Prajitura FIGARO
#1
Postat 16 February 2010 - 01:39 PM
Deci:
Ingrediente:
1 pachet de margarina (eu am pus un cub Rama)
200 g.zahar
5 oua
2 zahar vanilat sau coaja de portocala/lamaie, esenta de rom (ce arome va plac!)
1 praf de copt
200 ml.lapte (o ceasca)
2 linguri cacao
1 borcan de gem (eu am pus de caise, dar cred ca merge de oricare)
2 pumni nuca taiata marunt
200 g.zahar (la albusul batut spuma)
350 g.faina
ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)
Mod de preparare:
Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se adauga cele doua linguri de cacao si se amesteca, se adauga galbenusurile, unul cate unul. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Intre timp se bat albusurile cu cele 200 g.zahar. Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar. Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.
#2
Postat 16 February 2010 - 03:42 PM
#3
Postat 16 February 2010 - 06:05 PM
La mai mare, arata fain prajitura!
#4
Postat 16 February 2010 - 08:14 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#5
Postat 17 February 2010 - 05:38 PM
La reteta asta combinatia gem+nuca+bezea ii da tot gustul divin.
#6
Postat 25 June 2013 - 09:07 PM
120 gr zahar, 200 gr unt , 4 galbenusuri si un ou intreg, cca 180-200 gr faina ( optional putin praf de copt) ,coaja rasa de lamaie si 1 plic de zahar vaniliat ,se mixeaza
si obtineti un aluat nici vartos, nici curgator pe care il intindeti
( asta e cel mai penibil) intr-o tava tapetata cu hartir de copt.
dati la cuptor la 200°C 6 min, apoi invartiti tava, si mai lasati in cuptor alte 6 min.
apoi *tartinati* blatul fierbinte cu un gem acrisor ( de caise, zmeura, prune, etc ce aveti si ce va place)
adaugati cele 4 albusuri batute spuma cu 200 gr zahar si amestecate cu 250 gr de nuca macinata mai grosolan;
dupa alte 20 min in cuptor, si dupa racire se poate taia dupa dorinta ( cuburi, romburi, dreptunghiuri etc)
#7
Postat 26 June 2013 - 10:21 AM
Cred că o fac azi şi împart. A trecut deja o săptămână...
#9
Postat 26 June 2013 - 01:27 PM
Si poate o tragi si in vreo poza sa vedem si noi cum arata "Prajitura lui Dan", nu are cum sa nu fie gustoasa chiar daca nu contine cacao/ciocolata.
#10
Postat 08 July 2013 - 12:57 AM
3 oua, 200 g unt, 150 g zahar tos, 450-500 g faina, 1 lingurita praf de copt, coaja si zeama de la o lamaie, 250 g zahar pudra.
Se freaca galbenusurile cu zaharul tos, se adauga untul, coaja si zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se intinde in tava, e mai tare, nu e curgator ca la chec. Se unge cu gem si se pune bezeaua batuta in prealabil cu zaharul praf. Deci se pune tot odata la cuptor, la foc mic, pana se usuca bezeaua si se coace blatul.
#11
Postat 08 July 2013 - 08:54 AM
#12
Postat 08 July 2013 - 01:43 PM
#13
Postat 08 July 2013 - 02:50 PM
aura, la 08 July 2013 - 01:43 PM, a spus:
S-ar putea, astea sunt retete vechi, eu la randul meu o stiu de la mama, tu la fel si tot asa....
Vezi ca m-am suparat rau de tot, nu mai pot de atata suparare!
#14
Postat 08 July 2013 - 03:29 PM
Giorgiana, la 08 July 2013 - 02:50 PM, a spus:
aura, la 08 July 2013 - 01:43 PM, a spus:
S-ar putea, astea sunt retete vechi, eu la randul meu o stiu de la mama, tu la fel si tot asa....
Vezi ca m-am suparat rau de tot, nu mai pot de atata suparare!