Reteta a fost postata de Ina pe blogurile ei: Lifestyle blog si Retete vegane si, desi nu-mi place mustarul, combinatia de ingrediente si simplitatea retetei m-a determinat sa o incerc.
Pentru prepararea cartofilor am folosit: o jumatate de kilogram de cartofi, o lingura de ulei masline, o lingura si jumatate de mustar, 1 lingurita de oregano uscat, 2 catei mici de usuroi , sare, piper.
Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete de marime potrivita, i-am spalat si i-am uscat usor cu un prosop curat.
Am pisat usturoiul si l-am amestecat cu restul ingredientelor, obtinand un sos grosut.
Am tavalit cartofii prin sosul respectiv, apoi i-am pus intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
I-am copt in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius, timp de 30 minute. I-am servit alaturi de frigarui de pui. Sunt deosebiti, foarte fragezi si aromati, fara sa dea insa respiratiei aroma de usturoi. O sa ii refac destul de des, sunt de preferat cartofilor prajiti si au cu siguranta mai putine calorii.
Multumim frumos pentru reteta, draga Ina. Au fost minunati.