Sîmbătă am trecut prin Călărași, pe meleagurile natale ale socrului meu, și am decis ca pentru prînz să mergem spre Chiciu, unde ne aduceam aminte că e ceva frumos pe malul Dunării. Am găsit 2 restaurante unul lîngă altul, unul mai mare, Baden, altul mai mic, Monica. Din motive de însorire, am ales Baden, era cald și soare, dar bătea și vîntul. Celălalt era mai ascuns după niște verdeață, dar arăta bine și el. Sau ea, că îi zice Monica.
Am ales ceva cu pește, bine-nțeles, de apă dulce, bine-nțeles. Borș și pește prăjit eu, saramură și pui ceilalți, dar nu am pozat tot. Ideea e că m-a impresionat plăcut modul foarte simplu în care este făcută mîncarea și în care se prezintă tot localul. Scrie în meniu 100 g de pește prăjit, ești întrebat dacă vrei 100 de grame sau o bucată mai mare. Ciorba a fost, după cum spuneam, foarte simplă, dar foarte bună, pește proaspăt, cîteva legume, borș, leuștean și ciușca alături. Pentru că am luat și ciorbă, am luat doar bucata de 100 de grame de crap prăjit, se vede și în poză cît de simplu mi-a fost servit. Sincer prefer așa decît ungerea cu diverse sosuri sau ornamente din morcov scobit și altele. A fost și ieftin și o priveliște minunată, acolo fiind și trecerea cu bacul spre Ostrov, județul Constanța, iar pe partea cealaltă Bulgaria, nu știu în care poză ce se vede. Cu mujdeiul care era compus doar din usturoi pisat amestecat cu apă nu prea m-am înțeles eu, dar o fi modelul locului. La mine mujdeiul e cu ulei și oțet și e mai gros, așa...