Tarta de ciocolata cremoasă, rafinată
Postat 26 April 2010 - 07:52 AM
Vaii!!!... Adriana in ce fel poate sa arate...nici nu ma gandesc s-o incerc,ca mi-e teama ca nu mo-i mai putea opri din savurat...cre' ca nici la copii nu le-asi mai lasa...
Postat 14 May 2011 - 07:04 PM
am vazut ceva asemanator la Adi Hadean saptamana trecuta si mi-am amintit de tarta lui Kiken, careia ii multumesc din nou 
parca de fiecare data imi iese din ce in ce mai bine

P.S. ptr. Daniella, asta este un exemplu excelent de dulce monti:
- aluatul este cu faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate, fructoza in loc de zahar
- crema este ca in reteta originala, doar am omis de tot zaharul

parca de fiecare data imi iese din ce in ce mai bine

- aluatul este cu faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate, fructoza in loc de zahar
Postat 14 May 2011 - 08:21 PM
merci Boni
Arata de milioane e exact desertul ciocolatos pe care il ador!
faina de migdale o faci tu din migdale crude macinate? Laptele din crema e voie la monti?

faina de migdale o faci tu din migdale crude macinate? Laptele din crema e voie la monti?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 16 May 2011 - 08:08 AM
Daniella, la 14 May 2011 - 08:21 PM, a spus:
merci Boni
Arata de milioane e exact desertul ciocolatos pe care il ador!

faina/pudra de migdale o cumpar de la Kaufland de obicei, firma stilla parca. e pretul rezonabil.
cu laptele am uitat sa precizez, scuze, deja nici nu ma mai uit la reteta originala

ti-am dat exemplul asta si pentru ca se face relativ repede. e bestiala tarta asta si nimeni nu ar sesiza ca e "monti".
Postat 16 May 2011 - 10:47 AM
boni, la 14 May 2011 - 07:04 PM, a spus:
Boni multumesc!

Pentru blat:
160 g unt
110 g FRUCTOZA?
un praf sare
300 g faina/pudra de migdale, faina de secara si tarate ? ce cantitati din fiecare? sau e la alegere una din variante?
2 ouă
30 g cacao
coaja rasă de la o portocală
Pentru cremă:
100 ml frisca tot nebatuta?
300 ml frișcă nebătută
175 g ciocolată neagră >70% cacao
2 gălbenușuri
si mod de preparare acelasi?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 16 May 2011 - 03:50 PM
Boni , arata intr-un mare fel.
Vroiam sa o incerc si eu , dar am realizat ca nu am ciocolata
Vroiam sa o incerc si eu , dar am realizat ca nu am ciocolata

Postat 16 May 2011 - 04:59 PM
eu tocmai am in plan sa o incerc cu o gramada de alte arome
cred ca se potrivesc o gramada, pe acelasi principiu. fac teste si revin

Postat 20 May 2011 - 03:24 PM
Am prestat-o ...cu peripetii.
Am uitat sa cumpar ciocolata de la un magazin mai mare , asa ca am apelat la un magazin de cartier unde am gasit doar ciocolata cu 42% cacao.Am facut crema cu ciocolata gasita , dar a iesit cam "curgacioasa" ...daca nu am citit tot topicul cu atentie maxima , pentru ca atunci vedeam ca trebuia sa mai pun un galbenus .Asta e, data viitoare. Dar gustul e ...divin

Edit : poate ca m-am grabit putin sa o tai ,dar ma stresa cineva mic si pitic in spate "vleau tula cu ciocolata" Acum la frigider s-a mai intarit putin , e ceva mai bine.
Am uitat sa cumpar ciocolata de la un magazin mai mare , asa ca am apelat la un magazin de cartier unde am gasit doar ciocolata cu 42% cacao.Am facut crema cu ciocolata gasita , dar a iesit cam "curgacioasa" ...daca nu am citit tot topicul cu atentie maxima , pentru ca atunci vedeam ca trebuia sa mai pun un galbenus .Asta e, data viitoare. Dar gustul e ...divin

Edit : poate ca m-am grabit putin sa o tai ,dar ma stresa cineva mic si pitic in spate "vleau tula cu ciocolata" Acum la frigider s-a mai intarit putin , e ceva mai bine.
Postat 24 May 2011 - 01:55 PM
Vaaai, cum de mi-a scapat ciocolatenia asta?! Imi ploua in gura! De i-o arat sotiorului nu ma lasa sa ma culc pana n-o coc
Kiken, su-perb! Multumesc pentru reteta!!!

Postat 25 July 2011 - 01:35 PM
M-ai terminat cu reteta aceasta
,eu sunt un mega fan al ciocolatii iar tarta asta arata intr-un mare fel...pur si simplu limbez cand ma uit la poze

Postat 16 August 2011 - 07:38 AM
Am facut-o si eu in varianta lui monti. Superba, un gust divin. Au apreciat-o si nonciocolatosii.
Doar ca am avut o problema foarte serioasa cu scosul din tava.
Multumesc mult pt reteta! Deabia astept sa o mai fac, dar data viitoare pun hartie (pt siguranta)!
Doar ca am avut o problema foarte serioasa cu scosul din tava.
Multumesc mult pt reteta! Deabia astept sa o mai fac, dar data viitoare pun hartie (pt siguranta)!
Sorina