Cartofi glazurati cu mustar vegan-simplu, rapid si gustos
#21
Postat 11 March 2010 - 03:24 PM
Multumesc pt reteta!
#22
Postat 14 March 2010 - 09:54 AM
dragos, la 07 March 2010 - 05:18 PM, a spus:
IrinucaPopii, la 07 March 2010 - 03:33 PM, a spus:
Evident, dar atunci faci cartofi la cuptor clasici.
Ai putea incerca sa razi niste hrean, sa pui putin ulei si putin otet si sa bagi la blender si sa blenderuiesti binebine. Sau sa mojarezi binebine ca sa iasa o pasta. Si folosesti asta. Si daca vrei adaugi si putin usturoi si ceva piper.
Apropos, da' tu unde stai de nu se gaseste mustar la voi? Pana si in desert se gaseste la bacanul din colt.
Mersi de idei, am sa tin cont de ele
Stau in Spania
#23
Postat 14 March 2010 - 12:26 PM
IrinucaPopii, la 14 March 2010 - 09:54 AM, a spus:
dragos, la 07 March 2010 - 05:18 PM, a spus:
IrinucaPopii, la 07 March 2010 - 03:33 PM, a spus:
Evident, dar atunci faci cartofi la cuptor clasici.
Ai putea incerca sa razi niste hrean, sa pui putin ulei si putin otet si sa bagi la blender si sa blenderuiesti binebine. Sau sa mojarezi binebine ca sa iasa o pasta. Si folosesti asta. Si daca vrei adaugi si putin usturoi si ceva piper.
Apropos, da' tu unde stai de nu se gaseste mustar la voi? Pana si in desert se gaseste la bacanul din colt.
Mersi de idei, am sa tin cont de ele
Stau in Spania
Irina, ceva tre' sa fie putred prin zona in care stai; ca numai sa nu vrei, nu gasesti mostaza la mercadona !
Cel putin in Marbella e servit chiar si pe la restaurante. Sau te pomeni ca il pun spaniolii pe masa numai cind merg eu in concediu ?
#25
Postat 14 March 2010 - 02:06 PM
dragos, la 07 March 2010 - 07:55 PM, a spus:
Si eu sunt curioasă la fel ca anti-vorbitorul , vorbitoarea ...
Si de reteta, dar de ea ma lamuresc in curand si daca lui Dragos trebuie sa-i spun duduie.
Il / o rog sa aleaga:
a.
b.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#26
Postat 15 March 2010 - 02:19 PM
Taina: Daca taiati crumpenii cu un cutit ~~ ondulat se prinde mai multa poleiala mujdeioasa, ce ramane lipitaprintre-munti-si-printre-vai.
.
.
Nu am vrut sa stric reteta din prima. Ma rezerv pentru experimentele urmatoare .
Asa ca i-am dat doar o usoara nota personala, hai poate doua. Am amestecat in alifie si un varf de cutit de smoked chilli si nu m-am putut abtine sa nu scap si o lingurita de rozmarin-in-coltzu-me-e-esiii-mai-doruleeee-e-maiiiiiii , caci impreuna cu chimenul (azi m-am abtinut) e condimentul ce se asociaza cel mai bine cu cartoful.
.
.
Si mi-a ramas suficienta glazura asa ca am luat kefirul productie proprie si am lungit-o. De aici se poate evolua in doua directii de succes:
a. Un sos-gustos in ton cu aroma cartofilor - unitate stilistica.
b. Un foarte eficient mediu de marinareala pentru carne (enzimele din kefir fragezesc muchii)
.
.
Cotatia personala:
Face parte din categoria: Buna sa-ti bati copiii cu basca!
(daca Giunior nu se oprea la timp si halea si portia lasata pentru Dumneaei, vorba se schimba in fapta )
.
.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#27
Postat 15 March 2010 - 02:52 PM
Din ciclul da tata cu basca-n mine..ca n-am ascultat de tine ..si facui sarmalute...mai duc sa-mi pun o portie ca sa nu mai jelesc pe aci
Pam pam
#28
Postat 19 March 2010 - 07:15 PM
Spune una care adora mustarul.
Aici, langa somon!
#29
Postat 19 March 2010 - 09:26 PM
Sa va fie de bine tuturor, ma bucur ca v-a placut reteta Inei, la noi are succes doar la mine si la copil, seniorului nu-i plac. Vad ca au aparut combinatii noi intre timp, si eu am mai incercat cu alte condimente, ba chiar fara usturoi, au fost buni oricum. O sa incerc si combinatiile citite aici, sa vedem care prinde mai bine.
Nu pot sa nu fac o mentiune speciala pentru onduleurile cartofilor domnului Paparotti, sefu' ...arata de zile mari.
#30
Postat 20 March 2010 - 02:20 AM
Eataly, la 19 March 2010 - 07:15 PM, a spus:
Spune una care adora mustarul.
Mustarul de casa se prepara in 5-10 minute.
+ 3 - 4 zile pentru maturare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#31
Postat 20 March 2010 - 02:55 AM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#32
Postat 24 March 2010 - 08:33 PM
Barabulele mele,taiate bucati.
Daca a zis petunica ca mai tre' mustar,
am pus 3 linguri ca sa ajunga(si mai mergea )
Petunico,pune granulat sau usturoi uscat din rîsnita.
Nu face rau tie,dar face bine cartofilor
Asa bine mirosea combinatia sosului!
Am amestecat frumos!
I-am servit cu dressing de iaurt cu busuioc si usturoi!
Nu pot decît sa zic: Mamma mia!
Merci,Ina si Narnia!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#33
Postat 07 April 2010 - 06:22 PM
Se vor repeta cu siguranta. Multumesc pt idee! Sorina
#35
Postat 09 February 2012 - 11:20 PM
#36
Postat 27 January 2016 - 09:11 PM
Cică au fost buni. Îi cred pe cuvânt că eu nu pot să pap cartofi.
#37
Postat 28 January 2016 - 06:46 PM
Peter
#38
Postat 29 January 2016 - 12:04 AM
#39
Postat 18 August 2016 - 07:27 PM
Adriana, la 09 February 2012 - 11:20 PM, a spus:
patateglazurate.jpg
Sunt buni si a doua zi?
#40
Postat 18 August 2016 - 11:20 PM