciorba de burta se servea in boluri/cani de portelan/inox, fiebinti, nu in farfurii! Aici nu se stropea cu tescovina sau secarica din motive de meserie-soferi. Intarziatii, sau ce mai putin norocosi se multumeau cu Ciorba de ciocanele. Venea ora 10,00 cu degustatorii de jour fix. Adica tuslama, muchie de burta sau creer la capac. Aromele aduceau pe platouri si limbi de vita/porc, rasol cu hrean si otet, snitzele de uger de vaca sau un creer in pergament. Ora 14,00 dezlantuia mangalul. Maduvioare, mici, fudulii, splina, momite, rotocoale, inimi, rinichi, fleici, cefe, vrabioare, muschiuleti sau rasoale aburinde. Grija restauratorului era ca aceasta simfonie de arome sa nu ajunga la mese. Lichidele, incepand cu Farmaciile Bragadiru la halba/tzap, vodca, tescovina, batrana lui Dobrin, rachiu de drojdie, mastica, triplu sec, sau secarica. Pentru mese vartoase aparea un pelin rosu, Galbena de Odobesti, Riesling de Dragasani, Bujorul d eMizil sau 1001 de Greaca (dupa relatiile curente). Cautatul prin arhivele google nu a intors nici un rezultat la Zahanale. O mica exceptie de parfumul epocii {http://laconuiancu.r...ti-bucuresti/}. Sa nu intrebati de deserturi. "Biblioteca" era ferita de ochii cuconeturilor si etichetelor. Se practica o eticheta demna de Zahana. Un secret posibil: Abatorul din apropiere, pasiunea restauratorului si traseele comerciale cu nume mari alaturi: Penitenciarul Rahova, Mitropolia, Autogara Filaret, Parcul Carol... Daca asi avea bani asi deschide o mare ZAHANA sa se umple toata de amarati la Ciorba de burta - 5 lei.
Si, ca sa incheiem rotund si sa dam Baladei un motiv dorit de Pavlov-"apa in gura!" Sa ramanem intelesi pana la capat: Aceasta arta culinara numita Zahana face cat 1000 de pitzerii, shaormerii, chinezarii, libaneli. Este in ADN-ul romanesc balcanovalah de care nu ne putem dezice 'neam! Aveti idee de ce va sa fie? (mc...KF...Hutt...) Sanatos, ieftin, proaspat, curat, romanesc!!!!!!!!!!!! (imagini imprumutate din Google. multumesc detinatorilor!)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13791358959603.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13791359064662.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13791359137866.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13791359268638.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13791359393093.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13791359504619.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13791359627443.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13791359734168.jpg

HAR

#77 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 September 2013 - 08:24 AM

Frumoasa pledoarie pro zahanale, si sint total de acord ca e o pierdere enorma ca nu se mai gasesc in orase locuri in care se poate minca si bine si repede si ieftin. Imi aduc aminte de anii '80, cind navetistii se opreau pe drum spre serviciu la o zahana si luau o ciorba de burta, se urcau in urmatorul autobuz si plecau la munca. Curat fast-food :toothy6: Dar chiar daca nu le zice asa, zahanale, mai sint citeva care aduc cu ele. Acum 2 ani am oprit undeva dupa Pitești, pe drumul spre Craiova, la un popas pe marginea drumului, locul unde erau cele mai multe tiruri, si am mincat 3 feluri de mincare in mai puțin de jumătate de ora. Si a fost singurul loc in care am găsit în meniu tuslamaua :floare:

#78 Useril este offline   pantagruel 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 11-September 13

Postat 14 September 2013 - 08:48 PM

Vezi postareaCarmella, la 14 September 2013 - 08:24 AM, a spus:

Frumoasa pledoarie pro zahanale, si sint total de acord ca e o pierdere enorma ca nu se mai gasesc in orase locuri in care se poate minca si bine si repede si ieftin. Imi aduc aminte de anii '80, cind navetistii se opreau pe drum spre serviciu la o zahana si luau o ciorba de burta, se urcau in urmatorul autobuz si plecau la munca. Curat fast-food :occasion15: Dar chiar daca nu le zice asa, zahanale, mai sint citeva care aduc cu ele. Acum 2 ani am oprit undeva dupa Pitești, pe drumul spre Craiova, la un popas pe marginea drumului, locul unde erau cele mai multe tiruri, si am mincat 3 feluri de mincare in mai puțin de jumătate de ora. Si a fost singurul loc in care am găsit în meniu tuslamaua :)

Stimata Carmella, sunt cu gandul la Soprano Carmella. Ciorba de burta a devenit "fashion of the age!" Aproape toate restaurantele afiseaza aceasta minunatie la preturi de la 8lei la 14 si chiar 18 lei!?! Chiar si macelarii au sarit la pret. Chiar avem burta alba, frumoasa, carton de la import. Au gasit unde sa o vanda dupa ce au extras gelatina. Zeama are un dichis special si eu nu stiu decat 1/3 din secrete. Poate incitam suratele la confesiunile bunicilor? Pana atunci, poate aflam unde este chestia aia pe sos. Pitesti-Craiova.
HAR

#79 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 15 September 2013 - 04:41 PM

Citeaza

Pana atunci, poate aflam unde este chestia aia pe sos. Pitesti-Craiova.


Daca era pe mana stanga cum mergi spre Craiova cred ca e vorba de cel de la Albota/Arges.
In general e de preferat sa mananci unde sunt mai multe masini oprite..stiu ei de ce!!

#80 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 September 2013 - 05:13 PM

Albota era, dar parca era pe dreapta, sau am intors noi, nu mai stiu, trebuie sa mai merg o data :occasion15:

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi