Gugelhupf cu marmelada
#1
Postat 09 February 2010 - 12:09 AM
- 4 oua
- 350 gr faina
- o lingurita de praf de copt
- 50 ml ulei de seminte, nu de masline
- 100 gr zahar
- 300 gr de marmelada (a mea era de pere cu vanilie, cadou de la o prietena)
Am pus in Kenwood ouale cu zaharul si am actionat la viteza maxima pina cind au devenit spumoase si albe si si-au triplicat volumul
apoi am pus viteza minima si am varsat incet ca la maioneza uleiul, apoi cite o lingura de marmelada
si in fine faina amestecata cu praful de copt, tot cite o lingura pe rind.
Am pus compozitia in forma de Gugelhupf de silicon
si am copt la 180°C o ora sau in orice caz pina cind scobitoarea iese curata
sectiunea, mie imi place pentru ca desi are marmelada inauntru nu e dulce ci parfumat si ramine si umed, nu e sec.
#2
Postat 09 February 2010 - 10:23 AM
#3
Postat 09 February 2010 - 10:43 AM
#4
Postat 09 February 2010 - 05:48 PM
Am folosit marmelada de portocale facuta de mine in toamna si pentru ca aluatul mi s-a parut ca devenea prea gros (cred ca daca mai puneam 100g de faina l-as fi putut framanta ) pe masura ce adaugam faina, am adaugat si sucul de la o portocala.. Intrebarea mea e cat de gros trebuie sa fie aluatul? ca ma intreb daca am facut bine punand sucul de portocala
Edit: e gata.. pana la urma a iesit foarte foarte bun si aromat si pufos .. Sper sa revin cu poze cat de curand.
Multumesc, Adriana
#5
Postat 09 February 2010 - 06:37 PM
#6
Postat 10 February 2010 - 02:51 AM
#8
Postat 10 February 2010 - 12:16 PM
Tare bun a fost ca deja nu mai e :)) pufos si foarte aromat Multumesc Adriana de reteta.. o sa o trec in caietul de lasat mostenire (poate se face fii-meu bucatar )))
#9
Postat 10 February 2010 - 12:35 PM
Las', chiar daca nu devine bucatar un caiet cu retetele mamei o sa fie o comoara pentru el.
#10
Postat 10 February 2010 - 10:18 PM
#11
Postat 10 February 2010 - 10:58 PM
julix_2007, la 10 February 2010 - 10:18 PM, a spus:
Doar daca forma nu atinge vreuna din rezistentele lui.
Dar ca sa nu risti foloseste alta forma "normala".
#12
Postat 11 February 2010 - 01:01 AM
Acum nu mai am marmelada, cand fac runda a doua repetam-repetam si guguluful!
#13
Postat 11 February 2010 - 08:45 AM
Ma bucur ca ti-a placut
#14
Postat 11 February 2010 - 12:33 PM
Adriana ai o de la mine cu prima ocazie cand ne intalnim
Tu pune cafeluta aia la incalzit cu care ma astepti de ani de zile...si eu vin cu berea, ok?
Hai c-am fugit sa pun si eu Kenwood-ul ce tocmai mi l-am luat la treaba!
#15
Postat 11 February 2010 - 12:39 PM
Cine ti-a adus Kenwood-ul? Mos Valentin?
#16
Postat 11 February 2010 - 07:26 PM
Adriana, la 10 February 2010 - 10:58 PM, a spus:
julix_2007, la 10 February 2010 - 10:18 PM, a spus:
Doar daca forma nu atinge vreuna din rezistentele lui.
Dar ca sa nu risti foloseste alta forma "normala".
Nu am forma normala, care sa aiba modelul asta.
Solutia ar fi o forma normala de tort, ca din astea aaaaaaaaaamm....
#17
Postat 12 February 2010 - 12:51 AM
nu pot risca sa stai in pohte pe aici
#18
Postat 12 February 2010 - 09:23 PM
Adriana, la 11 February 2010 - 12:39 PM, a spus:
Cine ti-a adus Kenwood-ul? Mos Valentin?
Da chiar el...eu il tot rugasem pe Mos Craciun...ani la rand...
dar se pare ca i-a pasat sarcina celuilalt mos...mos sau tanar... nu conteaza
important e ca mi l-a adus
#19
Postat 13 February 2010 - 01:15 PM
#20
Postat 13 February 2010 - 08:39 PM