- 1 somon salbatic(dupa curatare a cîntarit putin peste 1 kg)
- 1 lamîie
- sare
- piper
- usturoi uscat din rîsnita
- 1-2 linguri ulei

Crusta de brînza cu marar:
- 200 g brînza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
- 1 lingura pesmet
- 1 lingurita plina mustar
- 1 ceapa mica
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Tocam ceapa cu mararul în bender, dupa care le amestecam cu brînza, mustarul, condimentele si pesmetul.

Crusta de brînza ...mai mediteraneana:
- 200 g brînza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
- 1/2 ardei gras rosu
- 5-6 bucati de rosii uscate(din ulei)
- 1 legatura de busuioc
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura pesmet
- sare
- piper
- chili (fac.)
Tocam ceapa, ardeiul, rosiile uscate si busuiocul în blender, apoi le amestecam cu brînza, pesmetul si condimentam cu sare si piper.

Curatam si spalam somonul, îndepartam capul, coada si îl taiem în jumatate pe lungime.
Cu o penseta scoatem oasele. Trecem cu degetele peste fileul ramas sa ne asiguram ca nu am uitat vreun os.
Trecem fileurile printr-un jet de apa rece, apoi le tapetam cu hîrtie de bucatarie.
Le stropim din abundenta cu lamîie, saram,piperam si condimentam dupa gust.
Eu am pus si un strat subtire de usturoi uscat din rîsnita(pe ambele parti).

Asezam fileurile de somon pe partea cu pielea într-o tava pensulata cu ceva ulei.
Acoperim fileurile cu pasta si dam tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C pe sina din mijloc,timp de 25 minute.

Copt.

L-am servit cu morcovi si cartofi fierti în steamer,
cu sos de piper verde(cel de la reteta KHanei-Click aici! )
Un deliiiiiciu!!!



A iesit la fix. A fost foarte suculent si parfumat. Noua ne-a placut foarte mult.