Rulada de Omleta
#21
Postat 20 February 2010 - 08:28 PM
Am facut-o din 6 oua,160 ml smîntîna,rozmarin si oregano macinat,sare,piper si usturoi uscat din rîsnita.
(ingredientele potrivesc pentru o rulada facuta în tava mare a cuptorului)
Am amestecat putin ouale,si am turnat în tava...de aici nasoleala!
Tava strîmba!Are cumva bolta'n fund...sa ma scuzati
Cînd am vazut deja ca sta aiurea în tava m-am nervozat,ca eram oleaca nervozata din nainte...egal!
Am azvîrlit feliile de maslina care se înecasrea prin ou,asa ca am azvîrlit si frunzele tot aiurea,
si am dat tava la cuptor.
Dupa 10 minute arata asa!Imagine din cuptor!
Am întepat-o,am apasat-o nica....ea ramîne cu dealuri!
Ma gîndeam ..."adio rulada mea!"
Am întors-o cu fata în jos pe o alta foaie de copt,si am apasat cu tava,apoi am îndepartat foaia pe care s-a copt.
Arata destul de bine.
Mi-am recîstigat sperantele,si am pus feliile de brînza si prosciutto cotto.
Am rulat.
Si tadaaaaaaaaaa!
A iesit foaaaarte bine,si a fost foaaarte buna!
Merge foarte bine si rece!
Taylor,merci mult pentru reteta
Toata lumea încîntata.Job done!
Vi s-a umflat si voua rulada în halul asta?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#22
Postat 20 February 2010 - 08:41 PM
#23
Postat 20 February 2010 - 08:48 PM
taylor, la 20 February 2010 - 08:41 PM, a spus:
Dar oare de ce s-a umflat în halul asta?Ca nici macar nu am batut ouale.Erau "munti" chiar de aproape 10 cm înaltime.Din poza nu se vede bine,dar si tava e adîncuta...si uite ce vîrfuri montane scot ochii din tava mea!
Oricum,m-am bucurat ca a iesit,si ca e asa de buna!E o reteta de lasat mostenire!Eu o ador!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#24
Postat 20 February 2010 - 09:13 PM
#25
Postat 20 February 2010 - 09:20 PM
Nicoleta, la 20 February 2010 - 09:13 PM, a spus:
Nu,cu batute eu ma refer la batute pîna sa fie spumoase(deci nu au fost asa batute).De amestecate au fost amestecate bine.Nu a ramas albus vizibil niciunde..ca dupa coacere s-ar observa pere albe,dar nu au fost.Si chiar a iesit foarte pufoasa omleta,asa cu gaurele ca un blat....ma rog,important este ca a iesit în final cum trebuie,si a mai fost si excelenta la gust
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#26
Postat 20 February 2010 - 10:08 PM
#27
Postat 21 February 2010 - 10:49 PM
#28
Postat 21 February 2010 - 11:19 PM
Facuta azi in timp ce pregateam prinzul, pusa rulata la frigider si taiata si papata in seara asta
#29
Postat 26 February 2010 - 10:53 PM
Am folosit 4 oua si 200 ml smantana, peste care am pus o ceapa frecata cu sare si la final niste marar. Dupa ce-am rasturnat in tava, am presarat: jumate de ardei rosu taiat, ciuperci feliate, masline verzi umplute cu ardei rosu, si niste frunze de patrunjel.
Maglavaisu' eu l-am tinut ceva mai mult la copt, pentru ca nu se rumenea de nici o culoare, da' n-am avut parte de nici o forma geografica ! Cam jumatate de ora am lasat omleta in cuptor (preincalzit, la 200 de grade) si apoi am pus cascaval si niste leberkäse (un fel de parizer bavarez) feliat de mine (se si cunoaste, parca a dat careva cu toporu' pe langa bietu' mezel ) si-am rulat.
Taylor, saru'mana pentru masa!
#30
Postat 27 February 2010 - 10:12 AM
Bunny, la 21 February 2010 - 10:49 PM, a spus:
cu placere Bunny.
Adriana, la 21 February 2010 - 11:19 PM, a spus:
Facuta azi in timp ce pregateam prinzul, pusa rulata la frigider si taiata si papata in seara asta
care mai de care mai faina!
Foxyy, la 26 February 2010 - 10:53 PM, a spus:
Am folosit 4 oua si 200 ml smantana, peste care am pus o ceapa frecata cu sare si la final niste marar. Dupa ce-am rasturnat in tava, am presarat: jumate de ardei rosu taiat, ciuperci feliate, masline verzi umplute cu ardei rosu, si niste frunze de patrunjel.
Maglavaisu' eu l-am tinut ceva mai mult la copt, pentru ca nu se rumenea de nici o culoare, da' n-am avut parte de nici o forma geografica ! Cam jumatate de ora am lasat omleta in cuptor (preincalzit, la 200 de grade) si apoi am pus cascaval si niste leberkäse (un fel de parizer bavarez) feliat de mine (se si cunoaste, parca a dat careva cu toporu' pe langa bietu' mezel ) si-am rulat.
Taylor, saru'mana pentru masa!
Foxyy,ce frumoasa ti-a iesit.ma bucur ca ti-a placut cred ca voi incerca si eu metoda ta!
#31
Postat 08 March 2010 - 11:28 PM
Imi fac curaj sa o prestez...Poate imi iese chiar si mie )
#32
Postat 09 March 2010 - 10:00 PM
#33
Postat 10 March 2010 - 03:21 AM
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#34
Postat 10 March 2010 - 12:30 PM
O sa incerc si eu, cu siguranta !
#35
Postat 10 March 2010 - 12:59 PM
pansy, la 10 March 2010 - 03:21 AM, a spus:
arata bine,important ca a fost buna!
#36
Postat 10 March 2010 - 01:00 PM
any_annette, la 10 March 2010 - 12:30 PM, a spus:
O sa incerc si eu, cu siguranta !
incearca si nu vei regreta
#37
Postat 03 January 2011 - 12:50 AM
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#38
Postat 04 January 2011 - 10:11 PM
#40
Postat 17 February 2011 - 11:04 AM