boni, la 15 February 2010 - 10:13 AM, a spus:

e foarte, foarte, foarte faina!!! asa o umplutura nu am mai mancat inca pana acum. ne-a placut foarte mult.
o mica greseala am facut. am lasat-o putin prea mult la cuptor cu crema ca mi se parea ca nu se incheaga. in loc de 15 minute am lasat-o 30. sambata, cand am facut-o, a fost perfecta, dar dupa ce a stat o noapte la frigider s-a mai intarit. este foarte buna si asa, mai ferma. doar ca nu da asa de bine in poza

si inca ceva legat de crusta. eu am avut traume cu crustele de tarte, ori imi ramaneau crude ori se faceau beton. asa ca am vrut sa fiu sigura ca imi iese frageda si am inlocuit o parte din faina cu pudra de alune. adica am pus 100 gr pudra de alune de padure si 200 gr faina. nu am mai pus coaja de portocala. se potriveste foarte bine la gust cu crema de cioco

poza nu e asa de buna

Hana, ca de obicei, tot ce faci e nemaipomenit. miiiiii de multumiri pentru reteta

Edit: am uitat sa spun. am facut-o in forma de tort, cu pereti detasabili
Butterfly, la 15 February 2010 - 03:03 PM, a spus:
da bineinteles ca si mie mi s-a parut ca nu se incheaga si o sa-mi curga asa ca am lasat-o vrea 20 de minute crema si s-a facut prea tare. si a mea are un gust mai mult amarui in loc de dulce, cred ca de la ciocolata.

Edit - am micsorat pozele inca o data ca mi s-au parut prea huge
Ma bucur ca ati facut tarta, dar imi pare rau ca nu v-a iesit la fix. Am spus ca trebuie coapta doar pana ce incepe sa se miste ca gelatina, 15 min, odata rece crema se incheaga, dar ramane moale si cremoasa la taiere, coapta prea mult se intareste, isi pierde aspectul catifelat. Trebuie sa aveti incredere in retete

Butterfly, cred ca am spus undeva pe prima pagina ca raportul de zahar poate varia in functie de ciocolata folosita si de gustul fiecaruia. Inainte de a se pune crema pe blat se poate gusta si daca se doreste se mai poate adauga zahar pana ajunge la combinatia amarui/dulce dorita de fiecare.
Repetitia este intotdeauna mama invataturii, iar daca veti mai repeta aceasta reteta va va iesi cu siguranta cremoasa si catifelata